Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 september 2020

Gemeente Mol: Gompel als eerste gehucht op weg naar ‘Veerkrachtig dorp’

Gompel als eerste gehucht op weg naar 'Veerkrachtig dorp'

Heb jij het gevoel dat je gehucht de laatste jaren anoniemer werd? Ken jij je buren nog? Kan je in je dorp nog naar de bakker, slager, buurtwinkel of op café? Deze en nog veel andere vragen komen aan bod in het traject 'Veerkrachtige dorpen' dat we de komende jaren in elk gehucht lanceren. Het gemeentebestuur en de provincie Antwerpen gaan samen met dorpsgenoten aan de slag om het gehucht - helemaal op maat - nieuw leven in te blazen. In oktober bijt Gompel als eerste gehucht de spits af.

Lees verder

Versoepelde bezoekregeling in Molse woonzorgcentra op komst

In de week van 7 september versoepelen de drie Molse woonzorgcentra Ten Hove, Witte Meren en Hemelrijck hun bezoekregeling. Op Vlaams niveau werden hierover nieuwe richtlijnen opgesteld. Elk woonzorgcentrum moet de nieuwe regels vertalen naar de eigen mogelijkheden inzake interne organisatie, infrastructuur en beschikbare buitenfaciliteiten. Elk woonzorgcentrum communiceert zo snel mogelijk over de eigen specifieke regels. De woonzorgcentra begrijpen de frustraties en angsten die leven bij bewoners en familieleden. We ontvangen evenwel reacties in tegenstrijdige richtingen. Het blijft dan ook een bijzonder moeilijke opdracht om het juiste evenwicht te vinden tussen coronapreventie en een warme menselijke bezoekersregeling. Bewoners van woonzorgcentra zijn bijzonder kwetsbaar bij eventuele besmettingen.

Lees verder

Gemeentebestuur tevreden over extra parking aan jachthaven Port Aventura

Het gemeentebestuur is bijzonder opgetogen over de geplande uitbreiding van de parkeermogelijkheden aan jachthaven Port Aventura langs de Zilvermeerlaan. De plannen van de provincie Antwerpen kregen van het college van burgemeester en schepenen dan ook een gunstig advies. In totaal gaat het om 52 bijkomende parkeerplaatsen.

Lees verder

Wat vind jij van Mol? Neem deel aan burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor

Is het tof wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in onze gemeente? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in onze gemeente? ... Vanaf 9 september organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor. Jouw mening is belangrijk. Het gemeentebestuur rekent dan ook op jou om deel te nemen.

Lees verder