Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 september 2020

Gemeente Mol: Gebruik de fietsenstallingen. Hou stoepen vrij, zo kan iedereen veilig winkelen!

Gebruik de fietsenstallingen. Hou stoepen vrij, zo kan iedereen veilig winkelen!

Het gemeentebestuur wil winkelen voor iedereen veiliger maken. Via een gerichte actie roepen we fietsers in het Centrum op hun fiets achter te laten in één van de vele fietsenstallingen. Fietsen die de doorgang op de voetpaden belemmeren, krijgen een label met de boodschap "Hé, voor jouw fiets hebben we een fietsenstalling! Plaats je hem daar alsjeblief? Zo blijven de stoepen vrij en kan iedereen veilig winkelen." Het label bevat ook een QR-code die linkt naar www.gemeentemol.be/fietsenstallingen waar je een plan terugvindt.

Lees verder

Gemeenteraadszitting op maandag 7 september

Op 7 september staat de volgende gemeenteraadszitting op de agenda. De vergadering start om 20 uur en gaat door in de raadzaal van 't Getouw. De zitting is – buiten het 'besloten gedeelte' –  voor elke geïnteresseerde vrij toegankelijk. Klik hier voor de agendapunten die worden behandeld.

Lees verder

Vernieuwing nutsleidingen vanaf 7 september voor herinrichting Centrum West

Maandag 7 september start een aannemer met het vernieuwen van de nutsleidingen ter voorbereiding van het herinrichtingsproject Centrum West. De aannemer plaatst onder de voetpaden nieuwe leidingen voor internet, aardgas, telefoon, elektriciteit en water. De werken gebeuren straat per straat. In de straat waar de werken plaatsvinden, geldt een parkeer- en doorgangsverbod voor auto's. Bewoners mogen wel door. Voor de start van de werken in een specifieke straat, ontvangen de bewoners nog een brief van de aannemer met verdere informatie.

Lees verder

Stop Parkinson Walk komt Postel niet onopgemerkt voorbij, koop virtuele stappen!

Op dinsdag 1 september kreeg onze gemeente belangrijk bezoek over de vloer. Ivo de Bisschop, de initiatiefnemer van de Stop Parkinson Walk over de volledige Belgische grens, plande een tussenstop in Postel. Hij laat zijn stappen sponsoren om zo met Stop Parkinson vzw 1.000.000 euro in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Via www.stopparkinson.be kan jij ook sponsoren door virtuele stappen te kopen! Daarna trok Ivo verder van grenspaal naar grenspaal met z'n metgezellen.

Lees verder