Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 september 2020

Gemeente Mol: Fiscale coronasteun voor getroffen winkeliers, horecazaken & toeristische sector

Fiscale coronasteun voor getroffen winkeliers, horecazaken & toeristische sector

De gemeenteraad besliste op de zitting van 7 september om fiscale verminderingen toe te staan voor twee specifieke belastingsreglementen. Zo moeten winkeliers en horecazaken voor het aanslagjaar 2020 geen aangifte indienen - en dus ook geen belasting betalen - voor hun terrassen of uitstallingen op openbaar domein. Onze hotels, vakantie- en recreatieparken, B&B's,… krijgen eveneens voor aanslagjaar 2020 een korting van 25% op de jaarlijkse belasting op toeristische logies. Deze korting komt overeen met de periode van verplichte sluiting. Met deze maatregelen biedt het gemeentebestuur gericht extra financiële verlichting aan zwaar getroffen sectoren. Voor de belasting op toeristische logies gaat het om 168.750 euro minderinkomsten. De belasting op terrassen en uitstallingen levert jaarlijks 18.000 euro op aan de gemeentekas. Deze inkomsten vallen één jaar weg. 

Lees verder

Sonja Geysen neemt ontslag uit gemeenteraad

Raadslid Sonja Geysen (Vlaams Belang) heeft op de raadszitting van 7 september haar ontslag aangeboden uit de gemeenteraad. Nele Van Roey (Vlaams Belang) volgt Sonja Geysen op. Nele Van Roey legde tijdens de raadszitting de voorgeschreven eed af in handen van Peter Van Rompaey, voorzitter van de gemeenteraad.

Foto: Nele Van Roey

 

Lees verder

Gemeentebestuur koopt strategisch gelegen bouwgrond achter Schouwburg Rex

Het gemeentebestuur koopt een perceel bouwgrond aan in de Smallestraat. Het perceel ligt aan de achterzijde van Schouwburg Rex en grenst meteen aan de laadkade. De aankoop is uitermate belangrijk om de goede werking van de schouwburg ook in de toekomst te blijven verzekeren. De aankoop maakt het laden en lossen van grote vrachtwagens voor podiumoptredens veel gemakkelijker. Daarnaast beschikken we nu over eigen parkeermogelijkheden in de onmiddellijke nabijheid van onze schouwburg voor artiesten of technische interventies. Wanneer dit perceel bebouwd zou worden, komt de schouwburg in de problemen door een gebrek aan manoeuvreerruimte ter hoogte van de loskade. Het gemeentebestuur betaalt 270.000 euro voor dit strategisch gelegen perceel in het Centrum.

Lees verder

Leeszaal en speel-o-theek bibliotheek weer open

Op 7 september versoepelde de bibliotheek de coronamaatregelen. Dit betekent dat je opnieuw welkom bent in de leeszaal om er te genieten van de krant of een tijdschrift met een kopje hete koffie. Ook in de speel-o-theek kan je weer terecht. Reserveren is niet nodig. De studeerruimte blijft voorlopig nog gesloten. De bib ziet jullie alvast heel graag (terug)!

Lees verder