Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 september 2020

Gemeente Herent: Speel bingo voor een duurzame wereld!

Gemeente Herent
Speel bingo voor een duurzame wereld!
Dinsdag 22 september kunt u op de wekelijkse markt SDG-bingo spelen en maakt u kans op een herbruikbare SDG-tas om uw volgende duurzame boodschappen te doen.
Lees verder

Terug uit vakantie? Laat u testen
Denk eraan u te laten testen na terugkomst uit een rode zone (verplicht) of een oranje zone (aangeraden). Volg de regels over quarantaine. Doe het voor uzelf en de andere.
Lees verder

Oproep aan studenten die op kot gaan
Hou je ook op kot aan de coronaregels! Heb je tijdens de week deelgenomen aan evenementen of aan risicovolle activiteiten (kotfeestjes ...), gelieve dan op kot te blijven en niet terug te keren naar huis, zodat je niet onbewust je ouders of familieleden kunt besmetten.
Lees verder

Vernieuwd premiereglement isolerende maatregelen
De gemeente voorziet al langer in een premie voor inwoners die isolerende maatregelen treffen in hun woning. Op 8 september 2020 werd tijdens de gemeenteraad een vernieuwd reglement goedgekeurd.
Lees verder

Bent u 's avonds afwezig? Laat een licht branden!
Op 25 oktober draaien we de klok een uur terug. Inbrekers 'winnen' daardoor een extra uur duisternis. Tijdens de herfst en winter stellen we meer inbraken tijdens de vooravond vast dan in andere periodes van het jaar. Inbrekers zoeken vooral woningen uit waar 's avonds nog niemand thuis is.
Lees verder