Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 september 2020

Gemeente Haaltert: Schrijf je in voor een opleidingssessie AED

Schrijf je in voor een opleidingssessie AED

De gemeente Haaltert heeft de voorbije jaren ingezet op de aankoop van Automatisch Externe Defibrillator, kortweg AED, en deze op centrale plaatsen geïnstalleerd. Elke Haaltenaar krijgt nu ook de kans om het toestel te leren gebruiken en zo levens te redden! Schrijf je in voor één van de opleidingssessies.

Lees verder

Filmvoorstelling 'Film stars don't die in Liverpool' - 15 oktober

Oktober = maand van de borstkankerscreening. In kader van gezonde gemeente koppelen we er een filmvoorstelling aan: 'Film stars don't die in Liverpool', een film met als thema borstkanker. Inschrijven verplicht: nele.declercq@ocmw.haaltert.be of bel 053 85 86 46.

Bij inschrijving dien je je naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Het aantal plaatsen is beperkt. Het dragen van een mondmasker is verplicht.
Donderdag 15 oktober 2020 om 19 u., De Spot, Molenstraat 17 in Denderhoutem

Lees verder

Opleiding veilig bomen knotten. Doe je mee?

RLVA organiseert een opleiding 'veilig knotten' in Haaltert. De bedoeling is om, net als in alle andere gemeenten van ons regionaal landschap, een lokaal knotteam op te richten. De leden van dit team zouden dan de bomen die dienen geknot te worden en die ingegeven werden in de website goedgeknot.be toebedeeld krijgen. In ruil voor het werk, nemen zij het bruikbare (brand)hout mee naar huis.
Al deze vrijwilligers vallen onder de verzekering van RLVA.
De opleiding vindt plaats op zaterdag 7 november 2020 in HOC De Fransman, Heldergemstraat 136.
www.rlva.be, info@rlva.be of 055 20 72 65

Lees verder

Oktober = maand borstkanker bevolkingsonderzoek

Het Bevolkingsonderzoek Borstkanker moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Die kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt.

Lees verder