Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 september 2020

Gemeente Boom: #iksteunmijnclub

#iksteunmijnclub
Alle sportclubs samen vormen met 1.400.000 leden de grootste vereniging van Vlaanderen. Zij gaan momenteel tot het uiterste om iedereen weer in alle veiligheid te laten sporten. Dat is niet vanzelfsprekend, en soms zelfs moeilijk.
Lees verder

Coronatest na reis naar rode zone
Als je een rode zone in het buitenland bezocht, ontvang je na het invullen van het passenger locator form een QR-code om een verplichte coronatest te laten uitvoeren. Wanneer ga je nu naar de triagepost AZ Rivierenland?
Lees verder

#goedopweg in Boom
Van 16 tot 22 september 2020 is het Week van de Mobiliteit. Dit jaar zijn er helaas geen grootschalige acties en massa-evenementen, maar het Lokaal bestuur van Boom wil deze week toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Lees verder

Boom neemt nieuwe strengere maatregelen en voert mondneusmaskerplicht in in centrumstraten
Ten gevolge van de hogere en stijgende besmettingsgraad in Boom werd dinsdagavond 15 september een extra veiligheidscel bij mekaar geroepen. In samenspraak met onder andere het Agentschap Zorg en Gezondheid en de provinciale noodplanning worden de maatregelen opnieuw verstrengd.
Lees verder

Vraag je gratis Hello Belgium Railpass aan
Elke inwoner van ons land ouder dan 12 jaar kan tot 30 september een gratis Hello Belgium Railpass krijgen. Met deze 12-treinritten-pass wil de federale regering de door corona zwaar geteisterde Belgische economie ondersteunen en het spoor als openbaar vervoer promoten.
Lees verder

Week van de Duurzame Gemeente
Het Lokaal Bestuur Boom doet samen met 80 andere Vlaamse Gemeenten mee aan de Week van de Duurzame Gemeente. In de week van 18 tot 25 september 2020 heisen ze de SDG-vlag.
Lees verder