Doorgaan naar hoofdcontent

Israël valt opnieuw doelwitten aan in Gazastrook na aanvallen met brandballonnen

Israël valt opnieuw doelwitten aan in Gazastrook na aanvallen met brandballonnen

Het Israëlische leger (IDF) heeft zondagnacht stellingen van Hamas aangevallen in de Gazastrook, als antwoord op aanvallen met brandballonnen. Dat zegt het leger.

Lees verder

Zeker vijf doden bij grote ontploffing in zuiden van Filipijnen

In de Zuid-Filipijnse stad Jolo in de provincie Sulu heeft zich maandag een grote ontploffing voorgedaan. Daarbij zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen, zegt een antiterreurtaskforce.

Lees verder

Remco Evenepoel mag het ziekenhuis verlaten

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) mag maandag het ziekenhuis verlaten. Dat meldt de renner uit Schepdaal via sociale media.

Lees verder

Sterrenrestaurant The Glorious stopt: 'Niet vol te houden met maatregelen'

Het Antwerpse sterrenrestaurant The Glorious stopt ermee. De eigenaars geven zichzelf een maand om een overnemer te vinden, zo niet worden de boeken neergelegd. De coronacrisis ontnam de eigenaars alle moed. 'Met de maatregelen was het niet vol te houden.'

Lees verder

Dader terreuraanslagen Christchurch had derde doelwit

De Australische terrorist Brent Tarrant, die in maart vorig jaar twee bloedige aanslagen pleegde in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, wilde nog een keer toeslaan.

Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft persconferentie over coronavirus

Het Nationaal Crisiscentrum geeft om 11 uur een update over het coronavirus. Volg de persconferentie hier live.

Lees verder

Nieuwe sneakers van Adidas en Kanye West 'onrespectvol tegenover islam'

Dat de nieuwe sneakers van Kanye West voor Adidas vernoemd werden naar twee islamitische engelen, wordt sterk afgekeurd door een deel van de moslimgemeenschap.

Lees verder

Oproep. Waarom raadpleegt u een homeopaat?

Steeds minder Belgen raadplegen een homeopaat of kopen homeopathische geneesmiddelen. Toch blijft homeopathie nog 1,5% van de Belgen aanspreken.

Lees verder

België mag 7,8 miljard leningen krijgen van Commissie

De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan aan de lidstaten om een eerste schijf van 81,4 miljard euro financiële steun te geven aan vijftien lidstaten in de vorm van gunstige leningen. Het gaat om het Sure-programma dat de Europese Unie in de steigers heeft gezet om gunstige leningen voor een totaalbedrag van 100 miljard euro toe te kennen aan lidstaten om systemen van tijdelijke werkloosheid te stutten die voortvloeit uit de pandemie.

Lees verder

Twee prominente oppositieleiders opgepakt in Wit-Rusland

De Wit-Russische oproerpolitie OMON heeft na het volksprotest van zondag twee prominente leiders van de pro-democratische beweging opgepakt. Het gaat om Olga Kovalkova en Sergej Dilevski.

Lees verder

Protesten na neerschieten zwarte man in noorden VS

In de Amerikaanse stad Kenosha, in de noordelijke staat Wisconsin, zijn protesten uitgebroken nadat een politieman een zwarte man neerschoot. Dat melden Amerikaanse media.

Lees verder

Van Haren koopt Brantano-winkels

Een deel van de Brantano-winkels wordt omgedoopt tot Van Haren. De keten kijkt de komende weken hoeveel medewerkers aan de slag kunnen blijven.

Lees verder

Lippenstift verliest zijn glans door coronacrisis

De verkoop van lippenstift staat onder druk. In tijden van thuiswerken en mondmaskers is het zelfs een van de ergst getroffen producten in de beautyafdeling. Zullen we het zo afleren dat de lipstick ooit helemaal verdwijnt? De sector gelooft van niet. 'Er zijn ook manieren om wel lippenstift onder dat masker te dragen', zeggen kenners.

Lees verder

U kreeg nooit minder dividend (sinds de financiële crisis)

2020 wordt het slechtste jaar sinds de financiële crisis voor beleggers in dividendaandelen. Bedrijven zullen dit jaar tot 400 miljard dollar minder uitkeren. Al zijn er grote verschillen tussen landen en sectoren.

Lees verder

Kremlincriticus 'vrij waarschijnlijk' vergiftigd volgens Duitse regering

De Duitse overheid oordeelt dat het 'vrij waarschijnlijk' is dat Aleksej Navalni is vergiftigd. De Russische Kremlincriticus ligt in coma in een ziekenhuis in Berlijn.

Lees verder

Tim Wellens mist Tour na val op training

Lotto-Soudal moet Tim wellens noodgedwongen schrappen in de Tourselectie. Hij kwam zwaar ten val op training en wordt vervangen door Frederik Frison.

Lees verder

Ilan Van Wilder pakt brons op EK tijdrijden voor beloften

Ilan Van Wilder (20) heeft België een eerste medaille bezorgd op het EK tijdrijden. De renner van Team Sunweb liet bij de U23 de derde tijd noteren.

Lees verder

Beverse N-VA na omstreden tweet schepen: 'Brengen van Hitlergroet vinden wij verwerpelijk'

De N-VA-afdeling in Beveren verontschuldigt zich voor een tweet van schepen Inge Brocken over viroloog Marc Van Ranst.

Lees verder

Eikels vallen vroeg

Als de eikels dit jaar vroeg van de boom vallen, zit de hittegolf daar voor iets tussen, stelt Nederlands onderzoek. Vergeleken met vijftig jaar geleden zijn ze drie weken eerder rijp.

Lees verder

Storm Laura trekt spoor van vernieling op Caribische eilanden en is onderweg naar VS

In de Dominicaanse Republiek, Haïti en Cuba is er heel wat schade door tropische storm Laura. Er zouden al minstens twaalf doden gevallen zijn. De storm is nu onderweg naar het zuiden van de VS, waar ook orkaan Marco zijn opwachting maakt. Bekijk de schade in de video hierboven.

Lees verder

Ellen van Dijk is dan toch te kloppen: Anna van der Breggen snelt naar Europese titel tijdrijden

Geen vijfde Europese titel tijdrijden op rij voor Ellen van Dijk. De Nederlandse titelverdedigster werd in Plouay geklopt door haar landgenote Anna van der Breggen. Die was een halve minuut sneller dan Van Dijk, die sinds 2016 alle EK-tijdritten had gewonnen. Het brons was voor de Zwitserse Marlen Reusser.

Lees verder

Wilders verwijst in laatste woord op 'minder Marokkanen'-proces naar recente rellen

Een Nederlandse rechtbank doet op 4 september uitspraak in het inmiddels jarenlang aanslepende proces over uitspraken van politicus Geert Wilders. Op de laatste procesdag in het hoger beroep herhaalde Wilders dat hij vindt dat hij ten onrechte wordt veroordeeld, en verwees naar recente rellen om zijn gelijk te bewijzen. Het boegbeeld van de PVV riskeert een boete voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie.

Lees verder

De jurk die het internet in de ban houdt

Er was nog nooit zo'n groot aanbod kleding als vandaag, en toch duikt er af en toe een jurk op die schijnbaar iedereen wil hebben. Het exemplaar dat u deze zomer niet kon ontgaan zijn op de sociale media? Een zeemzoete jurk van roze tule met blinkende aardbeien. En dat ondanks een prijskaartje van ruim 400 euro.

Lees verder

Kabinetschef Beke zet stap opzij

Katrien Van Kets wordt begin september de nieuwe kabinetschef van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Niko Gobbin, die sinds november 2019 het kabinet van Beke leidde, had aangegeven deze functie niet langer te willen uitoefenen.

Lees verder

Nederlands koningspaar na overtreding coronaregels: 'Niet goed opgelet'

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten zich tijdens hun vakantie in Griekenland fotograferen met een restauranthouder zonder afstand te houden.

Lees verder

Amerikaans fiat voor plasmatherapie 'voorbarig'

De Amerikaanse beslissing om plasmatherapie toe te laten als behandeling van covid-19, valt volgens experts spectaculair snel. 'We weten nog niet eens of de voordelen opwegen tegen de nadelen.'

Lees verder

CD&V-voorzitter Coens: 'Samenhang met regionale regering is cruciaal'

CD&V-voorzitter Joachim Coens krijgt van zijn parlementsleden ademruimte om te onderhandelen. 'Maar we zijn op onze hoede', zegt Coens. 'Uit de inhoud zal moeten blijken of we echt nodig en gewenst zijn.'

Lees verder

Vrijwilligers redden drie zinkende zeilers voor kust van Zeebrugge

Enkele vrijwilligers van de Blankenbergse Zeereddingsdienst hebben zaterdag het leven gered van drie opvarenden. De zeilers bevonden zich op een zinkende boot en konden geen kant meer uit. Bekijk de reddingsactie in de video hierboven.

Lees verder

Berlinale gaat genderneutrale prijzen uitreiken

Het filmfestival van Berlijn gaat vanaf volgend jaar genderneutrale prijzen uitreiken. Het onderscheid tussen acteurs en actrices verdwijnt dus.

Lees verder

Victor Campenaerts snelt twee man voorbij maar moet tevreden zijn met brons, Stefan Küng wint EK tijdrijden

Victor Campenaerts (NTT) is er maandag in het Franse Plouay niet in geslaagd Remco Evenepoel op te volgen als Europees kampioen tijdrijden. De werelduurrecordhouder moest vrede nemen met brons, op 21 seconden van de Zwitserse winnaar Stefan Küng (Groupama-FDJ). De Fransman Revi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step) werd tweede, op 17 seconden van de 26-jarige Küng.

Lees verder

Delfine Persoon denkt nu toch anders over haar verloren gevecht (en krijgt de steun van Tyson Fury)

Twee dagen nadat Delfine Persoon de rematch om de vier belangrijkste gordels in het vrouwenboksen verloren heeft tegen de Ierse Katie Taylor, heeft ze zich bedacht over het resultaat van het gevecht. 'Ik denk niet dat ik verloren heb.'

Lees verder

Trump is nu ook officieel opnieuw de Republikeinse presidentskandidaat

De Republikeinen hebben maandag op hun conventie president Donald Trump officieel genomineerd als hun kandidaat bij de presidentsverkiezingen van 3 november. Hij neemt het dan op tegen de Democratische kandidaat Joe Biden.

Lees verder

Twee Tour-Belgen van Trek-Segafredo op ludieke wijze voorgesteld, Oliver Naesen enige Belg bij AG2R

Met Jasper Stuyven en Edward Theuns zitten er zoals verwacht twee landgenoten in de Tour-selectie van Trek-Segafredo. Bauke Mollema en Richie Porte zijn de kopmannen.

Lees verder

Minder dan helft Brantano-winkels krijgt doorstart

Europa's grootste schoenenverkoper, Deichmann, heeft de Brantano-buit binnengehaald. Slechts 43 winkels blijven open onder de naam Van Haren, goed voor slechts een derde van het personeel.

Lees verder

Regisseur Robbe De Hert (77) overleden

Vlaams regisseur Robbe De Hert (77) is maandag overleden. Dat melden zijn familie en vrienden. De Hert werd bekend als regisseur van films als De Witte van Sichem en Blueberry Hill, en was één van de grootste kenners van de Belgische film.

Lees verder

Nationale Loterij investeert in vrouwenvoetbal: competitie heeft meteen een gloednieuwe naam

De Belgische voetbalbond (KBVB) haalt aan de vooravond van de Women's Super League met de Nationale Loterij een nieuwe hoofdsponsor voor zijn Women's Super League aan boord. Dankzij het akkoord met de Nationale Loterij beschikken de vrouwenclubs de komende vier jaar over extra middelen om zich verder te professionaliseren. De nieuwe vrouwencompetitie zal voortaan door het leven gaan als de Scooore Super League.

Lees verder

Sep Vanmarcke zit met hoop vraagtekens na vijf maanden zonder competitie: "We kunnen zeggen dat het seizoen nu pas begint"

Te midden van al het Europees kampioenschapgeweld is er dinsdag de Bretagne Classic-Ouest France (WorldTour) in Plouay. Van laatste vier edities werden er drie door een Belg gewonnen. In 2016 mocht Oliver Naesen er zegevieren. De Waaslander deed dat in 2018 nog eens over en vorig jaar kwam Sep Vanmarcke met de handen in de lucht over de eindmeet. De West-Vlaming verdedigt in Plouay zijn titel, maar komt met veel vraagtekens bij zijn conditie aan de start.

Lees verder

Kirsten Flipkens doet wat ze voorspelde: (zwaar) verliezen tegen Johanna Konta

Kirsten Flipkens (WTA-79) heeft zich maandag in New York niet voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Cincinnati (1.950.079 dollar) kunnen plaatsen.

Lees verder

Polen zonder topschutter Robert Lewandowski tegen Nederland in de Nations League

Het Nederlandse elftal heeft op 4 september in de thuiswedstrijd tegen Polen voor de Nations League niets te duchten van topschutter Robert Lewandowski. De trefzekere spits van Bayern München krijgt van bondcoach Jerzy Brzeczek wat langer de tijd om te herstellen van zijn lange en succesvolle seizoen.

Lees verder

Deze films van Robbe De Hert moet u zeker nog kennen

De Antwerpse regisseur Robbe De Hert is op 77-jarige leeftijd overleden. De pionier en 'enfant terrible' van de Vlaamse cinema laat met films zoals 'Blueberry Hill' en 'De Witte van Sichem' een uitvoerig oeuvre na. Bekijk de video voor enkele bekende voorbeelden.

Lees verder

Duitser moet verbrast geld terugbetalen aan bank

Een Duitse man die verkeerdelijk 170.000 euro op zijn rekening kreeg gestort, moet dat volledige bedrag terugbetalen. De rechtbank in Hannover oordeelt dat de man had moeten weten dat hij het zou moeten terug betalen. Alleen: hij had binnen enkele dagen al tienduizenden euro verbrast.

Lees verder

Eerste patiënten met herinfectie vastgesteld

In ons land is een herbesmetting met het coronavirus vastgesteld. Ook in Hongkong raakte een geval bekend van herinfectie.

Lees verder

Weer supporters in de stadions vanaf midden september

Vanaf september zullen er opnieuw fans in de Belgische voetbalstadions aanwezig kunnen zijn. De bevoegde ministers keurden daarover deze namiddag het protocol van de Pro League goed.

Lees verder

David Goffin tevreden na "goede start" in Amerika, maar: "De eerste dagen waren niet evident"

"We zijn goed vertrokken", reageerde een erg tevreden David Goffin (ATP-10) zondag na zijn 7-6 (8/6), 6-4 zege tegen de Kroaat Borna Coric (ATP-33) in de eerste ronde van het Masters 1.000 van Cincinnati.

Lees verder

Twee rode kaarten, één gemiste strafschop en maar geen doelpunten in STVV - KV Oostende

Geen winnaar in de wedstrijd tussen STVV en KV Oostende. Het bleef 0-0 op Stayen.

Lees verder

Robbe De Hert: te veel artiest, te weinig boekhouder

Een getalenteerd beeldenstormer was Robbe De Hert, een sociale rebel en een rasentertainer. Maar ook een beetje een chaoot en een koppigaard.

Lees verder

De vijf beste films van Robbe De Hert

Met films zoals 'Blueberry Hill' en 'De Witte van Sichem' liet regisseur Robbe De Hert een uitvoerig oeuvre na. Vijf hoogtepunten:

Lees verder

Tientallen mensen onder puin na instorten appartementsblok in in India

Mogelijk zijn meer dan zeventig mensen onder puin terechtgekomen nadat in de westelijke Indiase stad Mahad een gebouw met vijf verdiepingen is ingestort. Er is al sprake van zeker 22 gewonden.

Lees verder

'Het liefst zou ik nooit meer naar België komen'

De Kamercommissies Binnenlandse Zaken en Justitie buigen zich morgen over het omstreden politieoptreden in Charleroi in 2018. 'Dat iedereen in België uit de lucht valt, geloof ik niet', zegt Henrieta Chovanec vanuit Slovakije.

Lees verder

Besmettingen, hospitalisaties en overlijdens in dalende lijn

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de negende dag op rij gedaald. Ook het aantal hospitalisaties en overlijdens daalt.

Lees verder

Wielerbond stuurt bondscoach Rik Verbrugghe naar huis omdat hij EK-bubbel verliet: 'Hallucinant, mijn test was negatief'

Bondscoach Rik Verbrugghe (46) is door de Belgische wielerbond op de Europese kampioenschappen in Plouay naar huis gestuurd. 'Door een onfortuinlijk voorval heeft de bondscoach de bubbel van de Belgische selectie verlaten en daarom werd besloten om geen risico's te nemen en hem naar huis te sturen. Sven Vanthourenhout zal zijn taak overnemen.

Lees verder

Pas vanaf 15 november griepprik mogelijk voor brede publiek

De vaccinatie tegen de seizoensgebonden griep zal dit jaar in twee fases verlopen. Risicogroepen en personeel uit de gezondheidssector krijgen voorrang, pas vanaf 15 november komt het brede publiek in aanmerking. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica.

Lees verder

Voormalig stervoetballer Ronaldinho mag Paraguay verlaten

Een rechter in Paraguay heeft de weg vrijgemaakt voor de terugkeer van de voormalige Braziliaanse stervoetballer Ronaldinho en zijn broer naar hun vaderland. Hij ging akkoord met het verzoek van de officier van justitie tot vrijlating van het duo en sloot de rechtszaak officieel af.

Lees verder

Opnieuw aanslag in Deurne: schoten afgevuurd in De Gryspeerstraat

Onbekenden hebben opnieuw een aanslag gepleegd in de De Gryspeerstraat in Deurne, waar in de nacht van zondag op maandag ook al een granaat is ontploft voor een voormalige apotheek. Het pand ernaast was toen vermoedelijk al het doelwit en is afgelopen nacht beschoten. Er vielen geen gewonden.

Lees verder