Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 augustus 2020

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Beheerswerken in Sint-Michielspark

Beheerswerken in Sint-Michielspark
Eind augustus start Natuurwerk met het verwijderen van niet-inheemse planten in het Sint-Michielspark. Exoten als Amerikaanse vogelkers, reuzenbalsemien en Japanse duizendknoop worden weggehaald. Zij belemmeren de groei van andere planten.
Lees verder

Het is druk in onze hondenlosloopzones, maar ...
De vier hondenlosloopzones in onze gemeentes lokken heel wat honden en hun baasjes. Zo'n succes is fijn, maar zorgt soms voor irritaties. Daarom willen we iedereen vragen om het huishoudelijk reglement te volgen. Als gemeente zullen we zorgen voor extra hondenpoepbuizen.
Lees verder

Geluidsschermen langs R6 aan Kasteellaan en Donk
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet om bijkomende geluidsschermen te plaatsen langs de R6 ter hoogte van de Kasteellaan en Donk. Verder komen er 3.161 m² bijkomende boscompensatie en enkele kleinere aanpassingen aan de waterafvoer ter hoogte van Heivelden.
Lees verder

Haagplantactie 2020: plant een extra randje groen
Ook dit jaar slaan Natuurpunt en het gemeentebestuur de handen in elkaar voor de haagplantactie. Tot 20 oktober kan je verschillende haagpakketten bestellen. Dankzij de samenaankoop blijft de prijs laag. Zo behagen we samen onze gemeente.
Lees verder

Agenda gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn 7 september 2020
Op maandag 7 september 2020 vergaderen de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. Als gevolg van de corona-epidemie vergaderen de raadsleden van thuis achter hun computer. U kan de vergadering rechtstreeks bekijken via ons Youtube-kanaal. De agenda's vindt u op onze website.
Lees verder