Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 augustus 2020

Gemeente Mol: Update testen woonzorgcentrum Ten Hove: gekende testresultaten negatief

Update testen woonzorgcentrum Ten Hove: gekende testresultaten negatief

De analyse van de preventieve coronatest bij alle medewerkers van woonzorgcentrum Ten Hove verloopt gefaseerd: het eerste deel van de resultaten, dat meer dan 95% van alle testen omvat, is negatief. Door de vele vragen die we hierover krijgen, geven we alvast deze resultaten mee. We verwachten volgende week uitsluitsel over de laatste testen. We zijn bijzonder blij met dit goede nieuws en hopen ook voor de overige 5% op een negatief resultaat.

Lees verder

Kunstwerk in Heilig Hartziekenhuis herinnert aan ingrijpende coronacrisis

Een ontroerend kunstwerk in de inkomhal van het Heilig Hartziekenhuis herinnert ons blijvend aan de coronacrisis. Het werk - gefinancierd met privégiften - werd zondag 30 augustus plechtig onthuld. Het kunstwerk van Daisy Boman symboliseert een arts die een patiënt omhoog trekt en daarbij steun krijgt van andere zorgverleners en de bevolking.

Lees verder

Consultatieronde moskee Borgerhoutsendijk start op 31 augustus

In juni diende Ayasofya Moskee een omgevingsvergunningsaanvraag in voor de verhuis van de moskee in de Molenstraat naar het pand op de hoek van de Borgerhoutsendijk met de Beekstraat. Nu de omgevingsaanvraag volledig is, start de consultatieronde van de buurt. Het moskeebestuur informeert de buren met een folder en via de documenten bij dit nieuwsbericht. Daarnaast kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een persoonlijke rondleiding. Suggesties of ideeën zijn welkom tot 25 september via ro@gemeentemol.be.

Lees verder

Hoe organiseren we samen fijne én veilige markten op dinsdag en zondag?

Door het wegvallen van de provinciale maatregelen veranderen ook de coronaregels voor onze wekelijkse dinsdagmarkt en zondagse dieren- en boerenmarkt. We lijsten de belangrijkste richtlijnen hieronder even op. Daarnaast zijn losse marktkramers opnieuw welkom om zich 's ochtends aan te melden voor onze dinsdagmarkt. Zij vullen de lege plaatsen op. Deze losse marktkramers waren tot op heden door corona niet toegelaten. We zijn evenwel blij om hen opnieuw te mogen verwelkomen. Zij verhogen de attractiviteit van onze markt.

Lees verder