Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 27 augustus 2020

Gemeente Mol: Medisch verslag 27 augustus: “Situatie in ziekenhuis evolueert gunstig”

Medisch verslag 27 augustus: "Situatie in ziekenhuis evolueert gunstig"

Donderdagochtend 27 augustus vond een nieuw medisch coördinatieoverleg plaats. We geven de belangrijkste conclusies weer.

Lees verder

Voor onze gehuchten: tot 100.000 euro subsidie voor investering gemeenschapshuis

Gemeenschapshuizen – waaronder bijvoorbeeld parochiezalen - die willen investeren in de uitbouw van hun infrastructuur, kunnen rekenen op stevige financiële ondersteuning van het gemeentebestuur. Sinds dit jaar bestaat hiervoor een specifiek subsidiereglement. De subsidie bedraagt 50% van de investering, met een maximum van 100.000 euro. Met dit subsidiereglement erkent het gemeentebestuur het belang van deze gemeenschapshuizen voor het lokale dorpsleven in onze gehuchten. Om in 2021 van de nieuwe subsidie te kunnen genieten, moet het aanvraagdossier voor 1 oktober ingediend worden.

Lees verder

Twee expo's in het Jakob Smitsmuseum verlengd tot en met 18 oktober

Wegens succes kan je de twee expo's die lopen in het Jakob Smitsmuseum nog tot en met 18 oktober bewonderen. 'Schatten op zolder' van Eugeen Van Mieghem en 'Weerspiegeling' van Jozef Van Ruyssevelt staan dus nog steeds voor je klaar. Ook 'Smits voor kids', het leuke kinderspel kan je tot dan spelen.

Lees verder

Ouders vol lof over feilloos verloop van coronaproof Grabbelpasprogramma

Heel wat kinderen genoten deze zomer van een coronaproof-Grabbelpasprogramma. Door corona werd het programma lastminute nog aangepast. Zo werkte de jeugddienst met themaweken waaraan men per halve dag of hele dag kon deelnemen. De sportdienst organiseerde sportdagen en –kampen. In totaal telden we 88 verschillende activiteiten, goed voor 3.615 beschikbare plaatsen. De vele fijne reacties van ouders zijn een pluim op de hoed van de monitoren en de organisatoren. Dankjewel aan iedereen die z'n steentje bijdroeg om er voor al deze kinderen een knotsgekke zomer van te maken.

Lees verder