Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 augustus 2020

Gemeente Mol: “Coronamaatregelen blijven nodig totdat er een vaccin is”

"Coronamaatregelen blijven nodig totdat er een vaccin is"

De Nationale Veiligheidsraad op donderdag 20 augustus voerde enkele beperkte wijzigingen door aan de coronarichtlijnen. Zo wordt winkelen met twee personen vanaf maandag 24 augustus opnieuw toegelaten en geldt niet langer de tijdsbeperking van 30 minuten. De regels omtrent de 'vaste bubbel van 5' waarmee je nauw sociaal contact mag hebben, blijven behouden. De maxima voor activiteiten binnen of buiten worden respectievelijk opgetrokken tot 200 en 400, mits strenge voorwaarden en goedkeuring van het gemeentebestuur. Koffietafels na begrafenissen zijn mogelijk tot 50 personen, waarbij de horecarichtlijnen gelden. De scholen mogen starten met code 'geel', wat betekent dat alle leerlingen en scholieren een volledige lesweek op school worden verwacht.

Lees verder

Wat vind jij van het ontwerpplan voor het Rijtenhof? Laat het weten!

Het ontwerpplan van het Rijtenhof ligt klaar. Het bevat een trapveldje voor sport en spel, een BMX parcours, een speelzone, een voetbalterrein, een ravotbosje, een kleuterhoek en een picknickweide. Alles wordt uitgewerkt in natuurlijke materialen zodat het speelterrein het groene hart wordt voor de omgeving. Bekijk de verschillende onderdelen van het ontwerpplan en geef je mening voor 7 september. Neem deel aan de online bevraging via www.gemeentemol.be/rijtenhof . Omwille van corona gaat de geplande infoavond niet door.

Lees verder

Bloedafnames Rode Kruis op 21, 24 en 27 augustus: maak vooraf een afspraak

De bloedafnames van het Rode Kruis blijven doorgaan. Door corona kan je enkel op afspraak langskomen, en moet je rekening houden met de nodige preventiemaatregelen. Maak nu een afspraak voor 21 augustus (Millegem), 24 augustus (Achterbos) of 27 augustus (Centrum) via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00. Bloed geven is ook nu veilig én nodig!

Lees verder

Extra ruimte voor terrassen: algemene verlenging tot eind september

De toelating voor horecazaken om extra terrasruimte te creëren op openbaar domein, wordt verlengd tot en met eind september. In totaal gaat het op dit moment om 33 horecazaken die hun vergroot terras al zeker een maand langer mogen behouden. Ook het verkeersvrij maken van de Corbiestraat en het invoeren van eenrichtingsverkeer op het Rondplein, verlengen we met een maand. Zo beschikken ook de horecazaken in onze uitgaansbuurt over extra ruimte om coronaproof hun terrassen te organiseren. Horecazaken die geen uitbreiding hebben, kunnen nog altijd een aanvraag indienen via https://www.gemeentemol.be/uitbreidinghoreca . De uitbreiding van de horecaterrassen op het openbaar domein vormt één van de manieren waarop we de horeca ondersteunen voor een succesvolle heropstart in deze coronacrisis.

Lees verder