Doorgaan naar hoofdcontent

Donkere boodschap domineert op openingsavond van Republikeinse Conventie

Donkere boodschap domineert op openingsavond van Republikeinse Conventie

Een donker en grim toekomstbeeld van Amerika, als de Democraten aan de macht zouden komen. Een verwoede poging om Donald J. Trump als een empathisch en zorgzaam man neer te zetten. En ettelijke sprekers van kleur die de aantijgingen dat de president een racist is, kwamen ontkrachten. Dat waren de drie opvallendste ingrediënten van de openingsavond van de Republikeinse Conventie.

Lees verder

Aanklager onderzoekt of Trumps bedrijf over waarde activa loog

Justitie in de staat New York onderzoekt of het bedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump over de waarde van zijn activa heeft gelogen om leningen en belastingvoordelen binnen te halen.

Lees verder

Regen en rukwinden ontsieren laatste vakantieweek

Het is dinsdag overwegend zwaarbewolkt met vooral in het noordwesten en het centrum regen bij tussenpozen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 24 graden in Belgisch Lotharingen.

Lees verder

Apple hoeft spel Fortnite niet terug te zetten in App Store

Apple hoeft het populaire spel Fortnite niet terug te plaatsen in de App Store. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald in een voorlopige beslissing. Eerder deze maand verwijderde Apple Fortnite uit de App Store omdat de maker, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen in het spel om verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.

Lees verder

Partner van Donald Trump Junior schreeuwt steun voor president uit in zeer opmerkelijke speech

Kimberly Guilfoyle, een voormalig schermgezicht van het uiterst conservatieve Fox en de huidige vriendin van Donald Trump Junior, heeft maandagavond een toespraak gehouden op de Republikeinse Conventie. Op de eerste avond van de vierdaagse conventie verzorgde ze een van de donkerste en meest besproken speeches van de avond. Bekijk in bovenstaande video hoe ze haar steun voor huidig president Trump uitschreeuwt.

Lees verder

Tweede nacht op rij onrustig in Kenosha, Wisconsin na neerschieten zwarte man

De gouverneur van Wisconsin heeft in Kenosha de nationale garde ingezet, nadat een zwarte man er zondag door politieagenten is neergeschoten en er daarop protesten uitbraken. Ook tijdens de nacht van maandag op dinsdag was het onrustig in het stadje.

Lees verder

Quarantaine geldt niet voor de Rode Duivels

Al een kopzorg minder voor bondscoach Roberto Martinez. De Rode Duivels ontsnappen aan de Europese quarantaineregels en mogen vrij rondreizen in Europa. Eén uitzondering: Thomas Vermaelen, omdat die in Japan voetbalt.

Lees verder

Evenementensector plant protest in Brussel

Volgende week zaterdag, 5 september, wil de evenementensector protesteren ­tegen de ­corona­maatregelen.

Lees verder

Slovaakse ambassade vroeg na drie dagen al uitleg in Brussel

Drie dagen na de uit de hand gelopen arrestatie van Jozef Chovanec schreef de Slovaakse ambassade al over 'een ernstig consulair incident op de luchthaven van Charleroi' in een brief aan de FOD Buitenlandse Zaken in Brussel. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Lees verder

Nieuwe klacht tegen Boliviaanse oud-president voor relatie met minderjarige

Het Boliviaanse ministerie van Justitie onderzoekt nieuwe klachten tegen voormalig president Evo Morales omdat hij een relatie zou hebben gehad met een jong meisje. Zij zou op 16-jarige leeftijd een kind van hem hebben gekregen, kondigde het ministerie maandag aan.

Lees verder

Bali blijft nog het hele jaar gesloten voor buitenlandse toeristen

Het Indonesische eiland Bali zal niet heropenen op 11 september zoals eerder was aangekondigd, maar blijft nog zeker tot eind dit jaar gesloten voor internationale toeristen.

Lees verder

Gedetineerde in Leuven gedood door andere gevangene

In de gevangenis van Leuven Hulp is dinsdag een gedetineerde om het leven gekomen na en aanval door een medegedetineerde. Dat bevestigt het Gevangeniswezen.

Lees verder

Koppel dat betogers met wapens bedreigde, is te gast op Republikeinse Conventie

Patricia en Mark McCloskey uit St. Louis kwamen eind juni in het nieuws toen ze met wapens in hun voortuin verschenen en een groep 'Black lives matter'-betogers bedreigden. Het koppel was maandagavond te gast tijdens de Republikeinse Conventie. Bekijk hun oproep om voor Trump te stemmen in de video hierboven.

Lees verder

Usain Bolt test positief op corona na druk bijgewoond verjaardagsfeestje

De snelste man ter wereld heeft positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt het Jamaicaanse ministerie van Volksgezondheid. Usain Bolt liet zich zaterdag testen, nadat hij vrijdag een druk bijgewoond verjaardagsfeestje hield. In bovenstaande video - opgenomen voor de resultaten van zijn test officieel bekend raakten - kondigt Bolt aan in quarantaine te gaan.

Lees verder

UCI gaat meer veiligheidscontroles uitvoeren na valpartijen

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft dinsdag gereageerd op de vele kritiek na de zware valpartijen van enkele toprenners de voorbije weken. Er komen meer controles en nieuwe veiligheidsregels

Lees verder

Oudste luxewarenhuis ter wereld kleurt tijdelijk Belgisch

Le Bon Marché Rive Gauche in Parijs, het oudste luxewarenhuis ter wereld, richt twee maanden lang de schijnwerpers op het beste dat ons land te bieden heeft, onder de noemer 'Il était une fois la Belgique'.

Lees verder

Ratko Mladic, 'de slager van Bosnië', staat opnieuw voor de rechter

Ratko Mladic kreeg levenslang, maar beide partijen gingen in beroep. Vandaag begint de zaak weer. Het proces tot nu toe.

Lees verder

Advocaat Van Steenbrugge rechtstreeks gedagvaard door René Stockman voor laster

Walter Van Steenbrugge, de advocaat van een van de drie artsen die vrijgesproken werd in het euthanasieproces, is rechtstreeks gedagvaard voor de correctionele rechtbank door René Stockman, de overste van de Broeders van Liefde. Stockman beschuldigt Van Steenbrugge van laster, nadat Van Steenbrugge tijdens het proces Stockman beschuldigde van tussenkomst bij het openbaar ministerie om de zaak toch voor het hof van assisen te brengen.

Lees verder

Storm Francis kan extra schade aanrichten door droogte: 'Parkeer niet onder boom en ga niet wandelen op strand'

De hittegolf is nog maar net voorbij en daar is de eerste herfststorm al. Meer zelfs: door de voorbije droogte kan storm Francis meer schade veroorzaken. 'Parkeer je wagen vannacht best niet onder een boom', zegt weerman Frank Deboosere.

Lees verder

Martinez haalt Doku en Dimata voor het eerst bij Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez maakt zijn selectie bekend voor de Nations League-interlands in Denemarken (5 september) en thuis tegen IJsland (8 september). Jérémy Doku en Nadry Dimata, allebei Anderlechtspelers, worden voor het eerst opgeroepen. Voor Michy Batshuayi is er geen plaats bij de 29-koppige selectie.

Lees verder

Met duizend man naar cultuur

Organisatoren van cultuur en evenementen willen meer dan de 200 of 400 mensen ontvangen die nu toegelaten zijn. Kortrijk bouwt een coronaproof evenementenplein waar duizend man op kan.

Lees verder

Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja: 'Dit is geen geopolitieke revolutie'

De Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja heeft dinsdag in een toespraak in het Europees Parlement beklemtoond dat in haar land 'een democratische revolutie' aan de gang is, 'geen geopolitieke'. 'Dit is geen revolutie voor of tegen Rusland, noch voor of tegen de Europese Unie', klonk het.

Lees verder

Arnault moet nog wat langer wachten op Tiffany-juwelen

De overname van het Amerikaanse juwelenmerk Tiffany door het Franse luxeconcern LVMH van Bernard Arnault is nog steeds niet rond. De deadline werd met drie maanden verschoven.

Lees verder

Zachte prijzen voor harde noten op komst?

Het is vanaf volgende maand uitkijken of u in de supermarkt een van de superfoods tegen veel zachtere prijzen kunt kopen. Op de groothandelsmarkten zijn notenprijzen gekelderd. Met de dure amandelen als uitschieter.

Lees verder

Harry Maguire zit ondanks arrestatie gewoon in Engelse selectie voor Nations League

Harry Maguire is door de Engelse bondscoach Gareth Southgate 'gewoon' geselecteerd voor de wedstrijden in de Nations League in IJsland (5 september) en thuis tegen Denemarken (8 september). De aanvoerder van Manchester United werd donderdag op het Griekse vakantie-eiland Mykonos gearresteerd wegens betrokkenheid bij een vechtpartij. Het juridisch proces tegen Maguire is dinsdag in Griekenland begonnen. De Rode Duivels zijn het vierde team in groep 2.

Lees verder

Sébastien Loeb keert in september nog eens terug achter het rallystuur, met Thierry Neuville als ploegmakker

De Fransman Sébastien Loeb neemt van 18 tot 20 september deel aan de Rally van Turkije, de vijfde manche van het WK rally. Dat maakte zijn team Hyundai dinsdag bekend op Twitter. Loeb, negenvoudig wereldkampioen, zal in Turkije ploegmakker zijn van onze landgenoot Thierry Neuville en de Estse wereldkampioen Ott Tänak.

Lees verder

De valkuilen van Vivaldi

Drie dagen heeft Egbert Lachaert voor hij naar de koning moet. Door de beperkte houdbaarheid van de regering-Wilmès is er amper tijd voor verlengingen of getreuzel. Als hij mikt op Vivaldi of paars-groen liggen grote uitdagingen in het verschiet.

Lees verder

UEFA gaat als test toeschouwers toelaten in Europese supercup

De Europese Supercup tussen Champions League-winnaar Bayern München en Europa League-winnaar Sevila zal op 24 september in Boedapest bijgewoond worden door een gelimiteerd aantal toeschouwers.

Lees verder

Michael Matthews is iedereen te snel af in GP Plouay

Michael Matthews (Team Sunweb) heeft dinsdag de 84e editie van de Bretagne Classic-Ouest France (WorldTour) gewonnen. Na 247,8 kilometer was de 29-jarige Australiër in Plouay de snelste van een kopgroep van zeven. De Sloveen Luka Mezgec werd tweede, de Fransman Florian Sénéchal derde. Aimé De Gendt finishte als vierde.

Lees verder

Tien vragen over 1 september: mag mijn kind naar school? En wat bij een besmetting?

Het schooljaar komt met rasse schreden dichterbij. Het zal een 1ste september zijn als nooit tevoren. Zal uw kind altijd naar school kunnen? Moet uw kind misschien in quarantaine bij een uitbraak? Tien vragen op een rij.

Lees verder

Heistse Pijl vindt nieuwe datum voor derde poging tot koersen: "Ik wou niet bij de pakken blijven zitten"

Organisator Jef Van den Bosch is erin geslaagd een nieuwe datum te vinden voor zijn Heistse Pijl. Het wordt een derde poging. De wedstrijd was al eens van 6 juni tot 1 augustus uitgesteld, maar kon ook dan niet doorgaan wegens de verstrengde coronamaatregelen in de provincie Antwerpen. Nu kreeg de organisatie het licht op groen voor een Heistse Pijl op zaterdag 12 september.

Lees verder

Beke: Woonzorgcentra 'te restrictief' met bezoek

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) laat de Taskforce COVID-19 Zorg de bezoekregelingen in de woonzorgcentra evalueren. 'Ook ik krijg signalen dat men soms nogal restrictief is, terwijl de bestaande richtlijnen veel mogelijk maken als dat bezoek in goede en veilige omstandigheden gebeurt', zei Beke dinsdag in de commissie Welzijn van het Vlaams parlement.

Lees verder

Minister Dalle pleit voor gedragscode voor influencers

Youtubers en andere influencers moeten zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid tegenover hun volgers. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Hij roept influencers op om na te denken over een gedragscode.

Lees verder

Polio helemaal uitgeroeid in Afrika

Het West-Afrikaanse Nigeria is nu ook vrij van het poliovirus. Dit is de conclusie van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Daarmee is het hele Afrikaanse continent poliovrij.

Lees verder

Elise Mertens stoomt door naar kwartfinales van WTA-toernooi van Cincinnati

Elise Mertens (WTA-22) heeft zich dinsdag in Flushing Meadows, New York, voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Cincinnati (1.950.079 dollar) geplaatst.

Lees verder

Storm Francis bereikt België

Francis zal ook in België door het leven gaan als een storm. Aan het meetpunt Westhinder, een dertigtal kilometer in zee in Belgische wateren, is een gemiddelde windsterkte van 9 beaufort gemeten.

Lees verder

David Goffin sneuvelt al in derde ronde van Cincinnati

David Goffin (ATP-10) heeft zich dinsdag in New York niet voor de kwartfinales van het Masters 1.000 van Cincinnati (4.222.190 dollar) kunnen plaatsen. In de derde ronde moest de 29-jarige Luikenaar, zevende reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows, na 2 uur en 9 minuten het hoofd buigen voor de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-34). Het werd 6-4, 3-6 en 6-4.

Lees verder

Moeder Sanda Dia laat zich bijstaan door vier advocaten in proces Reuzegom

Vier advocaten zullen de belangen van de moeder van Sanda Dia, Annemie De Vel, verdedigen in het dossier van de uit de hand gelopen studentendoop van de studentenvereniging Reuzegom. De moeder van Sanda Dia doet in dit dossier een beroep op de advocaten Lieve Pepermans, Falke Van der Schueren en Raf Jespers (balie Antwerpen) en Jan Fermon (balie Brussel).

Lees verder

BORA-renner die in Plouay positief testte krijgt bij tweede test negatief resultaat, ganse ploeg was niet gestart

De renner van BORA - hansgrohe, die positief testte op het coronavirus, heeft bij een tweede controle negatief getest. Dat liet ploegleider Ralph Denk dinsdag weten. De hele ploeg trok zich dinsdagochtend nog terug uit de Bretagne Classic wegens de positieve test.

Lees verder

'Messi vraagt Barcelona per fax om transfer'

Er lijkt een megatransfer op til. Volgens Spaanse en Argentijnse media heeft Lionel Messi namelijk aan FC Barcelona laten weten dat hij de club wil verlaten. De Catalanen zouden alvast een spoedvergadering bij elkaar geroepen hebben.

Lees verder

Paulien Couckuyt loopt in Polen naar tweede plaats op 400 meter horden

Paulien Couckuyt is dinsdag als tweede gefinisht op de 400 meter horden tijdens de Continental Tour Meeting in het Poolse Chorzow. Ze bleef ver boven haar persoonlijk record.

Lees verder

Raul blijft prijzen winnen: Real Madrid verslaat Benfica in finale UEFA Youth League

Real Madrid heeft dinsdag de UEFA Youth League gewonnen. In de finale in het Zwitserse Nyon namen de jonge Madrilenen (U19), getraind door clubicoon Raul, met 3-2 de maat van Benfica. Bij de rust stond Real 2-0 voor.

Lees verder

British Museum herinnert bezoekers eraan dat oprichter slavenbezitter was

Het British Museum verplaatst het beeld van zijn oprichter en slaveneigenaar Hans Sloane vanwege zijn verleden in het kolonialisme. De instelling in Londen verbant het beeld echter niet naar het magazijn. De buste komt juist in de schijnwerpers te staan als onderdeel van een opstelling die aandacht geeft aan het 'verzamelen, het koninkrijk en de slavernij'.

Lees verder

AS Roma haalt Pedro gratis op bij Chelsea

AS Roma heeft dinsdag de komst van de Spanjaard Pedro aangekondigd. De 33-jarige aanvaller was bij Chelsea, waar hij de afgelopen vijf jaar actief was, einde contract. In Rome tekende hij voor drie jaar.

Lees verder

Education First neemt Jens Keukeleire mee naar de Tour de France

Het Amerikaanse Education First heeft dinsdag zijn Tour-selectie bekendgemaakt. Jens Keukeleire is bij de gelukkige acht.

Lees verder

Brantano mag niet heropenen in Mechelen Zuid: 'Regels niet gerespecteerd'

Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld) heeft dinsdag beslist dat de Brantano-vestiging in Mechelen-Zuid gesloten blijft tot het veilinghuis structurele maatregelen neemt die de veiligheid van personeel en wachtenden aan de winkel kunnen garanderen. Het veilinghuis en de curator moesten tegen dinsdagmiddag een plan van aanpak voorleggen, maar deden dit niet.

Lees verder

UCI organiseert in december eerste virtueel WK wielrennen: "Groot moment"

De internationale wielerunie organiseert op 8 en 9 december een eerste virtueel WK wielrennen op het onlineplatform Zwift. Dat deelde de UCI dinsdag mee.

Lees verder

Vrouwen van Wolfsburg plaatst zich ten koste van Barcelona voor Champions League-finale

Wolfsburg heeft zich dinsdag voor de finale van de Champions League vrouwenvoetbal geplaatst. De Duitsers klopten FC Barcelona met 1-0. In de andere halve finale treft Lyon woensdag PSG.

Lees verder

Noodtoestand in Wisconsin na gewelddadig protest

In de Amerikaanse staat Wisconsin waren er voor een derde nacht op rij protesten. De noodtoestand werd uitgeroepen. Het protest is een reactie op het neerschieten van een zwarte man, Jacob Blake, tijdens een politie-interventie.

Lees verder

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames blijft dalen

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen dalen. Het totaal aantal sterfgevallen is met 121 gedaald omdat dubbeltellingen gecorrigeerd werden.

Lees verder

Reddingsactie in Egeïsche Zee: tientallen migranten gered

In de buurt van het Griekse vakantie-eiland Rhodos is dinsdag een boot met migranten gekapseisd. De Griekse kustwacht en voorbijvarende schepen hebben tot dinsdagavond laat 92 mensen aan boord kunnen helpen, aldus de autoriteiten.

Lees verder

Oppositie Wit-Rusland eist directe vrijlating gevangen leiders

De democratisch-gezinde protestbeweging in Wit-Rusland eist dat de kopstukken Olga Kovalkova en Sergei Dilevski onmiddellijk worden vrijgelaten door het regime. Het volk duldt geen onderdrukking meer, laat de oppositie dinsdagavond weten in een verklaring.

Lees verder

Nederlands tijdschrift zet Herman Brusselmans aan de deur na ophef rond columns, maar 'vertrek lag al vast'

Tumult in Nederland rond Herman Brusselmans. Nadat hij in twee columns kroonprinses Amalia en een bekende zangeres afrekende op hun gewicht zet het tijdschrift 'Nieuwe revu' de samenwerking met de Vlaamse schrijver stop. Maar van een rechtstreeks verband is volgens Brusselmans geen sprake. 'Mijn vertrek lag al zes weken vast.'

Lees verder

Donald en Melania Trump misbruiken overheid om campagne te voeren

President Trump die een naturalisatieceremonie in een campagnevideo gebruikt, Mike Pompeo die als eerste minister van Buitenlandse Zaken in zeker 75 jaar in een campagnevideo van een politieke partij opduikt, en first lady Melania Trump die een campagnetoespraak houdt vanuit de rozentuin van het Witte Huis: de Trumps krijgen kritiek omdat ze op nacht twee van de Republikeinse Conventie de Amerikaanse overheid gebruikten om campagne te voeren.

Lees verder