Doorgaan naar hoofdcontent

Meesseman en Allemand treffen elkaar in openingsduel van WNBA

Meesseman en Allemand treffen elkaar in openingsduel van WNBA

Het WNBA-seizoen start op 25 juli in Florida achter gesloten deuren. Maandag werd de speelkalender bekendgemaakt. Op de eerste speeldag treft uittredend kampioen Washington Mystics, met Emma Meesseman, het Indiana Fever van Julie Allemand.

Lees verder

Paniek in NHL: maar liefst 43 spelers testen positief op corona tijdens voorbereiding

Een totaal van 43 NHL-spelers heeft de voorbije weken positief getest op het coronavirus. Dat maakte de professionele ijshockeycompetitie zelf bekend. Het seizoen in de NHL moet hernemen op 1 augustus.

Lees verder

Ook dit nog: American footballers krijgen helm met ingebouwd mondmasker in strijd tegen corona

De American footballers uit de NFL krijgen een helm met een ingebouwd mondmasker. Het plastic masker is voorzien van kleine gaten, waardoor de spelers normaal kunnen ademen. Het masker moet voorkomen dat er zweetdruppels en speeksel over en weer vliegen tussen de spelers. De kans op besmetting met het coronavirus moet daarmee verder verkleind worden.

Lees verder

Ierse rugbyspelers gaan akkoord met salarisverlaging als gevolg van coronavirus

Alle Ierse rugbyspelers die meer dan 25.000 euro per jaar verdienen, hebben een salarisverlaging van tien procent geaccepteerd voor de tweede helft van het jaar. Bijkomend wordt nog tien procent van hun loon in 2021 pas betaald. De reden is het coronavirus die zwaar inhakt op de sportwereld.

Lees verder

Treinverkeer tussen Opwijk en Jette hervat

Sinds dinsdag 9 uur kunnen op lijn 60 tussen Opwijk en Jette weer treinen rijden. Een defecte technische trein maakte het treinverkeer daar dinsdagochtend onmogelijk. Intussen werd die technische trein naar Jette gesleept.

Lees verder

Zwarte modellen eindelijk eens in de meerderheid bij Dior

Zwarte modellen zijn schromelijk ondervertegenwoordigd op defilés en in modecampagnes, maar Dior-ontwerper Kim Jones is alvast een inhaalbeweging gestart. Voor zijn alternatief defilé op de Parijse mannenmodeweek werden énkel zwarte modellen gecast.

Lees verder

Nieuwe aflevering 'F.C. De Kampioenen' als eerbetoon aan Johny Voners

Als eerbetoon aan de overleden Johny Voners komt er een extra lange nieuwe kerstaflevering van 'F.C. De Kampioenen'. Of dat het startschot is voor meer nieuwe afleveringen van de nog steeds erg populaire reeks, waar enkele acteurs al op gezinspeeld hebben, is nog niet beslist. Dat meldt de VRT.

Lees verder

Voormalige koning Juan Carlos I te controversieel voor Spaans koningshuis

In een corruptiezaak onderzoekt Zwitserland nu ook een bankrekening van de voormalige Spaanse koning Juan Carlos I. Het is zijn zoveelste link met de zaak. Het Spaanse koningshuis doet er alles aan om zich van hem te distantiëren, daarbij worden zelfs erfenissen afgestaan.

Lees verder

Ambitieuze Greg Van Avermaet mikt in Strade Bianche meteen op winst

Het wielerseizoen herstart voor veel renners op 1 augustus met de Strade Bianche, de Toscaanse klassieker over deels onverharde wegen. Greg Van Avermaet (CCC) zal er ook aan de start staan en wil meteen winnen.

Lees verder

Luckassen terug bij Anderlecht, Lawrence nog niet

Vorige week woonde hij al de oefenmatch bij, nu is Derrick Luckassen ook terug op training bij Anderlecht. Paars-wit onderhandelde lang met PSV om de Nederlandse verdediger nog een extra jaar te huren en dat is nu gelukt.

Lees verder

Queen Elizabeth brengt haar eigen gin uit

Queen Elizabeth lust wel een glaasje, bij voorkeur eentje met gin. Het is dan ook niet toevallig dat Buckingham Palace nu een gin uitbrengt, gebaseerd op ingrediënten die in de tuinen van de koningin groeien.

Lees verder

NBA-speler moet in quarantaine nadat hij eten ging kopen buiten bubbel

Richaun Holmes, speler van de Sacramento Kings, moet in quarantaine nadat hij per ongeluk zijn bubbel verbrak om eten te gaan kopen. De NBA-spelers verblijven momenteel allemaal in Disney World (Florida) om de herstart van het seizoen op 30 juli voor te bereiden.

Lees verder

Hapoel Beer Sheva wint Israëlische bekerfinale achter gesloten deuren

Hapoel Beer Sheva heeft voor het eerst in 23 jaar de Israëlische beker gewonnen. De viervoudige landskampioen versloeg in een finale achter gesloten deuren in het Bloomfieldstadion in Tel Aviv Maccabi Petah Tikva met 2-0.

Lees verder

Gouverneur Florida uitgejouwd tijdens persconferentie

Ron DeSantis, de gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, gaf maandag een persconferentie over het coronavirus tijdens een bezoek aan Miami. Een demonstrant gaf tijdens die persconferentie hevige kritiek op het beleid van DeSantis. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Ex-speler KAA Gent Bryan Ruiz is transfervrij na ontbinding van zijn contract bij Braziliaanse topclub

Bryan Ruiz, ooit een smaakmaker bij AA Gent, is op zoek naar een nieuwe ploeg. De Costa Ricaanse spelverdeler zag zijn contract bij de Braziliaanse topclub Santos ontbonden worden. De 34-jarige Ruiz maakte het nieuws zelf bekend via twitter. Zijn carrière is, naar eigen zeggen, nog niet voorbij.

Lees verder

Evenementensector op de planning van Nationale Veiligheidsraad

In principe zijn alleen nog massa-evenementen en het nachtleven verboden onder de huidige coronaregels. Woensdag staat de volgende vergadering van de Nationale Veiligheidsraad op de planning, waar verdere versoepelingen voor de maatregelen besproken worden.

Lees verder

Experts bezorgd: 'Contactonderzoek moet dringend sneller en efficiënter worden'

Dat het gemiddelde aantal besmettingen blijft stijgen, baart ook epidemioloog Pierre Van Damme zorgen. Hij hoopt dat het contactonderzoek verbeterd wordt om infectiehaarden beter te kunnen opsporen, zo zei hij dinsdag in 'De ochtend' op Radio 1.

Lees verder

ARCHIEF. 'Het abortusdebat wordt stilaan onsmakelijk'

Dit artikel is verschenen in 'De Standaard' op woensdag 4 december 2019, toen de uitbreiding van de abortustermijn ook op tafel lag.

Een parlementaire meerderheid wil de abortus­wet uitbreiden tot 18 weken zwanger­schap. CD&V en de N-VA hopen dat te kunnen tegenhouden. De Belgisch-Nederlandse gynaecoloog Erik Boss voert in Hasselt en Antwerpen vroege afbrekingen uit, in Nederland ook latere. 'Het verschil is heus niet zo groot.'

Lees verder

Aandeel thuiswerkers zakt naar 43 procent

Het aandeel van de Belgen dat van thuis werkt, is in de afgelopen maanden gezakt van 69 procent in de eerste week van de lockdown naar 43 procent in de laatste week van juni. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen.

Lees verder

Amy Schumer ontkracht hardnekkige mythes over tampons

De Amerikaanse actrice en comédienne wil samen met tamponproducent Tampax het taboe rond tampons en menstrueren doorbreken. In een nieuwe campagnevideo van Tampax weerlegt Schumer enkele opvallende mythes die nog altijd de ronde doen.

Lees verder

Maximumstraf van jaar cel voor bewoner van huis met nazisymbolen

De correctionele rechtbank van Leuven heeft Georges B. (77) dinsdag veroordeeld tot een jaar cel voor inbreuken op de negationisme- en antiracismewet. De bejaarde man kreeg de maximumstraf omdat hij zijn woning in Keerbergen versierde met zichtbare nazisymbolen.

Lees verder

Valentina Sampaio, het model dat deuren opent voor de transgemeenschap

Ze is de eerste openlijke transvrouw die te zien zal zijn in de badpakkenspecial van 'Sports Illustrated'. Het is al een derde horde voor de 23-jarige Valentina Sampaio, die eerder ook een nieuw tijdperk inluidde bij 'Vogue' en Victoria's Secret.

Lees verder

Ook Julian Alaphilippe kijkt erg uit naar herstart wielerseizoen dat voor hem begint met Strade Bianche

Julian Alaphilippe herneemt op 1 augustus na 4,5 maanden gedwongen coronapauze de competitie in de Strade Bianche. De Franse kopman van Deceuninck-Quick Step won vorig jaar de Toscaanse klassieker. Nadien volgen Milaan-Sanremo (8 augustus) - die hij ook won vorig jaar -, het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus) en het Frans kampioenschap (23 augustus) op zijn programma. De Tour de France (29 augustus-20 september), waarin hij vorig jaar twee weken de gele trui droeg, is opnieuw het hoofddoel.

Lees verder

Recordboete voor Google Belgium

De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Dat is de hoogste boete die de GBA ooit heeft opgelegd.

Lees verder

29 juni, de dag waarop in Vlaanderen voor het eerst sinds 13 maart géén covid-19-dode viel

De dag waarop in Vlaanderen geen covid-19-dode meer viel, is gevallen. Die mijlpaal werd bereikt op 29 juni.

Lees verder

Artsen Zonder Grenzen over schrijnende situaties in woonzorgcentra: 'Een man stierf alleen, zonder verzorging, in een kamer die hij niet kende'

'Aan hun lot overgelaten.' Dat is de titel van een nieuw rapport waarin Artsen Zonder Grenzen (AZG) een beeld schetst van de situatie in de Belgische woonzorgcentra tijdens de coronacrisis. Een beeld dat allesbehalve fraai is, zo blijkt uit meerdere schrijnende getuigenissen in het rapport.

Lees verder

Uren hinder verwacht in Kennedytunnel na ongeval met vrachtwagens

In de Antwerpse Kennedytunnel zijn dinsdagmiddag twee van de drie rijstroken richting Nederland versperd geraakt door een ongeval met vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Verenigd Koninkrijk bant Huawei van 5G-netwerk

Het Verenigd Koninkrijk zal de Chinese telecomspeler Huawei uitsluiten van zijn 5G-netwerk. Dat heeft de Britse regering dinsdag aangekondigd.

Lees verder

Alweer verdwijnen twee bekende horecazaken in Antwerpen: 'Er zullen er nog volgen'

Twee bekende Antwerpse restaurants hebben de boeken neergelegd als gevolg van de coronacrisis: restaurant Zoen in de Leopold de Waelstraat en het Marokkaanse restaurant Fez in de Kloosterstraat. Veilinghuis Hammertime zoekt een overnemer voor beide zaken en vreest voor nog horecafaillissementen in Antwerpen.

Lees verder

Klopp heeft uitgesproken mening over vrijspraak Man City: "Geen goede dag voor het voetbal"

Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft op zijn persconferentie, een dag voor de verplaatsing van zijn team naar Arsenal, zijn mening gegeven op de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal (TAS). Het TAS gaf Manchester City in beroep gelijk in haar zaak tegen de UEFA. Het team van Kevin De Bruyne vermijdt zo een Europese schorsing van twee seizoenen die de UEFA haar in eerste aanleg had opgelegd.

Lees verder

Kust Kaapstad overspoeld door dikke laag zeeschuim

De Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad wordt geteisterd door een zware storm. Door de hevige rukwinden en het hoge zeepeil, wordt er een dikke laag zeeschuim de stad ingeblazen. Bekijk in de video hierboven hoe sommige inwoners er toch het beste van maken.

Lees verder

Grant Imahara, presentator van MythBusters, overleden op 49-jarige leeftijd

Grant Imahara, de presentator van MythBusters en White Rabbit Project, is op 49-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Discovery Channel. Hij werd 49 jaar.

Lees verder

Eerste federale executie in VS in 17 jaar tijd

In de Amerikaanse staat Indiana is dinsdag voor het eerst in zeventien jaar tijd een federale executie uitgevoerd. De uitvoering van de doodstraf kwam er nadat het Hooggerechtshof eerder op de dag daarvoor het licht op groen had gezet.

Lees verder

Moeten we binnenkort ook mondmaskers dragen op kantoor?

Straks komen de collega's weer werken die in een risicogebied vertoefden. Moeten we voortaan ook op kantoor mondmaskers dragen?

Lees verder

37 kilo cocaïne gevonden in schip in Gent: huiszoeking in Antwerpen levert grote hoeveelheid cash geld op

Bij een huiszoeking in Antwerpen, die werd uitgevoerd naar aanleiding van de vondst van 37 kilo cocaïne in een schip in de haven van Gent, is maar liefst 1,7 miljoen euro cash geld in beslag genomen. In het appartement werd ook twintig kilo aan goudstaven en een geladen pistool gevonden.

Lees verder

Atalanta-spits Luis Muriel loopt hoofdblessure op bij pijnlijke val in eigen huis

Luis Muriel, de Colombiaanse aanvaller van Atalanta, is dinsdag naar het ziekenhuis van Bergamo overgebracht met een hoofdblessure. Die liep hij op bij een val in zijn huis, zo melden Italiaanse media.

Lees verder

Wolven goed voor 13 erkende schadegevallen

Het Agentschap Natuur en Bos heeft in 2019 88 dossiers voor compensatie van wildschade goedgekeurd. Dat is bijna het dubbele van vijf jaar eerder. De wolven in ons land zijn goed voor 13 gevallen.

Lees verder

Vermoedelijke daders schietpartij Vorst geven zichzelf aan

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op het Orbanplein in Vorst heeft de onderzoeksrechter twee nieuwe verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

Portugese fiscus viseert topclub Benfica

De Portugese belastingsdiensten hebben een strafonderzoek opgestart tegen de voorzitter van Benfica, Luis Filipe Vieira, en tegen de vennootschappen die de club en het stadion beheren. Dat melden lokale media dinsdag.

Lees verder

Frankrijk eert zorgpersoneel tijdens bescheiden parade op nationale feestdag

'Quatorze juillet' betekent voor de Fransen de nationale feestdag vieren en hopen dat een landgenoot wint in de Tour. Dat laatste zit er dit jaar niet in, en ook de viering van de nationale feestdag ziet er door de coronacrisis anders uit. Bekijk de bescheiden militaire parade in Parijs hierboven.

Lees verder

Katy Perry wordt blikvanger tijdens 'virtuele' editie van Tomorrowland

Ook de beroemde Amerikaanse popster Katy Perry mag aantreden tijdens 'Tomorrowland around the world', de digitale editie van het festival.

Lees verder

KV Oostende huurt Duitse jeugdinternational van RB Leipzig, en hij komt een oude bekende tegen: "Ik ken Freddie door en door"

KV Oostende neemt de Duitse jeugdinternational Frederik Jäkel op huurbasis over van RB Leipzig. De 19-jarige centrale verdediger ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de kustploeg, waar hij wordt herenigd met trainer Alexander Blessin.

Lees verder

Eupen haalt Jonathan Heris terug naar België

KAS Eupen heeft Jonathan Heris (29) aangetrokken. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 30 juni 2022, zo meldt de club uit de Oostkantons dinsdag. De centrale verdediger gaat zo voor het eerst in België aan de slag sinds hij begin 2014 Tubeke verliet voor het Hongaarse Ujpest.

Lees verder

Wetsvoorstel nultolerantie alcohol in het verkeer weggestemd

De Kamercommissie Mobiliteit heeft dinsdag het wetsvoorstel weggestemd om een nultolerantie voor alcohol in het verkeer in te voeren.

Lees verder

Spanje geschokt door video van dronken Britten zonder mondmasker op Mallorca

De Spanjaarden vrezen voor een tweede besmettingsgolf nu uitgelaten westerse toeristen de afstandsregels en de verplichting een mondkapje te dragen aan hun laars lappen. Anderen willen het toeristen niet te lastig maken.

Lees verder

Auto van gezin met kinderen aangereden en meegesleurd door kusttram: vier gewonden

Op het kruispunt van de Kustlaan met de Rederskaai in Zeebrugge vielen dinsdagmiddag vier gewonden bij een ongeval met een wagen en de kusttram. Een kleine Smart werd tientallen meters meegesleurd. De vier inzittenden – een gezin met twee kinderen – werden naar het ziekenhuis overgebracht. Van levensgevaar was geen sprake.

Lees verder

Vlaamse Jeugdraad: 'Zet jongeren en kinderen centraal bij eventuele tweede golf'

De Vlaamse Jeugdraad heeft adviezen klaar voor coronamaatregelen tijdens een tweede golf. Als die er komt, moeten jongeren en kinderen centraal staan.

Lees verder

Burgemeesters Vilvoorde en Tielt-Winge willen met buurgemeenten spreken over fusie

Het plan van Vlaams minister van Binnenlands Bestuurt Bart Somers (Open VLD) om fusies tussen gemeenten te stimuleren, kan op goedkeuring rekeningen van de burgemeesters van Vilvoorde en Tielt-Winge. Vilvoords burgemeester Hans Bonte (SP.A) nodigt buurgemeente Machelen uit om fusiegesprekken te starten, Rudi Beeken (Open VLD) van Tielt-Winge wil hetzelfde doen met Bekkevoort.

Lees verder

Hasseltse cafébaas biedt klanten schuilplaats tijdens politiecontrole

Een cafébaas in Hasselt dacht dinsdagochtend de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) te slim af te zijn, maar hij viel toch door de mand toen hij agenten aan zijn deur kreeg.

Lees verder

Lommel SK strikt jonge Costaricaanse aanvaller Ugalde

Lommel SK heeft de Costaricaan Manfred Ugalde aangetrokken. De 18-jarige pocketspits ondertekende in Limburg een contract voor vijf seizoenen, zo meldt de 1B-club dinsdag.

Lees verder

Gestolen Bataclan-kunstwerk van Banksy keert terug naar Frankrijk

Italië heeft op de Franse nationale feestdag een gestolen kunstwerk van straatkunstenaar Banksy teruggegeven aan Frankrijk. De afbeelding van een rouwend meisje op een nooduitgang van concertzaal Bataclan in Parijs werd vorige maand teruggevonden op de zolder van een verlaten boerderij in Italië.

Lees verder

Levensverwachting Belg stijgt tot 81,8 jaar

De levensverwachting bij geboorte in België bedroeg vorig jaar 81,8 jaar voor de volledige bevolking. Voor de vrouwen ligt die levensverwachting zoals bekend iets hoger van bij mannen: 84 tegenover 79,6 jaar.

Lees verder

Als hij het WK snooker haalt, kan Luca Brecel een bom geld winnen met illustere maximumbreak van 147 punten

Een 147 maximumbreak op het wereldkampioenschap, dat van 31 juli tot 16 augustus in het Crucible Theatre van Sheffield plaatsvindt, zal een bonus van 40.000 pond (44.000 euro) opleveren. Dat maakte World Snooker dinsdag bekend.

Lees verder

Eenjarige jongen in kinderwagen doodgeschoten in New York

In Brooklyn in New York is zondagavond een kind van één jaar oud omgekomen bij een schietpartij.

Lees verder

Cinema's: 'Maatregel mondmaskers in zaal terugdraaien of sluiting'

De Federatie van Cinema's van België (FCB) neemt geen blad voor de mond: ze eist dat de overheid de beslissing intrekt die verplicht om een mondmasker te dragen in de zaal.

Lees verder

'Maar meiske, wij zij niet belangrijk meer'

De woonzorgcentra zijn aan hun lot overgelaten en dat heeft vermijdbare sterfte veroorzaakt. Artsen zonder Grenzen, dat in volle crisis naar de woonzorgcentra trok, is scherp voor het beleid. 'Ook nu nog ontbreekt het aan daadkracht.'

Lees verder

Burger King gebruikt vlees van 'minder vervuilende' koeien

Burger King wil een meer milieuvriendelijke hamburger produceren. De hamburgerketen kiest daarom voor koeien die een bepaald dieet krijgen, waardoor ze minder methaan produceren.

Lees verder

Ghislaine Maxwell, de voormalige compagnon van Epstein, pleit onschuldig

Ghislaine Maxwell, de ex en voormalige medewerkster van Jeffrey Epstein, pleit onschuldig voor handel in minderjarigen en aanzetten tot prostitutie. Ze zei dat tijdens de zitting waar de federale rechter moet beslissen over haar verdere aanhouding.

Lees verder

Dit weekend plaatsje op strand in Oostende? Reserveren vanaf morgen

De stad Oostende zal van 18 tot en met 22 juli het aanmeldingssysteem activeren voor de drie drukste stranden. Dat meldt de stad dinsdag. Het systeem moet ervoor zorgen dat de ' distancing op deze stranden gegarandeerd wordt. Wie tussen 18 en 22 juli een plekje op de drie stranden wil, kan vanaf woensdag 15 juli gratis reserveren.

Lees verder

Thiem-Berrettini en Svitolina-Kvitova zijn de finales op tennistoernooi in Berlijn

De 26-jarige Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-3) en de 23-jarige Italiaan Matteo Berrettini (ATP-8) spelen woensdag de finale van het demonstratietoernooi in het Steffi Grafstadion in Berlijn. In de halve finales schakelde Thiem dinsdag het Italiaanse talent Jannik Sinner (ATP-73) met 6-3 en 7-6 (7/5) uit. Berrettini won met 4-6, 6-3 en 10-6 van de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-12).

Lees verder

Magnette 'wil overwegen' om toch met N-VA te regeren

De PS staat klaar om met de N-VA te praten over een nieuwe federale regering. Het project van de regering moet dan wel afwijken van dat van de vorige 'Zweedse' coalitie.

Lees verder

Kanye West ziet af van deelname aan presidentsverkiezingen

Kanye West doet toch geen gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten, berichten meerdere Amerikaanse media dinsdag.

Lees verder

Gehannes met voorschriften voor wie 'oranje zone' bezocht

Voor wie uit een oranje zone terugkeert, klonk het advies eerst dat quarantaine werd 'gevraagd'. Dat werd gewijzigd naar 'waakzaamheid geboden', om dan toch weer te veranderen in 'quarantaine gevraagd'.

Lees verder

Rechter weigert 'nepschikking' Weinstein

Een Amerikaanse rechter heeft dinsdag een schikkingsvoorstel van voormalig filmproducent Harvey Weinstein verworpen. De vrouwen die zeggen door hem te zijn misbruikt zouden volgens het voorstel 18,9 miljoen dollar krijgen, maar de rechter spreekt van een oneerlijk nepvoorstel.

Lees verder

PS niet meer vies van N-VA of staatshervorming

Nu abortus tijdelijk weer van de agenda is, begint er wat te bewegen in de federale formatie. PS-voorzitter Paul Magnette maakte dinsdag een grote opening naar N-VA.

Lees verder

Prominente opposant mag niet deelnemen aan Wit-Russische presidentsverkiezingen

Een prominente opposant van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko mag niet deelnemen aan de presidentsverkiezingen van volgende maand. Dat blijkt dinsdag nadat de verkiezingsautoriteiten de kandidaten bekendmaakten voor de verkiezing. In verschillende steden braken dinsdagavond protesten uit.

Lees verder

Veiligheidswet Hongkong: Trump ondertekent wet die sancties tegen China mogelijk maakt

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag aangekondigd dat hij een wet heeft ondertekend die voorziet in sancties tegen Chinezen die mensenrechtenschendingen begaan in Hongkong. Ook kondigde hij aan dat de VS een einde maken aan speciale handelsstatus van Hongkong.

Lees verder

Biden stelt ambitieus plan voor rond hernieuwbare energie

Joe Biden, die zo goed als zeker de Democratische presidentskandidaat wordt bij de verkiezingen van 3 november, belooft om massaal te investeren in hernieuwbare energie. Hij wil zo miljoenen banen creëren in de VS om in 15 jaar tijd de uitstoot van broeikasgassen door de energieproductie terug te dringen.

Lees verder

Tientallen gewonden bij treinongeluk nabij Praag

Bij een aanrijding tussen een passagierstrein en een goederentrein in Tsjechië zijn dinsdagavond tientallen gewonden gevallen. Minstens vier personen raakten zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldde persbureau CTK op basis van reddingsdiensten. Zeker 29 mensen raakten lichtgewond.

Lees verder

Hierover beslist de veiligheidsraad vandaag

De Nationale Veiligheidsraad buigt zich vandaag over een aantal versoepelingen van de coronaregels. De raad is om 8 uur samengekomen. Vooral de cultuur- en evenementensector verwacht nieuws aangezien onder de huidige coronamaatregels in principe enkel nog massa-evenementen en het nachtleven verboden zijn. Met de recente stijging in de cijfers, is het optimisme van enkele dagen geleden echter verdwenen.

Lees verder

Omzet uit onlineveilingen piekt

Als gevolg van de coronapandemie hebben veilinghuizen in de eerste jaarhelft een recordomzet geboekt uit onlineverkopen. Dat blijkt uit een rapport van verzekeraar Hiscox, die jaarlijks 41 onlineveilingplatformen bevraagt.

Lees verder

Meer dan 151.000 ondernemingen kregen Vlaamse premie

De Vlaamse overheid heeft de afgelopen maanden ruim 1,2 miljard euro aan coronapremies uitgekeerd aan meer dan 151.000 ondernemingen. Dat blijkt uit definitieve cijfers die Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) opvroeg bij Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).

Lees verder