Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 juli 2020

Gemeente Mol: COVID-19-toeslag voor gezinnen in financiële moeilijkheden, zelf aanvragen

COVID-19-toeslag voor gezinnen in financiële moeilijkheden, zelf aanvragen

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben door een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning krijgen van 120 euro via het Groeipakket (de voormalige kinderbijslag). Je moet zelf een aanvraag indienen! Je kan de COVID-19-toeslag nog tot en met 31 oktober aanvragen bij je eigen kinderbijslagfonds. Hulp nodig bij de aanvraag? Contacteer de sociale dienst via 014 33 16 00.

Lees verder

Jakob Smitsmuseum annuleert 'Op pad met een gids' op 2 augustus

Het Jakob Smitsmuseum annuleert de activiteit 'Op pad met een gids in het Jakob Smitsmuseum' op 2 augustus. Mensen die zich al inschreven voor de rondleiding krijgen een persoonlijk bericht.

 

Lees verder

Extra bewaakte toegangen op dinsdagmarkt op 21 juli

Door de inzet van bijkomende private bewakingsagenten gebruiken we de Corbiestraat (zijde station) en Santo Tomasplein (via Statiestraat) als bijkomende toegangen voor onze dinsdagmarkt. Op die manier vermijden we dat marktbezoekers een extra blokje moeten lopen en maken we de Wereldwinkel gemakkelijker bereikbaar. De overige maatregelen blijven behouden. Zo ben je op onze markten verplicht om een mondmasker te dragen, vragen we om het éénrichtingsverkeer te respecteren én moet je mogelijk aanschuiven op piekmomenten.   

Lees verder

Heb jij interesse in autodelen? Laat het ons weten voor 15 augustus

Bestaat er in onze gemeente interesse in autodelen? In samenwerking met Cambio organiseren we een online enquête om deze vraag te beantwoorden. Vul daarom voor 15 augustus de online vragenlijst in op www.gemeentemol.be/autodelen. Bij voldoende potentiële deelnemers start ook in onze gemeente een project met deelauto's.

Lees verder