Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 juli 2020

Aantal nieuwe besmettingen daalt niet meer: gemiddeld 85 per dag

Aantal nieuwe besmettingen daalt niet meer: gemiddeld 85 per dag

De daling in het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus verliep de voorbije dagen al trager, en is nu helemaal gestagneerd. De voorbije week werden per dag zo'n 85 mensen met een besmetting gemeld, evenveel als de week ervoor.

Lees verder

Chinese inlichtingendienst al aan de slag in Hongkong

De Chinese veiligheidsdiensten zijn woensdag aan de slag gegaan in Hongkong. In een Hongkongs hotel is woensdagochtend een onaangekondigde plechtigheid gehouden voor de start van de activiteiten van het Kantoor voor het Vrijwaren van de Nationale Veiligheid.

Lees verder

VUB-rector Caroline Pauwels ontvangt eredoctoraat van zusteruniversiteit ULB

De Université Libre de Bruxelles (ULB) kent woensdagnamiddag de titel Doctor Honoris Causa toe aan Caroline Pauwels, de rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De uitreiking van het eredoctoraat vindt plaats tijdens de officiële slotceremonie van het voorbije academiejaar aan de ULB.

Lees verder

ESPN: "Ryder Cup gaat dit jaar niet door"

De Ryder Cup, het tweejaarlijkse golftoernooi waarin de Verenigde Staten het opnemen tegen Europa, gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door, zo maakte sportzender ESPN bekend in afwachting van een officiële aankondiging van de organisatoren, die woensdag zou volgen. Het toernooi wordt verplaatst naar komend jaar.

Lees verder

American Football-vedette Patrick Mahomes ondertekent het grootste contract uit de sportgeschiedenis

Move over Lionel Messi, LeBron James en Roger Federer. Het grootste contract uit de sportgeschiedenis behoort Patrick Mahomes toe, de quarterback van de American Football-kampioen Kansas City Chiefs. Tussen 2022 en 2031 zal zijn team hem in totaal 445 miljoen euro uitkeren, wat hem tien jaar lang een weekloon van bijna een miljoen euro bezorgt. Of 109.563 euro per dag.

Lees verder

Transfer naar Midden-Oosten lonkt voor Maxime Lestienne, maar Standard wil boter bij de vis

Verlaat Maxime Lestienne (28) Standard? Die kans bestaat, want er is nadrukkelijke interesse voor de flankaanvaller vanuit het Midden-Oosten. Al Ain bracht zelfs al tweemaal een bod uit, maar stuitte telkens op een njet in Luik. Lestienne zelf heeft wel oren naar een verhuis naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder

Brantano en FNG tot 5 oktober beschermd tegen schuldeisers

De ondernemingsrechtbank in Mechelen gaat in op de vraag tot bescherming tegen schuldeisers bij Brantano en FNG International

Lees verder

Voormalig wereldkampioen snowboarden verdronken voor Australische kust

Tweevoudig wereldkampioen snowboarden Alex 'Chumpy' Pullin is verdronken voor de Australische Gold Coast melden lokale media.

Lees verder

Hoop op overlevenden slinkt: meer dan 50 doden na overstromingen in Japan

In het door zwaar onweer getroffen Japan slinkt de hoop om nog overlevenden terug te vinden na de overstromingen op het zuidwestelijke hoofdeiland Kyushu. De trieste balans staat inmiddels op minstens 50 doden. Een tiental mensen wordt nog vermist.

Lees verder

Opvangcentrum voor ruim 250 daklozen in Brussel moet midden in coronacrisis sluiten

Het opvang- en begeleidingscentrum voor daklozen in de Trierstraat in Brussel moet op 31 juli, midden in de corona-epidemie, de deuren sluiten, zo stellen het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) en de ngo Dokters van de Wereld aan de kaak, die het centrum samen met het Belgische Rode Kruis beheren. Er is geen zicht op financiering om de opvang na deze datum voort te zetten, zeggen ze woensdag in een mededeling.

Lees verder

Bolsonaro zet mondmasker af tijdens interview na positieve coronatest

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft positief getest voor het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij dinsdag zelf bevestigd op televisie. Met meer dan 65.000 coronadoden in Brazilië ziet de president de ernst van de zaak nog steeds niet in en zet hij doodleuk zijn mondmasker af tijdens het interview. 'Paniek doodt ook', aldus Bolsonaro.

Lees verder

Ook Vlaanderen start onderhandelingen over investering in zorgpersoneel

Nadat de federale regering dinsdag een injectie van 1 miljard euro in de zorg aankondigde, is de druk op de Vlaamse regering hoog om hetzelfde te doen. De onderhandelingen daarover zijn vandaag met een eerste overleg gestart.

Lees verder

Amerikaanse lerares overleden die 13-jarige leerling verkrachtte

Een Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 veroordeeld werd omdat ze een jonge leerling verkrachtte, is dinsdag op 58-jarige leeftijd gestorven. Ze was een tijdlang met de leerlingen getrouwd.

Lees verder

Chaos in uitgaansbuurt Knokke-Heist: politie vraagt bijstand om honderden jongeren uit elkaar te drijven

In de uitgaansbuurt in Knokke-Heist liep het in de nacht van dinsdag op woensdag uit de hand: honderden jongeren, vooral Nederlanders, wilden er na het sluitingsuur van de cafés nog niet naar huis. De politie moest bijstand vragen van omliggende zones om de situatie onder controle te krijgen. 'In de loop van de dag volgt er overleg met het gemeentebestuur', klinkt het bij de politie.

Lees verder

Matthias Brändle verlengt contract bij Israel Start-Up Nation: "Ik ben zo gelukkig"

De Oostenrijkse tijdritspecialist Matthias Brändle heeft zijn contract bij WorldTour-ploeg Israel Start-Up Nation met twee seizoenen verlengd, zo maakte de wielerformatie dinsdagavond bekend.

Lees verder

Marathon van Brussel gaat dit jaar niet door

De marathon en halve marathon van Brussel, die voorzien waren op zondag 4 oktober, gaan dit jaar vanwege de coronacrisis niet door, zo maakten de organisatoren woensdag bekend.

Lees verder

Meteen protest in Parijs tegen nieuwe 'seksistische' ministers

In de Franse hoofdstad Parijs zijn dinsdag enkele tientallen feministische betogers op straat gekomen. Ze protesteren daarmee tegen de benoeming van Gérald Darmanin als minister van Binnenlandse Zaken en Eric Dupond-Moretti als minister van Justitie. Darmanin wordt genoemd in een verkrachtingszaak en Dupond-Moretti komt in opspraak wegens seksime.

Lees verder

Europese Commissie keurt Duits reddingsfonds van 500 miljard goed

Duitsland mag van de Europese Commissie een fonds ter waarde van 500 miljard euro op poten zetten om zijn bedrijven te helpen in de coronacrisis. Dat meldt de Commissie woensdag.

Lees verder

Wim Oosterlinck stopt na 14 jaar bij Qmusic en gaat naar radiozender Willy

Radiopresentator Wim Oosterlinck verhuist naar Willy, de digitale radiozender van DPG Media. Hij zal er de ochtendshow presenteren. Dat meldt mediabedrijf DPG Media woensdag. Daarnaast zal Oosterlinck ook het radiotalent binnen DPG Media coachen.

Lees verder

Servisch parlement bestormd vanwege zwalkende president

Demonstranten beschuldigen president Vucic van zwak beleid in de coronacrisis en het doordrukken van de verkiezingen. In Servië bereikte het aantal coronadoden dinsdag een record en lopen de ziekenhuizen over.

Lees verder

Halle Berry speelt dan toch geen transgender

Na kritiek trekt de Amerikaanse actrice Halle Berry zich ­terug uit een filmproject waarin ze de rol van een transman zou vertolken. Die rol had ze vrijdag nog maar aangekondigd.

Lees verder

Rode Duivels oefenen in november tegen Zwitserland, Oranje tegen Spanje

De Rode Duivels spelen op woensdag 11 november (20u45) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion een oefeninterland tegen Zwitserland, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag bekend.

Lees verder

'Fred Trump was een sociopaat, zijn zoons moesten killers worden'

Donald Trumps nichtje Mary noemt haar oom een emotioneel beschadigd mens, en diens 'sociopathische' vader Fred senior de hoofdschuldige daarvoor.

Lees verder

Officieel: Fernando Alonso maakt spectaculairste F1-comeback sinds Michael Schumacher

De spectaculaire F1-comeback van Fernando Alonso is een feit. Het Renault F1-team bevestigde vandaag dat de Spanjaard in 2021 voor hen zal rijden.

Lees verder

MediaMarkt in Nederland levert door een fout dure iMacs voor een paar euro

Door een fout op de website van MediaMarkt in Nederland konden klanten vorige week voor een paar euro een Apple iMac kopen van zo'n 2.000 euro. De computers werden ook bezorgd en de winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen, of flink bijbetalen. Een aantal klanten weigert dat te doen.

Lees verder

Wat weet u over ons koloniaal verleden?

'De Belg heeft weinig feitenkennis over het Belgische koloniale verleden.' Het is een van de bevindingen uit een onderzoek van de UAntwerpen naar de steun voor dekolonisering. Hoe goed kent u de koloniale bladzijde uit onze vaderlandse geschiedenis? Doe de test.

Lees verder

Reisverbod voor 'rode zones', verplichte test en quarantaine bij terugkeer

De verschillende regeringen van ons land hebben beslist dat er een 'formeel reisverbod' komt voor 'rode zones', zoals regio's of steden die lokaal in lockdown zijn gegaan. Wie toch afreist, moet bij de terugkeer verplicht getest worden en in quarantaine.

Lees verder

NMBS lanceert in september app die drukte toont op trein

Met een app, die geïntegreerd is in de routeplanner, wil de NMBS reizigers kunnen waarschuwen voor overvolle treinen.

Lees verder

Club Brugge en Charleroi openen voetbalseizoen 2020-2021

De Pro League heeft de kalender voor het nieuwe voetbalseizoen bekendgemaakt. Kampioen Club Brugge en Charleroi trappen de nieuwe Jupiler Pro League op gang op zaterdag 8 augustus (om 16.30 uur). Later die dag is er nog Standard-Cercle Brugge en KV Oostende-Genk. Op zondag trekt Anderlecht naar STVV en is er nog de topper tussen Antwerp en Gent.

Lees verder

Dan toch officiële mini-Gentse Feesten: 'Zouden wel eens heel wijze Feesten kunnen worden'

De afgelaste Gentse Feesten worden vervangen door een pakket livestreams en voorstellingen met beperkt publiek. Het programma is woensdag bekendgemaakt. En het enthousiasme is er. 'Het zouden wel eens heel wijze, kleine Feesten kunnen worden.'

Lees verder

Supportersorgaan verbijsterd over nieuwe aftrapuren Belgisch voetbal: "Pro League steekt middenvinger op naar fans"

Belgian Supporters, de overkoepelende federatie van supportersverenigingen, is niet te spreken over de tijdslots die Eleven Sports en de Pro League zijn overeengekomen voor de competitiewedstrijden in 1A. "De Pro League steekt een middenvinger op naar hun belangrijkste stakeholder, namelijk de voetbalfans", reageert Eddy Janssis, voorzitter van Belgian Supporters, woensdag.

Lees verder

Rowling en Rushdie ondertekenen open brief tegen 'afnemende tolerantie in publiek debat'

Harry Potter-auteur J.K. Rowling en schrijver van 'De duivelsverzen' Salman Rushdie zijn twee van de ruim 150 schrijvers en academici die een open brief ondertekenden waarin ze zich afzetten tegen de afrekencultuur.

Lees verder

SP.A-voorzitter Rousseau praat donderdag met de 'drie koningen'

SP.A-voorzitter Conner Rousseau heeft donderdag een afspraak met het partijvoorzitterstrio Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat trio probeert onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe federale regering op gang te brengen.

Lees verder

Bestrijd racisme, maar kom niet aan het vrije woord

Hoe noodzakelijk de strijd voor raciale en sociale rechtvaardigheid ook is – die mag niet leiden tot onverdraagzaamheid en represailles, betogen 153 kunstenaars en journalisten in een open brief.

Lees verder

Adil El Arbi en Bilall Fallah starten opnames Grond

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn, samen met collega Mathieu Mortelmans, in Brussel gestart met de opnames van de nieuwe fictiereeks Grond. Die gaat over een jonge ondernemer die heilige grond vanuit Marokko naar België haalt om moslims in te kunnen begraven.

Lees verder

Nog geen Vlaamse beloftes na federale injectie in de zorg

Na de aangekondigde investering in de federale zorg, is het nu aan de Vlaamse regering om de Vlaamse zorgsector tegemoet te komen. Wat Vlaanderen concreet doet, zal afhangen van het nog onbekende budget.

Lees verder

Nieuwe verdwaalpaal op strand Oostende brengt eerbetoon aan zorgsector

Op het strand van Oostende zijn sinds woensdag nieuwe 'zeemoji's' te vinden. Dat zijn verdwaalpalen in de vorm van emoji's die kinderen de weg moeten wijzen op het strand. Dit jaar kwamen er twee nieuwe figuurtjes bij, waaronder een emoji met mondmasker, als eerbetoon aan de zorgsector in het kader van de corona-epidemie.

Lees verder

Voetgangers ontkomen maar net aan omvallende boom

Twee nietsvermoedende voetgangers waren op weg in het Londense South Ealing toen plots een enorme boom hun de pas afsneed. Dashcambeelden tonen hoe de twee nog net op tijd konden wegspringen. Een sterke wind zou de boom hebben doen omwaaien. Niemand raakte gewond.

Lees verder

Meer dan de helft van de Belgen wil Leopold II-standbeelden weg

Bijna de helft van de Belgen vindt dat we meer goed dan kwaad hebben gedaan in Congo. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit Antwerpen.

Lees verder

Sportartsen lanceren hulplijn voor sportgerelateerde hartstilstand

De vereniging voor Sport- en Keuringsartsen lanceert vandaag een hulplijn voor familieleden, trainers en artsen van jonge sporters die een hartstilstand hebben gekregen. Bezorgde ouders kunnen er ook terecht voor vragen.

Lees verder

Eerste speeldag van Proximus League: Seraing opent competitie tegen Beerschot of OH Leuven

De Proximus League start op vrijdag 21 augustus (om 19u) met een thuiswedstrijd voor Beerschot of OH Leuven, de verliezer van de promotiefinale naar 1A, tegen promovendus Seraing. Dat maakte de Pro League woensdag bekend bij de kalendervoorstelling in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek.

Lees verder

Beurswaakhond brengt modegroep FNG voor het gerecht

De beurswaakhond FSMA breidt het onderzoek naar de modegroep FNG uit en maakt het dossier bovendien over aan het gerecht.

Lees verder

Merkel dringt aan op 'Europese eenheid en solidariteit' als antwoord op corona

De Europese Unie kan volgens Angela Merkel sterker uit de coronacrisis komen, als ze tenminste de rangen sluit. Er moet volgens de Duitse bondskanselier dan ook zo snel mogelijk een akkoord worden bereikt over de economische relanceplannen.

Lees verder

Golazo stelt aangepaste crosskalender 2020-2021 voor: opener in Lokeren schuift twee weken op, startschot niet altijd om 15u

Nadat vorige week de definitieve kalender van de Wereldbeker veldrijden werd bekendgemaakt, heeft woensdag ook Golazo haar definitieve crosskalender voor volgend seizoen voorgesteld. Een aantal veldritten staan niet meer op hun traditionele datum. De aangepaste kalender werd goedgekeurd door Belgian Cycling en de UCI.

Lees verder

OPROEP. Voelt vakantie in risicogebied wel echt als vakantie?

Sinds de grenzen open zijn, gaan we mondjesmaat weer met vakantie. Maar hoe groot is het vakantiegevoel als u in een gebied verblijft waar zich een nieuwe opstoot van het nieuwe coronavirus sars-CoV-2 voordoet? En u daardoor misschien in quarantaine moet bij thuiskomst. Deel uw ervaringen op binnenland@standaard.be.

Lees verder

Lijdensweg van Luka Jovic in Madrid blijft duren: Real plaatst aanvaller in quarantaine

Real Madrid doet het vrijdag in de competitiewedstrijd thuis tegen Alaves zonder Luka Jovic. De Servische aanvaller is door de Koninklijke in quarantaine geplaatst nadat hij in contact kwam met een vriend die positief testte op het nieuwe coronavirus. Dat schrijven verschillende Spaanse kranten woensdag.

Lees verder

Lazio-speler kent zijn straf voor bijten van tegenstander: schorsing plus boete

Lazioverdediger Patric heeft een schorsing van vier wedstrijden en een boete van 10.000 euro gekregen nadat hij dinsdag een tegenstander in de arm beet.

Lees verder

Organisatie bevestigt afgelasting van prestigieuze Ryder Cup

De 43e editie van de Ryder Cup, het tweejaarlijkse golftoernooi tussen de Verenigde Staten en Europa, wordt vanwege de coronacrisis met een jaar uitgesteld naar september 2021. Dat maakte de organisatie woensdag officieel bekend op de website van het prestigieuze treffen. Sportzender ESPN had het nieuws eerder op de dag al naar buiten gebracht.

Lees verder

Na nieuw tragisch overlijden lanceren sportartsen infopunt voor hartstilstand in de sport

De vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) start met een telefoonnummer dat familieleden, trainers en artsen van jonge sporters die een hartstilstand hebben gekregen, kunnen bellen als ze vragen hebben. Dat maakte SKA woensdag bekend in een persbericht.

Lees verder

Agent die Mawda doodde naar correctionele verwezen voor onvrijwillige doodslag

De raadkamer van Bergen heeft woensdag beslist om de politieagent die het schot afvuurde dat aan Mawda het leven kostte, naar de correctionele rechtbank van Bergen te verwijzen. De agent moet terechtstaan voor onvrijwillige doodslag.

Lees verder

Zverev trekt lessen uit faliekant afgelopen Adria Tour en past voor Berlijn, ook Kyrgios geeft forfait

Alexander Zverev heeft lessen getrokken uit de faliekant afgelopen Adria Tour. De Duitse tennisvedette besliste woensdag af te zeggen voor een demonstratietoernooi in Berlijn (13-19 juli). Tegelijk bevestigde hij een samenwerking met David Ferrer als coach.

Lees verder

Club Brugge kan oefenmatch tegen Beerschot niet winnen door flater van Vormer en zoekend spitsenduo

Club Brugge heeft 1-1 gespeeld tijdens de tweede oefenmatch van de voorbereiding. Vooral voor de rust was de partij tegen Beerschot best aangenaam: de scorende Diatta (1-1) maakte een flater van Vormer (0-1) ongedaan. Club speelde opnieuw met twee verschillende elftallen. Dennis, Mata en Balanta spelen pas volgende week weer mee.

Lees verder

Chaos is compleet: BAS geeft Waasland-Beveren gelijk en vernietigt beslissing Algemene Vergadering van 15 mei

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft Waasland-Beveren gelijk gegeven met zijn klacht over de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei, waarop beslist werd dat volgend seizoen met 16 gespeeld zou worden hoewel het seizoen 2019/2020 nog niet volledig afgewerkt was.

Lees verder

Twee verdachten van dodelijke schietpartij in Vorst onder aanhoudingsbevel

Twee twintigers die betrokken zouden geweest zijn bij de schietpartij die afgelopen weekend plaatsvond op het Orbanplein in de Brusselse gemeente Vorst, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Lees verder

'De sims' krijgt eigen reality-competitieshow

Twaalf deelnemers maken kans op 100.000 dollar – omgerekend iets meer dan 88.000 euro – in een competitieshow waarin ze De sims moeten spelen. The sims spark'd wordt uitegzonden op onlineplatform Buzzfeed en op de Amerikaanse zender TBS.

Lees verder

Twee doden bij verkeersongeval in Veurne

Bij een verkeersongeval in Veurne zijn woensdag in de vooravond twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. De precieze omstandigheden zijn voorlopig nog onduidelijk.

Lees verder

Kevin De Bruyne weer wat dichter bij record Thierry Henry na forfaitzege Manchester City

Kevin De Bruyne heeft met Manchester City zonder al te veel problemen Newcastle opgerold. De Rode Duivel was opnieuw goed voor een assist, zijn 18de van het seizoen al. De Bruyne heeft nog twee assists nodig om het Premier League-record van Thierry Henry te evenaren.

Lees verder

Kamerleden Vlaams Belang en N-VA ontvangen poederbrief

Minstens zeven Kamerleden van Vlaams Belang en een Kamerlid van N-VA hebben woensdag een poederbrief ontvangen. De politie heeft een onderzoek geopend.

Lees verder

Dries Mertens scoort nummer 124 en helpt Napoli aan zege bij Genoa

Sinds 13 juni is hij al alleen topscorer aller tijden bij Napoli maar de honger van Dries Mertens is nog lang niet gestild. Tegen Genoa scoorde de Rode Duivel vlak voor rust de 0-1, zijn 124ste doelpunt voor de club uit Napels. En daar zullen er nog heel wat bijkomen want de populaire 'Ciro' verlengde er onlangs zijn contract: scorende God in Napels...

Lees verder

Tot 4.000 euro boete voor wie verplichte quarantaine niet naleeft

Drie kleuren omschrijven de gezondheidsrisico's van een regio. Wie de regels niet volgt, riskeert een boete tot 4.000 euro. Al rekent de regering vooral op burgerzin.

Lees verder

Opnieuw rellen in Servische hoofdstad Belgrado

Het is woensdag opnieuw onrustig in de Servische hoofdstad Belgrado. Demonstranten, die woedend zijn omdat de regering opnieuw een lockdown aankondigde vanwege het coronavirus, gebruiken geweld tegen de politie.

Lees verder

Waasland-Beveren: "Pro League kan niet anders dan ons in 1A te laten spelen"

Bij Waasland-Beveren reageren ze heel opgelucht op de beslissing van het BAS om hun degradatie ongedaan te maken. "Vooral omdat het BAS de beslissing heeft vernietigd op basis van inhoudelijke gronden en niet op formalistische gronden", vertelt advocaat Tom Rombouts, die samen met collega's Hans Van de Wal en Kristof De Saedeleer de belangen behartigt van de Oost-Vlaamse club.

Lees verder

Braziliaanse journalistenvereniging sleept Bolsonaro voor de rechter

De Braziliaanse journalistenvereniging heeft bekendgemaakt president Jair Bolsonaro voor het hooggerechtshof te zullen slepen. Volgens haar heeft Bolsonaro moedwillig journalisten blootgesteld aan het nieuwe coronavirus.

Lees verder

Sterke Leandro Trossard lukt knappe goal, maar gaat wel onderuit tegen kampioen Liverpool

Leandro Trossard heeft woensdagavond opnieuw zijn visitekaartje afgegeven in de Premier League. Nadat hij met zijn club Brighton al snel 0-2 achterkwam tegen kampioen Liverpool, toonde hij zich veruit de gevaarlijkste (en beste) man bij de thuisploeg. Tot twee keer toe kwam hij dicht bij de aansluitingstreffer en op slag van rust vertaalde zoveel ijver zich in een oververdiende goal. Met een heerlijke volley nam hij Liverpool-doelman Alisson tegenvoets te grazen.

Lees verder

Vanessa Sterckendries verbetert eigen Belgisch record hamerslingeren

Vanessa Sterckendries heeft woensdag op een atletiekmeeting in het Franse Rijsel haar eigen Belgisch record in het hamerslingeren verbeterd. De atlete van OEH slingerde het projectiel voor het eerst voorbij 68 meter, zo bericht Atletieknieuws. Met 68m39 komt ze opnieuw een stapje dichter bij de magische grens van 70 meter.

Lees verder

Barcelona blijft met grote moeite in spoor van Real Madrid na nipte derbyzege tegen Espanyol

Barcelona heeft met de grootste moeite afstand genomen van stadsgenoot Espanyol: 1-0. De match werd gekleurd door twee uitsluitingen en een ietwat gelukkig doelpunt van Luis Suarez. Door de zege blijft Barcelona in het spoor van Real Madrid. Espanyol degradeert door de nederlaag zeker naar tweede klasse.

Lees verder

Invaller Timothy Castagne pakt met Atalanta driepunter tegen Sampdoria

Atalanta heeft het Champions Leagueticket nog wat steviger beet. Het team uit Bergamo won woensdagavond op speeldag 31 in de Serie A met 2-0 van Sampdoria. Timothy Castagne viel in de slotfase in.

Lees verder

Twintigtal burgers komen om bij geweld in oosten van Congo

In Ituri, in het noordoosten van Congo, zijn dinsdag volgens de lokale autoriteiten een twintigtal mensen omgekomen bij nieuwe geweld.

Lees verder

Ook Russisch tegenvoorstel voor humanitaire hulp aan Syrië haalt het niet

Een Russisch tegenvoorstel voor de voortzetting van humanitaire hulp aan Syrië heeft het woensdag binnen de VN-Veiligheidsraad niet gehaald. Dinsdag was een Duits-Belgisch voorstel al op een veto van Rusland en China gebotst.

Lees verder

George Floyd zei meer dan twintig maal 'ik kan niet ademen' voor zijn dood

De Afro-Amerikaan George Floyd heeft bij het gewelddadig politieoptreden dat tot zijn dood leidde, meer dan 20 keer gezegd 'I can't breathe' (ik kan niet ademen). Dat blijkt uit transcripties van de lichaamscamera's die de politie droeg.

Lees verder

#MeToo-onderzoek tegen procureur Oost-Vlaanderen

Een vrouwelijke chauffeur bij het Gentse parket diende een klacht in tegen procureur Johan Sabbe wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees verder

Regen van juni herstelde grondwaterpeil niet

Op zes van de tien meetpunten staat het grondwater nog (zeer) laag. 'Geen goeie uitgangspositie voor de zomer.'

Lees verder

Grijze ochtend met later opklaringen

Het is donderdag eerst bewolkt met kans op regen, maar later op de dag wordt het droger met opklaringen in het zuiden en het centrum van het land. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 27 graden in het zuiden.

Lees verder

Meer inburgerings­attesten door coronacrisis

Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open VLD) publiceert voortaan ieder kwartaal cijfers over de Vlaamse inburgeringstrajecten. Tot nog toe gebeurde dat één keer per jaar.

Lees verder

Warren Buffett schenkt miljarden aan liefdadigheid

De Amerikaanse miljardair en superbelegger Warren Buffett heeft 2,9 miljard dollar waard aan aandelen weggeschonken aan liefdadigheidsinstellingen. Dat meldt hij zelf in een persbericht.

Lees verder

Standbeeld van first lady Melania Trump in brand gestoken in Slovenië

Een houten standbeeld van de Amerikaanse first lady Melania Trump dat in haar geboortestad Sevnica, Slovenië stond, is in brand gestoken. Het werd ondertussen weggehaald door de kunstenaar.

Lees verder

Politie met groot machtsvertoon in uitgaansbuurt Knokke: 'Heel Amsterdam zit hier, omdat je hier legaal mag drinken'

De rust lijkt weergekeerd in Knokke. Na enkele avonden waarin de uitgaansbuurt opgeschrikt werd door ongeregeldheden met vooral Nederlandse jongeren, greep de politie woensdagavond met groot machtsvertoon in. Al leken de meeste van onze noorderburen zich daar niet al te veel van aan te trekken. 'Hij werd in zijn zij geschopt door een Belg, en dat pikte hij niet.'

Lees verder

Organisator van Vakantiesalon is failliet

Beursorganisator Conceptum, dat onder meer het Vakantiesalon in Antwerp Expo en Megavino in Brussels Expo organiseert, heeft na 30 jaar de boeken neergelegd.

Lees verder