Doorgaan naar hoofdcontent

Op welke manieren kun je schimmel in de badkamer verwijderen?

Schimmelvorming is een vervelend probleem wat regelmatig voorkomt. Schimmel in huis kan door meerdere oorzaken ontstaan en kan ook niet altijd direct worden verholpen. De badkamer is een plek waar schimmel veel voorkomt. Dit komt natuurlijk doordat het eenvochtige omgeving is. Wanneer er geen raam in de badkamer zit of de ventilatie niet helemaal goed is kan dit al zorgen voor schimmel. In deze blog lees je meer over hoe je schimmel in de badkamer kunt verhelpen.

Hoe ontstaat schimmel in de badkamer?

Schimmel ontstaat vaak door een vochtprobleem of slechte ventilatie. De badkamer is dan ook een plek waar schimmelvorming veel sneller op zal treden dan in een woonkamer. Dit komt door het vocht wat in de badkamer hangt na het douchen. Sommige badkamers hebben geen raam en worden hierdoor nauwelijks geventileerd. Het is mogelijk om een afzuigsysteem in je badkamer te laten monteren. Dit zorgt ervoor dat het vocht sneller wegtrekt. Toch is een afzuigsysteem voor vocht niet hetzelfde als frisse lucht van buiten. Hierdoor zal een badkamer zonder raam nog sneller last krijgen van schimmelvorming.


Verschillende manieren om schimmel te behandelen

Gelukkig zijn er verschillende manieren om schimmel aan te pakken. Er bestaan diverse soorten reinigingsmiddelen tegen schimmel. Dit zijn vaak krachtige en effectieve middelen met een bepaalde chemische samenstelling wat ervoor zorgt dat de schimmel goed wordt aangepakt. Er zijn ook goedkopere manieren om schimmel te behandelen. Hierbij kun je denken aan middelen die iedereen wel in huis heeft zoals schoonmaakazijn, soda en bleekwater. Je kunt deze middelen op de schimmel aanbrengen en laten intrekken. Bij lichte schimmelvorming werkt dit vaak even goed als een reinigingsmiddel.

Minimaliseer de kans op schimmel met deze tips

Nadat je schimmel in je badkamer behandeld hebt wil je natuurlijk voorkomen dat het weer terugkomt na een paar dagen of weken. In sommige gevallen is dit een lastige opgave. Zeker wanneer er grote vochtproblemen en ventilatieproblemen in de badkamer zitten. Verdiep je dan ook in de mogelijkheden die je hebt om de ventilatie in je badkamer te verbeteren. Als je al een afzuigsysteem hebt is het verstandig om deze regelmatig schoon te maken of zelfs te vervangen zodat de afzuiging altijd optimaal blijft. Wanneer je nog geen afzuigsysteem hebt in de badkamer en ook geen raam, is het handig om deze te laten monteren. Langdurig in contact komen met schimmel kan namelijk een risico zijn voor je gezondheid. Een gespecialiseerd bedrijf kan een ventilatiesysteem in je badkamer monteren.