Doorgaan naar hoofdcontent

Veldlopen: Somers beste Belg met tweede plaats in Crosscup Mol

GVA
Veldlopen: Somers beste Belg met tweede plaats in Crosscup Mol

Michael Somers finishte tijdens de Crosscup in Mol als tweede en was daarmee ruim de beste Belg. De Belgische kampioen tankte vertrouwen voor de EK-selectiecross. "Ik ga mij niet laten doen in Roeselare", klonk het.

Lees verder

Wat met Yaremchuk? En wie durft nog strafschoppen nemen? Club Brugge trekt met vragen naar Leverkusen

Club Brugge won zijn generale repetitie voor de Champions League-kraker in Leverkusen, maar niet zonder slag of stoot. Na de match tegen KV Oostende blijven we achter met enkele prangende vragen. Die worden maandag of dinsdag beantwoord, al deed Carl Hoefkens wel al een poging.

Lees verder

Club Brugge maakt wisselvallige tijden door, maar nu wacht een echt examen in de BayArena

De 0-4 tegen FC Porto is vergeten. Moét vergeten zijn. Morgen in Leverkusen staat er heus nog wat op het spel voor Club Brugge in de Champions League.

Lees verder

Lierse gaat kansloos onderuit in topper bij RWDM: "Individuele klasse heeft ons genekt"

Leider af! Exact vier weken nadat het ferme billenkoek had gekregen bij titelkandidaat SK Beveren ging Lierse ook bij die andere titelfavoriet RWDM stevig voor de bijl. "De individuele klasse bij de thuisploeg heeft ons genekt", vatte Joedrick Pupe de rake 3-0 cijfers samen.

Lees verder

Westerlo schiet zichzelf drie keer in de voet tegen STVV: "Concentratie­verlies werd zwaar afgestraft"

In een intense tweede helft zette Westerlo een scheve 0-2-situatie recht en leek het zelfs over Sint-Truiden te gaan. Dat was buiten Daichi Hayashi gerekend die de decompressie bij de thuisploeg na de gelijkmaker handig uitbuitte en Westerlo met een kater van formaat opzadelde. "Concentratieverlies werd in deze wedstrijd zwaar afgestraft", haalde Jonas De Roeck ontgoocheld de schouders op.

Lees verder

Laurens Sweeck op adrenaline naar eerste WB-zege na discussie vol verwijten met Eli Iserbyt

"Laag bij de gronds" en "kinderachtig". Die verwijten kreeg winnaar Eli Iserbyt (26) in Ruddervoorde naar het hoofd geslingerd van Laurens Sweeck (28). Opgefokt reed de gewezen Belgische kampioen een dag later naar de zege in de Wereldbeker van Maasmechelen. Mooi zo, eindelijk wat peper en zout in de cross.

Lees verder

Olympisch kampioene Nina Derwael maakt geslaagde comeback na 454 dagen afwezigheid

De grootste twijfel is weg: Nina Derwael blijft ook na haar lange rustpauze meespelen aan de brug met ongelijke leggers. Haar WK in Liverpool begon dramatisch - een val van de balk na één seconde - maar op de brug kwalificeerde ze zich voor de finale met de tweede score. "Nu heb ik nog een week om te finetunen."

Lees verder

Shorttrack: zilver voor Belgische mixed relay

De Belgische shorttrackers zijn het WB-seizoen in het Canadese Montreal gestart met een tweede plaats op de 2.000 meter mixed relay. Hanne en Stijn Desmet ­zetten hun ploeggenoten Ward Peter en Tineke den Dulk via sterke prestaties in kwart- en halve ­finales op weg naar de tweede plaats achter het ongenaakbare Zuid-Korea.

Lees verder

Squash: Nele Gilis wint Australian Open

Europees vicekampioene Nele ­Gilis heeft in Sydney de Austra­lian open gewonnen. De 26- jarige Geelse versloeg in de finale de Amerikaanse Sabrina Sobhy.

Lees verder

Hanne Desmet sluit in Montreal af met zesde plaats op 1.000 meter

Hanne Desmet is op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden shorttrack in het Canadese Montreal op de 1.000 meter als zesde geëindigd. De winnares van het olympisch brons zegevierde zondag in de B-finale. De A-finale leverde een overwinning op voor de Nederlandse Suzanne Schulting.

Lees verder

Geen finale voor Team Belgym in allroundcompetitie op WK turnen, wel drie individuele finales

Het Belgische vrouwenteam heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de finale van de landencompetitie in het allround op het WK turnen in het Britse Liverpool.

Lees verder

Organisatie Maasmechelen reageert op vlijmscherpe kritiek van veldrijders: "Niet simpel op korte tijd perfect parcours neer te planten"

Een mooie winnaar met Laurens Sweeck en het massaal opgekomen publiek dat voor een magnifieke sfeer zorgde. De eerste wereldbekercross in Maasmechelen was een voltreffer, tot na afloop de renners vlijmscherpe kritiek uitten op het parcours. "Als je hier meer dan een uur rijdt, ga je met een hernia naar huis."

Lees verder

Tisselt plots in poleposition voor de periodetitel: "Maar we gaan onze ambities niet bijstellen"

Tisselt zet zijn opmars in eerste provinciale verder. Het versloeg nu ook Mariekerke-Branst, dat op verplaatsing nog niet eerder was geklopt dit seizoen. Dankzij de zege pakken Oliver De Groodt en co. de leiderspositie over van Berg en Dal en doen ze zowaar een gooi naar de eerste periodetitel. "Maar we gaan onze ambitie niet bijstellen", aldus De Groodt, die een belangrijke rol speelde in de overwinning.

Lees verder

Heist pakt zes op zes na nipte zege tegen Hoogstraten: "De voetballiefhebber is niet aan zijn trekken gekomen"

Na een incidentrijke wedstrijd trok Heist na een vroege goal van Sam Van Aerschot aan het langste eind tegen Hoogstraten. Op het einde had de partij echter nog weinig met voetbal te maken.

Lees verder

Kobe Bohets (Jong KV Mechelen) zet streekderby met twee doelpunten naar zijn hand: "Altijd speciaal tegen Beerschot"

Jong KV Mechelen is erin geslaagd de streekderby tegen Beerschot in zijn voordeel te beslissen. Het werd al bij al een erg spannend duel zonder hoogstaand voetbal, waarbij de goals allemaal na de pauze vielen. Verdediger Kobe Bohets zorgde voor de twee Mechelse doelpunten.

Lees verder

Racing Mechelen gaat opnieuw onderuit: "Er is geen sprake van paniek"

Op bezoek bij leider Hasselt is Racing Mechelen met het kleinste verschil onderuitgegaan. In een kansarme partij besliste een afstandsschot van Ricardo Kessels de wedstrijd. "Maar een gelijkspel was veel juister geweest", weet Racing-aanvoerder Kurt Weuts.

Lees verder

Geen problemen voor Kangoeroes Mechelen in de hoofdstad: "We hebben ze niet onderschat"

Kangoeroes Mechelen kende geen problemen met tweedeklasser Royal IV in het kader van de 1/8ste finales van de Beker van België. De Maneblussers wonnen overtuigend in de hoofdstad (63-97) en mogen zich opmaken voor de kwartfinales tegen Spirou Charleroi. De Mechelaars spelen eerst thuis en trekken dan naar Charleroi. "We hebben ze niet onderschat. Dat was de sleutel", zei Speler van het Jaar Wen Boss Mukubu.

Lees verder

Marthe Truyen last een korte pauze in: "Omschakeling van de weg naar het veld verliep moeizamer dan gedacht"

Marthe Truyen zette de afgelopen dagen mooie prestaties neer in de wereldbekercross van Maasmechelen (32ste) en de Superprestige-manche van Ruddervoorde (12de), maar toch last de renster van Plantur Pura een korte rustpauze in. "De omschakeling van de weg naar het veld verliep moeizamer dan gedacht", vertelt ze eerlijk.

Lees verder

Kontich wint verdiend, maar vergeet te schitteren: "We bouwen aan een mooi verhaal"

Na een nipte nederlaag vorig weekend tegen Retie, heeft Kontich opnieuw aangeknoopt met de zege. Na negentig minuten werd Zoersel met 2-0 huiswaarts gestuurd. Hoog­staand was de wedstrijd zeker niet, maar de over­winning van de thuis­ploeg was wel meer dan verdiend. Gilles Van Remoortere kon vlak voor de pauze de openings­goal netten en effende zo de weg voor een al bij al makkelijke zege van de thuisploeg.

Lees verder

Rupel Boom pakt eindelijk haar eerste zege: "Op mentaal vlak is dit een enorme opsteker"

Het is dan toch een keer gelukt. Op de elfde speeldag boekte Rupel Boom eindelijk hun eerste zege van het seizoen. De Steenbakkers klopten Dessel met 2-1 en geven de rode lantaarn door aan Hoogstraten.

Lees verder

City Pirates van coach Spencer Verbiest pakt tegen Tongeren tweede seizoenszege: "Dit doet deugd"

City Pirates genoot in Tongeren eindelijk nog eens van het zegegevoel. De laatste winst van de Merksemnaren dateerde al van begin september. In Limburg kwamen de mannen van coach Spencer Verbiest wel al voor de rust op een 2-0-achterstand, maar de piraten zetten de scheve situatie alsnog recht.

Lees verder

Sint-Lenaarts en Geel moeten vrede nemen met een punt: "Ons momentum niet gegrepen"

Sint Lenaarts was zaterdagavond zeker niet de mindere van Geel. Meer zelfs: als er een ploeg op basis van het aantal kansen de over­winning verdiende, was het wel de thuisploeg. Al konden zowel trainer Sam Vermeylen als doelpunten­maker Hakim Borahsasar zich ook wel vinden in een puntendeling.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp zonder problemen naar kwartfinales: "Opdracht volbracht"

Telenet Giants Antwerp kende geen problemen in de 1/8ste finales van de Beker van België. De ploeg van coach Ivica Skelin won vlot van derdeklasser Oostkamp met 82-102. In de kwartfinale wacht een dubbele ontmoeting met Leuven Bears. "Maar nu verschuift onze focus naar de belangrijke Europese wedstrijd van dinsdag", verwijst Skelin naar de partij tegen het Oostenrijkse Gmunden.

Lees verder

Jasper Buyl en FT Antwerpen winnen in Moeskroen: "Op karakter en inzet"

FT Antwerpen blijft dankzij een felbevochten 2-4-overwinning bij Moeskroen aan de leiding in 1ste nationale. De door blessures geteisterde Sinjoren hadden de handen vol met een fel van zich afbijtende thuisploeg, die het de troepen van Karim Bachar tot de 2-2 meer dan moeilijk maakte.

Lees verder

Verschroeiende start tegen Witgoor volstaat voor Wezel Sport

Wezel Sport heeft zich niet laten verrassen door Witgoor. Van de Gevel bracht de Mollenaars al vroeg voor en die 0-1 volstond voor de zege. Dankzij die drie punten klimt Wezel Sport bovendien naar de leidersplaats, want koploper Houtvenne kwam niet verder dan een gelijkspel.

Lees verder

Veel frustraties bij Hoogstraten en Nick Havermans na nieuwe nederlaag: "Het hoofd niet laten hangen"

Hoogstraten hield een pak frustraties over aan de nipte nederlaag tegen Heist. Door de vele gele kaarten en het onverdiend verlies werd er met een grote vinger naar de ref gewezen.

Lees verder

Dessel-coach Benny Lunenburg aan de deur gezet na nieuwe nederlaag: "Ik ben zwaar ontgoocheld"

Dessel Sport heeft afscheid genomen van hoofdcoach Benny Lunenburg. Die beslissing viel nadat Dessel zaterdagavond met 2-1 onderuitging bij Rupel Boom. In afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer neemt Michel Kenis de rol tijdelijk over.

Lees verder

Turnhout en Louis Coeckelbergs grijpen opnieuw naast de zege: "Moeilijk om hier een verklaring voor te vinden"

KFC Turnhout ging nipt met 3-2 onderuit op het veld van Pepingen-Halle. Tot overmaat van ramp kregen Sander Geenen en trainer Dave De Herdt in een tumultueuze slotfase een rode kaart.

Lees verder

Ferre Urkens en Axel Van Den Broek trekken met vraagtekens naar het EK in Namen

Met het oog op het EK in Namen volgende week kregen onze Kempense junioren de kans om zich in Maasmechelen een laatste keer te tonen. De prestaties waren niet super, maar zeker ook niet slecht. Zowel Ferre Urkens als Axel Van Den Broek kijken vol verlangen uit naar het EK. Op aanraden van bondscoach Sven Vanthourenhout rijden de twee de Koppenbergcross niet. Zo staat het vizier al helemaal gericht op het EK in Namen. Al zijn er zeker ook wat vraagtekens.

Lees verder

Grobbendonkenaar Lennard De Rooy pakt tweede plaats in Lichtaart, zege gaat na lange remonte door vergissing naar Glen Laurens

Glen Laurens heeft de Crossduatlon van Lichtaart op zijn naam geschreven. De voormalige Belgisch kampioen leek op een onemanshow af te stevenen, maar door een vergissing tijdens het mountainbiken moest hij nog een lange remonte uit zijn mouw schudden om Grobbendonkenaar Lennard De Rooy bij te halen en als eerste naar de finish te snellen. De Rooy moest vrede nemen met de tweede plek.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Wil Antwerp niet met een deprimerend gevoel de winterstop ingaan, dan is winst tegen Anderlecht en Beveren voor de beker van móéten"

"Antwerp heeft de nederlaag in Charleroi, dat met zijn laag blok louter geïnteresseerd was in een puntje, over zichzelf afgeroepen. Het begon goed, met een vlotte balcirculatie van links naar rechts en Janssen die vaak in de combinaties betrokken was."

Lees verder

Yves Vanderhaeghe op de wip bij Oostende

Het ziet er naar uit dat KV Oostende trainer Yves Vanderhaeghe gaat ontslaan. Executive President Gauthier Ganaye annuleerde gisteren de maandagtraining en wil ingrijpen na de 14 op 45.

Lees verder

Supportersfederatie Lierse zwaar misnoegd na razzia in supportersbussen: "Privacy zwaar geschonden en 400 euro ontvreemd"

De supporters van Lierse hielden zondag een erg bittere nasmaak over aan hun uitje naar RWDM. Naast de zware 3-0 nederlaag die de Pallieters in Molenbeek te slikken kregen, joeg vooral het optreden van de federale politie de geel-zwarte aanhang in de touwen. Die controleerde zonder bijzijn van de fans de supportersbussen. Achteraf bleek 400 euro ontvreemd.

Lees verder

Max Verstappen over boycot van Britse televisiezender: "Het is genoeg geweest"

Max Verstappen heeft na de door hem gewonnen Grand Prix van Mexico uitgelegd waarom hij de televisieploegen van Sky Sports afgelopen weekeinde niet te woord stond.

Lees verder

Hans Vanwijn zegt af voor Belgian Lions: "Ik neem een break"

Slecht nieuws voor de Belgian Lions. Hans Vanwijn gaf via de sociale media mee dat hij niet beschikbaar is voor de komende twee WK-kwalifictiewedstrijden van de Belgian Lions op 11 november in Turkije (Istanbul) en op 14 november in de Mons Arena versus Griekenland. "Ik neem een break en wens mijn ploegmaats vooral veel succes," gaf Vanwijn, dit seizoen bij het Franse Nanterre aan de slag, op Instagram mee.  

Lees verder

De 'Romback' was van korte duur: Romelu Lukaku opnieuw aan de kant met blessure

Romelu Lukaku is opnieuw geblesseerd aan de linkerdij. Dat bevestigt zijn club Inter maandag na medisch onderzoek. De Belgische topschutter aller tijden komt deze week al zeker niet in actie. Daarna wordt zijn toestand geëvalueerd, klinkt het. Voor de Rode Duivels is dit een tegenvaller in aanloop naar de wereldbeker in Qatar, die over drie weken begint.

Lees verder

Negenvoudige winnaar Sven Nys over de Koppenbergcross: "Als Thibau ooit op de Bult van Melden wint, dan weet ik niet of ik het droog houd"

Niemand die lyrischer over de Koppenbergcross kan praten dan de negenvoudige(!) winnaar Sven Nys.? Zijn eigen Grote Prijs won hij nog meer maar aan de 'Bult van Melden' heeft hij o zoveel mooie herinneringen overgehouden. "Indien Thibau daar ooit zou kunnen winnen, weet ik niet of ik het dan droog zou kunnen houden", zegt de 46-jarige veldheld van weleer.

Lees verder

Een geheime strafschopnemer bij Club, een herfsttitel in de zomer en het velletje van Refaelov: 7 dingen die u dit competitieweekend niet zag

Onze voetbalredactie selecteert na elke speeldag in 1A zeven dingen die u niet zag, maar wel moet onthouden. Vandaag speeldag vijftien.

Lees verder

"Een traditie die we willen koesteren": Remco Evenepoel en zijn Oumi vieren Hennadag in prachtige traditionele gewaden

Remco Evenepoel leeft al drie maanden op een wolk. Na zijn zege in de Vuelta en de wereldtitel stapte de 'Aerokogel uit Schepdaal' een maand geleden in het huwelijksbootje met Oumi Rayane. Nu ze net terug zijn gekeerd van hun huwelijksreis in de Malediven staat er alweer een feest op het programma: Hennadag. En naar Marokkaanse traditie droegen meneer en mevrouw Evenepoel prachtige Oosterse gewaden.

Lees verder

En nog eentje buiten: Seraing zet trainer José Jeunechamps aan de deur

José Jeunechamps is geen trainer meer van Seraing. De Métallos zetten de coach maandag aan de deur, daags na de 1-2 competitienederlaag tegen Union.

Lees verder

Trainer Xabi Alonso wil met Bayer Leverkusen overwinteren in Europa: "Tegen Club Brugge complete prestatie nodig"

Bayer Leverkusen moet dinsdag (18u45) tegen Club Brugge vol aan de bak om Europees te overwinteren. Na vijf speeldagen staan de Duitsers laatste in groep B van de Champions League.

Lees verder

Top Division Women: alleen Kangoeroes Mechelen en Castors Braine nog ongeslagen

In de eerste klasse bij de dames (Top Division Women) zijn er met Castors Braine (4 op 4) en Kangoeroes Mechelen (3 op 3) nog slechts twee ploegen ongeslagen. Phantoms Boom, dat een wedstrijd meer afwerkte, staat met 4 op 5 aan de leiding.

Lees verder

KRC Genk is officieel herfstkampioen na nederlaag van Antwerp: "We zijn heel fier, maar hebben nog niks in handen"

Na de nederlaag van Antwerp op Charleroi is KRC Genk, met nog twee wedstrijden te gaan in de heenronde, al zeker van de herfsttitel. "We zijn heel fier, maar beseffen dat we nog niks in handen hebben", zegt algemeen directeur Erik Gerits.

Lees verder

"Een verwarde, bange jongen": Charles De Ketelaere alweer door de Italiaanse gehaktmolen gehaald na nederlaag AC Milan

AC Milan leed zondag een verrassende nederlaag in de Serie A. De Rossoneri werden met 2-1 geklopt door middenmotor Torino. Charles De Ketelaere viel in, maar kon opnieuw niet overtuigen.

Lees verder

Trainerskerkhof in de Jupiler Pro League wordt alleen maar groter na twee (!) trainersontslagen op één dag

Yves Vanderhaeghe is de zevende trainer die dit seizoen ontslagen wordt in de Jupiler Pro League. Een overzicht.

Lees verder

Bondscoach Martinez over Romelu Lukaku: "Als hij er niet bij is, moeten we misschien met meer aanvallers spelen"

Romelu Lukaku is hervallen en dat is een flinke streep door de rekening van Roberto Martinez. Vorige week spraken we nog met de bondscoach en hij benadrukte toen het belang van de spits voor de Rode Duivels.

Lees verder

Pech voor de Fransen: Paul Pogba hervalt en moet definitief forfait geven voor WK in Qatar

Paul Pogba zal met zekerheid niet deelnemen aan het WK voetbal in Qatar (20 november-18 december). Dat bevestigde zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta maandag in een bericht aan het Franse persagentschap AFP. De 29-jarige Pogba speelde dit seizoen door een zware knieblessure nog geen minuut voor zijn nieuwe team Juventus.

Lees verder

Eli Iserbyt met vertrouwen naar Koppenbergcross: "Met speciaal fietskader voor vierde zege gaan"

De leider in de Wereldbekerstand en de Superprestige, Eli Iserbyt, heeft ook van de X2O Badkamers Trofee een doel gemaakt. Dat laatste regelmatigheidscriterium wordt dinsdag op gang geschoten met de Koppenbergcross. Op en rond de 'Bult van Melden' wordt er gestreden om een grote badeend en een kassei.

Lees verder

Carl Hoefkens mist nu ook geblesseerde Balanta, maar droomt van groepswinst: "We krijgen een fantastische kans"

Dat ook nog: na de ochtendtraing bleek Balanta, de vervanger van de geschorste Onyedika, niet fit. Ook Sylla, Odoi en Mata ontbreken. Maar de waslijst met afwezigen doet Carl Hoefkens niet wanhopen: hij wil Europa nogmaals verbazen. "Ik heb Yaremchuk een signaal gegeven, en we hadden nog een goed constructief gesprek."

Lees verder

Geen penaltyspook bij Hans Vanaken, die straks de bal opnieuw opeist: "Makkelijker als groepswinnaar? Liverpool staat ook tweede"

Twijfelen is niets voor Hans Vanaken, ook niet na zijn tweede gemiste strafschop van het seizoen. Het Brugse ijskonijn wil de klus klaren in Leverkusen, zelfs vanop de stip. "We willen groepswinnaar worden uit eergevoel", aldus Vanaken.

Lees verder

Zien om te geloven: NASCAR-piloot Ross Chastain rijdt auto aan flarden met ongeziene move om vijf concurrenten te passeren

Ross Chastain heeft zich op onwaarschijnlijke wijze geplaatst voor de Final Four, de eindfase van het beruchte NASCAR-seizoen in de VS. De 29-jarige Amerikaan passeerde in de laatste ronde van de XFinity 500 in Martinsville liefst vijf tegenstanders, op weg naar een vierde plek in de einduitslag.

Lees verder

Standard-middenvelder Nicolas Raskin hoopt nog volop op WK-selectie: "Zeker als je ziet hoe snel sommigen geselecteerd worden"

Nicolas Raskin verkeert in goede vorm. De nog altijd maar 21-jarige middenvelder is dit seizoen dé draaischijf bij een verrassend sterk Standard. Mag hij nog dromen van het WK met de Rode Duivels? "Ik heb het recht om eraan te denken", vertelt Raskin bij RTL.

Lees verder

Belgische vrouwen winnen eerste duel op WK padel in Dubai, Belgische mannen gaan onderuit

De Belgische vrouwen hebben maandag hun eerste wedstrijd op het WK padel in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) winnend afgesloten. Ze versloegen Japan met 3-0. De Belgische mannen moesten met 3-0 hun meerdere erkennen in Argentinië.

Lees verder

Oekraïne gaat officieel klacht indienen bij FIFA tegen WK-deelname van Iran

De Oekraïense voetbalbond heeft maandag in een statement aangekondigd officieel beroep te zullen aantekenen bij Wereldvoetbalbond FIFA tegen de deelname van Iran aan het WK voetbal in Qatar (20 november-18 december). Oekraïne beschuldigt Iran van mogelijke betrokkenheid bij de militaire aanval van Rusland.

Lees verder

De indrukwekkende omwenteling van Burnley onder Vincent Kompany: "Hij is fenomenaal"

Van kick-and-rush naar champagnevoetbal, mét resultaat: Vincent Kompany is bezig aan een straf nummer bij Burnley FC. Zijn ploeg krijgt van alle kanten lof en staat sinds vorige week aan de leiding in de Championship. "Kompany is fenomenaal, hij weet waar hij naartoe wil."

Lees verder