Doorgaan naar hoofdcontent

Zwartepietendebat laait weer op : bekendste Nederlandse Sinterklaasfilm wordt niet meer vertoond

HLN
Zwartepietendebat laait weer op : bekendste Nederlandse Sinterklaasfilm wordt niet meer vertoond
'Het Paard van Sinterklaas', een van de meest succesvolle Nederlandse familiefilms van de afgelopen twintig jaar, is op dit moment niet meer te zien voor publiek. Producent Burny Bos wil niet dat de prent nog wordt vertoond omdat er Zwarte Pieten in voorkomen. De titel is ook niet opgenomen in het programma van het Amsterdamse filmfestival Cinekid, dat komende week plaatsvindt en waar Bos de hoofdgast is.
Lees verder

Je stem bepaalt je succes in de liefde. Dit vinden vrouwen en mannen bij 'voice dating' het aantrekkelijkst
Datingapp Meetic wint snel aan gebruikers in Europa en voegde onlangs een nieuwe functie toe: je kan op de app nu een opname van je stem aan je profiel toevoegen. En jawel, zo'n voice memo valt erg in de smaak bij datend Vlaanderen: je stem speelt immers een grote rol in je aantrekkelijkheid.
Lees verder

Atlético-coach Simeone niet verrast door niveau van Club: "Ze tonen persoonlijkheid en brengen dynamisch voetbal"
Hij verwacht een "heel enthousiast" Club Brugge. Diego Simeone bereidt zich met Atlético Madrid voor op de beste versie van de landskampioen, zo zegt hij in een interview met Gilles De Bilde.
Lees verder

Baby crowdsurft naar Dwayne 'The Rock' Johnson tijdens promotour voor nieuwe film 'Black Adam'
Tijdens de promotour voor de nieuwe film van Dwayne Johnson (50), heeft een baby gecrowdsurft. De tour hield halt in Mexico City, waar 'The Rock' en de andere castleden van de film 'Black Adam' in het Diego Rivera Museum aanwezig waren. Daar zag de acteur een vader zijn baby in de lucht houden. Het publiek hielp de baby naar het podium en Johnson droeg het kindje in zijn armen. Hij noemde de baby, Luciana, zijn grootste fan, waarna het publiek haar naam uitschreeuwde.
Lees verder

"Hou je mond, wees stil en stop met tegenstribbelen": Paris Hilton getuigt over misbruik op school
Tv-persoonlijkheid Paris Hilton (41) getuigt in een interview met de 'New York Times' over hoe ze twintig jaar geleden als tiener misbruikt werd op de Provo Canyon kostschool in Utah: "Ik werd midden in de nacht gewekt door mannelijk personeel dat me in een privékamer duwde en baarmoederhalsonderzoeken op me uitvoerde."
Lees verder

"Ook vanaf 2024 blijven de interesten van een lening aftrekbaar": 6 veel voorkomende dilemma's als je een tweede verblijf wil kopen
Nu de woonbonus ook voor een tweede verblijf eind volgend jaar zal worden afgevoerd, zullen er de komende maand wellicht heel wat mensen op zoek gaan naar een tweede verblijf in ons land. Voor je dat doet, geeft onze woonexpert Björn Cocquyt nog belangrijk advies mee over zes dilemma's die vaak opduiken: van een gesplitste aankoop, over het aangaan van een lening, tot de keuze tussen een nieuwbouw of een bestaand pand.
Lees verder

"Ook vanaf 2024 blijven de interesten van een lening aftrekbaar": 6 knopen die je moet doorhakken als je een tweede verblijf wil kopen
Nu de woonbonus ook voor een tweede verblijf eind volgend jaar zal worden afgevoerd, zullen er de komende maand wellicht heel wat mensen op zoek gaan naar een tweede verblijf in ons land. Voor je dat doet, geeft onze woonexpert Björn Cocquyt nog belangrijk advies mee over zes dilemma's die vaak opduiken: van een gesplitste aankoop, over het aangaan van een lening, tot de keuze tussen een nieuwbouw of een bestaand pand.
Lees verder

Dooprituelen worden misbruikt om meisjes aan te randen: "Die jongen kroop op me en stak zijn handen onder mijn bloes"
Vijf jaar nadat #metoo losbarstte, is seksueel grensoverschrijdend gedrag nog steeds schering en inslag in studentenclubs. Dat blijkt uit getuigenissen die studentes Kaat (23), Fien (23) en Anna (25) voor hun masterproef verzamelden. Slachtoffers getuigen. "Zijn straf? Een pint met schaamhaar drinken."
Lees verder

Sid Van Oerle nam jaar geleden afscheid van 'Thuis': "Blij dat die periode voorbij is, ik zit weer beter in mijn vel"
Hij speelde jarenlang de ietwat sjofele chef-kok Kobe in 'Thuis', maar een jaar geleden nam Sid Van Oerle (35) afscheid van de VRT-soap. Spijt heeft hij allerminst van die beslissing, vertelt hij in een interview met Primo. Hij legt uit waarom hij besloot op te stappen en of hij de soap nu nog volgt. "In het begin was het een speeltuin, maar op het einde was de sfeer helemaal anders."
Lees verder

En de beste hamburger van de Benelux komt uit… Tervuren: "De jury noemde het een reis rond het smakenpalet"
Na een vierde plek in 2020 en een bronzen medaille in 2021 heeft Kurt Singulé van restaurant Copains uit Tervuren dinsdag goud gepakt op de 'Best Benelux Burger'-wedstrijd. Zijn 'Blue Bayou' is dus een jaar lang de beste hamburger van België, Nederland én Luxemburg. "En dat terwijl ik enkele dagen voor de start van de wedstrijd nog voor een andere burger koos", aldus een dolblije Kurt Singulé.
Lees verder

Russische vrouw riskeert vijf jaar cel omdat ze briefje achterliet bij graf van Poetins ouders: "Ze wenste hem dood"
Een 60-jarige vrouw uit Sint-Petersburg riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar nadat ze een briefje had achtergelaten aan het graf van de ouders van de Russische president Vladimir Poetin. Daarin zou de vrouw geklaagd hebben over het gedrag van Poetin en wenste ze hem dood.
Lees verder

Chipbedrijf Intel gaat duizenden jobs schrappen
Het Amerikaanse chipconcern Intel is van plan duizenden banen te schrappen vanwege de sterk afzwakkende vraag naar computers. Dat melden bronnen bij Intel aan persbureau Bloomberg. Naar verwachting zal Intel het banenverlies later deze maand aankondigen, mogelijk bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers op 27 oktober.
Lees verder

Verontrustende zedenzaak bij 'Het parket': "Een ouder doet zoiets gewoon niet"
Parketmagistraat Maarten krijgt in 'Het parket' een onrustwekkend telefoontje. Een vrouw heeft haar vriend aangegeven bij de politie omdat hij kinderpornofoto's op zijn gsm heeft staan. Na verder onderzoek blijkt dat de man ook zijn 3-jarige dochter en nichtje (5 jaar) misbruikt heeft.
Lees verder

Scarlett Johansson voelde zich geseksualiseerd in begin carrière
Scarlett Johansson (37) is van mening dat zij in het begin van haar acteercarrière alleen werd gecast voor bepaalde rollen vanwege haar looks. Dat zegt de 37-jarige actrice in de podcast 'Armchair expert with Dex Shepard'. Ook heeft Johansson het idee dat ze in haar jongere jaren is geseksualiseerd als actrice.
Lees verder

Onbekende rijdt met step van brugboog in Tessenderlo: "Extreem gevaarlijk, doe dit zeker niet na"
Op sociale media circuleren beelden van een onbekende die met een step van de brugboog van de fiets- en wandelbrug in Tessenderlo rijdt.
Lees verder

"Vijf dagen per week lig ik constant aan infuus": Sébastien Haller openhartig over zware strijd tegen tumor, maar noemt zichzelf toch "verwend kind"
Sébastien Haller ondergaat nog altijd zware behandelingen voor zijn teelbalkanker en is ondertussen bezig plannen te maken voor de toekomst. De ziekte werd in de zomer geconstateerd bij de spits van Borussia Dortmund, die snel werd geopereerd en optimistisch stelt dat zijn herstel snel kan gaan.
Lees verder

Vorig jaar nog een asielhond, nu spoort Alpha explosieven op luchthaven op: "Mooi dat we arm dutske een tweede kans kunnen geven"
Na twee keer in een asiel te zijn beland, heeft de bijna driejarige Alpha een opvallende carrièreswitch gemaakt. De Mechelse herder is maandag namelijk 'afgestudeerd' als explosievenhond en moet voortaan explosieven opsporen op de vrachtluchthavens van Zaventem en Luik. De firma ASB Security geeft Alpha zo een tweede leven. "Want waarom zou een asielhond deze job niet kunnen doen?", zegt zaakvoerder Sander Neudt.
Lees verder

Belgen werden 53 miljard euro armer in tweede kwartaal
Het netto financieel vermogen van de Belgen is tijdens het tweede kwartaal met 53,3 miljard euro gedaald. "Dat is de sterkste daling sinds het eerste kwartaal van 2020, bij het begin van de coronacrisis", zegt de Nationale Bank.
Lees verder

Archeologen vinden meer dan 240 skeletten onder voormalige winkel in Wales, waaronder ook resten van 100 kinderen
Archeologen hebben in Wales de skeletten gevonden van meer dan 240 personen. Ongeveer de helft daarvan kwam van baby's en kinderen. De wetenschappers deden de "enorm belangrijke ontdekking" onder het gebouw van een voormalige winkel in Haverfordwest in het Welshe Pembrokeshire tijdens hun onderzoek naar de ruïnes van een middeleeuws klooster.
Lees verder

Zo moeder, zo dochter: Heidi Klum (49) en dochter Leni (18) poseren samen in lingerie
Het Duitse topmodel Heidi Klum (49) en haar 18-jarige 'lookalike' dochter Leni hebben een hechte band. Dat valt af te leiden uit de recent onthulde beelden die genomen werden achter de schermen van een shoot met lingeriemerk Intimissimi.
Lees verder