Doorgaan naar hoofdcontent

Zorgenloos op reis vertrekken? Dit zijn de 10 beste luchthavens en vliegmaatschappijen

HLN
Zorgenloos op reis vertrekken? Dit zijn de 10 beste luchthavens en vliegmaatschappijen
Het is de nachtmerrie van elke reiziger: aankomen op de luchthaven, maar je vliegtuig zien vertrekken zónder jezelf en je gezin aan boord. Dat gebeurde vorige week op de luchthaven van Charleroi, waar een staking van het veiligheidspersoneel ongeziene chaos veroorzaakte. Een vertraging of staking volledig uitsluiten is onmogelijk, maar de keuze van luchtvaartmaatschappij én luchthaven kan een rol spelen, zo blijkt uit statistieken. "Al biedt het zeker geen garantie", zegt reisexpert Pierre Fivet.
Lees verder

Journalist betaalt boete voor snelheidsovertreding, maar moet jaar later toch nog 500 euro ophoesten
"Dit is niet zomaar kafka, dit is dure kafka." Journalist Bart Van Doorne keek wel erg verbaasd op toen hij maandag zijn brievenbus leegmaakte. Daarin vond hij een brief terug van het Openbaar Ministerie, met de vraag of hij een minnelijke schikking kon betalen van 509,06 euro. "Het ging nochtans om een boete die ik een jaar geleden al had betaald."
Lees verder

Ondernemer Bart Van Doorne betaalt boete voor snelheidsovertreding, maar moet jaar later toch nog 500 euro ophoesten (en hij is niet de enige)
"Dit is niet zomaar kafka, dit is dure kafka." Zaakvoerder en voormalig journalist Bart Van Doorne keek wel erg verbaasd op toen hij maandag zijn brievenbus leegmaakte. Daarin vond hij een brief terug van het Openbaar Ministerie, met de vraag of hij een minnelijke schikking kon betalen van 509,06 euro. "Het ging nochtans om een boete die ik een jaar geleden al had betaald."
Lees verder

Intussen op de Russische staatstelevisie: "Rusland heeft zichzelf overschat en kan al acht maanden op rij niet winnen"
Opnieuw een opvallende uitspraak op de Russische staatstelevisie: een expert gaf er openlijk toe dat de troepen van Vladimir Poetin zichzelf overschat hebben. "Ze kunnen al acht maanden op rij de oorlog niet winnen", klinkt het.
Lees verder

Louise gebeten door hond, maar "gegevens geef ik je niet, daar heb ik geen verzekering voor", zegt baasje
En daar sta je dan met een bloedend been. Helemaal verbouwereerd van wat er net gebeurde. Mét een wonde en zonder gegevens van het hondenbaasje, dat je verwonding nog weglacht ook. Het overkwam Louise De Groef onlangs in Beverbos in Wemmel.
Lees verder

Taylor Swift en Dita Von Teese baden samen in reusachtige Martiniglazen voor videoclip van 'Bejeweled'
Voor de videoclip van haar gloednieuwe nummer 'Bejeweled', transformeerde Taylor Swift (32) van Assepoester naar een heuse burleske danseres. Zo is te zien hoe ze samen met bruleske-fenomeen Dita Von Teese (50) rondspettert in enorme Martiniglazen, terwijl ze allebei fonkelende korsetten dragen.
Lees verder

Weyts werkt aan bescherming klokkenluiders in het onderwijs
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) werkt aan een beschermingsregeling voor klokkenluiders in het onderwijs. Dat zei zijn collega Bart Somers (Open Vld) dinsdag in het Vlaams Parlement. "De gebeurtenissen van misbruik in het hoger onderwijs tonen aan dat deze regeling dringend nodig is", reageerde Brecht Warnez (CD&V).
Lees verder

Simon Buysse en Filou Oostende op bezoek bij Legia Warschau voor cruciaal duel in Champions League: "Iedereen kent het belang van deze wedstrijd"
Landskampioen Filou Oostende is dinsdag kort na de middag geland in de Poolse hoofdstad voor het derde groepsduel in de Champions League tegen rechtstreekse concurrent Legia Warschau. Simon Buysse blikt vooruit op een belangrijk duel met het oog op de volgende ronde.
Lees verder

VUB legt strafklacht neer tegen studenten wegens "verregaand grensoverschrijdend gedrag"
De Vrije Universiteit Brussel heeft bij het parket een strafklacht neergelegd vanwege verregaand grensoverschrijdend gedrag bij activiteiten van een studentenkring. Dat meldt de universiteit zelf in een persbericht, zonder in te gaan op wat er juist is gebeurd. Tegen de betrokken studenten is een tuchtprocedure opgestart.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Christina Ricci laat hoop ellende achter in New York en neem nieuwe start in Los Angeles
"Het is de eerste keer dat ik op een gezonde manier verliefd ben geworden." Het gaat Christina Ricci (42) duidelijk weer voor de wind. De actrice is opnieuw gelukkig getrouwd en ruilt haar optrekje in New York in voor een nieuwe woonst in Los Angeles. Een welgekomen afwisseling na enkele moeilijke jaren. Ricci zag haar eerste huwelijk op de klippen lopen. Daarnaast leverde haar leven in Hollywood haar een eetstoornis op. Zelf is ze is dan ook vastberaden om haar kroost te beschermen van een leven in de schijnwerpers. "Beroemd zijn is gewoon niet goed voor kinderen."
Lees verder

De gloednieuwe villa van Ben-Lee en Nadia werd onbewoonbaar verklaard: "We moesten onze auto verkopen om de advocaten te betalen"
Muren die verzakken en scheuren, water dat door de lichtpunten lekt: de gloednieuwe villa van Ben-Lee en Nadia Van de Velde werd al na enkele jaren onbewoonbaar verklaard. Ondanks de gebreken voert de bouwfirma een peperdure procedureslag waarin de familie vroeg of laat wel móet afhaken. "Ze zeiden me vlakaf dat ik op een dag geen geld meer zal hebben voor eten voor mijn gezin", vertelt Ben-Lee in Dag Allemaal.
Lees verder

Derde melding van kinderlokker met witte bestelwagen: "Geen paniekvoetbal, maar waakzaamheid kan geen kwaad"
Na meldingen in Varsenare en Veldegem kwam nu bij de politie een derde melding binnen van een kinderlokker in Knesselare. De politie bekijkt of de meldingen aan elkaar gelinkt kunnen worden. "We nemen dit zeker ernstig", klinkt het bij de politiezone Aalter.
Lees verder

3 exclusieve recepten van Piet Huysentruyt uit nieuwe culinaire biografie: "De moambe is een eerbetoon aan mijn vader, de rijstpap aan mijn moeder"
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet' op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In 'Ongezouten' en 'Gepeperd' geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. "Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg", vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek.
Lees verder

ANALYSE. Wie zijn de Russische Wagner-huurlingen? En waarom bouwen ze een 200 kilometer lange antitankmuur?
Russische huurlingen van de beruchte Wagner-groep bouwen een antitankverdedigingslijn. Met betonnen piramides en greppels verspreid over zo'n 200 kilometer wil Rusland zo de Oekraïense opmars in Loehansk een halt toeroepen. Een tactiek die ook de nazi's in de Tweede Wereldoorlog gebruikten. Opvallend: de linie slaat een stuk van de eerdere door Rusland geclaimde gebieden over. Trekt Rusland zich terug? Of bereidt het net een nieuw offensief voor?
Lees verder

Franstalige scholen doen het zonder coronabarometer
In tegenstelling tot Vlaanderen is de Franse Gemeenschap niet van plan om de scholen een 'herfstplan' op te leggen of opnieuw een coronabarometer in te voeren bij een golf van het coronavirus. Dat heeft onderwijsminister Caroline Désir (PS) verzekerd in het parlement van de Franse Gemeenschap. De omzendbrieven die ze bij de start van het schooljaar gestuurd heeft, blijven dus van kracht.
Lees verder

Lukaku zonder ongelukken morgen weer in selectie: "Zijn afwezigheid was een aderlating voor ons"
• Giuseppe Meazza (18u45) • Ref: Andreas Ekberg (ZWE) • Inter kan zich plaatsen als Barça niet wint van Bayern • Maakt Lukaku zijn langverwachte wederoptreden?
Lees verder

TikTokster stopt levende krabben in airfryer en krijgt bakken kritiek
TikTokster Chef Blake krijgt bakken kritiek voor een videorecept met zeevruchten. Ze gooit kruiden en andere smaakmakers op wriemelende krabben dieren en steekt ze dan levend in haar airfryer. Heel wat surfers zijn opgetogen met haar recept, en sommigen vinden het grappig dat ze levende krabben frituurt. Maar ze krijgt ook bakken kritiek van mensen die niet snappen waarom je een levend wezen zoiets aandoet. Zelfs dierenrechtenorganisatie PETA reageert.
Lees verder

BV 24/7. Zita Wauters viert achttiende verjaardag en Amy Courtens leert Karen Damen werken met TikTok
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Interparlementaire top benadrukt dat Krim Oekraïens is
Kamervoorzitster Eliane Tillieux en Senaatsvoorzitster Stephanie D'Hose hebben dinsdag in Zagreb (Kroatië) deelgenomen aan een interparlementaire top van het op Oekraïens initiatief opgerichte Crimea Platform. In een gezamenlijke mededeling stellen de voorzitters van 48 parlementen dat ze de bezette Krim niet als Russisch grondgebied erkennen, gerichte sancties tegen Rusland steunen en de veiligheid en de mensenrechten in de regio bevorderen.
Lees verder

Acteur Mark Tijsmans ('Flikken') stapt ontgoocheld uit de politiek: "Heel wat collega's lieten mij vallen toen ik bij N-VA aansloot"
Acteur Mark Tijsmans, vooral bekend van 'Flikken', stapt uit de politiek. Hij zetelde voor N-VA in de gemeenteraad van Antwerpen, maar hij kan zich niet langer verzoenen met het cultuurbeleid van z'n partij. De stad schrapt projectsubsidies, wat op heel wat protest stuit in de cultuursector. Bekende acteurs als Stanny Crets, Marleen Merckx en Peter Van den Begin zijn de gezichten van de manifestatie, maar ook Tijsmans sluit zich daar nu openlijk bij aan. Hij is ontgoocheld in de politiek en dat komt nu des te harder aan. "Heel wat professionele contacten hebben mij laten vallen toen ik bij de N-VA ging", vertelt hij aan Desna in een nieuwe Showbits.
Lees verder