Doorgaan naar hoofdcontent

Zonder make-up en zichtbaar vermoeid: zware periode eist z'n tol bij koningin Máxima

HLN
Zonder make-up en zichtbaar vermoeid: zware periode eist z'n tol bij koningin Máxima
De Nederlandse koningin Máxima heeft een bewogen week achter de rug. In één week tijd reisde de vorstin voor een driedaagse staatsbezoek met haar man door Zweden, bezocht ze de Amerikaanse hoofdstad Washington voor haar VN-werk én vloog ze naar Tanzania. IJzersterk, maar ook duidelijk vermoeid kwam ze daar aan. Niet moeilijk, want de dreiging tegenover haar dochter, Amalia, is nooit ver weg...
Lees verder

Arctic Monkeys komen naar Rock Werchter 2023
Na Stromae maakt de organisatie van Rock Werchter een nieuwe naam bekend voor het festival: de Britse band Arctic Monkeys. Zij zullen op zondag 2 juli gaan optreden in het Festivalpark in Werchter.
Lees verder

Staatssecretaris De Moor pleit voor grootschalige humanitaire opvang voor asielzoekers
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dat er een er een grootschalige humanitaire opvang komt voor asielzoekers. Dat heeft ze woensdag gezegd in 'De Ochtend' op VRT Radio 1. De Moor legt de beslissing later op de dag voor op de kern van de federale regering.
Lees verder

Familie George Floyd klaagt Kanye 'Ye' West aan: "Op kwaadaardige wijze onjuiste verklaringen afgelegd"
Roxie Washington, moeder van George Floyds dochter, heeft de Amerikaanse rapper Kanye 'Ye' West aangeklaagd. Die beslissing komt er nadat Ye in een interview heeft aangegeven dat Floyd niet stierf aan de gevolgen van verstikking, maar aan een drugsoverdosis.
Lees verder

Golden State zet meteen de toon: Warriors krijgen titelringen en blikken Lakers van LeBron in
Zowel titelverdediger Golden State als verliezend finalist Boston zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de NBA. Allebei wonnen ze hun eerste thuiswedstrijd.
Lees verder

Golden State zet meteen de toon: Warriors krijgen titelringen en zetten Lakers van LeBron op hun plaats
Zowel titelverdediger Golden State als verliezend finalist Boston zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de NBA. Allebei wonnen ze hun eerste thuiswedstrijd.
Lees verder

Glennis Grace doet zeven maanden na Jumbo-incident haar verhaal en bekent schuld: "Duw in gezicht gegeven"
Glennis Grace voelde zich 'de meest gehate vrouw van Nederland' nadat ze afgelopen februari in opspraak kwam vanwege een uit de hand gelopen ruzie. De zangeres deed dinsdagavond voor het eerst haar verhaal aan tafel bij 'Jinek' én bekende deels schuld, zagen 859.000 kijkers. "Ik heb hem een duw in het gezicht gegeven."
Lees verder

Vanzeir is vormdip helemaal te boven en verlekkert zich op twee toppers: "Ga uiterste best doen om zaterdag ook Mignolet te vloeren"
Dante Vanzeir hunkert naar de twee toppers vanavond tegen AA Gent en zaterdag tegen Club Brugge, tegen wie zijn gemiste 'titelpenalty' vorig seizoen een vormdip inluidde. Pas deze maand scoort Vanzeir weer vlot: "Mijn goals zijn een klein cadeau voor coach Geraerts."
Lees verder

"Op vlak van tewerkstelling van mensen van buiten de EU is België de slechtste leerling van de klas": onze werkexpert legt uit hoe dat komt
Een vergelijking van de cijfers over inactieve migranten met een nationaliteit van buiten de EU in Europese landen laat opvallende resultaten zien. Met een percentage van 44,2 procent is België de slechtste van de klas. Vooral vrouwen van buiten de EU blijken vaak inactief te zijn. Daar zijn verschillende redenen voor, zegt onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). "Werkgevers, werknemers én de overheid wijzen graag naar elkaar in plaats van voor eigen deur te vegen."
Lees verder

Pensioenspaarfondsen maken duik in 2022: wat nu?
2022 is geen goed jaar voor pensioenspaarfondsen. Sinds begin dit jaar noteren ze fors lager. Dat is geen goede zaak voor wie van plan was zijn centen binnenkort op te nemen. Hoe komt dat? En wat zijn de gevolgen? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Partners en families van Rode Duivels welkom in Qatar om na België - Marokko één nacht in spelershotel te verblijven
Extra stimulans om de tweede groepsmatch tegen Marokko op het WK voetbal tot een goed einde te brengen. Erna mogen de Rode Duivels hun partners, kinderen en ouders verwelkomen in het Hilton Salwa Beach Resort, de Belgische uitvalsbasis in Qatar aan de Perzische Golf. Ze mogen er ook de nacht doorbrengen. Het is voorlopig het enige familiale bezoekmoment dat op de planning staat.
Lees verder

Partners en families van Rode Duivels na België - Marokko voor één nacht welkom, maar bond legt geen charter in
Extra stimulans om de tweede groepsmatch tegen Marokko op het WK voetbal tot een goed einde te brengen. Erna mogen de Rode Duivels hun partners, kinderen en ouders verwelkomen in het Hilton Salwa Beach Resort, de Belgische uitvalsbasis in Qatar aan de Perzische Golf. Ze mogen er ook de nacht doorbrengen. De kosten voor vlucht en transport ter plaatse zijn wel voor eigen rekening: de bond legt geen charter in. Het is voorlopig het enige familiale bezoekmoment dat op de planning staat.
Lees verder

Docureeks over André Hazes ook op VTM2 te zien
De vijfdelige docureeks 'André Hazes' - over de gelijknamige Nederlandse zanger - zal ook in ons land te zien zijn. De documentaire van de Vlaamse Cheeru Mampaey zal op VTM2 vertoond worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Een uitzenddatum is nog niet bekendgemaakt.
Lees verder

Tiental doodskisten hangen in lucht in Napels nadat grote grafmuur instort
In Napels is een groot marmeren gebouw ingestort waarin doodskisten werden opgeborgen. Op beelden is te zien hoe een tiental kisten in de lucht hangen. Het gaat om het tweede soortgelijke incident dit jaar waardoor er steeds meer kritiek komt op het slechte onderhoud van de begraafplaatsen.
Lees verder

Sportklimster die zonder hoofddoek deelnam aan kampioenschappen als heldin ontvangen door menigte in Iran, scepsis over "verklaring onder druk"
Elnaz Rekabi, de Iraanse sportklimster die onlangs zonder hoofddoek meedeed aan de Aziatische kampioenschappen, is bij aankomst in Teheran door een grote menigte opgewacht en ontvangen. Op beelden op sociale media is te zien hoe de sportvrouw midden in de nacht arriveert op de luchthaven en dat mensen haar applaudisserend en juichend opwachten. Rekabi stapte aan het vliegveld in een busje waarvan onduidelijk is waar het naartoe reed.
Lees verder

Bewegen tegen de herfstblues? 2 oefeningen waarmee je de stress van je afschudt
Met de nieuwste fitnesstrend, in boekvorm verspreid door journaliste Angélique Heijligers, train je je hele lichaam, maar ook wat tussen je twee oren zit. Handig, nu de dagen korter en donkerder worden en voor sommigen de herfstblues de kop opsteken. Heijligers legt uit hoe je van elk beweegmoment een rustgevende 'inner work-out' maakt. Zo zié je er niet alleen sportiever uit, maar voél je je ook beter. "Veel mensen haasten zich na hun werkdag meteen naar de les. Daardoor landden ze niet in hun lichaam."
Lees verder

Olivia Wilde deelt recept voor vinaigrette als tegenreactie op beschuldigingen over affaire
Olivia Wilde heeft schijnbaar gereageerd op een hoop beschuldigingen omtrent de manier waarop zij en haar ex-partner Jason Sudeikis uit elkaar zijn gegaan. De reactie komt er nadat een voormalige nanny van het paar beweerde dat de actrice Sudeikis bedrogen zou hebben met Harry Styles.
Lees verder

48 procent van buitenlandse bestuurders betaalt boetes in ons land niet
Het aantal bekeuringen dat ons land heeft uitgedeeld aan buitenlandse bestuurders steeg vorig jaar met 30 procent, maar het incasseren blijft een probleem. Bijna de helft van de boetes wordt immers niet betaald.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Kipfilets vliegen hier de deur uit: in deze supermarkt betaal je amper 4,99 euro per kilo
Het zijn dure tijden wegens de hoge inflatie. De leden van Promojagers België - die de strafste aanbiedingen met elkaar delen - proberen hun aankopen in de supermarkt zo voordelig mogelijk te houden. Hun wekelijkse supertip? Kipfilet voor amper 4,99 euro per kilogram. De kipfilets vliegen de deur uit bij supermarkt Albert Heijn.
Lees verder

Luca Brecel ziet hoe snookerlegende Jimmy White in de clinch gaat met scheidsrechter: "Wat is hier grappig aan?"
Luca Brecel toonde zich in de tweede ronde van de Northern Ireland Open een klasse te sterk voor Jimmy White: 4-0. Opvallend: de 60-jarige Engelsman kreeg het tijdens de match aan de stok met de scheidsrechter.
Lees verder