Doorgaan naar hoofdcontent

“Ze trok van café naar café en was zelden nuchter, maar moest ze daarom dood?”: twintig jaar geleden werd ‘Kr...

HLN
"Ze trok van café naar café en was zelden nuchter, maar moest ze daarom dood?": twintig jaar geleden werd 'Kriekske' (39) de keel over gesneden op straat
Brutaal op straat vermoord, de keel overgesneden, op een boogscheut van het politiebureau in de Gillainstraat in Tienen. Zo werd Corinne Holloigne (39) op 24 mei 2002 aangetroffen. Het is een van de meest spraakmakende moorden uit de geschiedenis van de suikerstad. Overal was Corinne wel gekend. Daarom misschien niet onder haar naam, maar wel als 'Kriekske', haar bijnaam omdat ze van dat bier hield. Onrechtstreeks werd de drank Corinne uiteindelijk fataal.
Lees verder

Wetenschappers bereiken hoogste boom van Amazone na 5 expedities: bijna 25 verdiepingen hoog en 10 meter dik
Na drie jaar plannen, vijf expedities en een trektocht van twee weken door de jungle heeft een team wetenschappers de grootste boom bereikt die ooit in het Amazonewoud is ontdekt, een imposant exemplaar ter grootte van een gebouw van 25 verdiepingen.
Lees verder

INTERVIEW. Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas: "Conner Rousseau begint naast zijn sloefkes van 400 euro te lopen"
Dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ermee dreigt om alle coalities met N-VA op te blazen als ze in 2024 ook maar ergens besturen met Vlaams Belang, maakt weinig indruk op 'leading lady' Barbara Pas. "Als De Wever de lakei wil zijn van Conner Rousseau en de verkiezingsuitslag naast zich neerlegt, dan wacht hem hetzelfde lot als CD&V."
Lees verder

Strategische brug die Krim verbindt met Rusland zwaar beschadigd
Er is brand uitgebroken op de Kerch-brug die de Krim verbindt met Rusland, aldus het Russische staatspersbureau RIA. Oekraïense media spreken van een explosie. Op beelden die circuleren op sociale media lijkt het erop dat het gaat om een goederentrein met tankwagons. Ook ziet het er naar uit dat een deel van de brug is ingestort. Het nieuws en de beelden zijn nog niet onafhankelijk geverifieerd.
Lees verder

Condens op op je raam: reden tot paniek?
Condensatie op de binnenkant van je ramen is vaak het gevolg van een vochtprobleem. Maar wat als de condens niet binnen, maar aan de buitenkant van je raam zit? Is er reden tot ongerustheid? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

"In het begin vond ik mezelf geen ideale schoonzoon": openhartig interview met James Cooke en schoonmoeder Isabelle
James Cooke (37) kent heel wat 'schoonmoedermoppen'. Maar geen enkele is van toepassing op zijn eigen schoonmama Isabelle (59). De twee hebben namelijk een innige band en zijn twee handen op één buik. "Ik heb geen geheimen voor Isabelle", vertelt James aan Dag Allemaal. "Ze weet het zelfs wanneer Dorian en ik ruzie hebben", klinkt het.
Lees verder

Onze analist Michel Wuyts 'fietst' met Eddy Merckx door het succesvolle Belgische wielerseizoen: "Met déze ploeg kan Remco de Tour nog niet winnen"
Knus in de zetel, bij een heerlijke kop koffie van Claudine. Venster open om die laatste straal nazomer binnen te laten. De hond op waakafstand. Ideale setting voor Michel Wuyts en Eddy Merckx om, enkele dagen voor het gala van de Kristallen Fiets, samen virtueel door het fenomenale (Belgische) wielerjaar te fietsen. Waarbij de 77-jarige 'Kannibaal' onze twaalf jaar jongere analist fluks op sleeptouw neemt. "Ik zie Wout wel eens wereldkampioen worden. Maar een grote ronde winnen zoals Remco? Neen. Nooit."
Lees verder

Mathieu Terryn krijgt het aan de stok met zijn stoel tijdens audities van 'The Voice'
We zijn nog geen vier volledige afleveringen ver en het decor van 'The Voice' moet er al aan geloven. Mathieu Terryn wou draaien voor de mooie performance van Cara, maar zijn stoel had duidelijk geen zin om mee te werken…
Lees verder

INTERVIEW. Covoorzitter Jong Groen is ongeneeslijk ziek: "Het komt hard aan, als je heel eenvoudige dingen niet meer kan"
Klei kneden? Doet pijn. Groenten snijden? Niet vol te houden. Levensverwachting? Tien jaar, wellicht. Laura Schuyesmans, 27 jaar jong, covoorzitter van Jong Groen, is ongeneeslijk ziek, en heeft nog tien jaar te leven. Ze zou een wereldreis kunnen maken, of iets anders om nog alles uit het leven te halen. Maar Laura blijft gaan voor haar idealen: "Als ik moest stoppen met mijn engagementen, zou ik gek worden van mijn eigen gedachten."
Lees verder

LIVE RONDE VAN LOMBARDIJE. Wie legt Pogacar iets in de weg in Lombardije? Volg de herfstklassieker rechtstreeks op VTM en HLN.be
Vandaag is het zover. Dan wordt met de Ronde van Lombardije het laatste monument van het wielerseizoen verreden. Voor Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali is de herfstklassieker de laatste koers uit hun carrière. Ook is het uitkijken naar het duel tussen Tourwinnaar Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Volg in onderstaande liveblog alle ontwikkelingen. De koers is vanaf 13u35 LIVE te bekijken op VTM.
Lees verder

"Een ideaal scenario voor het publiek": wereldkampioen Wright kegelt Van den Bergh uit World Grand Prix
Dimitri Van den Bergh is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op de World Grand Prix. Onze landgenoot moest na een ware thriller het onderspit delven tegen de Schotse wereldkampioen Peter Wright. "Ik had het mezelf een stuk makkelijker kunnen maken door het vroeger af te werken, maar voor het publiek was dit een beter scenario", grijnsde Wright achteraf.
Lees verder

"Ik had het mezelf makkelijker kunnen maken": wereldkampioen Wright kegelt Van den Bergh uit World Grand Prix na thriller van formaat
Dimitri Van den Bergh is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op de World Grand Prix. Onze landgenoot moest na een ware thriller het onderspit delven tegen de Schotse wereldkampioen Peter Wright. "Ik had het mezelf een stuk makkelijker kunnen maken door het vroeger af te werken, maar voor het publiek was dit een beter scenario", grijnsde Wright achteraf.
Lees verder

Vijf maanden na haar nederlaag in de rechtbank: Amber Heard gespot tijdens vakantie in Spanje
Johnny Depp (59) lijkt de laatste maanden wel overal, maar zijn ex-vrouw Amber Heard (36) lijkt na haar nederlaag in de rechtbank dan weer met de noorderzon verdwenen te zijn. Al werd de Amerikaanse actrice ondertussen wel gespot tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Mallorca.
Lees verder

Kevin de Bruyne na overhandiging Manchester United-shirt: "Moet ik dat nu verbranden?"
• Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • Manchester City-Southampton
Lees verder

Na forse kritiek op vredesplan Oekraïne, komt Musk met idee voor Taiwan-China: "Opmerkingen slaan nergens op"
Enkele dagen nadat hij op Twitter een plan formuleerde om de oorlog tussen Oekraïne en Rusland op te lossen, suggereert multimiljardair Elon Musk dat de spanningen tussen Taiwan en China opgelost kunnen worden door enige controle van het eiland over te dragen aan de Chinese regering. "Musk houdt geen rekening met Taiwanezen", reageert dr. Zsuzsa Ferenczy, VUB-politicoloog gespecialiseerd in Oost-Azië en India.
Lees verder

Onze mobiliteitsexpert rijdt mee in de Knokke Zoute Grand Prix: "5.200 euro om deel te nemen, en er is nu al een wachtlijst voor 2023"
Het is weer tijd voor de Knokke Zoute Grand Prix. Stilaan het meest prestigieuze autogebeuren van het jaar binnen onze landsgrenzen. De duurste merken stellen er tentoon, de duurste oldtimers rijden er mee langs een toeristische route, en de oesters worden bij bakken aangevoerd om zich met champagne te laten doorspoelen. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn trok erheen, kroop achter het stuur van de legendarische Jaguar Type E, en nam er een exclusieve kijk achter de al even exclusieve schermen. "Er hangt hier van 's morgens vroeg toch al wel een sfeertje van 'zien en gezien worden'."
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. "Een grote voedselbox aan 70 procent korting? Dat is altijd een goede deal"
De promotip van deze week is niet voor één product, maar voor een hele doos vol producten. MyShopi, een website die bekend staat om zijn promopakketten, pakt deze week uit met een "ferme actie": een box vol merkproducten aan een korting van 70 procent. "Ik heb de box zelf ook besteld en het stelt absoluut niet teleur", zegt Gunther Devisch van Promojagers België.
Lees verder

INTERVIEW. Seizoensrevelatie Maxim De Cuyper speelt met Westerlo tegen moederclub: "Terug naar Club? Zij geloven erin, ik geloof erin"
"Ik zal Carl wel eens zeggen dat hij meer moet lachen." Interview met Maxim De Cuyper (21), de ontwapenende revelatie van KVC Westerlo. Over Hoefkens, Club Brugge - hij wordt verhuurd - en zijn seizoensbegin. "Het loopt lekker, hé."
Lees verder

INTERVIEW. Lauren Versnick (28) over hoe ze zichzelf heruitvond: "Ik had mezelf dingen wijsgemaakt"
"Dan sta je daar voor de hele crew, poedelnaakt." We zien model en actrice Lauren Versnick (28) binnenkort in het tweede seizoen van 'Déjà Vu', in haar allereerste hoofdrol. Het luidt een nieuw tijdperk voor haar in, nadat ze zichzelf deze zomer in Los Angeles ging zoeken. Daar leerde ze loslaten en genieten, vertelt ze ons. "Ik was mezelf kwijt door alles wat er in mijn leven gebeurde. Een brief van een meisje in Los Angeles heeft me eroverheen geholpen."
Lees verder

LIVE F1. Max Verstappen op koers om wereldtitel te pakken, Nederlander grijpt pole in Japan
Doet Max Verstappen het in Japan? Als hij op het circuit van Suzuka minimaal acht punten meer pakt dan Charles Leclerc en zes punten meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, dan volgt de Nederlander zichzelf op als wereldkampioen in de Formule 1. Verstappen zette in de kwalificaties de snelste ronde neer en mag morgen vanop de pole starten. Charles Leclerc werd tweede, zijn ploegmaat Carlos Sainz derde.
Lees verder