Doorgaan naar hoofdcontent

“Wie vijf schadevrije jaren kan bewijzen, heeft recht op een lagere premie”: maar wat als je overschakelt van bed...

HLN
"Wie vijf schadevrije jaren kan bewijzen, heeft recht op een lagere premie": maar wat als je overschakelt van bedrijfsauto naar privéwagen?
Wie met de auto geen ongevallen veroorzaakt, bouwt schadevrije jaren op. Hoe meer opgebouwde schadevrije jaren, hoe lager de premie voor je autoverzekering. Maar wat als je werksituatie verandert? Wat als je verandert van job, waardoor je je bedrijfswagen moet inleveren en een privéwagen moet kopen? Mag je dan je schadevrije jaren meenemen? Independer.be zocht een antwoord op deze vragen.
Lees verder

Erdogan roept kort voor gesprek met Poetin op om einde te maken aan bloedvergieten
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft kort voor een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin aangedrongen een einde te maken aan het bloedvergieten in Oekraïne. Erdogan gaat in de marge van een Aziatische topconferentie in de Kazachstaanse hoofdstad Astana in gesprek met Poetin, naar verluidt over de mogelijkheid de strijd in Oekraïne te staken en over mogelijke ontspanning in de relaties tussen Rusland en het Westen.
Lees verder

Werkgever mag dragen van hoofddoek verbieden, zegt Europees Hof
Er is geen sprake van directe discriminatie wanneer een bedrijf zonder onderscheid al zijn werknemers verbiedt om religieuze, levensbeschouwelijke of spirituele tekens zichtbaar te dragen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie donderdag geantwoord op een prejudiciële vraag uit België.
Lees verder

Remco Evenepoel komt na Kristallen Fiets terug op interesse van Ineos: "Ik kan mijn ploegmaats en vrienden niet zomaar achterlaten"
Remco Evenepoel nam gisteravond zijn tweede Kristallen Fiets in ontvangst, na afloop kwam hij onder meer terug op de interesse van Ineos Grenadiers. "Ik ga niet zomaar vertrekken", vertelde hij.
Lees verder

Mee op tour met Oasis, op café met Amy Winehouse. De rock-'n-roll-jaren van Anderlecht-CEO Peter Verbeke: "Ik heb me regelmatig in de ogen moeten wrijven"
Anderlecht speelt vanavond in de Conference League op het veld van West Ham. In Londen. De stad waarnaar Peter Verbeke (39) in 2005 vertrok als jongen, en drie jaar later van terugkwam als man. De CEO van Anderlecht tourde met Oasis, organiseerde concerten en lanceerde de dj-carrière van Sam De Bruyn. "We hebben rock-'n-roll weer cool gemaakt."
Lees verder

Begraafplaats van Sinterklaas teruggevonden: archeologen ontdekken zijn sarcofaag in Turkije
Archeologen hebben de exacte locatie van het graf van Sint-Niklaas teruggevonden. De Heilige man blijkt niet van Spanje afkomstig te zijn, maar wel van Turkije. In Myra, het huidige Demre in Turkije, is immers de sarcofaag opgegraven die volgens wetenschappers zou toebehoren aan Sint-Niklaas.
Lees verder

Tom is terug met nieuwe afleveringen van 'Reizen Waes': "Er stonden nog plekken op mijn verlanglijst"
Tom Waes (53) neemt de Vlaming vanaf 24 oktober weer onder zijn vleugels in nieuwe afleveringen van 'Reizen Waes: wereldsteden'. Hij reist naar India, Kenia, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten.
Lees verder

Zonnepanelen mogen nu ook op beschermde gebouwen geplaatst worden: "Huidige energiecrisis vraagt ook om praktische oplossingen"
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) versoepelt de regels voor het plaatsen van zonnepanelen op onroerend erfgoed. Vanaf vandaag mogen zonnepanelen op ieder beschermd pand geïnstalleerd worden. "De huidige energiecrisis vraagt ook om praktische oplossingen", zegt Diependaele. "Daarom zullen vanaf vandaag zo goed als alle aanvragen voor zonnepanelen positief beoordeeld worden door het Agentschap Onroerend Erfgoed."
Lees verder

Ryan Reynolds en Will Ferrell tapdansen samen in nieuwe kerstfilm 'Spirited'
Hollywoodacteurs Ryan Reynolds (45) en Will Ferrell (55) spelen de hoofdrollen in de nieuwe kerstfilm 'Spirited'. De film vertelt het verhaal van de klassieker 'A Christmas Carol' maar dan in een modern jasje. Het personage van Reynolds krijgt op kerstavond bezoek van drie verschillende geesten, een van hen wordt gespeeld door Will Ferrell. Het belooft een heel muzikale film te worden en Ryan Reynolds, bekend van 'Deadpool', waagt zich ook aan enkele dansmoves.
Lees verder

Kijk binnen in de duurste camper van de Benelux met een prijskaartje van 1,2 miljoen (!) euro
De dertigjarige autocoureur Dylan Derdaele verkoopt zijn superluxueuze motorhome. Het gevaarte is 12 meter lang en heeft een oppervlakte van maar liefst 42 vierkante meter. Indertijd werd de camper nog gebouwd voor niemand minder dan Schumacher. Zowel de binnen- als de buitenkant van de Mercedes Actros zit boordevol technologische snufjes.
Lees verder

In labo gekweekte menselijke hersencellen leren videogame Pong spelen in 5 minuten
Wetenschappers hebben het videospelletje Pong uit de jaren 70 in amper vijf minuten tijd leren spelen aan menselijke hersencellen gekweekt in een laboratorium. Volgens de onderzoekers kan hun "minibrein" voelen en reageren op de omgeving. Op termijn is de hoop dat de technologie kan worden ingezet om behandelingen te testen voor ziektes als Alzheimer.
Lees verder

"Is Rempo Evekoel door het ijs gezak?" Guga Baúl klaart de vraag met nieuwe imitatie definitief uit bij Johan Museeuw
De virale video van Johan Museeuw, of 'Rempo Evekoel' al dan niet door het ijs was gezak, kreeg op de Kristallen Fiets een vervolg. Of dat gisteravond weer het geval was, wou komiek Guga Baúl van de enige echte Museeuw weten. Het antwoord liet zich raden.
Lees verder

De Mediawatchers: "Dit wordt het faillissement voor Bart De Pauw"
In de eerste aflevering van de gloednieuwe HLN-podcast 'De Mediawatchers' bespreken HLN-journalisten Mark Coenegracht, Desna Lespinoy en presentator Robin Vissenaekens onder meer de gevolgen van het recente vonnis voor Bart De Pauw. "Dit gaat nog een zeer gepeperde rekening worden voor Bart De Pauw, en dit zou wel eens het einde van Koen Troef! en zijn andere bedrijven kunnen worden." Beluister de hele aflevering hierboven.
Lees verder

Waarom hebben sommige kazen gaten en andere niet? Kaasaffineur Van Tricht legt uit: "Die gaten zijn er niét toevallig"
Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. "Dat is niet zomaar toeval", vertelt kaaskenner Frederic Van Tricht. "De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces." Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit.
Lees verder

Enkel Anderlecht en AA Gent deden historische kwalificatie van Club voor: "Prestige voor gáns het Belgisch voetbal"
Doorstoten in de Champions League? Enkel Anderlecht (2000-2001) en AA Gent (2015-2016) kennen de impact van zo'n historische kwalificatie: "Na onze matchen tegen Man United heeft Alex Ferguson mij getipt aan Everton", weet Tomasz Radzinski.
Lees verder

Waarom hebben sommige kazen gaten en andere niet? Kaasmeester Van Tricht legt uit: "Die gaten zijn er niét toevallig"
Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. "Dat is niet zomaar toeval", vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. "De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces." Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit.
Lees verder

Interviewer onthult nooit gepubliceerde uitspraken van Kanye 'Ye' West: "Ik hou van Hitler, ik hou van nazi's"
Kanye 'Ye' West (45) intomen? Het lukte tot nu toe niemand, zelfs zijn bank niet. Ook zij lieten hem en zijn miljardenbedrijf 'Yeezy' vallen na zijn antisemitische berichten op sociale media. Daarvan schrok een voormalige 'TMZ'-medewerker trouwens niet. Die beweerde dat ze in 2018 een heftig stuk knipten uit een interview met Ye. In de passage zou hij zijn liefde voor Hitler en nazi's hebben geuit.
Lees verder

Zware gasontploffing in centrum Oostende: hulpdiensten massaal aanwezig
De hulpdiensten zijn momenteel massaal aanwezig in de Ooststraat in Oostende. Daar vond even voor 12 uur een zware gasontploffing plaats, zo bevestigt de politie.
Lees verder

Polestar mikt hoog met zijn nieuwe elektrische SUV: "Reken op een vanafprijs van 75.000 euro voor de Polestar 3"
Polestar, het Zweeds-Chinese dochtermerk van Volvo en Geely heeft een nieuw model klaar. De eerste SUV van het merk. Daarmee wil het merk zijn positie als premium EV-merk bestendigen. Nuja, klaar… de productie start halverwege volgend jaar en de eerste leveringen zijn in kwartaal vier voorzien.
Lees verder

Personeel houdt directeur vast in kantoor nadat eerste ontslagen vallen: "Geen gijzeling, we willen dat directie haar werk doet"
Bij Logistics Nivelles, dat midden volgende maand sluit, houden personeelsleden de directeur van de site vast in zijn kantoor. Ze willen hem pas laten gaan als er duidelijkheid is over de ontslagvergoedingen, nu de eerste ontslagen zijn gevallen.
Lees verder