Doorgaan naar hoofdcontent

“We kunnen en moeten beter”: geen WK voor Red Flames na zure nederlaag in Portugal

HLN
"We kunnen en moeten beter": geen WK voor Red Flames na zure nederlaag in Portugal
Geen moment had iemand de illusie dat België zich naar het WK zou voetballen. 2022, het jaar van het fameuze EK, eindigde met een kopbaldoelpunt. De Flames voor de zoveelste keer het bos in op een hoge bal van de zijkant. Deze keer met zware gevolgen.
Lees verder

Geen déclic: Anderlecht nu ook in Europa onderuit na late goal West Ham
Geen déclic. Ook in de Conference League onderuit. Na de 4 op 18 in de competitie liep Anderlecht, zonder een zieke Vertonghen, nu ook Europees tegen de lamp. 0-1 tegen West Ham, dat alles behalve met z'n sterkste ploeg aantrad, na een late goal van de ingevallen Scamacca. Het eerste verlies voor een Belgische ploeg in de poulefase.
Lees verder

Twee doden en zes gewonden bij steekpartij op de Strip in Las Vegas: "Enkele showgirls onder de slachtoffers"
Bij een steekpartij op de beroemde Strip in Las Vegas zijn twee doden en zes gewonden gevallen. Een verdachte kon opgepakt worden.
Lees verder

Mazzu trekt zich op aan inzet van zijn spelers: "Dit is de weg om uit de donkere tunnel te geraken"
Frustrerende avond voor Felice Mazzu. Anderlecht speelde verdienstelijk tegen West Ham, maar kreeg toch weer een nieuwe opdoffer te verwerken. "We verdienen deze nederlaag niet."
Lees verder

Geen Justin Bieber in Sportpaleis: popster schort rest van wereldtournee op
Justin Bieber heeft alle resterende optredens van zijn wereldtournee geannuleerd en schuift de shows door naar een later moment in 2023. Dat betekent dat de Canadese zanger op 20 en 21 maart niet in het Antwerpse Sportpaleis staat.
Lees verder

Amerikaans leger zegt IS-functionaris te hebben gedood
In een dorp in het noordoosten van Syrië heeft het Amerikaanse leger een helikopteraanval uitgevoerd waarbij een functionaris van Islamitische Staat werd geviseerd en gedood.
Lees verder

Wat een comeback! Union gaat dankzij invaller Nilsson in doldwaas slot nog op en over Braga en pakt 9 op 9
Weer een nieuwe Europese scalp op de totem van Union. De Brusselse club draaide in de slotfase op Braga een 1-0-achterstand om in een 1-2-zege. De invallers maakten het verschil: Nilsson scoorde twee keer op aangeven van Adingra.
Lees verder

Wat een ommekeer! Union gaat dankzij invaller Nilsson in doldwaas slot nog op en over Braga en pakt 9 op 9
Weer een nieuwe Europese scalp op de totem van Union. De Brusselse club draaide in de slotfase op Braga een 1-0-achterstand om in een 1-2-zege. De invallers maakten het verschil: Nilsson scoorde twee keer op aangeven van Adingra.
Lees verder

AA Gent struikelt in Europa tegen uitgekookte Zweden
Het gaat van kwaad naar erger met AA Gent. Nu ook onderuit in Europa tegen Djurgårdens. Weg leidersplaats.
Lees verder

OVERZICHT. Vertessen snoert Van Hooijdonck de mond met twee goals - Berlijnse hooligans misdragen zich - Batshuayi scoort voor Fenerbahçe
Naast Anderlecht, AA Gent en Union staan er in de Europa League en Conference League nog een pak interessante affiches op het programma, mét hier en daar enkele Belgen. Een overzicht.
Lees verder

Rechercheurs zien genoeg bewijs tegen zoon van Biden om hem te vervolgen
Amerikaanse rechercheurs die onderzoek doen naar de zoon van president Joe Biden zien voldoende bewijs om hem te vervolgen. Dat meldt 'The Washington Post' op basis van ingewijden. Hunter Biden zou aangeklaagd kunnen worden voor belastingfraude en omdat hij een valse verklaring over een wapenaankoop gaf.
Lees verder

Gustaf Nilsson na Europese heldenrol voor Union: "Geweldig om het team met twee goals te helpen"
De Zweed Gustaf Nilsson is de vierde aanvaller in de pikorde van Union, maar op Braga eiste hij als invaller een hoofdrol op met twee goals in de slotfase voor 1-2 winst: "Het was geweldig om het team zo te kunnen helpen."
Lees verder

Vanhaezebrouck na verlies tegen Djurgårdens: "Met Belgische VAR krijgen we twee strafschoppen"
AA Gent weet nu ook wat verliezen is in Europa. De Buffalo's verdienden meer, maar gingen onderuit tegen Djurgårdens. Hein Vanhaezebrouck had reden tot klagen. "Met een Belgische VAR krijgen we twee strafschoppen." En ook: "Onaanvaardbaar dat je een bijkomende Europese competitie organiseert en dat je die dan amateuristisch, stiefmoederlijk introduceert."
Lees verder

Nieuwe bemanning ISS veilig gearriveerd in ruimtestation
Vier nieuwe ruimtevaarders zijn donderdagavond na een vlucht van 29 uur veilig gearriveerd in het ruimtestation ISS. Daar zullen ze ongeveer zes maanden lang verblijven. Hun raket, ontwikkeld door het bedrijf SpaceX van Elon Musk, werd woensdag gelanceerd vanaf Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida.
Lees verder

Politie Canada: slechts een van de twee broers pleegde moorden James Smith Cree Nation
De Canadese politie gaat ervan uit dat slechts een van de twee broers die verdacht worden van de dodelijke steekpartij van vorige maand op het Canadese platteland, verantwoordelijk is voor de dood van alle slachtoffers. Bij de steekpartij vielen elf doden. Achttien anderen raakten gewond.
Lees verder

Amerikaans leger doodt twee IS-kopstukken bij luchtaanval in Syrië
Het Amerikaanse leger heeft donderdag in Syrië bij een luchtaanval twee hoge functionarissen van IS gedood. Dat blijkt uit een verklaring van het Amerikaanse leger. "Amerikaanse strijdkrachten voerden met succes een aanval uit in het noorden van Syrië, waarbij zowel Abu-Hashum al-Umawi als een andere hoge IS-functionaris werden gedood", luidde het.
Lees verder

Parket Peru: "Aangetroffen resten zijn van Natacha de Crombrugghe"
De resten die 15 dagen geleden werden aangetroffen in een canyon in de Andes in Peru zijn wel degelijk die van de vermiste 28-jarige Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe. Dat meldt het Peruaanse parket vandaag. De ouders van de vrouw bevestigen het nieuws in een kort persbericht.
Lees verder

"Nog niet alle documenten die Trump uit Witte Huis meenam zijn terecht"
Nog altijd zijn niet alle documenten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump meenam toen hij het Witte Huis verliet terecht. Dat melden bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Justitie aan The New York Times.
Lees verder

Biden: "Nucleaire dreiging terug op niveau van Koude Oorlog"
De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat de nucleaire dreiging "terug is op het niveau van de Koude Oorlog". Tijdens een evenement in New York donderdag zei Biden dat de wereld een kernramp riskeert die het leven op aarde kan beëindigen.
Lees verder

Nieuwe schandalen in het poker en de vissport bewijzen: valsspelen is van alle tijden, en van elke sport
Na gesjoemel in de schaaksport zijn nu ook de wereld van het sportvissen en poker in de ban van een schandaal. Of hoe valsspelen niet alleen van alle tijden is, maar ook van elke sport en alle niveaus.
Lees verder