Doorgaan naar hoofdcontent

Wat kan je doen tegen manboobs? En welke sport zorgt voor het meeste gewichtsverlies? Topkinesist Lieven Maesschalck ...

HLN
Wat kan je doen tegen manboobs? En welke sport zorgt voor het meeste gewichtsverlies? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft tips voor een fit en gezond lichaam
Op warme zomerdagen is de verleiding groot om het wat rustiger aan te doen en onze training te skippen voor een zonnig terras. Maar na de zomer heb je misschien spijt wanneer je daar de gevolgen van ziet. Hoe pak je manboobs aan en bouw je een conditie op? Topkinesist Lieven Maesschalck beantwoordt tien lezersvragen over een duurzame, sportieve levensstijl.
Lees verder

3 experts over wat alcohol doet met lever, huid en psyche. "Jongeren worden dommer door overmatig drinken"
Deze maand is 'Sober October', voor veel mensen een periode waarin ze dertig dagen lang alcohol mijden. Niet nodig, denk jij misschien, want: 'Ik drink maar af en toe.' Gevaarlijk, zeggen experts, want zelfs bij een sociale of sporadische drinker tekenen die paar glazen je figuur, huid, organen, en brein. Een toxicoloog, leverspecialist en medisch socioloog overlopen álle effecten van alcohol. "Vrouwen die drinken hebben een vijfde meer kans om borstkanker te ontwikkelen."
Lees verder

Steden en gemeenten zien aantal hulpvragen sterk stijgen, en trekken aan alarmbel: "Breid sociaal tarief verder uit"
In een brief aan de federale ministers Tinne Van der Straeten (Energie) en Karine Lalieux (Maatschappelijke Integratie) dringt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) aan op bijkomende energiemaatregelen. Zo vraagt de VVSG onder meer een verdere uitbreiding van het sociaal tarief. De organisatie vraagt de federale overheid ook om bij de energieleveranciers aan te dringen op "correcte voorschotfacturen" en "bereikbare en behulpzame" klantendiensten.
Lees verder

Moordmysterie net over de Nederlandse grens naast Zelzate kent na drie jaar doorbraak: onbekende vrouw (57) vrijwel zeker door haar man vermoord
Het mysterie rond de onbekende, doodgeschoten vrouw die in 2019 in het Nederlandse dorp Westdorpe, aan de Belgische grens bij Zelzate, werd gevonden, is dankzij een DNA-match opgelost. Het slachtoffer is afkomstig uit de omgeving van het Noord-Franse Duinkerke en was 57 jaar oud. Ze is vrijwel zeker om het leven gebracht door haar echtgenoot, die inmiddels ook is overleden. Eerder bracht een oproep via het programma Faroek geen doorbraak. Nu is die er dus wel.
Lees verder

Moordmysterie na 3 jaar opgelost dankzij DNA-match: onbekende vrouw (57) in Zeeland werd vrijwel zeker door haar man vermoord
Het mysterie rond de onbekende, doodgeschoten vrouw die in 2019 in het Nederlandse dorp Westdorpe werd gevonden, is dankzij een DNA-match opgelost. Het slachtoffer is afkomstig uit de omgeving van het Noord-Franse Duinkerke en was 57 jaar oud. Ze is vrijwel zeker om het leven gebracht door haar echtgenoot, die inmiddels ook is overleden.
Lees verder

Mathieu van der Poel trekt naar WK gravel in Italië, eerste crossen volgen al in november
Mathieu van der Poel reist dit weekend naar Italië. Niet om zoals eerst gepland de Ronde van Lombardije te rijden; het wegseizoen van Van der Poel zit er immers op sinds het (extra)sportief fiasco op het WK in Australië. Van der Poel zal dit weekend wel een koers rijden: het eerste WK gravelrijden in Veneto.
Lees verder

Koen Wauters moest dienstplicht vervullen tijdens glorieperiode Clouseau: "Het was alsof Elvis naar het leger ging"
De dienstplicht weer invoeren of niet? Het is 'Het Debat van de Dag' op HLN en JOE. Ook Koen Wauters (55) kan erover meepraten. Hij moest zich in volle Clouseaumania-periode aanmelden als milicien bij het Belgische leger. Hij vertelde erover op JOE vanochtend bij Sven Ornelis en Anke Buckinx. "Het was alsof Elvis Presley naar het leger ging. Er stonden journalisten van VTM voor de poort van de kazerne."
Lees verder

Alle scenario's op een rij: zo pakt Max Verstappen komend weekend in Japan zijn tweede wereldtitel
Max Verstappen krijgt zondag zijn tweede kans om ruim voor het einde van het seizoen de wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. Wat moet hij daarvoor doen? Alle scenario's op een rij:
Lees verder

Kim Huybrechts speelt vanavond tegen Peter Wright, die laatste tijd niet goed in z'n vel zit: "Misschien voelt hij dat het bijna voorbij is"
Vanavond gaat de World Grand Prix in Leicester van start. Kim Huybrechts neemt het straks op tegen wereldkampioen Peter Wright. Zware loting voor onze landgenoot, al zit de Schot niet goed in zijn vel. "Hij voelt misschien dat de terugweg is ingezet", zegt Erik Clarys, coach van Huybrechts.
Lees verder

Koning Charles weer aan het werk na rouwperiode aan Britse Hof
Na een rouwperiode aan het Britse hof is de nieuwe koning Charles weer aan het werk. Samen met koningin-gemalin Camilla trekt hij naar Schotland. Daar gaat het koninklijke koppel enkele officiële activiteiten uitvoeren. In de straten van Dunfermine, in het noordwesten van Edinburgh, staat het volk te wachten om een glimp op te vangen van de koning en koningin-gemalin. Charles neemt uitgebreid de tijd om er handjes te schudden.
Lees verder

Chauffeur betonmixer die zwangere moeder (25) doodreed, riskeert 18 maanden cel: "Ik heb haar nooit gezien"
De chauffeur van de betonmixer die twee jaar geleden de zwangere moeder Kübra Gönçü Tuncel (25) uit Sint-Niklaas doodreed aan een drukke oversteekplaats in de Guido Gezellelaan, hangt een celstraf van 18 maanden boven het hoofd. Zelf zegt de man dat hij het slachtoffer nooit heeft gezien. Enkele maanden na het ongeval werd de verkeersregeling op het kruispunt veranderd.
Lees verder

Tegenvaller voor Club: Skov Olsen out voor Atlético door voedselvergiftiging, Mata en Sylla trainen wél mee
Tegenvaller voor Club Brugge, aan de vooravond van de clash met Atlético Madrid in de Champions League. Sterkhouder Andreas Skov Olsen is geveld door een voedselvergiftiging en moet de belangrijke afspraak aan zich voorbij laten gaan.
Lees verder

Real-voorzitter Pérez nog altijd bezorgd om "zieke" voetbalsport: "Jonge fans drijven weg van ons"
Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez maakt zich zorgen om het voetbal, dat volgens hem "ziek" is. Volgens Pérez zijn er dringend veranderingen nodig om de jongere fans te behouden.
Lees verder

"Mijn flanellen pyjama's ogen misschien niet zo sexy, maar ze verslijten niet": BV's delen hun tips om te besparen
Het zijn economisch onzekere tijden. De torenhoge energieprijzen nopen ons dan ook om duchtig te besparen. Maar hoe doe je dat het best? Verschillende BV's vertellen hoe zij hun uitgaven proberen te beperken. Van een 'goeie oude' tochthond, tot weinig sexy pyjama's. "Maar er is één ding waar ik niet op bespaar."
Lees verder

Een 'goeie oude' tochthond, lampen losdraaien en twee emmers in de douche: BV's delen hun tips om te besparen
Het zijn economisch onzekere tijden. De torenhoge energieprijzen nopen ons dan ook om duchtig te besparen. Maar hoe doe je dat het best? Verschillende BV's vertellen hoe zij hun uitgaven proberen te beperken. Van een 'goeie oude' tochthond, tot weinig sexy pyjama's. "Maar er is één ding waar ik niet op bespaar."
Lees verder

Weg met de eetetiquette: waarom eten met je handen én met de mond open voor een betere smaakbeleving zorgt
Wil jij die krokante frietjes of sappige kip nog beter laten smaken? Dan moet je voortaan met je handen eten en zo veel mogelijk smakken. Dat hebben onderzoekers van de universiteit van Oxford ontdekt. Maar klopt dat wel? En is het wel echt de moeite waard om onze tafeletiquette daarvoor aan de kant te schuiven? Wij zochten het uit.
Lees verder

OPROEP. Jouw kleine lichtpuntjes in de energiecrisis
De energiecrisis hakt erin, financieel en mentaal. En toch zien sommigen onder ons ook lichtpuntjes in de shit. Werk jij samen met je buren of vrienden om te besparen en voel je je op die manier net meer verbonden? Brengen deze tijden nieuwe inzichten of zelfs kleine gelukjes rond zuinigheid en zelfredzaamheid? Gaan jullie tegenwoordig met de kinderen samen in bad? Kook je thuis voor je vrienden in plaats van op restaurant te gaan? Werken jullie als straat samen? De redactie zoekt naar jouw kleine 'positieve' neveneffecten van de energie- en inflatiecrisis. Beschrijf ze zo precies mogelijk in een mailtje naar katrien.de.meyer@dpgmedia.be. Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden en wij contacteren jou.
Lees verder

Uit Nord Stream 1 ontsnapt niet langer gas, uit Nord Stream 2 wel
Uit de lekken in de Nord Stream 1-pijpleiding ontsnapt niet langer gas, maar uit Nord Stream 2 is dat wel nog altijd het geval. Dat meldt de Zweedse kustwacht nadat ze vanuit de lucht een inspectie uitvoerde boven de twee gesaboteerde pijpleidingen in de Oostzee. Zaterdag meldde het Deense Energieagentschap nog dat de Nord Stream 2 gestopt was met lekken.
Lees verder

Russisch parlement keurt annexatie Oekraïense regio's goed
Het Russische parlement heeft de annexatie van de vier Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson officieel bekrachtigd. De meer dan 400 afgevaardigden hebben unaniem gestemd voor de opname van de regio's in de Russische Federatie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, die als gast aanwezig was in de Doema, benadrukte dat de regio's nu onder speciale bescherming van het land staan.
Lees verder

KOERS KORT. Ballerini volgt ploegmaat Evenepoel op in Coppa Bernocchi - Alec Segaert wint Ronde van Lombardije voor beloften
In Italië heeft thuisrijder Davide Ballerini (28) de Coppa Bernocchi gewonnen. De renner van Quick.Step-Alpha Vinyl was de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton en volgt zo op de erelijst ploegmaat Remco Evenepoel op. Voor Ballerini, vorig jaar winnaar van de Omloop, was het de tweede zege van het seizoen. Eind juli won-ie al een etappe in de Ronde van Wallonië.
Lees verder