Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom we ons aangetrokken voelen tot mensen die op onze ouders lijken (ja, echt)

HLN
Waarom we ons aangetrokken voelen tot mensen die op onze ouders lijken (ja, echt)
Volgens de wetenschap voelen we ons aangetrokken tot partners die ons op bepaalde manieren aan onze ouders doen denken. Zélfs fysiek. Relatietherapeut en seksuoloog Filip Geelen verklaart hoe dat er in de praktijk uitziet en welke valkuilen er zijn. "Je hebt een boon voor gelaatstrekken die je in je eerste levensjaren zag."
Lees verder

Wat een combinaties: flitsende Messi en Mbappé spelen Ajaccio helemaal zoek
PSG heeft de vrijdagavondwandeling in Ajaccio tot een goed einde gebracht. Met sterren Kylian Mbappé en Lionel Messi in de hoofdrol won de grootmacht uit Parijs probleemloos met 0-3.
Lees verder

Flitsende Messi en Mbappé spelen Ajaccio helemaal tureluurs
PSG heeft de vrijdagavondwandeling in Ajaccio tot een goed einde gebracht. Met sterren Kylian Mbappé en Lionel Messi in de hoofdrol won de grootmacht uit Parijs probleemloos met 0-3.
Lees verder

Ouders van meisje gevonden in koffer: "Stop met uitbuiten van haar dood"
De ouders van een Frans schoolmeisje die dood werd aangetroffen in een koffer hebben rechtse politici opgeroepen haar foto niet langer te gebruiken voor politieke doeleinden.
Lees verder

De geknipte arbeider tussen de artiesten: terugblik op de vlekkeloze integratie van Casper Nielsen in Brugge
Casper Nielsen (28) heeft zich in no time tot een onmisbare pion gemaakt bij de landskampioen. Een terugblik op een woelige transferzomer - met een bijrol voor Mogi Bayat - en zijn snelle integratie bij Club Brugge. "Casper is heel gedreven, en zet hoge standaarden voor zichzelf."
Lees verder

FACTCHECK. Zit 1 kind op de 10 achter een leeg bord, zoals een campagne beweert?
"Voor één kind op de tien is een leeg bord dagelijkse kost." Met dat cijfer is de Week tegen de Kinderarmoede afgetrapt. Het cijfer is onthutsend hoog. Maar is het ook correct? "Er worden voorbarige conclusies getrokken", reageren armoede-experts. Studies wijzen eerder richting één op de twintig kinderen die geen volwaardige maaltijd krijgen.
Lees verder

VLUCHTELINGEN UIT OEKRAÏNE: Nadia's man Oleksander vermoedelijk gevonden in massagraf. "Desnoods breng ik zelf een DNA-staal naar ginder"
Nadia (33) en haar drie jonge kinderen waren bij de eerste stroom Oekraïense vluchtelingen naar ons land. Ze heeft maanden bang gewacht op een teken van leven van haar man Oleksander. "Toen zijn spullen werden teruggevonden tussen de lichaamsresten, wist ik genoeg".
Lees verder

Welke van deze 5 brasserieën serveert de lekkerste Brusselse wafel? Luc Bellings deelt één 10/10 uit: "Deze wafel is voor mij 3 Michelinsterren waard"
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu echt de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij een Brusselse wafel in Brugge, Gent, Leuven, Hasselt en Antwerpen. "Dit is een toeristenval die ik alleen maar met een nul kan belonen."
Lees verder

LIVE F1. Verstappen ontmoet Brad Pitt in de paddock - Charles Leclerc snelste in tweede oefensessie in VS
Sinds de GP van Japan twee weken terug kennen we de (nieuwe) wereldkampioen: Max Verstappen. Toch is er nog heel wat om naar uit te kijken in de laatste races van het seizoen. Veegt Lewis Hamilton bijvoorbeeld de nul van de tabellen? Volg alles in aanloop naar de GP van de Verenigde Staten en uiteraard de race zelf live in onderstaande liveblog.
Lees verder

Het succes van 'nordic beauty': een routine met amper 3 producten. "Je smeert alleen wat de huid nodig heeft"
Wie in zijn badkamerkast kijkt, zal het misschien opvallen: 'Nordic beauty' verovert onze Belgische harten. En dat is een meevaller, want de Zweden zijn de beste in hun vak. Onze beautyredactrice Sophie somt vijf punten op waar ze absoluut in uitblinken: van een simpele routine tot de krachtigste ingrediënten. En ze verklapt ook wat de beste producten zijn die je in huis kunt halen.
Lees verder

IN BEELD. Waanzinnig bouwproject "The Line" in Saudi-Arabië gaat van start
Nieuw vrijgegeven dronebeelden tonen dat de werkzaamheden aan "The Line", het megalomane bouwproject van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, van start zijn gegaan.
Lees verder

Bestuurder raakt van weg af met z'n wagen en overlijdt: "Slachtoffer werd onwel"
In de Toekomstlaan in Oostduinkerke, Koksijde, is zaterdagmorgen een bestuurder van een personenwagen overleden. Volgens het parket werd het slachtoffer onwel. Hij stierf ter plaatse.
Lees verder

Onderzoek rond carnavalsdrama in Strépy toont aan: dader reed meer dan 150 kilometer per uur toen hij op mensen inreed
Er zijn opvallende nieuwe details bekend geraakt over het carnavalsdrama in het Waalse Strépy in maart. Een bestuurder reed toen met zijn opgevoerde BMW in op een groep carnavalisten. Er vielen zes doden en tientallen gewonden. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de 34-jarige Paolo F. liefst drie keer zo snel dan de toegestane snelheid in de woonwijk reed. "Dat is enorm", erkent zijn advocaat.
Lees verder

Giorgia Meloni legt eed af als premier van Italië
Giorgia Meloni, het hoofd van de radicaal-rechtse partij Fratelli d'Italia, heeft zaterdagvoormiddag de eed afgelegd als eerste minister. Ze wordt de eerste vrouwelijke premier ooit in Italië.
Lees verder

40 jaar na dood van Grace Kelly: hoe haar kinderen en kleinkinderen doen waar Charlene maar niet in slaagt
Terwijl de wereld de dood van Queen Elizabeth II probeerde te verwerken, werd in Monaco vorige maand ook het overlijden van prinses Grace herdacht, precies 40 jaar geleden. Haar lange schaduw hangt nog steeds over de Rots en het Hollywoodicoon blijft ook heel aanwezig in de levens van haar kinderen Caroline (55), Albert (64) en Stéphanie (57). Haar mythe heeft opvolgster Charlene (44) dan weer voor een onmogelijke taak gezet.
Lees verder

5 gerechten, 19 euro: met deze recepten van onze 3 HLN-chefs kom je die nazomer smakelijk door
Nét nu we al die stoofpotjes weer van onder het stof gehaald hadden, breekt de nazomer alweer aan. Warmere temperaturen of niet: seizoensgroenten zoals witloof zetten we graag op tafel. Ook pastagerechten kiezen we met plezier uit voor ons menu. Als er één gerecht is dat de tand der seizoenen doorstaat, dan is het deze klassieker wel. Welk van deze vijf recepten stoom jij klaar volgende week? Voor 19 euro is het natuurlijk verleidelijk om ze gewoon allemaal te proberen!
Lees verder

Fans gaan los op allereerste Taylor Swift-fanparty in België: "Je wordt haar muziek nooit beu"
De allereerste Belgische Taylor Swift-fanparty is een feit. Die vond vrijdagavondplaats in concertzaal Trix in Antwerpen. Meer dan 1000 fans dansten samen op de muziek van de Amerikaanse zangeres. Swift releasete die dag ook net haar nieuwe album 'Midnights'. Het idee kwam van TikTokster Bauke Van den Bossche die de fanparty's kent van in het buitenland. "Ik was aan het wachten tot iemand dat in België zou doen, want ik wou daar ook zo graag naartoe gaan", vertelt Bauke. "Maar dat bleef maar duren, dus daarom heb ik het zelf gedaan."
Lees verder

Gerecht onderzoekt verdacht overlijden in Heist
In een woning in de Vlamingstraat in Heist is vrijdagnamiddag het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Omdat de doodsoorzaak niet meteen duidelijk was, gaat het gerecht uit van een verdacht overlijden. "Er is een wetsgeneesheer aangesteld", meldt het parket.
Lees verder

Dieven graaien gsm uit handen van kleuter
Twee onbekenden hebben in de Van Peenestraat in Antwerpen een bijzonder laffe diefstal gepleegd. Ze gingen aan de haal met de smartphone van een peuter.
Lees verder

Een stand van Duivelse blessurezaken, een dikke maand voor het WK: "Het wordt een race tegen de klok om Romelu op een hoog niveau te krijgen"
Over één maand en één dag beginnen de Rode Duivels tegen Canada aan hún WK in Qatar, maar het is nog bang afwachten wie fit raakt voor die eerste afspraak. Onder meer Romelu Lukaku is nog steeds niet aan spelen toe - al komt daar woensdag mogelijk verandering in. "Het WK is voor Romelu niet in gevaar, maar het wordt wel een race tegen de klok om hem op een hoog niveau te krijgen", aldus bondsdokter Kristof Sas.
Lees verder