Doorgaan naar hoofdcontent

“Waar we nu staan, is onze plaats”: Van Crombrugge hard na tiende positie voor Anderlecht, Mazzu hamert op gebrek...

HLN
"Waar we nu staan, is onze plaats": Van Crombrugge hard na tiende positie voor Anderlecht, Mazzu hamert op gebrek aan efficiëntie
"Shame On You", de spreekkoren rolden ongenadeloos van de tribunes. Het fluitconcert volgde. Jan Vertonghen staarde in het ijle voor zich uit, Marc Coucke bleef beduusd in het zitje. Kapitein Hendrik Van Crombrugge wond er geen doekjes om na de 0-1 tegen Charleroi. "Laat ons vooral zelfkritisch en nederig zijn. Waar we nu staan, dat is onze plaats." Anderlecht staat na een 4 op 18 momenteel tiende, op 14 punten van leider Antwerp dat vandaag nog speelt.
Lees verder

Ludieke wedstrijd gaat op zoek naar lelijkste Belgische website: welke vind jij het grootste gedrocht?
Het doel van websites? Informatie verschaffen. De look en feel zijn eerder secundair, dus de ene instelling, organisatie of onderneming schenkt er al wat meer aandacht aan dan de andere. Met als gevolg dat er héél wat spuuglelijke sites op het net circuleren. Om dat op ludieke wijze in de verf te zetten, is er de 'Ugly Belgian Websites'-wedstrijd. Voorlopig kanshebbers voor de winnende titel zijn Urbanus, de website van de rommelbeurs en die van Frank Deboosere, maar je kan ook zelf nog nominaties insturen.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen rijdt rond op plek vijf: ploeggenoot Pérez neemt de leiding
Poging één voor Max Verstappen om zich voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen te kronen. Mits enkele voorwaarden is hij na vandaag zeker van de eindzege. Daarvoor moet de Nederlander in de eerste plaats zelf winnen. Al wacht hem wel een zware inhaalrace. Door een gebrek aan brandstof finishte Verstappen maar achtste in de kwalificaties. Vanwege een hevige stortbui is de race uitgesteld. De coureurs beginnen eraan om 15u05. De pole is voor Charles Leclerc. Volg de race hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Na Haaland heeft ook Foden z'n hattrick beet in de Manchester Derby, Man City leidt met 6-1 (!)
• Premier League • Aftrap: 15 uur • Blijft Man City ongeslagen? • Etihad Stadium
Lees verder

Steekpartij in Turnhoutse straat op klaarlichte dag
Zondagnamiddag heeft zich in de Warandestraat in Turnhout een steekpartij voorgedaan. Het slachtoffer van deze schermutseling werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Vier migranten dood aangetroffen en 29 vermist bij Canarische Eilanden
De Spaanse reddingsdiensten hebben vier lichamen aangetroffen in een migrantenboot voor de kust van de Canarische Eilanden. Dat gebeurde enkele uren nadat een enkele opvarende gered kon worden door een goederenschip, melden de autoriteiten zondag.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen mag de wereldtitel vergeten: ploeggenoot Pérez neemt de leiding
Poging één voor Max Verstappen om zich voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen te kronen. Mits enkele voorwaarden is hij na vandaag zeker van de eindzege. Daarvoor moet de Nederlander in de eerste plaats zelf winnen. Al wacht hem wel een zware inhaalrace. Door een gebrek aan brandstof finishte Verstappen maar achtste in de kwalificaties. Vanwege een hevige stortbui is de race uitgesteld. De coureurs beginnen eraan om 15u05. De pole is voor Charles Leclerc. Volg de race hier LIVE!
Lees verder

Wijnen in de westhoek of de hoogte in in Hoogstraten: 4 uitstapjes in eigen land om met z'n tweetjes te doen
Quality time met je bestie, kind(eren) of partner verdiept jullie band. En om te genieten met de grote G hoef je het niet altijd ver te gaan: ons land bezit héél wat verborgen parels. Je hoeft ze niet zelf te gaan zoeken, wij stelden voor jullie enkele pasklare uitjes samen. Van activiteiten tot niet te missen hotspots - maak er anders meteen een weekendje van? "Eenmaal aangekomen doe je je tegoed aan een gigantische omelet. Zo een waar je dagen mee gegeten hebt."
Lees verder

BEKIJK. De vijf kippenvelmomenten van de gloriedag voor Remco Evenepoel
Remco Evenepoel werd vandaag gehuldigd in zijn thuisgemeente Dilbeek en mocht ook het balkon van het stadhuis in Brussel op. De wereldkampioen wielrennen beleefde een fantastische dag. Bekijk hieronder de hoogtepunten van zijn gloriedag.
Lees verder

Scheidsrechter met brandweerervaring en andere vrijwilligers redden leven van beloftevolle volleyballer: "Blij dat defibrillator snel gebruikt werd"
Martin Perin, beloftevol volleyballer bij Maaseik heeft zijn leven te danken aan de scheidsrechter en enkele vrijwilligers die gisteren in Aalst aanwezig waren bij de wedstrijd. De jongeman kreeg een hartstilstand, maar dankzij de snelle aanlevering van een AED-toestel kon het leven gered worden van de tiener. "Onze AED in de sporthal heeft zijn nut bewezen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn", zegt Sven Van Keymeulen van sporthal Schotte.
Lees verder

Manchester heeft zijn fenomeen. Haaland is in derby tegen United betrokken bij vijf goals, De Bruyne plaagt hattrickheld
Een voet in vijf goals. Alle headlines voor hattrickheld Erling Haaland, ook goed voor twee assists. Veel lof voor youngster Phil Foden, ook maker van drie doelpunten. En tussenin gaf Kevin De Bruyne ook twee assists. De vijf offensieve krachten van Man City, met ook nog Bernardo en Grealish in verdienstelijke rollen, speelden stadsrivaal Man United helemaal zoek. Tennisscore (6-3). Een kampioen demonstreerde. Een topclub in verval incasseerde de zoveelste vernedering. What's the story, morning glory?
Lees verder

Hattrickheld Haaland heeft voet in vijf goals tegen United (6-3), Foden scoort er drie, De Bruyne brengt er twee aan
Een voet in vijf goals. Alle headlines voor hattrickheld Erling Haaland, ook goed voor twee assists. Veel lof voor youngster Phil Foden, ook maker van drie doelpunten. En tussenin gaf Kevin De Bruyne ook twee assists. De vijf offensieve krachten van Man City speelden stadsrivaal Man United helemaal zoek. Tennisscore (6-3). Een kampioen demonstreerde. Een topclub in verval incasseerde de zoveelste vernedering. What's the story, morning glory?
Lees verder

Oumi geniet van massale belangstelling en kijkt uit naar huwelijksdag: "Dat moet intiem moment worden"
Net zoals Remco Evenepoel beleeft zijn verloofde Oumi Rayane een fantastische dag. Niet wijkend van zijn zijde, intens genietend van al het volk langs de weg richting Brussel en op de Grote Markt. "Geweldig om te zien dat er zo veel mensen zijn komen opdagen", aldus Oumi bij VTM Nieuws. "We hadden toch wat schrik dat er niet echt veel volk ging zijn, met die regen. Dat was ook zo'n beetje Remco's enige zorg. Maar als je die massa ziet... Al die mensen die hem proficiat wensen en trots zijn op wat hij gedaan heeft voor België, dan besef je pas echt wat hij heeft verwezenlijkt." En dan moet de mooiste dag voor het koppel nog volgen. Volgend weekend geven ze elkaar het ja-woord voor de wet. "Ik kijk er erg hard naar uit om één dagje in het teken van onze liefde te hebben. Die dag moet voor ons zijn, ik sta erop dat in intieme kring te beleven."
Lees verder

Instagram speelde rol in dood 14-jarige Molly: "Je kunt niet aan het algoritme ontsnappen"
In het Verenigd Koninkrijk is de discussie over de verantwoordelijkheid van sociale media volledig opgelaaid nu is gebleken dat bepaalde platforms een belangrijke rol hebben gespeeld bij de dood van de 14-jarige Molly Russell. Zij maakte in 2017 een einde aan haar leven nadat ze op Instagram en Pinterest ontelbaar veel berichten had gelezen over depressie en zelfdoding.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Loopt het huwelijksaanzoek van Benny met Samira toch nog spaak? En wat is er aan de hand met Niko?
Jullie zijn het ondertussen al gewoon maar ook deze week staat er weer heel wat te bewegen in Familie. Tijdens het trouwaanzoek van Samira (Belinda Voorspoels) en Benny (Roel Vanderstukken) staat Khalid plots voor de deur. Wat moeten we daar van verwachten?
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe 125 voetbalsupporters sterven na rellen en paniek: "Indonesië is de gevaarlijkste plek in Azië om naar een voetbalmatch te kijken"
In Indonesië zijn zeker 125 voetbalfans om het leven gekomen door rellen en paniek na een voetbalmatch tussen twee aartsrivalen. Heel wat slachtoffers overleden in de massa door verstikking nadat de politie met traangas spoot, terwijl dat volgens de FIFA verboden is in stadions. Het gaat wereldwijd om een van de ergste rampen in een voetbalstadion ooit. Hoe kon het zo fout lopen?
Lees verder

Pascale Naessens: "Ik ben niet echt kind-minded. Dat ze er niet zijn: ik zie dat niet als een gemis"
Aan de hand van 16 vragen, ontwikkeld door psychiater Dirk De Wachter, praat journaliste Sabine Vermeiren elke week met een bekende Vlaming. Hoe kijkt hij/zij naar de liefde, naar relaties, naar het leven? Deze week: Pascale Naessens.
Lees verder

Muur van bierbakken blokkeert huis pasgehuwd koppeltje
Van je vrienden moet je het hebben. Vraag dat maar aan Sofie Verhoyen (30) en Kevin Blomme (34) uit Izegem. Het koppel vierde zaterdagavond zijn huwelijksfeest, maar eens terug thuis moesten ze zich nog door een muur van bierbakken banen voor ze van wat nachtrust konden genieten. Op de koop toe lag de tuin bezaaid met bierflesjes en prijkte er plots een zwembad in de tuin waar ze mutstukjes uit moesten vissen.
Lees verder

Verstappen wordt slechts zevende na remfout en kroont zich niet tot wereldkampioen: ploeggenoot Pérez wint de GP van Singapore
Een remfout bij een inhaalactie aan het adres van Lando Norris heeft Max Verstappen een topnotering gekost bij de GP van Singapore. De WK-leider eindigde op P7 en moet nu in Japan de wereldtitel zien te veroveren. Sergio Pérez won voor Charles Leclerc.
Lees verder

Koning Charles niet naar klimaattop na "bezwaar" van premier Truss
De Britse koning Charles III trekt niet naar de klimaattop COP27 van de Verenigde Naties in november in Egypte. Dat bevestigt Buckingham Palace, nadat de pers melding maakte van het "bezwaar" van premier Liz Truss tegen de deelname van de koning.
Lees verder