Doorgaan naar hoofdcontent

Voetganger (28) overleden na aanrijding door motorfiets in Hamont-Achel: motorrijder pleegde mogelijk vluchtmisdrijf

HLN
Voetganger (28) overleden na aanrijding door motorfiets in Hamont-Achel: motorrijder pleegde mogelijk vluchtmisdrijf
Bij een zware aanrijding op de Hamonterweg in Hamont-Achel is zondagochtend een 28-jarige voetganger om het leven gekomen. Rond 6 uur werd de man aangereden door een motorfiets. Door de klap zou de persoon zijn weggeslingerd, waarna die nog door een of meerdere voertuigen geraakt zou zijn. Mogelijk pleegde de motorrijder nadien vluchtmisdrijf.
Lees verder

"Ik begrijp niet dat niemand dit gezien heeft": dieven lopen rustig over straat met gestolen kluis
Lorenz en Elisia uit Brugge zijn er het hart van in: dieven gingen aan de haal met de kluis van hun loungebar, La Fuente, net wanneer ze een weekje op vakantie waren. "We waren nog maar net begonnen met de zaak, hadden veel investeringen gedaan. En dan doen ze dit." Lorenz toont aan Faroek hoe de dieven met de loodzware kluis over het dak zijn geklommen. Het lijkt onbegonnen werk, maar toch moet het zo gegaan zijn. Wellicht zijn de daders ook eerst op voorverkenning geweest.
Lees verder

Vijf HLN-podcasts maken kans op een Belgian Podcast Award
Maar liefst vijf podcasts van HLN zijn dit jaar genomineerd voor de Belgian Podcast Awards. Zowel 'De Kroongetuigen', 'Freek blijft Slapen', 'Wuyts en Boonen', 'De Beurs van Charlotte en Cedric' als 'Crypto in 1-2-3' maken kans op de prestigieuze podcastprijs. Wil jij dat jouw favoriete HLN-podcast wint, stem dan hier. Op vrijdag 28 oktober kan je live op HLN volgen wie de prijzen in de lucht mag steken.
Lees verder

LIVE. Lang ontbreekt bij Club, geen Raman en Duranville bij Anderlecht - ontdek hier de verwachte opstellingen
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 18u30 • Anderlecht-Club Brugge
Lees verder

Familie heeft meer dan 600 keer het strand van Zeebrugge opgeruimd: "Met wel 25.000 liter verzameld afval een voorbeeld voor velen"
Zondagmorgen werd de familie Willems uit Zeebrugge door het stadsbestuur gehuldigd omdat ze zich al vijf jaar inzetten om het strand proper te houden. "Met zijn vieren hebben ze ondertussen al 25.000 liter afval geruimd en dat is een uitzonderlijke prestatie. Ze zijn daarom een voorbeeld voor velen", zegt Tim Corbisier van vzw Proper Strand Lopers.
Lees verder

Mathieu Terryn: "Het kan me eigenlijk weinig schelen of er veel of weinig mensen naar 'The Voice' kijken
Hoe bevalt de carrièreswitch van Mathieu Terryn? Sinds kort is hij niet alleen zanger van Bazart, maar ook 1 van de 2 nieuwe coaches in 'The Voice van Vlaanderen'. Het is zijn eerste echte televisiejob. "Naar muziek luisteren en met mensen bezig zijn, is iets wat ik goed kan", vertelt Mathieu. Of dat televisiewerk proeft naar meer, vertelt hij aan Desna en Senne in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Exclusieve voorpublicatie. Tv- en radiopresentatrice Rani De Coninck deelt 3 recepten uit haar kookboek: "Maak de spaghettitaart een dagje op voorhand"
In plaats van 'Wat eten we vandaag?', stelt tv-presentatrice Rani De Coninck (52) zichzelf de vraag 'Wat eten we deze week?'. Het bracht een andere dynamiek teweeg in haar gezin én in haar voorraadkast. Dankzij onder meer mealprepping loopt alles volgens plan en is er nooit een gebrek aan eten op tafel. Ze deelt 3 recepten uit haar boek 'Rani's Goed Plan' om zelf succesvol te mealpreppen deze week.
Lees verder

Toeristen vast op Kreta door noodweer: "Vanuit de vertrekhal zag je de vliegtuigen niet eens meer"
Het noodweer op het Griekse eiland Kreta heeft een tweede slachtoffer geëist. Een vermiste vrouw is vanochtend dood aangetroffen nadat haar auto werd meegesleurd door het water. Ondertussen proberen bewoners van de zwaar getroffen badplaats Agia Pelagia de ravage op te ruimen en is het vliegverkeer weer hervat. "Gisteren kon je vanuit de vertrekhal niet eens meer de geparkeerde vliegtuigen zien", zegt de Nederlandse toerist Harold van Vegten.
Lees verder

Al weken aan het snotteren? Kan geen verkoudheid maar 'herfstallergie' zijn. Arts: "Dat sleept langer aan"
Last van een kriebelende snotneus en tranende ogen? Dan heb je misschien geen verkoudheid of Covid-19, maar wel een herfstallergie. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook tijdens deze periode een opstoot kunt krijgen van allergische klachten. Een neus-, keel- en oorarts legt uit welke therapieën er bestaan. "85 procent van de mensen is geholpen met dit huis-tuin-en-keukenmiddel."
Lees verder

Xi Jinping minstens vijf jaar langer aan de macht in China: wat betekent dat voor ons? Stel hier uw vragen aan professor Jonathan Holslag
Xi Jinping blijft minstens vijf jaar langer president van China. Wat betekent dat voor het Westen? Bestaat de kans dat hij levenslang aan de macht blijft? Heeft u nog vragen? Stel ze dan in het onderstaande formulier. Professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB) beantwoordt de belangrijkste vragen om 19 uur in de VTM NIEUWS-studio.
Lees verder

Gentenaar (31) opgepakt voor brand die twee pantservoertuigen vernielde bij Oudenaards bedrijf
Het gerecht heeft een 31-jarige Gentenaar opgepakt voor het in brand steken van twee pantservoertuigen van het Belgische leger. Die stonden geparkeerd bij het bedrijf OIP Sensor Systems in Oudenaarde. De voertuigen brandden helemaal uit.
Lees verder

LIVE. Frey én Janssen in de basis tegen Standard, Nainggolan zit op de bank
• 12de speeldag • Aftrap: zondag, 13u30 • Sclessin • Nainggolan gewoon in selectie bij Antwerp
Lees verder

Mathias Sercu geeft update over zieke zoon Tore: "Het gaat op dit moment onverwacht goed met hem"
Het gaat momenteel vrij goed met Tore Sercu, de zoon van acteur Mathias Sercu (51). De jongeman, amper 24, kreeg in augustus te horen dat hij niet meer zal genezen van de kanker waar hij tegen vecht. "Maar op dit moment gaat het goed met hem, een beetje onverwacht eigenlijk", gaf Sercu een update in 'De Zevende Dag'.
Lees verder

Vanaf maandag staan 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar
Met de winter in aantocht staan er vanaf maandag 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) zondag bekendgemaakt.
Lees verder

De Bleeker stelt ultimatum aan hardleerse energieleveranciers: "Los het op of er komen boetes"
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) geeft energieleveranciers die ondanks herhaaldelijk aandringen en boetes van de Economische Inspectie nog steeds geen performante klantendienst hebben, nog een week de tijd om met een "duidelijk stappenplan" te komen. Als dat er niet komt, stapt ze naar de rechter. Dat heeft De Bleeker vanochtend gezegd in 'De Zevende Dag'.
Lees verder

"Knip je siergrassen zeker niet kort, maar geef ze wel een kambeurt": wat moet je nu (niet) doen om je sierlijke sprieten in topvorm te houden
Siergrassen staan erom bekend dat ze nauwelijks verzorging nodig hebben. "Toch moeten ook zij af en toe gesplitst en gesnoeid worden en extra voeding krijgen", waarschuwt onze tuinexperte Laurence Machiels. Ze vertelt hoe je dat juist aanpakt, en wat je moet doen bij kwaaltjes als mieren of vlekken.
Lees verder

Maaltijdcheques, gsm of bedrijfswagen: kan je onderhandelen over extralegale voordelen?
Onze lonen zijn in 2021 niet gestegen, zo bleek uit het Salariskompas. Wel krijgen werknemers steeds meer extralegale voordelen. Dat is weinig verrassend, omdat dit zowel voor werkgever als werknemer interessant kan zijn. Welke extralegale voordelen duiken daarbij het vaakst op? En zijn ze voor iedereen in het bedrijf gelijk? Jobat.be gaat dieper op deze vragen in.
Lees verder

Gratis concert, vuurwerk en drones: Busan kleurt paars door BTS
BTS, de Zuid-Koreaanse boyband, organiseerde zaterdag in de stad Busan een gratis concert. Als ambassadeur wil de band de stad zo helpen om de wereldexpo van 2030 binnen te halen. Maar liefst 50.000 tickets waren binnen de minuut de deur uit. Fans die niet aanwezig waren, konden het optreden volgen via livestreams. Eén van die streams had bijna 50 miljoen kijkers. Wie wel naar de stad kon komen, kreeg de kans om te slapen in een BTS-hotelkamer. De dag van het concert liep je door een paarse stad. Bruggen en gebouwen hadden de kleur die gelinkt wordt aan de band. Naast muziek was er ook vuurwerk en een spectaculaire droneshow.
Lees verder

Omstreden energieleverancier Mega stuurt ongeziene voorschotfactuur van 7.000 (!) euro naar jong gezin: "Dit is het collectief ruïneren van héél veel Belgen"
En plots krijg je een voorschotfactuur van je energieleverancier voor het hallucinante bedrag van 7.000 euro... Chloé (29) en Nelson (30), een gezin met een kindje van 21 maanden uit Asse, is één van de gedupeerde klanten van Mega, de energieleverancier die net in het leven was geroepen om energiekosten te drúkken. "De verwarming staat al weken uit en we douchen twee keer per week allemaal samen, wie kan dit nog betalen?", vertellen ze ons.
Lees verder

Behanti toont zwangere buik op Instagram na schandaal van haar man Adam Levine
Behati Prinsloo (34) is terug op Instagram na het schandaal van haar man Adam Levine (43). Enkele weken geleden beweerde een TikTokster dat ze een affaire heeft gehad met de Maroon 5-zanger. Adam Levine ontkende dat, maar enkele andere vrouwen kwamen naar buiten met soortgelijke verhalen. Ondanks het schandaal werden Adam en Behati, die samen een kindje verwachten, wel nog samen gespot in het openbaar. Nu is het model terug op Instagram en toont ze met trots haar bolle buik.
Lees verder