Doorgaan naar hoofdcontent

Verlies te veel voor Mazzu? “Altijd veel en positief overleg met bestuur” - Van Crombrugge: “Waar we nu staan, ...

HLN
Verlies te veel voor Mazzu? "Altijd veel en positief overleg met bestuur" - Van Crombrugge: "Waar we nu staan, is onze plaats"
"Shame On You", de spreekkoren rolden ongenadeloos van de tribunes. Het fluitconcert volgde. Jan Vertonghen staarde in het ijle voor zich uit, Marc Coucke bleef beduusd in het zitje. T1 Mazzu hamert op een gebrek aan efficiëntie, kapitein Hendrik Van Crombrugge wond er geen doekjes om na de 0-1 tegen Charleroi. "Laat ons vooral zelfkritisch en nederig zijn. Waar we nu staan, dat is onze plaats." Anderlecht staat na een 4 op 18 momenteel tiende, op 14 punten van leider Antwerp dat vandaag nog speelt.
Lees verder

Ongezien: korpschef doorverwezen naar correctionele rechtbank voor 'afluisterschandaal' en sturen van drugsonderzoek
Bijna anderhalf jaar nadat korpschef Luk Lacaeyse van de lokale politiezone Erpe-Mere/Lede geschorst werd nadat het parket het vertrouwen opzegde in de samenwerking met hem, lijken de diverse onderzoeken stilaan afgerond.
Lees verder

Pascale Naessens over haar relatie met Paul Jambers: "Het leeftijdsverschil heeft uiteindelijk in ons voordeel gespeeld"
Aan de hand van 16 vragen, ontwikkeld door psychiater Dirk De Wachter, praat journaliste Sabine Vermeiren elke week met een bekende Vlaming. Hoe kijkt hij/zij naar de liefde, naar relaties, naar het leven? Deze week: Pascale Naessens.
Lees verder

Zoon van Noorse kroonprinses heeft relatie met realityster
Marius Borg Høiby, zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, gaat vlot over de tongen deze week. Hij maakte zopas bekend dat hij samen is met Nora Haukland, een lokale realityster.
Lees verder

Wilde staking uitgebroken op luchthaven van Charleroi
Op de luchthaven van Charleroi is deze namiddag een wilde staking uitgebroken. Hierdoor lopen een aantal vluchten vertragingen op. Het is nog niet duidelijk hoe groot de impact is op het vliegverkeer.
Lees verder

Belgische springruiters winnen Nations Cup en mogen naar Spelen in Parijs
De Belgische springruiters hebben in Barcelona de FEI Nations Cup gewonnen. In de finale bleven Koen Vereecke (Kasanova), Gilles Thomas (Calleryama) en Jérôme Guéry (Quel Homme) foutloos, zodat de vier strafpunten van Gregory Wathelet (Iron Man) het schrapresultaat werden.
Lees verder

Schapen rennen plots snoepwinkel binnen: "Zullen op dieet hebben gestaan"
Snoepwinkel Sugar and Sweets in Lier kreeg zondag wel heel opmerkelijk bezoek. Een kudde van een twintigtal schapen rende de winkel binnen.
Lees verder

Er staat een schaap in de gang: kudde schapen rent snoepwinkel binnen tijdens Lierse Ommegang
Snoepwinkel Sugar and Sweets in Lier kreeg zondag wel heel opmerkelijk bezoek. Een kudde van een twintigtal schapen rende de winkel binnen.
Lees verder

Dodental bij Iraanse manifestaties loopt op: minstens 133 mensen gedood
In Iran zijn minstens 92 mensen gedood door het harde optreden tegen de protesten naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die al twee weken aan de gang zijn. Bij botsingen die uitbraken in Zahedan, een stad in de zuidoostelijke provincie Sistan en Beloetsjistan, zijn nog eens 41 mensen gedood door de veiligheidsdiensten. Dat heeft de ngo Iran Human Rights (IHRNGO), die opereert vanuit Oslo, zondag gemeld.
Lees verder

OPROEP. Hoe en vooral met wie vier jij kerst dit jaar?
Vier je kerst met familie of kies je er voor om gezellig bij vrienden aan de feesttafel aan te schuiven? Hoe dan ook: je wil er een fantastisch moment van maken, nog meer dan ooit? Dan zoekt Goed Gevoel jou.
Lees verder

LIVE. Radja Nainggolan opnieuw in de basis, Lamkel Zé aan de aftrap bij KV Kortrijk
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Guldensporenstadion • Aftrap: 18u30
Lees verder

AA Gent gaat na waar spektakelstuk én hattrick Hotic onderuit tegen Cercle Brugge
Rollercoaster in de Ghelamco Arena. AA Gent ging met 3-4 onderuit tegen Cercle Brugge. Drie keer vochten de Buffalo's terug na een achterstand, maar na een VAR-interventie en penaltygoal van Hotic was de veer gebroken. Hein Vanhaezebrouck en co blijven achter met een 3 op 12.
Lees verder

Floreren doet ze, maar niet op alle gebied: Jane Fonda worstelt met intimiteit, wat haar een aantal gebroken huwelijken oplevert
Vastberaden en strijdvaardig, zo laat Jane Fonda (84) weten dat ze kanker heeft. "Ik ben niet bang voor de dood", zegt de Amerikaanse actrice, om er in één adem aan toe te voegen dat ze niet klein te krijgen valt. Dat is niet verrassend, want Fonda is al meer dan zestig jaar succesvol op allerlei vlakken. Toch kende ze ook heel wat verdriet, vooral wanneer het op de liefde aankwam.
Lees verder

19-jarige bestuurder overleden bij zwaar ongeval: tiener rijdt in op geparkeerde oplegger
Een 19-jarige man is zondagochtend om het leven gekomen op de Leuvensesteenweg in Aarschot. De jonge bestuurder uit Merchtem botste om onduidelijke reden tegen een geparkeerde oplegger.
Lees verder

19-jarige bestuurder overleden bij zwaar ongeval in Aarschot
Zondagochtend is een 19-jarige man om het leven gekomen op de Leuvensesteenweg in Aarschot. De jonge bestuurder is om onduidelijke reden tegen een geparkeerde oplegger gebotst.
Lees verder

'Thuis'-acteur Yemi Oduwale stelt nieuwe vriend voor op Instagram
'Thuis'-acteur Yemi Oduwale heeft de liefde gevonden, zo toont hij op zijn sociale media. Daar post hij een eerste foto met zijn nieuwe vriend, Gijs De Corte.
Lees verder

Mazzu ziet geen reden tot paniek: "We kunnen hier samen uit geraken" - Van Crombrugge: "Waar we nu staan, is onze plaats"
Crisis met grote C in het Lotto Park. Anderlecht en Felice Mazzu blijven achter met een ontluisterende 13 op 30, een dikke buis. Maar zó slecht vond Mazzu het allemaal niet. "We speelden beter dan tegen KV Kortrijk. Toen scoorden we vier keer, vandaag werkten we slecht af. Zo simpel is het." Hendrik Van Crombrugge was harder in de analyse, al vond ook hij dat Anderlecht "goed gespeeld" had.
Lees verder

Massagraf met 42 lichamen ontdekt in Libische havenstad Sirte
In de Libische stad Sirte is een massagraf met 42 onbekende lichamen ontdekt. Dat heeft de Libische overheidsdienst die belast is met de opsporing van verdwenen personen zondag meegedeeld. Sirte, zo'n 450 kilometer ten oosten van de hoofdstad Tripoli, is een voormalig bolwerk van terreurgroep Islamitische Staat.
Lees verder

BASKET ACTUA. Brussels met Tabu: eerst contract, dan zege * Leuven Bears wint thriller tegen Charleroi
Eerste speeldag, eerste verrassing: daar tekende Circus Brussels voor. Eerst met een contract voor Jonathan Tabu. Dan met de openingszege tegen Kangoeroes Mechelen. Ruim verdiend.
Lees verder

Meer dan 350.000 kijklustigen op Open Bedrijvendag
De 32ste Open Bedrijvendag heeft meer dan 350.000 mensen verleid om een kijkje achter de schermen te nemen bij een van de ruim 200 deelnemende ondernemingen in Vlaanderen en Brussel. Dat heeft organisator Voka zondagavond meegedeeld.
Lees verder