Doorgaan naar hoofdcontent

Van tandpasta tot autowas: schoonmaakexperte tipt handige trucs om afdrukken van vuile kinderhandjes van je muren en ...

HLN
Van tandpasta tot autowas: schoonmaakexperte tipt handige trucs om afdrukken van vuile kinderhandjes van je muren en kasten te krijgen
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote schoonmaakbeurt gebruiken. Poetsexperte Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week: de afdrukken van plakkerige kinderhandjes op muren en kasten.
Lees verder

Van tandpasta tot autowas: schoonmaakexperte tipt handige middeltjes om afdrukken van vuile kinderhandjes van je muren en kastjes te krijgen
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote schoonmaakbeurt gebruiken. Poetsexperte Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week: de afdrukken van plakkerige kinderhandjes op muren en kasten.
Lees verder

"Doe niet alsof wij nooit iets gehad hebben, ik heb naaktfoto's van jou": Rojean Kar beschuldigt Travis Scott van bedrog
Het 27-jarige model Rojean Kar beweert op haar Instagramverhaal dat Travis Scott (31), de vriend van Kylie Jenner (25), vreemdgaat. Al jarenlang zijn er geruchten dat de vrouw een ex is van de rapper, maar geen van beiden heeft dat ooit bevestigd. Nu de geruchten afgelopen maand weer oplaaiden, sprak Travis zich erover uit en maakte hij duidelijk dat hij nooit een band heeft gehad met 'Ro'. Als tegenreactie op Travis' uitspraken, reageerde ze op Instagram: "Je gaat elke nacht vreemd en heel de stad weet het. Doe niet alsof wij nooit iets gehad hebben, ik heb naaktfoto's en -video's van jou." Kylie Jenner - die twee kinderen heeft met Travis - heeft voorlopig nog niet gereageerd op de beschuldigingen van haar vriend.
Lees verder

Ford stopt na ruim 45 jaar met productie van Fiesta
De Amerikaanse autobouwer stopt volgend jaar de productie van zijn compacte model Fiesta, na meer dan 45 jaar. Dat bevestigt Ford Europa woensdag via Twitter.
Lees verder

Beruchte drugscrimineel 'De Algerijn' vrijgelaten in Marokko: uitlevering naar België gaat niet door
Mohamed Reda C., bijgenaamd 'De Algerijn', is vrijgelaten uit een Marokkaanse gevangenis. Hij was in juli 2022 tegen de lamp gelopen op de luchthaven toen hij met vervalste papieren het land binnenkwam. Dinsdag was 'De Algerijn' nog veroordeeld tot zes jaar celstraf voor aanslagen in het drugsmilieu.
Lees verder

Audi maakt in 2026 comeback in Formule 1 bij Sauber
De Duitse constructeur Audi gaat een partnerschap aan met de Zwitserse renstal Sauber om in 2026 zijn intrede te maken in de Formule 1. Eind augustus werd in de marge van de Grote Prijs van België reeds bekendgemaakt dat de Duitse constructeur over vier jaar zijn intrede zal maken in de koningsklasse van de autosport.
Lees verder

NASA detecteert meer dan 50 superuitstoters van methaan vanuit de ruimte: "Unieke kans om uitstoot van menselijke activiteiten te verminderen"
De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA heeft vanuit de ruimte meer dan 50 superuitstoters van methaan gedetecteerd op aarde. Het gaat om olie- en gasfaciliteiten en stortplaatsen in onder andere Iran, Turkmenistan en de VS. Van bepaalde uitstootwolken was het bestaan nog niet bekend bij de wetenschappers. "Sommige van de methaanpluimen die EMIT heeft gedetecteerd, behoren tot de grootste die ooit gezien zijn", vertelt onderzoeker Andrew Thorpe aan persbureau Reuters.
Lees verder

Laten liggen of opruimen? Tuinexperte legt uit wat je best doet met de bladeren in je tuin
Word je ook moedeloos van de pakken bladeren op je gazon en oprit? Nergens voor nodig: onze tuinexperte Laurence Machiels toont welke handige gereedschappen je kan gebruiken om ze in een handomdraai op te ruimen. "Maar laat ook genoeg bladeren liggen. Ze zijn bijzonder waardevol voor de natuur en de bodem."
Lees verder

Van titelangst naar titelkoorts: is Union té goed om zich nog te verstoppen in de strijd om het kampioenschap?
Niet alles is kommer en kwel in het Brusselse voetbal: de prestaties waar Anderlecht van droomt, levert Union. De indruk leeft dat dit Union té sterk is om zich te verstoppen in de titelstrijd. Trainer en bestuur houden die boot af, de spelers al veel minder. "We proeven dit jaar van Europa, en terug een Europees ticketje bemachtigen is onze ambitie"
Lees verder

Regeringscommissaris bevestigt: KU Leuven heeft geen fouten gemaakt in verkrachtingszaak, "geen aanwijzingen van doofpotoperatie"
Er zijn geen aanwijzingen dat de KU Leuven de verkrachtingszaak tegen professor F.D. in de doofpot heeft proberen stoppen. Dat staat in het verslag van de regeringscommissaris die daar deze voormiddag over ondervraagd werd door de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement.
Lees verder

KOERS KORT. Bossuyt en Kopecky in Zesdaagse Gent - Is nieuwe ploeg van Mark Cavendish een zeepbel?
De regerende wereldkampioenen Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Yoeri Havik en Ethan Hayter nemen volgende maand (15-20 november) deel aan de Zesdaagse van Gent, die dit jaar zijn honderdste verjaardag viert. Bij de vrouwen is er op vrijdag een puntenkoers, op zaterdag wacht er een scratch, een afvalling en opnieuw een puntenkoers. Kopecky is de regerende Europese kampioene op de afvalling en in de puntenkoers en voegde daar op het afgelopen WK in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines ook de wereldtitel in de afvallingskoers aan toe. Samen met Shari Bossuyt veroverde ze daarna ook de wereldtitel in de ploegkoers. Kopecky schitterde in 2022 ook op de weg met onder meer overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche.
Lees verder

BV's gaan los op afterparty van 'Zillion': "Morgen zonder stem en met kleine ogen op de set, net zoals toen"
Over de première van de film 'Zillion' gaat nog weken nagekaart worden. Zowat alle BV's tekenden present voor de lancering in Kinepolis Antwerpen en daarna ook op de afterparty in de nagebouwde discotheek in de Waagnatie. Jarne sprokkelde meteen reacties bij bekend Vlaanderen en die zijn heel uiteenlopend: van "de film overstijgt de hype" en "echte rollercoaster", "erotisch ja, maar nog wel beschaafd" tot "heel moeilijk om Brigitta Callens niet te zien". Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

LIVE. Anderlecht-coach ad interim Veldman, die het morgen zonder Debast moet doen, spreekt pers toe
Robin Veldman staat voor zijn eerste belangrijke opdracht als coach ad interim van Anderlecht. Morgen speelt paars-wit een cruciaal Conference League-duel tegen FCSB (18u45) en vandaag op training werden de deuren alvast opengezet. Zo dadelijk spreekt de Nederlander ook de pers nog toe. Bij HLN.be zit u opnieuw op de eerste rij voor alle ontwikkelingen, op en rond Neerpede!
Lees verder

Wanneer de camera's niet meer welkom waren: de 'Zillion'-afterparty door de ogen van onze BV's
Na de première van de langverwachte film 'Zillion' volgde nog een spectaculaire afterparty in de Waagnatie in Antwerpen. Daar konden de aanwezigen na al die jaren nog eens een stevig feestje in ware Zillion-stijl meemaken. Na 1 uur 's nachts waren camera's niet meer welkom, maar bekende Vlamingen gaven op sociale media toch nog een inkijk in hoe het feestje met slangen, dansers en veel vuurwerk eraan toe ging.
Lees verder

LIVE CLUB-PORTO. Realiseert Hoefkens een unicum in de Champions League-geschiedenis? Lang straks aan de aftrap?
• Jan Breydel (18u45) • Ref: Michael Oliver (ENG) • Club heeft genoeg aan punt voor groepswinst • Blauw-zwart zonder geschorste Sowah
Lees verder

Gewelddadige nachtelijke homejacking in woning in Zottegem
Een of meerdere criminelen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een gewelddadige homejacking gepleegd langs Buke in Zottegem.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens vindt dat we fout denken over open relaties. "Niet zó anders dan monogamie"
Traditionele relaties blijken niet meer het summum, merkt seksuologe Goedele Liekens. "Het is een feit dat zowat de helft van alle monogame koppels ooit al is vreemdgegaan", schrijft ze. Geen wonder dat een nieuwe, vrijere relatievorm aan populariteit wint in ons land. En die heeft mooie kantjes, vindt la Liekens, maar komt óók met heel scherpe randjes, waarschuwt ze. "Het is niet voor iedereen weggelegd, maar belangrijk is dat we weten dat het kán."
Lees verder

"Het is niet voor niks een soixante-neuf op z'n zij." Dé Vlaamse Hollywoodfilm van de laatste jaren is vanaf vandaag in de bioscoop: mis onze beste 'Zillion'-stukken niet
Vanaf vandaag kunt u 'Zillion' in de bioscoop bekijken. Eindelijk, want het is intussen vier jaar geleden dat de film officieel werd aangekondigd. Hoe ging het er écht aan toe in de meest exclusieve discotheek van Vlaanderen begin jaar 2000? Waar BV's, topadvocaten, politici en modellen het deden met elkaar? HLN sprak als enige Vlaamse nieuwsmerk onder meer met de hoofdrolspelers van weleer: Frank Verstraeten en Dennis Black Magic. Lees hier onze beste 'Zillion'-stukken.
Lees verder

KFC-medewerkers likken aan kip, klanten gedegouteerd: "Is dat wat jullie met ons eten doen?"
Enkele KFC-medewerkers uit Queensland, Australië maken een TikTok-video van hoe het eraan toe gaat na sluitingstijd. Op de videobeelden is te zien hoe ze likken aan stukken kip, met eten gooien en rechtstreeks uit de slakom eten. De video ging snel viraal en haalde zeker 500.000 views, voordat het account van de TikTokker privé werd gezet. Verschillende klanten reageren dat ze de video walgelijk vinden: "Ik stuur dit naar jullie hoofdkantoor", reageert iemand.
Lees verder

Nieuwe Britse regering stelt voorstelling begroting met twee weken uit
De nieuwe Britse regering heeft woensdag aangekondigd dat ze de voorstelling van haar begrotingsplannen met twee weken uitstelt. Het plan moet de markten verzekeren van een stabiele begroting op lange termijn, meldt Downing Street.
Lees verder