Doorgaan naar hoofdcontent

Van Peteghem (CD&V) sabelt mestactieplan Demir (N-VA) neer: “Dit plan brengt tienduizenden jobs in de voedingssecto...

HLN
Van Peteghem (CD&V) sabelt mestactieplan Demir (N-VA) neer: "Dit plan brengt tienduizenden jobs in de voedingssector in gevaar"
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir betreurt dat er zaterdag een tekst over het nieuwe mestactieplan (MAP7) is gelekt. Volgens de N-VA-minister gaat het om een "georganiseerde aanval" en is de tekst bewust gelekt met als bedoeling het overleg te "torpederen". Dat heeft Demir gezegd in De Zevende Dag. Bij VTM Nieuws gaf vice-premier Vincent Van Peteghem (CD&V) aan het niet eens te zijn met het plan van Demir. "We kunnen niet voortwerken op basis van het plan dat vandaag op tafel ligt."
Lees verder

Waar eet Jitske Van de Veire? "In dit restaurant van Sergio Herman is het eten én de bediening fucking perfect"
"Ik hou niet van hokjes. Het is wellicht geen toeval dat ik flexitariër ben", lacht kapster en make-upartieste Jitske Van de Veire, dochter van radiopresentator Peter Van de Veire. "Ik ga één op twee dagen op restaurant. Steak of kip eet ik niet graag, maar met balletjes of worst kan je mij altijd bekoren." Waar eet ze die klassiekers het liefst? Ze deelt haar 8 favoriete eetadressen doorheen Vlaanderen.
Lees verder

LIVE F1. Wereldkampioen Max Verstappen pakt de pole in Mexico na spannende kwalificaties: "Niet makkelijk om hier een perfect rondje neer te zetten"
Dit weekend wordt op de Autódromo Hermanos Rodríguez de GP Formule 1 van Mexico afgewerkt. Pakt Max Verstappen, die zoals geweten al wereldkampioen is, er een nieuwe zege? De Nederlander pakte alleszins de pole. De GP van Mexico kunt u morgen eveneens op deze pagina volgen.
Lees verder

Hoe overleef je overspel? Dit koppel test een nieuwe aanpak: "Ik had hem inderdaad niet alles verteld"
Het huwelijk van Hanne staat al anderhalf jaar op springen, nadat zij haar man Tom bedroog. De twee willen wel samen verder, maar er blijft van alles knagen. Therapeuten? Geprobeerd. "Geef het wat tijd", zei de huisarts. Ten einde raad haalt het koppel een nieuw hulpmiddel in huis, dat hun pijnlijke gesprekken verder opentrekt dan ooit. "Hier samen mee bezig zijn, geeft Tom flashbacks, emoties komen los. De Kleenex blijft niet onaangeroerd."
Lees verder

LIVE ANDERLECHT-EUPEN. 2-1 is de ruststand, bezoekers weer vol in de wedstrijd na owngoal Hoedt
• Speeldag 15 JPL • Lotto Park • Scheidsrechter: Jan Boterberg • Robin Veldman coacht zijn eerste match in de Belgische competitie
Lees verder

Miguel Wiels herdenkt overleden muziekiconen in radioprogramma op Joe
Miguel Wiels (50) kruipt op 1 november voor een dagje in de radiostudio van Joe. De componist presenteert samen met Raf Van Brussel (51) het programma 'Hemelse Helden', een eerbetoon aan overleden muziekiconen.
Lees verder

Hoe is het zo fout kunnen lopen tijdens halloweenviering in Zuid-Korea? Expert legt uit
Het aantal slachtoffers van de stormloop tijdens de halloweenviering in Seoul blijft oplopen. Intussen is al sprake van 151 doden en 82 gewonden, nadat paniek was ontstaan toen tienduizenden mensen zaterdagavond lokale tijd waren samengetroept in de nauwe straatjes van de Koreaanse hoofdstad. De voorbije jaren zijn er wel meer drama's geweest zoals in Seoul. Bij de Love Parade in Duisburg in 2010 werden meer dan 20 mensen vertrappeld. En bij een bedevaart naar Mekka in 2015 zelfs 700 tot 1500. Volgens experten kan zoiets overal gebeuren waar te veel mensen samenkomen op een te kleine plaats, al kunnen organisatoren wel veel doen om het risico te beperken.
Lees verder

LIVE (16u15). Hazard begint, ondanks blessure Benzema, op de bank tegen Girona
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Santiago Bernabéu • Krijgt Hazard opnieuw minuten?
Lees verder

LIVE ANDERLECHT-EUPEN (3-2). Peeters verrast Van Crombrugge en brengt de spanning weer terug!
• Speeldag 15 JPL • Lotto Park • Scheidsrechter: Jan Boterberg • Robin Veldman coacht zijn eerste match in de Belgische competitie
Lees verder

Sta jij stil bij je digitale erfenis? Dit gebeurt er met je Facebook en WhatsApp wanneer je overlijdt
Een Instagrampagina met prachtige foto's of een Facebookprofiel met duizenden vrienden is leuk om te hebben, maar wat als je plots komt te overlijden? Kan je jouw digitale erfenis dan doorgeven aan je nabestaanden? En kunnen zij dan plots privéberichten lezen of foto's bekijken? Wij zetten samen met expert Stijn Debie (KU Leuven) vier sociale netwerken op een rij, en gaan na hoe jij je digitale leven veilig kan stellen. "In België is er nog geen duidelijkheid over de rechtsgeldigheid van een online wilsuitdrukking."
Lees verder

INTERVIEW. Expert kinderopvang: "Ouders hebben geen idee wat zich in de crèche van hun kind afspeelt"
In de mailbox van professor Michel Vandenbroeck (UGent) vallen steeds vaker mailtjes van bezorgde ouders. "Sinds de schandalen in de kinderopvang vragen ze mij: 'Is het nog wel oké om mijn kind naar de crèche te sturen? Hoe weet ik dat ze goed voor mijn baby zullen zorgen? En hoe maak ik de juiste keuze?'" Op al die prangende vragen heeft de prof gelukkig ook een antwoord.
Lees verder

Archeologen graven 2.700 jaar oude rotstekeningen op in Irak
Archeologen vinden in Noord-Irak artefacten uit het oude rijk tijdens restauratie van door Islamitische Staat verwoeste historische site. Volgens een archeoloog gaat het om 2.700 jaar oude rotstekeningen met oorlogstaferelen en bomen uit het Assyrische rijk.
Lees verder

CELEB 24/7. Van Marge Simpson tot cowgirl: deze celebs halen alles uit de kast voor hun Halloween-outfit
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream. Vandaag vieren de celebs massaal Halloween. En daar horen uiteraard straffe kostuums bij.
Lees verder

Schepen liggen stil na Russische opschorting graandeal: VN vrezen wereldwijde voedselcrisis
De Oekraïense graanexport over de Zwarte Zee ligt weer helemaal stil, omdat Rusland zich heeft teruggetrokken uit de graandeal. Meer dan tien schepen liggen zondag stil, te wachten tot ze weer kunnen varen, volgens het coördinatiecentrum van de overeenkomst in Turkije.
Lees verder

Gepensioneerde slager in levensgevaar na schermutseling in Ham
Zondagmiddag vond er in Ham een schermutseling plaats waarbij een gepensioneerde slager uit Heppen zwaargewond is geraakt. Dat meldt de krant Het Belang van Limburg. Het Parket van Limburg werd op de hoogte gebracht.
Lees verder

Anderlecht haalt opgelucht adem: het is pas laat klaar met Eupen (4-2), Refaelov scoort twee keer
Anderlecht won nog eens, dat op zich is al nieuws. Echt vertrouwen tanken deed paars-wit niet in de 4-2 tegen Eupen. Met twee weggeefgoals bracht Anderlecht zichzelf nodeloos in de problemen en werd het op de tribune alsnog nagelbijten.
Lees verder

ONS RAPPORT. 'Form is temporary, class is permanent': klasseflitsen en pijnpuntjes in paars-wit rapport
Anderlecht kan nog winnen. Dat het deugd deed in het Lotto Park, is een understatement. Het had uiteindelijk meer moeite met Eupen dan nodig, maar enkele klasseflitsen maakten het verschil. Dat levert onderstaand rapport op, met lichtpuntjes en nog wat zorgenkindjes.
Lees verder

Vlaamse Babette zat vier uur als een rat in een val in Seoul: "Ik had één van die 150 doden kunnen zijn"
De Gentse studente Babette Vanderhaeghen (21) zat middenin het gedrum bij de halloweenviering in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, dat uiteindelijk het leven kostte aan 150 mensen. "Ik kon vier uur lang geen kant uit. Als een rat in een val. Ik kon amper ademen, raakte niet meer weg. Pas uren later heb ik beseft hoeveel geluk ik heb gehad."
Lees verder

STREAMINGTIPS. Halloween-gruwel voor de doorwinterde horrorfan
Halloween gluurt om de hoek. Voor de één wil dat zeggen dat de klodders bloed letterlijk van het scherm moeten spatten, voor de ander mag die horror gerust in een meer komisch kleedje gehuld zitten. Gruwelen met gradaties dus, het is niet zo evident om door al die streamingbomen het spookbos nog te zien. Daarom hebben wij onze suggesties in een horrormenu gegoten waar alle leeftijden van kunnen meesmullen. Vandaag deel 3: voor de mature horrorfan.
Lees verder

Ontsnapte koningscobra is teruggekeerd naar verblijf in Zweedse zoo
Een week na zijn spectaculaire ontsnapping uit een Zweedse zoo is een koningscobra vandaag teruggekeerd naar zijn verblijf. Al die tijd wist het dier uit de greep te blijven van het personeel en moest de afdeling van de reptielen gesloten blijven voor het publiek. "We hebben hem terug", klonk vandaag dan toch het verlossende bericht van het Skansen Aquarium.
Lees verder