Doorgaan naar hoofdcontent

Van “heel goed akkoord” tot “volstrekt onverantwoord”: zo reageren meerderheid en oppositie op de begroting

HLN
Van "heel goed akkoord" tot "volstrekt onverantwoord": zo reageren meerderheid en oppositie op de begroting
Er klinkt een zucht van opluchting in de Wetstraat, of toch bij de meerderheidspartijen. De federale begroting is rond: de regering heeft onder meer besloten dat de energiekorting van 196 euro per maand wordt verlengd en dat de ministers 8 procent van hun loon zullen inleveren. Dat klinkt goed, maar toch zijn de meningen over de begroting zeer verdeeld. Hier vind je een reactie-overzicht van zowel de ministers die heel de nacht hebben onderhandeld als de oppositieleiders.
Lees verder

's Werelds hoogste productietoren voor zeezout verrijst in Gentse haven: "Op hoogste punt zie je koeltorens van kerncentrale Doel"
In de Gentse haven bouwt het West-Vlaamse familiebedrijf ZOUTMAN momenteel de hoogste productietoren voor zeezout in de wereld. De nieuwe toren is met zijn 64,5 meter lengte 5 meter hoger dan de Gentse Boekentoren en biedt op zijn hoogste punt uitzicht op de koeltorens van de kerncentrale in Doel. "Van Canada tot Australië gebruiken ze zeezout uit de Gentse haven."
Lees verder

Blink-182 gaat opnieuw op tournee en houdt halt in het Sportpaleis
Het is ruim tien jaar geleden dat Mark Hoppus, Tom DeLonge en Travis Barker nog eens samen in de studio kropen, maar blink-182 brengt deze week eindelijk nieuwe muziek uit. En daar hoort ook een wereldtournee bij, die de band op vrijdag 8 september 2023 naar het Sportpaleis in Antwerpen brengt.
Lees verder

Nikiforov kampt om brons op WK judo
Toma Nikiforov kampt straks om brons in de klasse tot 100 kilogram op het WK judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent.
Lees verder

Russische staatsmedia tonen voor het eerst leed van burgers in Oekraïne en lijken er zelfs trots op
Russische staatsmedia hebben voor het eerst getoond dat de oorlog in Oekraïne ook een tol eist van de burgers in het land. Dat deden ze na de Russische raketaanvallen op een reeks Oekraïense steden gisterochtend. Meer nog, ze leken er zelfs trots op.
Lees verder

Uitgerekend: zoveel kost een douche nemen je per minuut
Een verkwikkende ochtenddouche doet wonderen. Het helpt om de slaap uit je ogen te spoelen en de dag fris en monter aan te vatten. De verleiding is dan ook groot om het doucheritueel zo lang mogelijk te rekken. Helaas dikt de kostprijs van een royale douchebeurt vandaag stevig aan. Mijnenergie.be ging na hoeveel je bespaart door de douchecabine één minuut vroeger te verlaten.
Lees verder

Hoeveel kan je besparen door één minuut minder lang te douchen?
Een verkwikkende ochtenddouche doet wonderen. Het helpt om de slaap uit je ogen te spoelen en de dag fris en monter aan te vatten. De verleiding is dan ook groot om het doucheritueel zo lang mogelijk te rekken. Helaas dikt de kostprijs van een royale douchebeurt vandaag stevig aan. Mijnenergie.be ging na hoeveel je bespaart door de douchecabine één minuut vroeger te verlaten.
Lees verder

Britse verpleegster verdacht van moord op zeven baby's: "Problemen doken telkens op tijdens haar nachtshiften"
In de Britse stad Manchester is het proces gestart tegen Lucy Letby (32). De kinderverpleegster wordt ervan verdacht zeven baby's vermoord te hebben en ook nog eens tien moordpogingen ondernomen te hebben. Haar methodes varieerden: sommige slachtoffers kregen een overdosis insuline of melk via de voedingssonde toegediend, bij anderen spoot ze lucht in de bloedbaan. "Hier was gedurende een jaar een gifmengster aan het werk", klonk het in de rechtszaal.
Lees verder

Rusland zet moederbedrijf van Facebook en Instagram op lijst van terroristische en extremistische organisaties
Rusland heeft de Amerikaanse multinational Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, officieel opgenomen op de lijst van terroristische en extremistische organisaties. Dat opent de deur naar meer juridische stappen tegen gebruikers van de socialemediaplatformen in het land.
Lees verder

Twintiger verkracht en randt tienermeisjes aan in bos en bioscoop: "Hij had niet door dat het fout was, maar hij ziet nu wel in dat een minderjarige geen toestemming tot seks kan geven"
Vanachter zijn scherm en met een vals profiel zocht Ben D. (25) online toenadering tot zes minderjarige meisjes. Twee van hen trapten in de val en werden verkracht. Een slachtoffer beweerde dat ze werd misbruikt onder bedreiging van een mes, maar dat ontkende de twintiger met klem.
Lees verder

Toma Nikiforov grijpt op WK judo naast brons
Toma Nikiforov (IJF 8) heeft naast de medailles gegrepen op het WK judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Onze 29-jarige landgenoot ging in de kamp om het brons in de klasse tot 100kg met een waza-ari onderuit tegen de Azerbeidzjaan Zelym Kotsoiev (IJF 11). Nikiforov was in Azerbeidzjan op jacht naar zijn tweede WK-medaille ooit. In 2015 in de Kazachse hoofdstad Astana was hij al eens goed voor brons.
Lees verder

Klinische proef met neusspray tegen corona van AstraZeneca mislukt
Een klinische proef met een neussprayvariant van het coronavaccin van de universiteit van Oxford en het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca is mislukt. Dat meldt de universiteit van Oxford dinsdag in een persbericht.
Lees verder

De Croo over Poetin: "Eén volk, één rijk, één leider. Waar hebben we dat nog gehoord?"
Tijdens zijn toespraak in de Kamer had premier Alexander De Croo (Open Vld) het niet alleen over het begrotingsakkoord. Hij wijdde zijn tijd ook aan de oorlog in Oekraïne en dat deed hij met een paar opvallende uitspraken. "Onze vrijheid werd zeven maanden geleden onder vuur genomen. Dit keer niet door een virus maar door een oorlogszuchtige en gevaarlijke man in Moskou, een ultranationalist en fascist."
Lees verder

Woont oudste hond ter wereld in Kalmthout? "Sammy (23) loopt soms verloren in huis. Dan vindt papa hem achter de televisiekast"
Vorige week maakte Guinness World Records bekend dat de officieel oudste hond ter wereld, genaamd Pebbles, vijf maanden voor zijn 23ste verjaardag overleden is in de Verenigde Staten. Nu blijkt dat er in Kalmthout een nóg ouder exemplaar rondloopt. Maak kennis met Sammy, de blinde, dove, incontinente, maar o zo lieve terriër-teckel.
Lees verder

Woont oudste hond ter wereld in Kalmthout? Sammy nadert 23ste (!) verjaardag
Vorige week maakte Guiness World Records bekend dat de officieel oudste hond ter wereld, genaamd Pebbles, vijf maanden voor zijn 23ste verjaardag overleden is in de Verenigde Staten. Nu blijkt dat er in Kalmthout een nóg ouder exemplaar rondloopt. Maak kennis met Sammy, de blinde, dove, incontinente, maar o zo lieve terriër-teckel.
Lees verder

Vakbond ACOD roept op tot staking bij VRT op vrijdag 21 oktober
ACOD, de socialistische vakbond bij de openbare omroep VRT roept zijn leden op om deel te nemen aan een staking op vrijdag 21 oktober. Dat meldt Belga. Wat dat precies voor u betekent, is nog niet bekendgemaakt.
Lees verder

Jef Vermassen (75) vertelt open over zijn financiën: "Levenskwaliteit is geld waard... in àlle betekenissen van het woord"
Jef Vermassen (75), topadvocaat, strafpleiter en auteur, laat in zijn portemonnee én ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt hij openhartig hoe hij met geld omgaat en waar hij in investeert. "Geld maakt niet gelukkig, luidt het gezegde, maar géén geld maakt nog veel minder gelukkig."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Werewolf By Night': geen doorsnee Marvelfilm, wel verfrissend nostalgische horror
Op het eerste zicht doet hij denken aan 'Bram Stoker's Dracula', maar deze zwart-wit-prent werd wel degelijk anno 2022 op de wereld losgelaten. In een volledige stijlbreuk met de rest van de Marvel-stal, blijkt 'Werewolf By Night' verrassend verfrissend te zijn in zijn simpelheid.
Lees verder

Klopt het dat onze eetlust vermindert naarmate we ouder worden? En kunnen we daar iets tegen doen?
Hoe ouder we worden, hoe meer we voor gezondheidsuitdagingen komen te staan. Vaak hoor je dat je eetlust vermindert naarmate je ouder wordt. Iets wat je jezelf waarschijnlijk niét kan voorstellen, want eten is lekker, toch? Klopt het dat die eetlust vermindert en wat veroorzaakt dit dan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit en diëtiste Sanne Mouha tipt hoe je op oudere leeftijd je voeding best aanpakt.
Lees verder

KOERS KORT. Arne Marit sprint naar zege in Sluitingsprijs Putte-Kapellen
Arne Marit heeft de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. De 23-jarige Belg van Sport Vlaanderen-Baloise was na 175 kilometer in een massasprint sneller dan de Nederlander Coen Vermeltfoort. Milan Fretin werd derde voor Emiel Vermeulen en Benjamin Declercq. Arne Marit won eerder dit seizoen de GP Raf Jonckheere in Westrozebeke, eveneens een profkoers op de nationale kalender.
Lees verder