Doorgaan naar hoofdcontent

Uw skireis zal er anders uitzien: deze maatregelen nemen skigebieden om energiefactuur te drukken

HLN
Uw skireis zal er anders uitzien: deze maatregelen nemen skigebieden om energiefactuur te drukken
De stijgende energieprijzen en torenhoge inflatie laten zich overal voelen, ook op vakantie. Dat skireizen daardoor ruim 10 procent kostelijker zijn dan vorig jaar, schreven we eerder al. Maar het dure leven zal nog andere gevolgen hebben voor wie deze winter de skilatten aanbindt. Skigebieden schuwen de creatieve oplossingen niet om te besparen, zo blijkt.
Lees verder

Ferran Jutglà wil schitteren tegen Atlético en probeert daarvoor Lukaku te kopiëren: "Ik kijk vooral hoe hij zijn bal afschermt"
Hij werd er weggestuurd door twee clubs, maakte onlangs deel uit van de voorselectie van Luis Enrique en droomde bovendien van een Spaanse tegenstander in de Champions League. En of Ferran Jutglà (23) voor zijn match van 't jaar staat.
Lees verder

Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan"
Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. "Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa", waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
Lees verder

Turkse zanger doodgeslagen nadat hij verzoeknummer weigert te zingen
De Turkse zanger Onur Şener (45) is gisteravond doodgeslagen door drie mannen na een optreden in een nachtclub in de Turkse hoofdstad Ankara. Şener werd vermoord omdat hij een verzoeknummer niet wilde zingen.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Andrea Sempels (91) was de laatste overlevende van de oudste drieling van Vlaanderen. "Nooit kinderen gehad, maar wel iedereen bemoederd"
"Elke hond die ze op straat tegenkwam, kreeg een koekje, elke bedelaar een centje. En dat waren er veel, want Andrea was een straatloper." Valentina Gatti vertelt met veel liefde over de tante waar ze als kind zo vaak naartoe ging, en waar ze de laatste weken bij waakte. "Ze was de laatste overlevende van de oudste drieling van Vlaanderen. Daarover vertelde ze maar wat graag verhalen."
Lees verder

Raar maar waar: échte bril van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer te koop aangeboden voor 150.000 dollar
Er is al heel wat neergepend over 'The Jeffrey Dahmer Story', de Netflixreeks over de seriemoordenaar die zeventien mannen op gruwelijke wijze om het leven bracht. Maar ondertussen kwam er wel heel bizar nieuws aan het licht. De typerende bril, die de echte Jeffrey Dahmer droeg in de gevangenis, wordt online te koop aangeboden voor maar liefst 150.000 dollar (zo'n 153.504 euro).
Lees verder

Bestuurder (60) schiet jongen (18) op minibike dood bij zwaar uit de hand gelopen verkeersagressie in VS
De deurbelcamera van Darren Tennant neemt vrijdagavond twee schoten waar aan een kruispunt. Daar schiet een 60-jarige bestuurder van een Dodge Ram-pick-up een jongen van 18 met een minibike dood. Het zou gaan om een zwaar uit de hand gelopen geval van verkeersagressie in Eastpointe, in de Amerikaanse staat Michigan.
Lees verder

Bestuurder (60) schiet vanuit pick-up jongen (18) dood tijdens verkeersruzie in VS
De deurbelcamera van Darren Tennant neemt vrijdagavond twee schoten waar aan een kruispunt. Daar schiet een 60-jarige bestuurder van een Dodge Ram-pick-up een jongen van 18 met een minibike dood. Het zou gaan om een zwaar uit de hand gelopen geval van verkeersagressie in Eastpointe, in de Amerikaanse staat Michigan.
Lees verder

Gouverneur: "Russische vrouw (48) omgekomen bij Oekraïense aanval in grensregio"
Een Russische vrouw is om het leven gekomen toen Oekraïense troepen een dorp nabij de Russisch-Oekraïense grens beschoten. Dat zegt de gouverneur van de Russische regio Belgorod.
Lees verder

Russen laten directeur kerncentrale Zaporizja vrij
De directeur van de kerncentrale van Zaporizja, de grootste van Oekraïne en West-Europa, is weer op vrije voeten. Dat meldt het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), dat experts ter plaatse heeft. Vorige week vrijdag hadden de Russische bezetters centraledirecteur Ihor Moerasjov opgepakt.
Lees verder

België krijgt er eiland van 2 miljard euro bij: dit reuzenstopcontact moet hernieuwbare stroom uit Noordzee aan land brengen
Midden 2026 krijgt ons land er een eiland bij. Tegen dan moet het Prinses Elisabeth Eiland - het eerste kunstmatig energie-eiland ter wereld - voor onze kust liggen. Dat enorme stopcontact moet windenergie vanop de Noordzee aan land brengen en België verbinden met het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Maak kennis met een technisch en innovatief hoogstandje met een serieus prijskaartje.
Lees verder

"Het is seksistisch en uitbuitend": fans van Marilyn Monroe zijn niet te spreken over film 'Blonde'
De fans van Marilyn Monroe zijn allesbehalve mild voor de nieuwe Netflix-documentaire 'Blonde'. Zo uitten een groot aantal verontwaardigde kijkers hun ongenoegen op Twitter: "Als je een béétje respect hebt voor Marilyn Monroe, kijk dan niet naar deze film", klinkt het.
Lees verder

Na de ophef: Leffe-productie in Rusland wordt stopgezet
Leffe wordt niet langer gebrouwen in Rusland. De joint venture tussen AB InBev en het Turkse Anadolu Efes die actief is in Rusland en Oekraïne schort de productie op, bevestigt de Belgische drankmultinational vandaag. Het bier werd nog maar sinds afgelopen zomer gebrouwen in Rusland. Dat ging gepaard met ophef. Het ene na het andere bedrijf trok immers net weg uit het land, vanwege de inval in Oekraïne.
Lees verder

Vermoord door haar man omdat ze dubbelleven ontdekte: moordmysterie in Westdorpe na drie jaar opgelost
Het start in de zomer van 2019, als een onbekende vrouw vermoord wordt teruggevonden in een overwoekerde akker in Nederland, op een tiental meter van Zelzate. Een jaar later slaat de familie van de Franse Michel H. (70) alarm bij de politie: zijn levenloos lichaam wordt aangetroffen aan de rand van Duinkerke. Als de politie zijn echtgenote wil contacteren, blijkt ze verdwenen te zijn. Volgens de familie had ze het dubbelleven van H. ontdekt. Het moordmysterie van Westdorpe: van een buitenechtelijk kind tot een kogel in het hoofd.
Lees verder

Sophie is de eerste Britse royal die een officieel bezoek aan Congo brengt
Gravin van Wessex Sophie (57), de echtgenote van prins Edward (58), schrijft geschiedenis. Als eerste lid van de Britse koninklijke familie reist ze op verzoek van Buitenlandse Zaken af naar de Democratische Republiek Congo. Dat laat Buckingham Palace zelf weten.
Lees verder

"Antwerp-fans waren me tijdens de opwarming al aan het uitschelden": Didier Lamkel Zé reageert en dient klacht in na racistische beledigingen
Het laatste is nog niet gezegd over de zaak-Lamkel Zé. Het enfant terrible deelde na afloop van de wedstrijd KV Kortrijk-Antwerp een greep uit de vele racistische reacties op zijn Instagrampagina. Dat, en zijn scheldtirade richting Antwerp, krijgen wellicht nog een staartje. "Donderdag dien ik klacht in", aldus Lamkel Zé in een reactie aan onze redactie.
Lees verder

Geïnspireerd op vinnen van een bultrug en met 3D-printer samengesteld uit gloednieuwe metaallegering: de werelduurrecordfiets van Filippo Ganna
Filippo Ganna gaat zaterdagavond om 20u in Grenchen een uurtje fietsen tegen zichzelf en neemt daarvoor mee: een splinternieuwe tweewieler. Alles wat u moet weten over de Pinarello Bolide F HR 3D, de fiets die het werelduurrecord naar ongekende hoogte moet brengen.
Lees verder

HET DEBAT. Moet de militaire dienstplicht weer worden ingevoerd? Dit is jullie mening
Volgens admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, moeten we het debat openen over de herinvoering van de militaire dienstplicht. Welaan dan. JOE en HLN voeren dat debat vandaag. Wat vind jij? Moeten 18-plussers weer het leger in, zodat we ons land beter kunnen verdedigen mocht dat nodig zijn? Of toch liever niet? Bijna 70 procent van de luisteraars die op JOE hun mening gaven, vinden de verplichte legerdienst alvast een goed idee. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Dit is jullie mening.
Lees verder

Haalde Angèle mosterd voor iPhonekostuum in videoclip bij Slongs?
Van kop tot teen in een levensgrote iPhone. Angèle pronkt in haar nieuwe videoclip in een wel erg opvallend kostuum. Eentje dat recht uit een videoclip van Slongs lijkt te komen. Zeven jaar geleden danste zij al met een bijna identiek iPhonekostuum. "Als ik Angèle geïnspireerd heb, voel ik mij vereerd", reageert Slongs. "Zolang ze maar niet met mijn teksten gaat lopen."
Lees verder

Vuile studentendopen verdwijnen uit straatbeeld, sommige zelfs volledig afgeschaft
Studentenverenigingen veranderen steeds meer de inhoud van de traditionele studentendopen. Een handvol verenigingen gaat zelfs zo ver om de doop volledig af te schaffen.
Lees verder