Doorgaan naar hoofdcontent

Ultralopers verpulveren wereldrecord Backyard Ultra: duo loopt 100 uur en 677 kilometer

Ultralopers verpulveren wereldrecord Backyard Ultra: duo loopt 100 uur en 677 kilometer

Twee ultralopers hebben zichzelf in het domein De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) overtroffen tijdens het wereldkampioenschap Backyard Ultra. Merijn Geerts (48) uit Wilsele (Leuven) en Ivo Steyaert (52) uit Landskouter (Oosterzele) liepen sinds zaterdagmiddag onafgebroken rondjes van 6,7 kilometer op het domein. Woensdagochtend hadden ze al het wereldrecord van 90 ronden beet. Uiteindelijk beëindigden ze woensdag om 19u hun huzarenstukje na 101 rondjes of 677 kilometer. "De derde nacht was de zwaarste", zei Ivo Steyaert.

Lees verder

Over een maand begint het WK : welke Rode Duivels zijn er klaar voor, wie heeft nog werk en wie mag het stilaan vergeten?

Over precies een maand begint het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez heeft een lijst van meer dan 50 spelers die in aanmerking komen voor een selectie. We zochten uit hoe ver zij stuk voor stuk staan. Wie is klaar als het WK morgen begint? Wie heeft nog wat procentjes nodig? En wie heeft een zo goed als onoverbrugbare achterstand? Het gaat dus niet om hun WK-kansen, wel in hoeverre ze nu al klaar zijn.

Lees verder

Thorgan Hazard geeft assist in bekerzege Dortmund, Thomas Meunier geblesseerd naar de kant na tik in het gezicht

Borussia Dortmund, met Rode Duivels Thorgan Hazard en Thomas Meunier in de basis, heeft woensdagavond in de zestiende finale van de Duitse beker met 0-2 gewonnen bij Hannover.

Lees verder

Hoe staan de tegenstanders van de Rode Duivels ervoor? Ook bij hen is het niet alleen rozengeur en maneschijn

Hoe staan onze WK-tegenstanders in groep F ervoor één maand voor de start van het WK? Een stand van zaken.

Lees verder

Jonas De Roeck praat voor het eerst over zaak-Zheyun Ye: "Paul Put zag meteen dat ik niet beïnvloedbaar was"

Jonas De Roeck (42) was deze week te gast in Sjotcast, de voetbalpodcast van onze zusterkrant Het Nieuwsblad. De trainer van Westerlo had het onder meer over zijn periode als speler bij Lierse SK, en de zaak-Zheyun Ye die toen losbarstte. "Ik zag dingen gebeuren die ik niet begreep, maar nooit heb ik aan omkoping gedacht."

Lees verder

Quinten Hermans duikt vandaag opnieuw het veld in: "EK is het eerste doel"

Twaalf dagen na zijn opgave in de Ronde van Lombardije is Quinten Hermans (27) alweer in het veld aan te treffen. Wat hij ervan verwacht? "Ik ben even benieuwd als de buitenwereld. Mijn lichaam schrok alvast van de eerste crosstraining."

Lees verder

Deze Belgen zijn nog op zoek naar een plek in het profpeloton voor 2023

Van Sander Armée tot Viktor Verschaeve: de Belgische profrenners die nog geen zicht hebben op wat 2023 voor hen brengt, zijn niet op twee handen te tellen. Voor velen is het wachten, al dan niet op Godot. Geen aangename situatie. Allemaal hopen ze nog ergens op een vrij plekje bij een ander team.

Lees verder

Gelenaar Jenthe Biermans koerst volgend seizoen voor Arkea Samsic: "Maar nu eerst qualitytime"

Wat al even in de lucht hing, werd eind vorige week ook officieel bevestigd: Kempenaar Jenthe Biermans (26) ruilt Israel Premier Tech voor het Franse Arkea-Samsic. Van beginnende knecht groeide Biermans bij Israel Premier Tech door tot de vaste lead-out van spurter ­Nizzolo. "De kans op zo'n groeiproces moet je enerzijds krijgen, maar anderzijds moet je natuurlijk ook wel bevestigen die plaats waard te zijn", zegt de ­renner uit Geel. "Gezien de vele ­complimenten kan je stellen dat ik het er goed heb gedaan."

Lees verder

Remco Evenepoel viert verjaardag van Oumi op Malediven: "Happy Bday amourtje"

Remco Evenepoel en zijn kersverse vrouw Oumi genieten van welverdiende rust op de Malediven tijdens hun huwelijksreis. Vandaag is er een extra reden tot feest, want Oumi viert haar 23ste verjaardag. Evenepoel wenste haar ook via Instagram proficiat.

Lees verder

Romelu Lukaku prijkt op de voorpagina van Gazzetta: "Inter, Lukaku is helemaal van jullie"

Romelu Lukaku is bij Inter terug op training, maar dat is niet het nieuwsfeit waarmee hij groot op de voorpagina van La Gazzetta delo Sport prijkt. Volgens de Italiaanse sportkrant zien de nieuwe eigenaars van Chelsea geen toekomst voor de Belgische aanvaller op Stamford Bridge en bestaat er een gentlemen's agreement over een langer verblijf van Lukaku bij Inter.

Lees verder

Steven Defour glundert voor camera: "Ik zit nog vol adrenaline"

Eerste wedstrijd als hoofdcoach van KV Mechelen, eerste zege voor Steven Defour. Een knappe 2-0 tegen zijn ex-club Standard dan nog. Defour glunderde na de wedstrijd voor de camera's van Eleven Sports.

Lees verder

Opgepast, Antwerp: Racing Genk kan eigen clubrecord aan diggelen slaan op Bosuil

KRC Genk kan zondag op de Bosuil (alweer) geschiedenis schrijven. Bij een zege hebben de Genkies buitenshuis zes driepunters op rij te pakken. Nooit eerder vertoond. Kevin Vandenbergh (39) is met vijf stuks sinds 2005 mederecordhouder en ziet "veel parallellen tussen het Genk van nu en dat van toen".

Lees verder

Ronnie O'Sullivan komt met schokkende bekentenis: "Snooker? Kan me al acht jaar niets meer schelen"

Ronnie O'Sullivan is een buitenbeentje en zit niet verlegen om een controversiële uitspraak. Enkele maanden geleden werd hij voor de zevende keer wereldkampioen, maar in een interview zegt een verveelde O'Sullivan dat snooker hem eigenlijk al jarenlang niet meer boeit. Een schokkende bekentenis voor iemand die beschouwd wordt als een van de beste snookerspelers aller tijden.

Lees verder

Mokkende Ronaldo trekt nog voor laatste fluitsignaal naar binnen: "Hij denkt dat hij groter is dan de club"

Cristiano Ronaldo (37) moest tijdens de indrukwekkende 2-0-zege van Manchester United vanaf de bank toekijken zonder in te vallen, maar eiste toch alle aandacht op door voortijdig naar binnen te gaan. Coach Erik ten Hag draaide om de hete brij heen en zei dat hij de zaak 's anderendaags wel zou aanpakken. Kan Ronaldo blijven wegkomen met zijn mokkend gedrag?

Lees verder

LIVE. Houdt Antwerp leider Genk in het vizier tegen Oostende?

Antwerp ontvangt vanavond KV Oostende op de Bosuil. Na twee nederlagen in drie recente wedstrijden speelde de Great Old haar koppositie kwijt aan Racing Genk. Tegen de Kustboys kan er maar beter gewonnen worden als rood-wit zondag de eerste plaats wil kunnen heroveren van de Limburgers. Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 18u30!

Lees verder

Viktor Verschaeve naar Lotto Dstny Devo Team: "Twee maanden dacht ik aan stoppen, dankzij Lotto ben ik nog coureur"

Lotto Dstny maakte donderdag de renners van zijn opleidingsploeg, het zogenaamde Devo Team, bekend. De meest opvallende naam daarin is ongetwijfeld Viktor Verschaeve. De 24-jarige renner was twee seizoenen prof bij Lotto, maar kon zich door blessureleed amper tonen op het hoogste niveau.

Lees verder

Mike De Decker zet zijn WK-kansen kracht bij: 'The Real Deal' verslaat ex-wereldkampioen met fantastische dartsfinish

In Barnsley worden de komende vier dagen evenveel Players Championships darts afgewerkt. Cruciale vloertoernooien met het ook op het WK. Wie deze week uitstekend presteert, staat meteen dichter bij plaatsing voor het toernooi van het jaar.

Lees verder

Mikkel Honoré verlaat Quick-Step (ondanks lopend contract) voor EF Education-EasyPost

Quick-Step Alpha Vinyl neemt na vier jaar afscheid van Mikkel Honoré. De 25-jarige Deen had nog een contract voor een jaar bij de Wolfpack, maar dat werd ontbonden. Hij maakt de overstap naar EF Education-EasyPost. Dat maakten beide ploegen donderdag bekend.

Lees verder

Kim Gevaert en Michel D'Hooghe vol lof over Remco Evenepoel na winst Trofee voor Sportverdienste: "Inspirerende jongen"

Remco Evenepoel is de winnaar van de 94e Nationale Trofee voor Sportverdienste, een prijs die een atleet slechts eenmaal kan winnen in zijn carrière. Na beraadslaging op het stadhuis van Brussel kwam Evenepoel niet verrassend als winnaar uit de bus. Deze week werd Evenepoel reeds verkozen tot winnaar van de Flandrien. Later volgen nog onder meer de Vlaamse Reus en de Trofee voor de Sportman van het Jaar.

Lees verder

WK in gevaar voor Thomas Meunier? Rode Duivel breekt jukbeen bij Dortmund

Thomas Meunier heeft woensdag in de zestiende finales van de Duitse voetbalbeker met Borussia Dortmund tegen tweedeklasser Hannover een jukbeenbreuk opgelopen. Onze landgenoot is intussen reeds geopereerd, maar komt voor de start van het WK sowieso niet meer in actie bij de Borussen, zo maakte de club donderdag bekend. Meunier hoopt wel opnieuw speelklaar te zijn voor de start van het WK in Qatar.

Lees verder

Quinten Hermans is een klasse apart en soleert naar winst in Kermiscross Ardooie

Quinten Hermans (Tormans-Circus) heeft donderdag de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. De 27-jarige Limburger, die zijn eerste cross van het seizoen afwerkte, duldde slechts een vijfentwintigtal minuten het gezelschap van de Spaanse kampioen Felipe Orts. Orts consolideerde vervolgens zijn tweede plaats. Laurens Sweeck, de winnaar van de vorige editie, vervolledigde het podium. De Nederlander Mees Hendrikx werd vierde, voor Emiel Verstrynge en Gerben Kuypers. Zdenek Stybar, recordhouder met drie overwinningen in Ardooie, beëindigde de Kermiscross op een zestiende plaats.

Lees verder

Met z'n allen naar 'Merci Iljooo' in het Kuipke: Iljo Keisse zwaait af in wedstrijd met bekende Belgen tegen… Filippo Ganna

Alle ploegmaten van Iljo Keisse zijn ingevuld voor 'Merci Iljooo', het afscheidsfeest voor de Keizer van het Kuipke op donderdag 24 november. Team Belgium neemt het in het Gentse Kuipke op tegen Team International en dat wordt geleid door niemand minder dan Filippo Ganna, de allerbeste pisterenner van het moment.

Lees verder

EUROPEAN OPEN. Dominic Thiem voorbij Cerundolo naar kwartfinales, ook Korda bij de laatste acht in Antwerpen

Dominic Thiem (ATP 132) heeft zijn ticket op zak voor de kwartfinales van de European Open (hard/648.130 euro). De Oostenrijker speelt tegen het Poolse topreekshoofd Hubert Hurkacz (ATP 11) om een stek bij de laatste vier.

Lees verder

Antwerp-KVO officieel verlaat: spelersbus Oostende vast in file op Antwerpse Ring

Antwerp-KV Oostende wordt uitgesteld tot 18u45, een kwartier later dan gepland. De Oostendse spelersbus kwam namelijk pas kort voor 18 uur aan op de Bosuil door file op de Antwerpse ring.

Lees verder

Luca Brecel won zijn partij, maar blunderde twee keer op Northern Ireland Open snooker (tot zijn eigen ongeloof)

Luca Brecel (WS-10) heeft zich donderdag in Belfast voor de achtste finales van het Northern Ireland Open geplaatst. In de derde ronde won de 27-jarige Limburger met het kleinste verschil, 4-3 van de Chinees Pang Junxu (WS-51).

Lees verder

Ondanks wereldtitel van Max Verstappen is er nog volop strijd in F1: waarom de neutrale kijker nog verwend kan worden

De wereldtitel is vergeven. Max Verstappen heeft een straatlengte voorsprong en is al niet meer te achterhalen. Toch valt er voor de neutrale kijker in de laatste vier races van het Formule 1-seizoen nog genoeg te genieten. In het slot van het jaar worden namelijk nog enkele zeer interessante duels uitgevochten.

Lees verder

Einde verhaal bij Manchester United? Cristiano Ronaldo zit dit weekend niet in de selectie

De situatie van Cristiano Ronaldo bij Manchester United wordt met de dag schrijnender. De Portugees komt de laatste weken niet verder dan de invallersbank en verliet woensdag nog vroegtijdig en misnoegd het stadion, nadat hij weigerde om in het slot van de gewonnen match tegen Tottenham in te vallen. Die actie blijft niet zonder gevolgen: Manchester United maakte donderdag bekend dat Ronaldo niet in de selectie zit voor de topper tegen Chelsea.

Lees verder

David Goffin zet Belgisch tennispubliek in vuur en vlam en plaatst zich voor kwartfinales European Open in Antwerpen

David Goffin (ATP 58) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de European Open (hard/648.130 euro). De Luikenaar versloeg op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena het Argentijnse derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP 19) in twee sets: 7-6 (7/3) en 6-2. De partij duurde 1 uur en 52 minuten.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp neemt afscheid van Maurice 'Mo' Watson

Telenet Giants Antwerp heeft na onderling overleg afscheid genomen van de Amerikaanse guard Maurice 'Mo' Watson (29). Hij had een contract tot het einde van het seizoen. De sportieve staf van de Giants presenteert zo snel mogelijk een nieuwe guard.

Lees verder

Kim Clijsters verbaast zichzelf met topwedstrijd op voor haar speciale plek: "Geen idee hoe dit mogelijk is"

Kim Clijsters kan verdorie nog een pakje tennissen. De Belgische tennisvedette plaatste zich dankzij een vlotte overwinning voor de tweede ronde van de Luxembourg Ladies Tennis Masters.

Lees verder

ONS OORDEEL. Ritchie doet het op z'n Radja's en hij was niet de enige uitblinker bij Antwerp

Oef, Antwerp heeft zich na de blamage op Standard met volle overtuiging herpakt op de Bosuil. KV Oostende maakte op geen enkel moment echt aanspraak op puntengewin: 3-0 was de duidelijke eindscore. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old.

Lees verder

COMMENTAAR. "Ritchies naam rolde (terecht) van de tribune en dat zal hem deugd hebben gedaan"

Zo dramatisch de wedstrijd zondag nog begon voor Antwerp, zo snel zat het op rozen tegen KV Oostende. Een deugddoende goal voor het thuislegioen, maar voor één man nog het meest: Ritchie De Laet. Voor het eerst in de voorbije jaren zat hij vaker dan hem lief was op de bank. Na donderdag weten we dat hij daar zondag tegen Genk niet opnieuw zal zitten.

Lees verder

Wout van Aert zit alweer op de crossfiets: "De moraal wordt voorlopig nog serieus op de proef gesteld"

Quinten Hermans won donderdag de Kermiscross in Ardooie. Intussen zat Wout van Aert op zijn crossfiets in de Antwerpse Kempen, trainend voor zijn eerste veldrit van het jaar. Waar? Niemand heeft tot nu toe een idee, maar de Belgische kampioen op de weg wil dit jaar opnieuw wat meer wedstrijden inlassen.

Lees verder

REACTIES. Van Bommel: "Dit is geen revanche op onze nederlaag tegen Standard"

En of de 3-0-zege tegen KVO deugd deed op de Bosuil. Lees hier alle reacties - van coach Mark van Bommel, Michel-Ange Balikwisha en Calvin Stengs - uit het winnende kamp van de Great Old.

Lees verder

VAR-chaos in Zulte Waregem - Anderlecht: goal paars-wit pas na 5 minuten afgekeurd en vervangen door "onterechte penalty"

De eerste helft tussen Zulte Waregem en Anderlecht eindigde met liefst elf minuten extra tijd. De reden: enkele fases waarbij de VAR moest ingrijpen.

Lees verder

Wesley (36) krijgt plots gratis tickets, vluchten én hotel voor het WK voetbal in Qatar, net als twintigtal andere Belgen

Twintig supporters van de Rode Duivels hebben het bericht gekregen dat ze helemaal gratis naar het WK voetbal mogen, dat binnen een maand start. Tickets voor de groepsfase, vluchten, hotel: allemaal op kosten van de Qatarezen. "Ze willen ervoor zorgen dat het WK écht gaat leven."

Lees verder

Schaker Hans Niemann eist ruim 100 miljoen euro na beschuldigingen van valsspelen: "Reputatie is verwoest"

Hans Niemann heeft de wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en enkele andere schakers aangeklaagd. De 19-jarige Niemann eist een schadevergoeding van ruim 100 miljoen dollar, omdat hij door onder anderen de Noor openlijk is beschuldigd van valsspelen. De Amerikaan zegt dat zijn reputatie is "verwoest" en zet daarom in een rechtszaak hoog in.

Lees verder

Van vierde provinciale tot de Belgische top: het succesrecept van Wouter Vrancken

In 2012 begon hij "als vriendendienst" bij een vierdeprovincialer, tien jaar later staat Wouter Vrancken met Racing Genk letterlijk aan de top van het Belgische voetbal. Op zijn prille trainerspalmares: vijf promoties in vijf verschillende reeksen en een Beker van België. Wat is het recept van dé coach van het moment ? Wij stelden de vraag aan mensen die – weliswaar op verschillende niveaus en op verschillende manieren – meeschreven aan het succesverhaal. Zij schrijven Vrancken minstens drie enorme kwaliteiten toe.

Lees verder

Gunther Mathijssen, van speler naar ref: "Soms moet je op je tanden bijten, want er worden echt lelijke dingen geroepen"

Als je het beter kan, doe het dan zelf, moet Gunther Mathijssen tien jaar geleden gedacht hebben. Na twintig jaar voetballen in de hoogste provinciale reeksen ruilde de Lichtaartenaar zijn scheenbeschermers in voor een fluitje. "Ik raad het al mijn ex-ploegmaats aan, maar ik ben blijkbaar een slechte pastoor: ik kan ze niet bekeren."

Lees verder

Casper Nielsen keert voor het eerst terug naar Union: "Zelfs als hij scoort voor Club, zal hij na de match applaus krijgen"

Simpel concept. Zes getuigenissen over Unions voormalige nummer zes Casper Nielsen (28), die dit weekend met Club voor het eerst terugkeert naar het Dudenpark. "We hebben al getoond dat we ook zonder Casper een stevige ploeg zijn."

Lees verder

Meer dan 22.000 euro voor een digitaal kaartje van Noa Lang: het Belgische voetbal als voorloper voor de grootste NFT-handel in de sport

Investeren in Sorare, intussen wereldleider in de handel van NFT's (non-fungible tokens), werkt een beetje zoals speculeren op aandelen op de beurs. Als gebruiker moet je geld betalen om een NFT van een atleet te kopen. Hoe beter de atleet het in het echte leven doet, hoe hoger de koers van dat specifieke kaartje. Het kaartje van Noa Lang is bijvoorbeeld al 22.466 euro waard.

Lees verder

Waarom Remco Evenepoel straks Schepdaal inruilt voor een leven onder de Spaanse zon

Remco Evenepoel (22) verhuist straks naar Spanje om er te wonen en te trainen in de regio Alicante. Een slimme keuze, vinden Tosh Van der Sande (31) en Greg Van Avermaet (37), die van de Costa Blanca al langer een tweede thuis hebben. "Automatisch ga je nog professioneler leven."

Lees verder