Doorgaan naar hoofdcontent

Twee lichamen gevonden in voertuig: zonder twijfel vermiste Hebe en Sanne volgens politie

HLN
Twee lichamen gevonden in voertuig: zonder twijfel vermiste Hebe en Sanne volgens politie
Bij knooppunt Empel bij het Nederlandse Den Bosch is gisteravond een Kia Picanto gevonden in dezelfde kleur als die van de vermiste Sanne. Daarbij zijn twee overleden personen aangetroffen. De politie zegt er niet aan te twijfelen dat het gaat om de vermiste Hebe (10) en Sanne (26). "We onderzoeken de toedracht. We wensen alle betrokkenen veel sterkte", aldus de politie.
Lees verder

Yentl is pas 25 en met pensioen: "Ze maken liever een sociaal geval van mij dan me te laten werken"
"Ik ben 37 en moet met pensioen", zei een leerkracht die vecht tegen een chronische ziekte aan HLN. En toch kan het nog absurder. Uitgerekend nu kreeg een 25-jarige vrouw uit Mechelen te horen dat Defensie haar met pensioen stuurt. We spraken ook een leerkracht die vecht tegen kanker maar ook tegen die dreigende opruststelling. En een moeder van twee die aan de schoolpoort verzwijgt dat ze al sinds haar 32ste met pensioen is. "Al te vaak hoorde ik de insinuatie dat ik een profiteur ben."
Lees verder

Machtsmisbruik in Haaltert: N-VA-burgemeester wil af van agent die partijgenoten beboette
De N-VA burgemeester van Haaltert, Veerle Baeyens, verplicht het lokale politiekorps om een hoofdinspecteur over te plaatsen naar een andere zone. Reden daarvoor: de inspecteur in kwestie gaf zes van haar partijgenoten een boete nadat ze verkeerd geparkeerd stonden tijdens een eetfestijn van N-VA Haaltert. Een deel van het korps dreigt ermee het werk neer te leggen.
Lees verder

VS ontdekt twee complotten om militaire technologie naar Rusland te sturen
De Verenigde Staten hebben een tiental mensen en verschillende bedrijven aangeklaagd, nadat Washington twee afzonderlijke, globale regelingen heeft ontdekt om technologie naar Rusland te sturen. Dat in weerwil van Amerikaanse exportwetten en sancties.
Lees verder

WEERBERICHT. Wisselvallige maar zachte dag met lokaal temperaturen tot 20 graden
Vandaag start wisselend tot soms zwaarbewolkt en meestal droog. Later zijn er perioden van regen vanaf het zuidwesten. Dat meldt het KMI. In de loop van de voormiddag volgen er opklaringen, afgewisseld met bewolkte periodes en buien. Deze zijn soms vergezeld van onweer.
Lees verder

Energiefactuur wringt reisplannen de nek om: 4 op de 10 Vlamingen gaat volgend jaar minder of niet op vakantie
Door de torenhoge energieprijzen heeft vier op de tien Vlamingen besloten om volgend jaar minder of helemaal niet op reis te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB bij ruim 1.100 Vlamingen. Wie wel op reis gaat, doet dat op een heel andere manier dan gewoonlijk.
Lees verder

"Het was het meest onthutsende telefoontje ooit. Ik heb er dagen van gehuild": vrees groeit dat VS jarige basketbalster Griner niet vrij krijgt uit Russische cel
Het moet de treurigste verjaardag uit haar leven zijn geweest. Brittney Griner werd gisteren 32 achter de tralies van een Russische cel. De Amerikaanse basketbalster zit intussen al acht maanden opgesloten en is bang om in een werkkamp te belanden. Dat tonen onder meer een brief die ze schreef aan het Witte Huis en een telefoontje met haar vrouw. "Ze zei me dat het voelt alsof haar leven er niets waard is."
Lees verder

COLUMN. Jan Jambon die zichzelf een CEO noemt, dat is Niels Destadsbader die Bob Dylan zijn collega noemt
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Jan Jambon
Lees verder

Niels Destadsbader en Dieter Coppens strippen voor het goede doel: "Enkel blote poepen, kindjes kunnen zeker kijken"
Vanaf vanavond gooien Niels Destadsbader en Dieter Coppens samen met zes andere mannelijke BV's letterlijk alles in de strijd voor het nieuwe programma 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd'. Ze gaan helemaal uit de kleren tijdens een stripact voor publiek. Allemaal voor het goede doel, want de meeste deelnemers hebben een persoonlijk verhaal rond kanker in de familie. Een stripact dus, waarin ze beloven poedelnaakt te gaan, maar Niels en Dieter benadrukken wel dat het -zeker op televisie- heel zedig zal blijven: "Er gaan geen piemels te zien zijn, enkel blote poepen", benadrukken ze.
Lees verder

Jarig in Russische cel en bang om in werkkamp te belanden: Amerikaanse basketbalster Brittney Griner 'viert' 32ste verjaardag in gevangenis
Het moet de treurigste verjaardag uit haar leven zijn geweest. Brittney Griner werd gisteren 32 achter de tralies van een Russische cel. De Amerikaanse basketbalster zit intussen al acht maanden opgesloten. "En ze is bang dat ze haar hele straf zal moeten uitzitten," zei haar advocaat Boykov.
Lees verder

"Het tussenschot in mijn neus was zo goed als weg": voormalig 'Familie'-acteur waagt na cocaïneverslaving zijn kans in 'The Voice'
Niet alleen tijd, ook muziek kan wonden helen. Acteur Bram Van Outryve (37) belandde na rollen in 'Familie' en 'David' door drugs in een sukkelstraatje, maar wil met een auditie in 'The Voice' tonen dat hij er terug staat. "Muziek is nu de enige drug in mijn leven."
Lees verder

Voormalig 'Familie'-acteur Bram Van Outryve waagt na cocaïneverslaving zijn kans in 'The Voice': "Twee jaar aan een stuk gebruikte ik elke dag"
Niet alleen tijd, ook muziek kan wonden helen. Acteur Bram Van Outryve (37) belandde na rollen in 'Familie' en 'David' door drugs in een sukkelstraatje, maar wil met een auditie in 'The Voice' tonen dat hij er terug staat. "Muziek is nu de enige drug in mijn leven."
Lees verder

"Met mijn beleid heb ik Charleroi van het faillissement gered": voorzitter Mehdi Bayat verweert zich na spreekkoren supporters
Tiende. De middenmoot. Dat is waar Sporting Charleroi nu staat in de Jupiler Pro League. Voor hun supporters het signaal om voorzitter Mehdi Bayat aan te vallen. Met slogans als 'Waar is het geld' en 'Hoepel op' kreeg Bayat dinsdag de volle laag van de supporters. Maar hij laat zich niet doen. "Ik kan de financiële gezondheid van de club niet op het spel zetten. Daar zet ik al tien jaar op in."
Lees verder

"Via Strava weten ook dieven waar je woont én wanneer je niet thuis bent": zo bescherm je je woning én je dure fiets tegen diefstal
Bij een fietser uit Deerlijk werden drie fietsen uit zijn garage gestolen terwijl hij aan het fietsen was. Mogelijk kwam dat door zijn openbaar profiel op de Strava-app, die iedereen in principe toont waar je je bevindt én wanneer. En dus vooral: waar je woont en waar dus mogelijk een slag te slaan valt wanneer je uit sporten bent. Stef Willems van verkeersinstituut Vias legt stap voor stap uit hoe je veilig te werk gaat.
Lees verder

En of hij er genoeg van heeft: bankzitter Ronaldo nog vóór einde match naar binnen, Ten Hag "besteedt er geen aandacht aan"
Manchester United versloeg Tottenham Hotspur met 2-0, maar na afloop ging het vooral om een actie van bankzitter Cristiano Ronaldo. De Portugese superster liep namelijk al in de 90ste minuut richting de kleedkamers van Old Trafford toen hij zag dat hij niet meer zou invallen.
Lees verder

Musk: "Ik betaal duidelijk te veel voor Twitter"
Elon Musk zegt dat hij en andere investeerders "duidelijk te veel betalen" voor Twitter. De Tesla-oprichter en 's werelds rijkste man is overigens wel "enthousiast" over de aankoop van het sociale medium. Nog volgens Musk "kwijnde het lange tijd een soort van weg, maar heeft het ongelooflijk veel potentieel".
Lees verder

Twee wereldspitsen, maar het contrast in de horloges van Benzema en Lewandowski op de Ballon d'Or kan niet groter zijn
De ene met een exemplaar van een half miljoen. De andere van... 60 euro. De horloges die wereldspitsen Karim Benzema (34) en Robert Lewandowski (34) droegen op de Ballon d'Or konden niet groter van elkaar verschillen. Al kan wat Lewandowski in augustus overkwam veel verklaren.
Lees verder

Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze weer volledig operationeel na salmonellabesmetting
De chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze draait weer op volledige capaciteit. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De fabriek in Wieze, de grootste chocoladefabriek ter wereld, werd eind juni stilgelegd na de ontdekking van een salmonellabesmetting. In augustus werd de productie al gedeeltelijk heropgestart, en nu is de fabriek dus weer helemaal operationeel.
Lees verder

Buitenlandministers buigen zich over protesten in Iran: "Vrouwenrechten zijn mensenrechten"
Op uitnodiging van de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Melanie Joly, komen vrouwelijke buitenlandministers van vijftien landen vandaag bijeen om te praten over de situatie in Iran. Tijdens een digitale bijeenkomst zullen ze bespreken hoe ze "de steun aan het Iraanse volk kunnen vergroten".
Lees verder

Doemscenario werd werkelijkheid: zo zijn Hebe en Sanne gevonden
Na dagenlange onzekerheid is een einde gekomen aan de zoekactie naar de vermiste Sanne (26) en Hebe (10) in Nederland. De zwarte Kia Picanto, waar sinds maandag naar werd uitgekeken, werd gevonden in het water bij knooppunt Empel in Den Bosch.
Lees verder