Doorgaan naar hoofdcontent

Truss ontslaat minister van Financiën Kwarteng al na 38 dagen en ziet af van belastingplan: “Resoluut gehandeld vo...

HLN
Truss ontslaat minister van Financiën Kwarteng al na 38 dagen en ziet af van belastingplan: "Resoluut gehandeld voor economische stabiliteit"
De Britse premier Liz Truss heeft Kwasi Kwarteng ontslagen als minister van Financiën, zo heeft Kwarteng zelf op Twitter gemeld. "Ik ben gevraagd om een stap opzij te zetten als minister van Financiën, en dat heb ik geaccepteerd." Jeremy Hunt, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en kandidaat voor het leiderschap van de Conservatieven, zal Kwarteng opvolgen, zo laat Downing Street weten. Tijdens een persconferentie kondigde Truss vanmiddag aan dat ze zal afzien van haar plan om de vennootschapsbelasting te verlagen. Dat doet ze "om de markten gerust te stellen".
Lees verder

Herfstwandeling gepland? Deze handige 15 tassen komen van pas als je het bos intrekt
De herfst is in het land. Hét moment om de natuur in te trekken voor een verkwikkend bosbad. En dat doe je natuurlijk het liefst met een handtas die praktisch is. Met deze 15 exemplaren die je over je heupen, schouders of rug hangt, geef jij jouw wandeloutfit een stijlboost. Wandelschoenen aan en ... gaan!
Lees verder

"Ik wil niet werken" Influencer koopt "per ongeluk" zetel van 100.000 euro en snikt dan om geld
"Ik ben heet, ik ben mooi, ik ben cool en ik ben slim. Ik zou moeten krijgen wat ik wil in deze wereld." Aan het woord is de Amerikaanse influencer Quenlin Blackwell (21). Ze weent krokodillentranen met tuiten in een virale video waarin ze volgers oproept om haar geld te geven.
Lees verder

Lotte Kopecky begint met valse noot aan omnium, nieuwe wereldtitel lijkt na één nummer al buiten bereik
Lotte Kopecky (26) lijkt na één nummer al uitgeteld voor de wereldtitel in het omnium. Onze landgenote, die gisteren nog wereldkampioen afvalling werd, begon met een 19de plaats in de scratch. Zelfs een medaille wordt al bijzonder lastige opdracht.
Lees verder

Lotte Kopecky begint met valse noot aan omnium, medailles lijken na één nummer al buiten bereik
Lotte Kopecky (26) lijkt na één nummer al uitgeteld voor de wereldtitel in het omnium. Onze landgenote, die gisteren nog wereldkampioen afvalling werd, begon met een 19de plaats in de scratch. Zelfs een medaille wordt al bijzonder lastige opdracht.
Lees verder

Kan jouw hond echt niet alleen blijven? "Je hond fysiek uitputten heeft weinig zin bij verlatingsangst"
Onophoudelijk geblaf als je vertrekt of een ravage bij thuiskomst. Is dit je welbekend? Dan heeft jouw hond misschien wel verlatingsangst. Gedragskundige Shana Michiels geeft haar mening over vier veelgebruikte trucjes en vertelt hoe je jouw hond kunt helpen. "In de meeste gevallen moet je het alleen zijn echt seconde per seconde opbouwen."
Lees verder

Noord-Korea vuurt artilleriegranaten af, volgens Zuid-Koreaans leger
Noord-Korea heeft vrijdag bij de grens met Zuid-Korea honderden artilleriegranaten afgevuurd, meldt het Zuid-Koreaanse leger. Een dag eerder werd een ballistische raket afgevuurd en vlogen er tien Noord-Koreaanse gevechtsvliegtuigen bij de grens.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Reclaiming Amy': eerbetoon aan de Amy Winehouse
23 juni 2011. Nadat ze enkele jaren voordien het podium vaarwel zegt om har demonen te bezweren, bezwijkt Amy Winehouse alsnog aan de gevolgen van haar immense drank - en drugsverslaving. 'Reclaiming Amy', dat nu te bekijken valt op VRT MAX, poogt te doorgronden wie de getatoeëerde vrouw met het beehivekapsel - wars van alle controverse - écht was.
Lees verder

Marc de Bel opgenomen in 'literaire canon': "Ik kreeg geen subsidies om mijn boeken te promoten in China. Niet literair genoeg"
188 boeken in 36 jaar. Het palmares van schrijver Marc de Bel (68) oogt bijzonder indrukwekkend. En toch krijgt de jeugdschrijver daar nu pas erkenning voor, nu twee van z'n klassiekers opgenomen zijn in de 'Nederlandstalige literaire canon'. "Men heeft me verweten dat mijn boeken populair waren. Ik was echt persona non grata."
Lees verder

Schrijver Marc de Bel na jaren tegenwind eindelijk opgenomen in 'literaire canon': "Ik was te populair"
188 boeken in 36 jaar. Het palmares van schrijver Marc de Bel (68) oogt bijzonder indrukwekkend. En toch krijgt de jeugdschrijver daar nu pas erkenning voor, nu twee van z'n klassiekers opgenomen zijn in de 'Nederlandstalige literaire canon'. "Men heeft me verweten dat mijn boeken populair waren. Ik was echt persona non grata."
Lees verder

Nieuw volleybalseizoen gaat van start: Roeselare versus Maaseik, de geschiedenis van een eeuwige strijd
Dit weekend start de nieuwe volleybalcompetitie. Roeselare versus Maaseik, de geschiedenis van een eeuwige titelstrijd. Al 28 jaar draagt één van beide rivalen de kroon. Ongenaakbaar. En dit seizoen voorspelt weinig vernieuwing. Of worden we weer verblijd met een oprisping van revolte, afgelopen seizoen met gloed ingezet door Menen? Het leverde de outsider een historische titelfinale op, met zilver als troost. Én een rist individuele prijzen op de Volleyproms – Seppe Rotty beste speler én rookie, Frank Depestele beste coach.
Lees verder

Vader Vanheusden over zijn onfortuinlijke zoon: "Mentaal is Zinho een machine"
Er lijkt maar geen einde aan het lijden van Zinho Vanheusden (23) te komen. De Limburgse verdediger van AZ Alkmaar ligt opnieuw in de lappenmand. Dit keer met een breukje in zijn voet. "Het ongeloof was enorm, maar terugkomen zal hij", zegt zijn vader, oud-prof Johan Vanheusden.
Lees verder

Spreken zonder woorden: 'clapback T-shirts' zijn opnieuw populair. "Straalt verbondenheid uit"
Goed nieuws voor wie graag (subtiel) zijn of haar mening verkondigt: 'clapback T-shirts' zijn aan een revival bezig. Je weet wel, die shirts met een — vaak nogal — opvallende slogan. Zo werden Victoria Beckham en zangeres Charli XCX onlangs nog gespot in de trend uit de nillies. Waarom zulke T-shirts weer scoren? Meestal om lollig te doen, al gaat de sterkte ervan soms verder dan dat.
Lees verder

Regels voor Vlaamse energiesteun aan bedrijven afgeklopt: ondernemingen die voor energiecrisis al financiële problemen hadden worden uitgesloten
Bedrijven die er voor de energiecrisis al financieel slecht voorstonden, zullen geen steun krijgen van de Vlaamse overheid. Dat is de Vlaamse regering vandaag overeen gekomen. Bedrijven die onterecht steun ontvangen, kunnen tot vijf jaar lang hun subsidies verliezen.
Lees verder

Kenny Neyens stoot door naar tweede ronde op Gibraltar Darts Trophy, Mario Vandenbogaerde uitgeschakeld
Kenny Neyens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in de Gibraltar Darts Trophy (European Tour 13/162.000 euro). De 27-jarige Antwerpenaar (PDC 155) versloeg de 20-jarige plaatselijke amateur Sean Negrette met 6-1.
Lees verder

Heeft pedofiele turnleraar ook dodelijk slachtoffer op geweten? "We hadden een speciale band, ik voelde me heel goed bij hem maar meer was het niet"
Zeven jaar cel kreeg turnleraar Luc V.P. tien jaar geleden voor het misbruiken van 7 kinderen. Jaren later stapte een jongen met wie hij een 'speciale band' had gehad uit het leven. Het achtste slachtoffer, aldus het parket en de nabestaanden. Een zoektocht met behulp van een treinticket, code en allerlei details....
Lees verder

Waarom Delilah onthoudt wat het geluid van eierdoosjes is en u er niet slaagt het gsm-nummer van uw lief uit het hoofd te leren
Ons geheugen, het blijft het grootste mysterie van de mensheid. Waarom onthouden we ons leven lang de onnozelste weetjes en zijn we nog geen uur na een examen de leerstof al vergeten? Hoe komt het dat we als baby het gezicht van onze ouders herkennen en waarom herkennen we een oude klasgenoot niet meer? Of waarom weet Delilah op Qmusic wat het geluid van het openen van eierdoosje is en slaagt u er niet in om het gsm-nummer van uw lief uit het hoofd te leren?
Lees verder

Winnares Delilah wint 'Het Geluid' en gaat aan de haal met 44.600 euro: "Dit voelt heel onwerkelijk"
De kogel is door de kerk. Qmusic-luisteraar Delilah heeft 'Het Geluid' geraden en wint hierbij 44.600 euro. Ze kan haar geluk niet op. "Ik ben sprakeloos en geëmotioneerd ", aldus de winnares.
Lees verder

Oekraïner Artur moet vechten tegen zijn vader die voor de Russen koos: "Hij sloot zich aan bij de vijand"
De Russische invasie van Oekraïne heeft duizenden gezinnen uit elkaar gerukt. Wegens het complexe verleden van de twee landen hebben veel Oekraïners familie aan de andere kant van de grens. Maar weinig verhalen tonen de familiale kloof zo dramatisch als het levensverhaal van Artur, een Oekraïense soldaat wiens vader vecht aan de zijde van de Russische strijdkrachten.
Lees verder

"Nafi huilde. Als er iemand moest huilen, dan was ik het wel": ex-trainer Roger Lespagnard ontgoocheld over breuk met Thiam
Sprakeloos was Roger Lespagnard toen Nafi Thiam hem dinsdag meldde dat ze nood had aan een nieuwe omgeving. De Luikse trainer begreep meteen dat hij aan de kant was gezet en dat hij zijn planning, die hij tot Parijs 2024 al had opgesteld, kon opbergen: "Ik ben ontgoocheld maar ik neem haar niets kwalijk."
Lees verder