Doorgaan naar hoofdcontent

“Trump vroeg medewerkers om dozen Mar-a-Lago te verplaatsen”

HLN
"Trump vroeg medewerkers om dozen Mar-a-Lago te verplaatsen"
Nadat voormalig president Donald Trump in mei een dagvaarding had gekregen om dozen met vertrouwelijke documenten terug te geven aan de autoriteiten, droeg hij zijn medewerkers op om deze te verplaatsen naar een andere plek in zijn eigen woning. Een oud-medewerker van Trumps resort in Mar-a-Lago zegt dat tegen The Washington Post, die de opvallende getuigenis kan bevestigen aan de hand van bewakingsbeelden.
Lees verder

Belgen zijn onzorgvuldig met medicatie: "Velen weten niet dat je tablet niet zomaar in twee mag breken"
Twee op drie Belgen nemen dagelijks medicatie. Dat zijn dan vooral ontstekingsremmers, pijnstillers en antibiotica. Maar we zijn niet altijd even zorgvuldig. Een derde van de gebruikers controleert zelden tot nooit of de huisapotheek wel in orde is. Dat blijkt uit een bevraging bij duizend Belgen door online apotheek Viata.
Lees verder

Opvallende nieuwe reclamecampagnes van supermarkten: "Ongezien, agressief en een beetje gek"
Je moet al goed zot zijn om vandaag nog een A-merk in je winkelkar te leggen. Dat is de opmerkelijke onderliggende boodschap die Carrefour en Lidl verspreiden in reclamecampagnes op radio, tv, TikTok en in kranten. Net als andere supermarkten zetten ze hun huismerken volop in de kijker, maar dan wel heel fors. Een ongeziene campagne, noemt retailspecialist Stefan Van Rompaey het. "Zeker omdat supermarkten door deze advertenties niet per se meer zullen verdienen." Van Rompaey schat ook in of dit oorlogje goed nieuws is voor uw portemonnee.
Lees verder

Zo beleefde de familie Evenepoel-Rayane de Kristallen Fiets: "De wekker om 5u15 nemen we er met de glimlach bij"
De reeks huldigingen en huwelijksfeesten van de familie Evenepoel-Rayane kreeg een apotheose in Vilvoorde met het Gala van de Kristallen Fiets. "De trouw van vorige week was onovertrefbaar en speciaal, maar ook dit feestje willen we voor geen geld van de wereld missen. Zo mooi dat we dit als familie kunnen vieren."
Lees verder

Grensoverschrijdend gedrag in het voetbal? Binnen 24 uur gratis naar psycholoog
Voetballers die het slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag of scheidsrechters die te maken hebben met zware agressie, krijgen voortaan meteen psychologische hulp. Binnen de 24 uur na een melding kan een slachtoffer al bij een traumapsycholoog terecht, zo maakt Voetbal Vlaanderen bekend.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Schrijnende beelden van buitenslapers en toch blijft België 'te aantrekkelijk' voor asielzoekers"
"Je zou het niet zeggen wanneer je de schrijnende beelden ziet van mensen die op straat slapen, maar het probleem is dat België 'te aantrekkelijk' is voor asielzoekers", schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. "Als Europa geen werk maakt van een écht gezamenlijk asielbeleid, is wat we nu een crisis noemen alleen nog maar een voorproefje."
Lees verder

Kattenliefhebbers in de bres voor illegaal middel tegen dodelijk virus: "Het was een Chinees medicijn of Millie zien sterven"
De federale gerechtelijke politie onderzoekt de handel in een illegaal medicijn tegen het FIP-virus. Dat virus is verwant met het bekende menselijke coronavirus en dodelijk voor katten. Radeloze kattenbaasjes over heel België wenden zich tot een Facebookgroep waar een illegaal Chinees medicijn wordt verkocht. Maar het verhaal is complex, want volgens de wetenschap is het medicijn zeer effectief tegen het FIP-virus. Drie kattenliefhebbers getuigen hoe het medicijn hun kat kon redden. Want zelfs dierenartsen raden het aan. Maar waarom is het dan illegaal?
Lees verder

"We keren met meer vragen terug": familie van Jessy (24) en Wibe (25) in Rome weten nog steeds niet hoe hun dierbaren omkwamen
De familie van de overleden Jessy Dewildeman (24) en Wibe Bijls (25) keerden woensdagavond terug uit Rome met de bagage van hun dierbaren, maar zonder meer. Wat er die fatale zaterdagavond precies gebeurde en wie nu die Francesco M. (53) is die Jessy en Wibe op de snelweg aanreed, blijft voor hen onduidelijk. "De politie hier wilt niets zeggen. Alles wat we weten, hebben we via de pers vernomen", zegt de mama van Jessy, die in Rome haar dochter ging identificeren, emotioneel.
Lees verder

Oekraïne: "Kritieke infrastructuur in Kiev getroffen door drone-aanvallen"
De regio rondom de Oekraïense hoofdstad Kiev is donderdagochtend vroeg vanuit de lucht aangevallen. Volgens een woordvoerder van president Volodymyr Zelensky is "kritieke infrastructuur" getroffen door drones. Wat de doelwitten precies waren, is niet duidelijk.
Lees verder

Oekraïne: "Kritieke infrastructuur in Kiev getroffen door aanvallen met 'kamikaze-drones'"
De regio rondom de Oekraïense hoofdstad Kiev is donderdagochtend vroeg vanuit de lucht aangevallen. Volgens een woordvoerder van president Volodymyr Zelensky is "kritieke infrastructuur" getroffen door drones. Wat de doelwitten precies waren, is niet duidelijk.
Lees verder

Oekraïne: "Regio rondom Kiev getroffen door luchtaanvallen"
De regio rondom de Oekraïense hoofdstad Kiev is donderdagochtend vroeg vanuit de lucht aangevallen. De militaire gouverneur van de regio Kiev, Oleksi Koeleba, zegt dat op Telegram.
Lees verder

De Croo: "Mensen willen regering die resultaat haalt en geen show verkoopt"
In volle crisis heeft het land geen nood aan een grote shocktherapie, maar een regering die werkt, die niet te veel show verkoopt en resultaat haalt. Op die manier heeft premier Alexander De Croo woensdagnacht het beleid van zijn regering verkocht aan de Kamer. "De resultaten zijn er, in de toekomst zal men op ons terugkijken op basis van de hervormingen die we doen."
Lees verder

WEERBERICHT. Zwaarbewolkt met regen en enkele opklaringen, temperaturen tot 16 graden
Het wordt vandaag zwaarbewolkt met periodes van regen. Over het noorden van het kunnen er enkele opklaringen voorkomen in de namiddag. De maxima liggen tussen 12 graden op de Ardense hoogten van de Ardennen en 16 graden over het westen. De wind waait matig. Dat meldt het KMI.
Lees verder

COLUMN. Het klimaat heeft Greta Thunberg nodig. Ook België zou haar woede kunnen gebruiken. Jammer dat ze niet in de Kamer was
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Greta Thunberg
Lees verder

Komiek André van Duin gaat opnieuw trouwen: "Ik wil dat Fernando goed verzorgd achterblijft"
Een mens is nooit te oud om te (her)trouwen, en dus stapt André van Duin op zijn 75ste opnieuw in het huwelijksbootje. De gelukkige is de veertien jaar jongere Fernando Reyes, de bedenker van 'De Vogeltjesdans', die vorig jaar zijn partner aan de deur zette voor André. Dat schrijft 'Dag Allemaal'. Het begin van hun romance was nochtans niet evident. "Ik heb gebroken met mijn vorige leven waarin in feite alles om mij draaide."
Lees verder

Waar eindigt het sprookje? Degryse: "Tegen een nummer twee kan het, zolang het niet Barça of Engelse ploeg is"
Waar eindigt dit sprookje voor Club Brugge in de Champions League? Na vier speeldagen al zeker van de achtste finale dankzij 10 op 12. Na vier clean sheets op rij de enige (!) ploeg die nog geen goal binnen heeft gekregen op het kampioenenbal. In de VTM-studio bekeken analisten Marc Degryse en Jan Mulder alvast enkele mogelijkheden.
Lees verder

Meer dan 22 miljoen streams tot in Amerika: 'De Familie Claus' is best bekeken Vlaamse film ooit
Jan Decleir als Kerstman loslaten op Netflix bleek de beste zet ooit in Vlaams filmland. Meer dan 22 miljoen streams scoorde 'De Familie Claus' wereldwijd al. "En als we vaststellen dat de meeste mensen een familiefilm minstens met twee bekijken, zitten we snel aan het dubbel", zegt producent Anthony Van Biervliet. In Amerika kampeerde Vlaanderens eerste kerstfilm liefst drie weken in de top 10. "Geen enkele Vlaamse film komt in de buurt van wat 'De Familie Claus' doet", duidt filmkenner en regisseur Jan Verheyen. "Dit is écht straf."
Lees verder

HLN introduceert nieuwe podcast: 'De Mediawatchers'
Donderdagmiddag om twaalf uur stipt wordt de gloednieuwe HLN podcast 'De mediawatchers' gelanceerd. Daarin werpen mediajournalisten Desna Lespinoy (27) en Mark Coenegracht (64) wekelijks een kritische blik op het reilen en zeilen binnen het medialandschap. Robin Vissenaekens (45), host van de podcast, vertelt meer over wat we mogen verwachten.
Lees verder

Medisch bulletin van de Duivels: pessimistisch Real Madrid weet vandaag of Courtois fit raakt voor Clásico
Real Madrid is pessimistisch over het aantreden van Thibaut Courtois in de Clásico, de topper tussen Real en Barcelona van zondag. Het medisch bulletin van de Duivels, vandaag 5 weken en 6 dagen voor de eerste confrontatie op het WK.
Lees verder

Amnesty berispt Letland wegens "wreed" vluchtelingenbeleid: "Ze worden willekeurig opgesloten en soms zelfs gefolterd"
De Letse autoriteiten hebben vluchtelingen en migranten willekeurig vastgehouden aan de grens met Wit-Rusland. Velen werden onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder geheime detentie en foltering. Dat blijkt uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Lees verder