Doorgaan naar hoofdcontent

Trucker is wel degelijk schuldig aan dood fietsster Kato (12), tot opluchting van mama: “Mijn eerste gevoel? ‘Oef...

HLN
Trucker is wel degelijk schuldig aan dood fietsster Kato (12), tot opluchting van mama: "Mijn eerste gevoel? 'Oef'"
Fietsster Kato Vandenbogaerde (12) treft geen schuld aan haar dood. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur die bij het ongeval op 18 september 2020 in Zwevegem betrokken was, is maandag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden, een boete van 4.000 euro en een rijverbod van 6 maanden. "Hij had zelfs dúbbel voorzichtig moeten zijn", stelt de politierechter. Kato's mama Wendy reageert tevreden op het vonnis, maar blijft toch met een dubbel gevoel achter.
Lees verder

BEKIJK. Ook dat nog: opnieuw flinke ruzie tussen Refaelov en Hoedt
De kelk moet tot op de bodem leeg bij Anderlecht. Er werd in de Jupiler Pro League niet alleen verloren op Standard, ook gingen twee van de meer ervaren spelers serieus in de clinch.
Lees verder

VIDEO. Average Rob en Arno The Kid schitteren in Pompoenregatta: andere deelnemers bijna gedubbeld
Aan de legendarische Pompoenregatta, die zondag in Kasterlee plaatsvond, deden er bij de mannen twee opvallende deelnemers mee. Average Rob en Arno The Kid kropen ook in een uitgeholde pompoen. En ze deden het lang niet slecht.
Lees verder

VIDEO. Average Rob en Arno The Kid schitteren op Pompoenregatta: andere deelnemers bijna gedubbeld
Gisteren vond in Kasterlee de legendarische Pompoenregatta plaats. Bij de mannen deden er twee opvallende deelnemers mee. Average Rob en Arno The Kid kropen ook in een uitgeholde pompoen. En ze deden het lang niet slecht.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Directeur van Lieteberg Wim Tollenaers (34) plots overleden: "Als tiener gaf hij hier al rondleidingen. De leegte die Wim achterlaat is enorm"
Wim Tollenaers, de directeur van het bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal, is plots op 34-jarige leeftijd overleden. "Al van kinds af aan draaide Wim mee in de Lieteberg als vrijwilliger. Hij gaf rondleidingen als tiener, werd projectcoördinator en zette het Blotevoetepad nog meer in de kijker als directeur. Wim betekende zoveel voor ons. De leegte die hij achterlaat is enorm", zegt Dirk Smits, bevoegd schepen en voorzitter van de raad van bestuur van de Lieteberg.
Lees verder

Rusland haalt oude 'Sovjet-kar' uit de mottenballen door oorlog met Oekraïne
De Moskvitsj, een oud automerk uit Sovjet-Rusland dat in 2002 ter ziele was gegaan, krijgt nu een nieuw leven. Rusland start de productie opnieuw op omdat westerse autofabrikanten als Renault en Nissan het land hebben verlaten vanwege de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Voormalig kindsterretje Sophia Grace uit 'Ellen' is zwanger van eerste kindje
Sophia Grace Brownlee (19), beter bekend als de uitbundige negenjarige ster uit de 'Ellen DeGeneres Show, is zwanger. Dat heeft ze zaterdag zelf bekend gemaakt in een video op YouTube. "Ik moet nog vier maanden wachten."
Lees verder

Voormalig kindsterretje uit 'Ellen DeGeneres Show' is zwanger van eerste kind
Sophia Grace Brownlee (19), beter bekend als de uitbundige negenjarige ster uit de 'Ellen DeGeneres Show, is zwanger. Dat heeft ze zaterdag zelf bekend gemaakt in een video op YouTube. "Ik moet nog vier maanden wachten."
Lees verder

'Gotham Knights' is een dolle rit voor wie van superheldenactie houdt
De wereldwijde kritieken over 'Gotham Knights', die Batman-game zonder Batman, zijn – zacht uitgedrukt – verdeeld. Maar liefhebbers van knallende comic book-actie zullen zich er toch niet in vervelen, zo ontdekten we tijdens onze eigen wilde rit door Gotham City.
Lees verder

CELEB 24/7. Reese Witherspoon zet haar jarige zoon in de bloemetjes, Britney Spears gaat weer uit de kleren
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CELEB 24/7. Reese Witherspoon zet haar jarige zoon in de bloemetjes, Britney Spears gaat opnieuw uit de kleren
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

RSCA Futsal speelt deze week Main Round van de Champions League tegen Europese top
Van woensdag tot zaterdag organiseert RSCA Futsal zelf de Main Round van de Champions League in het eigen Belleheidecenter in Roosdaal. Vier dagen lang neemt de ploeg het op tegen de top van Europa. Drie van de vier deelnemende ploegen stoten door naar de Elite Round die in november wordt afgewerkt. Het is een doenbare klus, maar niet vanzelfsprekend.
Lees verder

Ex-militair en ex-flik: kennismaking met Jesper Fredberg, Deen in beeld om sportief management van Anderlecht te versterken
De 41-jarige Deen Jesper Fredberg is in beeld bij Anderlecht om het sportieve management uit te breiden. Peter Verbeke, die sukkelt met de gevolgen van een virale infectie, blijft dan wel CEO. Een kennismaking met Fredberg, een ex-militair, ex-flik en wellicht de nieuwe sportief directeur van Royal Sporting Anderlecht.
Lees verder

LIVE CRISIS OP ANDERLECHT. Vandenhaute zal spelers op Neerpede inlichten over ontslag Mazzu - Veldman neemt over ad interim
De druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag, terwijl het lot van trainer Felice Mazzu bezegeld lijkt. Alle ontwikkelingen in de crisis op Anderlecht volgt u hier LIVE!
Lees verder

LIVE CRISIS OP ANDERLECHT. Vandenhaute licht spelers op Neerpede in over ontslag Mazzu - Veldman neemt over ad interim
De druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag, terwijl het lot van trainer Felice Mazzu bezegeld is. Alle ontwikkelingen in de crisis op Anderlecht volgt u hier LIVE!
Lees verder

De onvermijdelijke exit is officieel: Anderlecht ontslaat Felice Mazzu, Robin Veldman neemt ad interim over
Felice Mazzu is niet langer de trainer van RSC Anderlecht. Dat is hem deze ochtend meegedeeld in een gesprek met het bestuur in Tubeke. Na de gestaakte Clásico op het veld van Standard was de chaos compleet en lijkt de bodem bereikt. Dit kón Mazzu niet meer overleven. Tussen het sprookje met Union door zijn tweede pijnlijke ontslag bij een topclub in drie jaar. De Nederlander Robin Veldman, die prima werk levert bij de RSCA-Futures, neemt op korte termijn ad interim over.
Lees verder

Na tornado in Frankrijk: storm houdt ook lelijk huis in Henegouwen
De stormcel die gisteren tientallen huizen heeft beschadigd in het noorden van Frankrijk, richtte ook in ons land schade aan. In de provincie Henegouwen deed het noodweer bomen omwaaien en raakten daken beschadigd. Of het net als in Frankrijk om een tornado ging, is nog niet bevestigd.
Lees verder

Matthew Perry onthult pittige details in zijn memoires: "Ik gaf waarschijnlijk negen miljoen dollar uit om nuchter te worden"
'Friends'-ster Matthew Perry (53) moest letterlijk en figuurlijk een hoge prijs betalen om zijn verslavingen te verslaan. In zijn aankomende memoires 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing' doet de acteur een hoop details uit de doeken. Zo ook de gepeperde rekening die hij betaalde om af te kicken.
Lees verder

Al een paar keer rond de wereld gevlogen, Tom Waes wil iets doen aan z'n ecologische voetafdruk: "Waarom niet 'Zeilen Waes'?"
Tom Waes is terug met een nieuw seizoen van 'Reizen Waes'. Hij trekt onder meer naar Dubai, niet z'n favoriete stad. Te artificieel voor hem. "Het lijkt wel of daar geen echte mensen wonen", vertelt hij aan Desna. Intussen heeft Waes al een paar keer de aardbol rondgevlogen, niet bepaald een goeie zaak voor z'n ecologische voetafdruk. "We denken zeker na over een alternatief als 'Zeilen Waes'", aldus Tom. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Verkeersinstituut waarschuwt met nieuwe studie: "Overgang naar wintertijd verhoogt risico's voor zwakke weggebruikers enorm"
Het aantal voetgangers dat ernstig gewond geraakt of zelfs om het leven komt bij verkeersongevallen verhoogt met liefst 76 procent in de avondspitsen na de overgang naar wintertijd. Dat blijkt maandag uit een nieuwe studie van verkeersinstituut Vias.
Lees verder