Doorgaan naar hoofdcontent

Triomf in Parijs-Roubaix was zijn laatste kunststukje: “Sonny Colbrelli moet op 32-jarige leeftijd noodgedwongen st...

Triomf in Parijs-Roubaix was zijn laatste kunststukje: "Sonny Colbrelli moet op 32-jarige leeftijd noodgedwongen stoppen met koersen"

De Italiaan Sonny Colbrelli stopt op 15 november officieel met wielrennen. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport. De voormalig winnaar van Parijs-Roubaix en de wegrit op het EK in 2021 stortte na een rit in de Ronde van Catalonië eerder dit jaar ineen en gaat nu door het leven met een pacemaker. De Italiaanse wielerbond verbiedt hem om zo in de toekomst terug te keren in het peloton. Voorlopig is het nog wachten op een officiële bevestiging van Colbrelli en zijn Bahrain-Victorious zelf.

Lees verder

Elise Mertens straalt tijdens loting WTA Finals aan de zijde van haar vrouwelijke collega's

Vrijdagavond werd er in het Amerikaanse Fort Worth geloot voor de groepsfase van de aankomende WTA Finals. Dat ging gepaard met een heuse ceremonie waarbij de tennissterren zich voor de gelegenheid hadden opgemaakt. Ook onze Elise Mertens was uiteraard van de partij en schitterde net zoals de anderen.

Lees verder

Voormalig teamgenoot spreekt lof uit voor Eden Hazard: "Beste speler met wie ik ooit samenspeelde"

Het gaat Eden Hazard nog altijd niet voor de wind bij Real Madrid. Met het oog op het aankomende WK voetbal lijkt er ook niet meteen veel verandering in te komen wat betreft zijn speelminuten voor de Spaanse grootmacht. Al kan de Rode Duivel zich wel optrekken aan een compliment van een ex-ploegmakker.

Lees verder

Basisspeler Dries Mertens en Galatasaray vinden opnieuw de weg naar de overwinning in Turkije

Galatasaray heeft vrijdag in de Turkse Süper Lig opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Met Dries Mertens in de basis won de club uit Istanboel op bezoek bij Karagumruk met 0-2. Mertens werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Lees verder

Qatarese regering zet duizenden arbeiders uit hun woningen in Doha: "Niets te maken met het WK"

Qatar heeft een appartementsgebouw ontruimd waar duizenden buitenlandse arbeiders woonden. De gebouwen bevinden zich in hetzelfde gebied waar tijdens het WK voetbal buitenlandse voetbalfans zullen verblijven. Dat bericht het nieuwsagentschap Reuters, dat met getroffen arbeiders heeft gesproken.

Lees verder

Roemeense tennisster deelt harde realiteit van tenniswereld: "Ze vertelden me dat het beter was om mooi en top 20 te zijn dan lelijk en nummer één"

Sorana Cirstea (WTA 38) is al jaren een gevestigde waarde in de vrouwelijke tenniswereld. Maar de intussen 32-jarige Roemeense kon zich tijdens een aflevering in de podcast La Fileu niet inhouden en zei waar het echt op staat in de tenniswereld.

Lees verder

Remco Evenepoel, Wout van Aert én Lotte Kopecky behoren tot de genomineerden voor prestigieuze Velo d'Or

Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky staan op het lijstje genomineerden voor de Velo d'Or, de prestigieuze eindejaarsprijs van het Franse wielermagazine Velo.

Lees verder

'Laat die regenboogkleuren zien': Nederlandse prutst wat aan de trui van Sanne Cant voor start in Ruddervoorde

Zaterdag wordt in Ruddervoorde de eerste manche van de Superprestige gereden. Belgisch kampioene Sanne Cant stond bij de vrouwen, uiteraard, op de eerste rij. Maar voor het licht op groen ging, kreeg ze nog wat advies van Inge van der Heijden. De Nederlandse maande Cant aan om haar mouwtjes in de regenboogkleuren - als ex-wereldkampioene - toch wat strakker te trekken. Cant moest er wel om lachen, maar trok vervolgens zelf haar linkermouw ook naar beneden.

Lees verder

"Onmogelijk": Nederlandse topdarter lijkt niet in z'n eigen kunnen te geloven, maar verbaast dan met briljante worp op EK

Zaterdag is dag drie van het EK darts in Dortmund, met Dimitri Van den Bergh (PDC 13) tegen Ross Smith (PDC 28) in de avondsessie. Vincent van der Voort (PDC 27) en Danny Noppert (PDC 11) vochten in de namiddag al een duel uit voor een plek bij de beste acht. Daarbij zorgde de 'Dutch Destroyer' voor een opmerkelijk moment.

Lees verder

Trainer Carlo Ancelotti reageert op kritiek van Thibaut Courtois na nederlaag Real:"Soms leer je meer van één nederlaag dan van tien overwinningen op rij"

Real Madrid leed dinsdag tegen RB Leipzig in de Champions League de eerste seizoensnederlaag. Thibaut Courtois haalde na de match de pers door te zeggen dat Real "gewoon aan het slapen was." Trainer Ancelotti reageerde daar nu op.

Lees verder

Wat een pech! Lekke banden houden Lars Van der Haar van knappe zege in Ruddervoorde, Eli Iserbyt profiteert en pakt vijfde zege van het seizoen

Eli Iserbyt heeft de Superprestige-manche in Ruddervoorde op zijn naam geschreven. Lars van der Haar leek nochtans lang op weg naar de zege, maar na twee lekke banden in het slot van de wedstrijd, kon Eli Iserbyt de Nederlander toch nog passeren. Voor Iserbyt is het al de vijfde zege van het seizoen. Laurens Sweeck werd tweede, Van der Haar moest vrede nemen met een derde plek.

Lees verder

Hollerbach moet puzzelen tegen Westerlo: wie vervangt drie geschorsten?

Voor het eerst dit seizoen moet STVV-coach Bernd Hollerbach flink puzzelen aan zijn elftal na de opeenstapeling van rode kaarten voor de Kanaries. Het duel van zaterdag tegen Westerlo dient zich bijgevolg aan als een listig vraagstuk. Een vraagstuk dat uw krant probeert op te lossen.

Lees verder

LIVE. Zuur voor Westerlo: Chadli moet na twaalf minuten het veld geblesseerd verlaten. Volg hier de match!

Iedereen is bang van Westerlo, en zeker de Kanaries. Al tien thuismatchen op rij konden de Kemphanen de drie punten thuishouden. Komt daar vandaag nummer tien bij? Volg de wedstrijd hier vanaf 18u15.

Lees verder

Vincent Kompany dankt zijn Belgen: scorende Manuel Benson en Anass Zaroury zetten Burnley steviger aan de leiding na late winning goal

Burnley heeft zaterdagnamiddag in eigen huis gewonnen van Reading (2-1). De ploeg van Vincent Kompany kwam tijdens de tweede helft op achterstand, maar onze landgenoot en supersub Manuel Benson deed de wedstrijd kantelen. Eerst scoorde hij zelf, daarna schotelde hij die andere Belg Anass Zaroury in minuut 94 de winning goal voor. Daardoor verstevigt Burnley zijn leidersplaats in de Championship.

Lees verder

Geen WK voor Nacer Chadli? Rode Duivel moet al snel geblesseerd het veld verlaten tegen Sint-Truiden

Moet Nacer Chadli een kruis maken over het WK in Qatar. Het zou zomaar kunnen. De Rode Duivel greep in de wedstrijd tegen Sint-Truiden al na tien minuten naar de binnenkant van zijn bil en moest geblesseerd het veld verlaten. Het is nog afwachten wat de ernst van de blessure is, maar met het WK in het vooruitzicht is de timing van deze blessure in ieder geval niet optimaal te noemen.

Lees verder

LIVE. Sterk Beerschot moet achtervolgen na goal van El Hadj: 0-1

De voorbije twee weken verloor RSCA Futures van Jong Genk en Dender. Smeert Beerschot hen een derde verlies op rij aan? Volg het HIER!

Lees verder

ONS OORDEEL. Eén zware buis bij Westerlo na verlies tegen STVV

Neen, het werd geen elfde overwinning op rij voor Westerlo tegen STVV, dat een wedstrijd met twee gezichten speelden. In de eerste helft speelde de ploeg nauwelijks kansen bij elkaar, maar in de tweede helft toverde het doel van STVV om in een waar schietkraam. Hier vindt u onze spelersbeoordeling.

Lees verder

Blessure aan de adductoren voor Nacer Chadli

Nacer Chadli werd met een blessure aan de adductoren vervangen. Tijdens de opwarming voelde Chadli iets. Hij besloot toch te starten. Bij een duel voelde hij een pijnscheut en werd hij - om geen risico's te lopen - vervangen. Verder onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen.

Lees verder

REACTIES. Pietro Perdichizzi baalt, De Roeck: "Op deze manier kan ik het aanvaarden om te verliezen"

Westerlo heeft tegen STVV zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. De Kemphanen leken na de pauze een dubbele achterstand om te buigen, maar incasseerden meteen na de 2-2 nog een derde Limburgs doelpunt. Opnieuw spektakel in Het Kuipje, deze keer heette de geel-blauwe winnaar Sint-Truiden.

Lees verder

ONS OORDEEL. Ondermaats rapport voor mak Beerschot

Exact halverwege het reguliere seizoen staat Beerschot vijfde in de Challenger Pro League. Nochtans kon het zaterdagavond (voorlopig) aan de leiding komen, maar de RSCA Futures kwamen winnen op het Kiel. Ait El Hadj en Stassin sloegen genadeloos toe, de aansluitingstreffer van Sanusi kwam te laat: 1-2.

Lees verder

Carl Hoefkens geeft verklaring voor niet-selectie van Roman Yaremchuk: "Wil iets meer intensiteit en drive van hem zien"

Geen Roman Yaremchuk in de selectie van Club Brugge tegen KV Oostende. De Oekraïense topaankoop kon nog niet overtuigen in het Brugse shirt en coach Carl Hoefkens liet hem zelfs uit de selectie voor het duel met KVO. Hoefkens gaf voor de wedstrijd een korte verklaring voor de niet-selectie van zijn spits: "Op dit moment zijn we het niet eens over hoe de spitspositie in te vullen."

Lees verder

COMMENTAAR BEERSCHOT. "Is dit Beerschot nog een serieuze titelkandidaat?"

Beerschot heeft de heenronde met een stevige valse noot afgesloten. Voor het eerst dit seizoen gingen de Kielse Ratten onderuit tegen een belofteploeg. Het moest er ooit eens van komen, zeker?

Lees verder

Coach Wieland maakt de balans op voor Beerschot: "Ons hoofddoel blijft de top zes"

Beerschot had voorlopig leider kunnen worden in de Challenger Pro League, maar verloor tegen RSCA Futures (1-2) en sluit de heenronde zo af op de vijfde plaats. Dat is genoeg… en ook weer niet. Een terug- en vooruitblik met coach Andreas Wieland.

Lees verder