Doorgaan naar hoofdcontent

Toch nog meer dan twee kerncentrales langer open?

HLN
Toch nog meer dan twee kerncentrales langer open?
Het akkoord tussen de regeringspartners van dinsdagmorgen opent de deur naar de verlenging van meer dan twee kernreactoren om op die manier de bevoorradingszekerheid van ons land te garanderen. Dat zegt regeringspartij MR. Andere bronnen spreken die lezing echter tegen.
Lees verder

LIVE (21u). Houdt Benfica de PSG-vedetten opnieuw in bedwang?
• Champions League groep H
Lees verder

Kritiek op uitvoering aanbevelingen kinderopvang: "Dit is geen keuzemenu"
Dat er tijdens een commissiezitting over de uitvoering van de aanbevelingen van de onderzoekscommissie kinderopvang dinsdag niets werd gezegd over de kind-begeleiderratio, botste bij oppositiepartijen Vooruit, Vlaams Belang en Groen op kritiek. "Dit was een van de belangrijkste aanbevelingen. Die 75 aanbevelingen waren geen keuzemenu. Nemen jullie dit parlement wel ernstig?", zo vroeg Vlaams parlementslid Hannes Anaf.
Lees verder

LIVE. Hoefkens en Buchanan blikken vooruit op duel tegen Atlético: "We willen opnieuw dominant zijn"
• Vierde speeldag groep B Champions League • Club telt 9 punten, 6 meer dan Atlético, Porto en Leverkusen • Stadion: Wanda Metropolitano • Scheidsrechter: Danny Makkelie (Ned)
Lees verder

Betaalt u straks toch de rekening? Twijfels of regering extra energiekorting zal kunnen financieren: "Dit is risicovol"
De federale regering trekt extra geld uit in de hoop de energiefactuur van zoveel mogelijk Belgen tot in maart volgend jaar te drukken. Wij legden het steunpakket voor aan een expert en die is sceptisch. "Voor wie echt in de miserie zit, is het te weinig. Ik heb bovendien twijfels over de manier waarop ze dit denken te betalen."
Lees verder

IJzeren balken doorboren auto na botsing: moeder en twee kinderen overgebracht naar het ziekenhuis
Een moeder en haar twee kinderen zijn dinsdag gewond geraakt bij een ongeval. De automobiliste was met haar wagen tegen een oplegger gebotst.
Lees verder

Video toont hoe transmigranten met grote boot op zee gaan: "In twee dagen al 35 boten met 1.604 mensen onderschept"
Een opmerkelijk beeld op het strand van Bray-Dunes in Frankrijk, net over de grens met De Panne. Een West-Vlaamse vrouw kon daar filmen hoe een groep van dertig transmigranten met een boot richting de zee wandelde. "Vroeger gebeurde dat vooral 's nachts, maar tegenwoordig doen ze het zelfs al overdag", klinkt het.
Lees verder

Meghan Markle uit kritiek op populaire serie 'How I Met Your Mother': "Het heeft een effect op vrouwen met psychische problemen"
In de nieuwste aflevering van haar Spotify-podcast 'Archetypes' heeft Meghan Markle (41) uitgehaald naar tv-shows als 'How I Met Your Mother' en 'Scrubs'. Zo spreekt ze over hoe vrouwen onder meer door die series vaak onterecht worden omschreven als 'gek'.
Lees verder

Radiomaker Koen Fillet neemt na 35 jaar afscheid bij VRT
Koen Fillet (59) stopt als presentator bij Radio 1. De radiomaker heeft zelf ontslag genomen, laat hij weten op sociale media.
Lees verder

Helpen beslissingen van regering u écht deze winter? VTM NIEUWS legt uw vragen voor aan premier De Croo
Het is de federale regering na urenlang vergaderen gelukt een begroting op te stellen voor 2023 én 2024. Premier Alexander De Croo (Open Vld) stelde de begrotingsplannen vanmiddag al voor tijdens zijn beleidsverklaring in de Kamer, maar komt in de studio van VTM NIEUWS een antwoord geven op uw vragen. Volg het hier live.
Lees verder

Premier De Croo blijft geloven in tewerkstellingsgraad van 80 procent: "We zijn al fors naar boven gegaan, in crisistijd"
Het is de federale regering na urenlang vergaderen gelukt een begroting op te stellen voor 2023 én 2024. Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigde de beleidskeuzes die gemaakt zijn bij VTM NIEUWS. Hij maakte zich ook sterk dat er wel degelijk al een aanzet is gegeven voor een fiscale hervorming die tegen 2024 meer vorm zou moeten krijgen. Hij is er ook nog altijd van overtuigd dat de vooropgestelde tewerkstellingsgraad van 80 procent kan worden gehaald.
Lees verder

KIJK LIVE. Helpen beslissingen van regering u écht deze winter? VTM NIEUWS legt uw vragen voor aan premier De Croo
Het is de federale regering na urenlang vergaderen gelukt een begroting op te stellen voor 2023 én 2024. Premier Alexander De Croo (Open Vld) stelde de begrotingsplannen vanmiddag al voor tijdens zijn beleidsverklaring in de Kamer, maar komt in de studio van VTM NIEUWS een antwoord geven op uw vragen. Volg het hier live.
Lees verder

Mogelijk nieuwe behandelmethode ontdekt voor uitgezaaide prostaatkanker
Onderzoekers van de KU Leuven hebben een beloftevolle nieuwe methode ontdekt voor de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker, zo heeft de universiteit dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. De nieuwe methode bestaat erin om de werking van kankercellen die resistent geworden zijn tegen medicatie, te verhinderen verder te groeien.
Lees verder

LIVE. Géén 0-1! Heerlijke goal Rodri afgekeurd na handsbal Mahrez
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Parken • FC Kopenhagen-Manchester City
Lees verder

LIVE. Na vijf matchen op de bank mag Eden Hazard eindelijk nog eens starten, Rode Duivel aan aftrap tegen Shakthar
• Champions League • Aftrap: 21u • Municipal Stadium • Shakhtar Donetsk-Real Madrid
Lees verder

Koning Charles III wordt op 6 mei 2023 officieel gekroond
De Britse koning Charles (73) zal op zaterdag 6 mei 2023 officieel gekroond worden. Dat nieuws werd bekendgemaakt via de officiële Twitter-account van de koninklijke familie.
Lees verder

LIVE. VAR speelt hoofdrol in Kopenhagen: Gómez (ex-RSCA) krijgt rood na strafschopmisser Mahrez en afgekeurde goal Rodri
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Parken • FC Kopenhagen-Manchester City
Lees verder

Krijgen leerkrachten ook maaltijdcheques? Kan je nog tijdskrediet opnemen voor je kind van 7? Krijg je een premie als je verwarmt met pellets? Alle antwoorden op uw begrotingsvragen
De federale regering raakte het net voor de middag, na meer dan 24 uur aan een stuk onderhandelen, eens over de meerjarenbegroting 2023-2024. Lezers hadden na afloop meteen veel vragen rond de maatregelen inzake tijdskrediet, energie en koopkracht. We zetten de belangrijkste op een rij.
Lees verder

Kylian Mbappé voelt zich verraden en wil in januari weg bij PSG
Kylian Mbappé wil in januari weg bij Paris Saint-Germain. Dat heeft een bron uit zijn entourage bevestigd aan Franse en Spaanse media. De Franse landskampioen zou zich niet aan beloftes houden die gedaan zijn bij de contractverlenging van Mbappé afgelopen zomer. Aflevering van een nieuwe soap van honderden miljoenen.
Lees verder

Football Talk. Nog geen oplossing tussen Standard en Amallah - Selemani mist derby tegen aartsrivaal Zulte Waregem
De entourage van Selim Amallah zat vandaag samen met Standard-TD Fergal Harkin in een poging een oplossing te vinden voor het conflict tussen speler en club. Na stukgelopen contractonderhandelingen werd de Marokkaanse international voor het duel tegen Charleroi (0-1-zege) uit de selectie gezet. Een oplossing werd er echter nog niet gevonden. Amallah vindt het vervelend dat hij niet speelt, aangezien hij dan zonder ritme naar het WK in Qatar zou trekken, en laat daardoor toch weer een opening. Beide partijen besloten om één à twee dagen te nemen om de situatie te overlopen en willen daarna opnieuw aan tafel gaan. In de tussentijd traint Amallah individueel. (BFA)
Lees verder