Doorgaan naar hoofdcontent

“Tijdens dat interview ontsnapte er een scheetje.” Zangeres Camille (21) beantwoordt eerlijk 13 stoute vragen

HLN
"Tijdens dat interview ontsnapte er een scheetje." Zangeres Camille (21) beantwoordt eerlijk 13 stoute vragen
Na een waanzinnig drukke zomer pakt ze uit met haar nieuwe album 'SOS' en speelt ze in november voor vijf uitverkochte Lotto Arena's. Het gaat hard voor zangeres Camille (21). Maar faam komt in haar geval ook met gênante situaties, amper rust, eenzaamheid en leren liegen, bekent de jonge deerne ons, wanneer ze onze dertien stoute vragen beantwoordt. "Als mensen mij onrecht aandoen, word ik een leeuwin."
Lees verder

"Slachtoffer zeeg hier voor de deur neer": buren zien hoe twintiger op straat wordt neergeschoten in Beringen
De schietpartij in Beringen doet héél wat mensen in de stad schrikken. Het 24-jarige slachtoffer werd zondagnamiddag op straat neergeschoten door onbekende daders, en dat op een boogscheut van het centrum. De man stierf uiteindelijk in het ziekenhuis. Buren zagen en hoorden hoe daders en slachtoffer het met elkaar aan de stok kregen, toen één van hen plots een wapen trok.
Lees verder

Jonge Britse toerist (19) sterft na eten van burrito in Mexico (en vooral na nalatigheid van betrokkenen)
Een Britse tiener is om het leven gekomen na het eten van een burrito met sesamzaad in de Mexicaanse badplaats Playa del Carmen. De 19-jarige toerist kreeg een allergische reactie, concludeert de lijkschouwer. Slachtoffer Joe Dobson zou het restaurantpersoneel herhaaldelijk in het Engels en Spaans hebben verteld dat hij allergisch was voor sesam en zou sterven als hij het zou eten. Dat blijkt uit de rechtszaak tegen het restaurant die nu voorkomt.
Lees verder

Russische autoriteiten zetten protesterende journaliste op opsporingslijst
De Russische tv-journaliste Marina Ovsjannikova, die bekend werd toen ze tijdens een live nieuwsuitzending tegen de oorlog in Oekraïne protesteerde, is door het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken op een lijst van gezochte personen geplaatst. Begin augustus legde een rechtbank in Moskou haar nog huisarrest op, maar blijkbaar is Ovsjannikova toch aan de autoriteiten kunnen ontsnappen.
Lees verder

Uw skireis zal er lichtjes anders uitzien: deze maatregelen nemen skigebieden om energiefactuur te drukken
De stijgende energieprijzen en torenhoge inflatie laten zich overal voelen, ook op vakantie. Dat skireizen daardoor ruim 10 procent kostelijker zijn dan vorig jaar, schreven we eerder al. Maar het dure leven zal nog andere gevolgen hebben voor wie deze winter de skilatten aanbindt. Skigebieden schuwen de creatieve oplossingen niet om te besparen, zo blijkt.
Lees verder

Groenteproducent HAK stopt tijdelijk productie vanwege hoge energieprijzen
De Nederlandse groentefabrikant HAK legt deze winter zes weken de productie stil vanwege de hoge energieprijzen. Het wecken van de groenten en peulvruchten in glazen potten om deze producten houdbaar te maken, kost volgens het bedrijf veel energie. "Met de hoge prijzen is het niet haalbaar om de hele winter door te produceren", stelt HAK. Daarom wordt "in de duurste periode van het jaar" - vanaf januari - de productie tijdelijk gestopt.
Lees verder

Russische buitenlandminister Lavrov vergelijkt Amerikaans beleid tegenover Rusland met Hitler
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de VS ervan beschuldigd een beleid tegen Rusland te voeren dat lijkt op het beleid dat nazileider Adolf Hitler ooit tegen de Sovjet-Unie voerde.
Lees verder

Huidige vogelgriepepidemie ergste ooit: 48 miljoen vogels gedood
De huidige vogelgriepepidemie is de ergste ooit gemeten in Europa, zo meldt de Europese gezondheidsdienst ECDC. De zeer ziekmakende variant van het virus heeft zich verspreid over een ongezien aantal Europese landen, van het Noorse Spitsbergen tot Oekraïne.
Lees verder

"Paris Hilton was onze persoonlijke bankautomaat": hoe een groepje tieners het kruim van Hollywood beroofde
Ze waren een groepje tieners en twintigers, en toch slaagden Rachel Lee, Alexis Neiers, Nick Prugo, Diana Tamayo en Courtney Ames er in 2008 en 2009 in om de huizen van de grootste Hollywoodsterren te beroven. Al maakte Paris Hilton, die haar sleutel onder de mat verborg, het hen niet écht moeilijk. Wat initieel begon als een impulsdiefstal, leverde hen uiteindelijk 2,7 miljoen euro aan geld en spullen op. In 'The Real Bling Ring: Hollywood Heist', een nieuwe true crime-reeks op Netflix, vertellen de vijf hoe ze met stelen begonnen en wat er nadien met hen gebeurde. "Tegen de tijd dat ik naar de gevangenis ging, had ik niets meer."
Lees verder

RECENSIE. 'Don't Scream': "Deze show blijkt een betere relatietest dan 'Temptation Island'"
De horrormaand is aangebroken en dus mogen de griezels weer buiten spelen. James Cooke en Sam Gooris, om er een paar te noemen, worden in de Streamz Original-show 'Don't Scream' naar een verlaten plek gelokt waar in heus halloweenthema -en aangestuurd door William Boeva- allerlei onverlaten op de loer liggen om hen de schrik van hun leven te bezorgen. Eén advies: niet gillen. Want wie te veel gilt, verliest z'n kop op het kapblok en kan geen kans maken op de trofee van meest koelbloedige BV-duo. Maar of kijken naar bekendheden die zich in allerlei toonaarden kapot verschieten ook echt leuk kijkvoer is? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

KOERS KORT. Philipsen stuit op snelle Kooij in Münsterland Giro - Ballerini volgt ploegmaat Evenepoel op in Coppa Bernocchi
Olav Kooij (20) heeft maandag de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jumbo-Visma was in de Duitse eendagskoers duidelijk sneller dan onze landgenoot Jasper Philipsen, die op de tweede plek strandde. Kooij bracht zijn overwinningentotaal in 2022 zo al op twaalf.
Lees verder

Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektriciteit en verwarming. "Hier kan iedereen iets uithalen"
De energieprijzen swingen de pan uit, dus heel wat mensen ondernemen actie. Ook Natasia (34) en haar gezin: drie dagen trokken ze er resoluut de stekker uit. Zonder electriciteit van buitenaf probeerden ze het leven verder te zetten, met alternatieve en goedkopere oplossingen. Ze vertellen waar ze tegenaan liepen en wat ze leerden over energie besparen. "We gingen onze maandfactuur van 455 euro maal tien zien gaan. We moésten wel kijken hoe we dat anders konden aanpakken."
Lees verder

Nederlandse vader racet met 167 km/u over de snelweg: "Te laat voor K3"
Een 41-jarige man is zondagochtend door de Nederlandse politie ter hoogte van Heijningen tegengehouden nadat hij met 167 kilometer per uur over de snelweg reed. De man verklaarde dat hij anders te laat zou komen bij een concert van K3 in Rotterdam.
Lees verder

Voormalige oligarch: "Als Poetin verliest in Oekraïne, verliest hij ook de macht en mogelijk zijn leven"
De voormalige Russische oligarch Mikhail Chodorkovski ziet dat Vladimir Poetin stilaan in het nauw gedreven wordt. Het leven van de Russische president kan zelfs afhangen van de uitkomst van de oorlog in Oekraïne, stelt de ex-topman van het oliebedrijf Yukos tegenover CNN.
Lees verder

Denemarken stelt sluiting van drie elektriciteitscentrales uit om winter door te komen
Denemarken wil wegens de energiecrisis de geplande definitieve sluiting van drie elektriciteitscentrales uitstellen tot de zomer van 2024. De maatregel komt er om de energiezekerheid komende winter te waarborgen. Dat maakte het Deense ministerie van Klimaat en Energie bekend. De centrales in kwestie draaien op gas, olie en steenkool en zullen beschikbaar blijven als reserve voor het geval er een tekort aan elektriciteit zou optreden.
Lees verder

CELEB 24/7. Barack en Michelle Obama vieren hun jubileum en Bella Hadid stal de show in Parijs
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Arthurs (20) speciale driewieler werd in zijn eerste week op kot gestolen: "Misschien was ik naïef, maar ik ging er wel van uit dat mensen zo'n fiets niet zouden stelen"
Ze hadden hem nochtans gewaarschuwd, vertelt eerstejaarsstudent Arthur Amelang (20): in Leuven keten je je stalen ros maar beter goed vast. Arthurs driewieler maakt het hem mogelijk ondanks zijn handicap toch vrij en vlot rond te bewegen. Maar tijdens zijn allereerste week als kotstudent in Leuven werd zijn rijwiel al ontvreemd.
Lees verder

Tijd dat Spanje hem écht leert kennen: Ferran Jutglà wil schitteren tegen droomtegenstander
Hij werd er weggestuurd door twee clubs, maakte onlangs deel uit van de voorselectie van Luis Enrique en droomde bovendien van een Spaanse tegenstander in de Champions League. En of Ferran Jutglà (23) voor zijn match van 't jaar staat.
Lees verder

Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa, die eerder al doden eisten
Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. "Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa", waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
Lees verder

Aantal faillissementen versnelt in september
In september gingen er 1.024 Belgische bedrijven over de kop, zo bericht studiebureau Graydon maandag. Het aantal faillissementen versnelt dus stilaan, al wordt het niveau van voor de coronapandemie nog niet gehaald.
Lees verder