Doorgaan naar hoofdcontent

Tesla daalt stevig op beurs: helft minder waard in jaar tijd

Tesla daalt stevig op beurs: helft minder waard in jaar tijd

Tesla is vrijdag hard onderuit gegaan op Wall Street. De aandelenbeurzen in New York gingen opnieuw stevig onderuit door angst voor recessie en een sterk stijgende rente.

Lees verder

Droneschip maakt beelden van lancering en landing SpaceX-raket

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, deelde woensdag indrukwekkende beelden van de 14de missie van de Falcon 9-raket waarbij communicatiesatellieten in een baan om de aarde werden gebracht. De beelden werden gemaakt vanaf het droneschip waarop de raket landde.  

Lees verder

Emma Plasschaert pakt de leiding op WK zeilen

De 28-jarige titelverdedigster eindigde in de eerste drie finaleraces op het WK zeilen in de ILCA 6-categorie (ex-Laser Radial) in het Amerikaanse Kemah twee keer op de zesde en één keer op de 22e plaats.

Lees verder

'Het coronavirus is wijdverspreid onder de hele bevolking'

Het aantal coronabesmettingen stijgt in alle sectoren. Dat staat in het rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-Idewe) voor de periode van 27 september tot en met 10 oktober. Aan de hand van de incidenties, het aantal besmettingen per 100.000 mensen, worden de verschillende sectoren met elkaar vergeleken.

Lees verder

Turks parlementslid slaat zijn gsm kapot met hamer in parlement

Een wetsvoorstel van de Turkse regering dat de verspreiding van desinformatie moet tegengaan, schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij parlementslid Burak Erbay. Het oppositielid van de CHP sloeg woensdag tijdens zijn betoog in het parlement gefrustreerd zijn gsm kapot met een hamer.

Lees verder

Vlaamse maakt documentaire over Braziliaanse straatjongens. 'Ze worden geboren met een schietschijf op hun borst'

In Vila Cruzeiro, een van de meest beruchte sloppenwijken van Rio de Janeiro, wordt jongens geen lang leven gegund. Fabienne Haerinck, een Vlaamse die er woonde en werkte, heeft er samen met Roel Nollet een aangrijpende documentaire over gemaakt. 'Jonge Brazilianen in de drugstrafiek? Het zijn ook maar mensen die er iets van proberen te maken.'

Lees verder

Broers krijgen 40 jaar voor moord op Maltese journaliste

Twee broers zijn vrijdag op de eerste dag van hun proces in de Maltese hoofdstad Valletta veroordeeld tot elk 40 jaar gevangenisstraf voor de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia.

Lees verder

Nieuwe Britse minister van Financiën Jeremy Hunt: 'We zullen moeilijke beslissingen moeten nemen'

Jeremy Hunt, de nieuwe Britse minister van Financiën, heeft een dag na zijn benoeming als minister gesproken op de BBC. Hij moet het pad van premier Lis Truss en de vorige minister van Financiën Kwasi Kwarteng effen in een poging om de Britse financiële markten te kalmeren. 'Er zijn fouten gemaakt', zei Hunt.

Lees verder

Vervallen sociale cheques drie maanden langer geldig

Als je vervallen sociale cheques hebt, kan je die binnenkort binnen de drie maanden na de vervaldatum laten heractiveren. 'We willen in tijden van crisis alles uit de kast halen om de koopkracht van de werknemers te beschermen', zegt minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Lees verder

Twee activisten aangeklaagd nadat ze meesterwerk Van Gogh hebben beklad

De twee jonge vrouwen die vrijdag in Londen tomatensoep gooiden naar een schilderij van Vincent van Gogh wordt opzettelijke vernieling ten laste gelegd. Ze worden zaterdag voorgeleid, meldt de politie in de Britse hoofdstad.

Lees verder

Duo probeert man te overvallen op automarkt in Wilrijk, twee verdachten opgepakt, wapen aangetroffen

De politie van Antwerpen is zaterdagochtend met grote middelen uitgerukt naar de tAutomarkt aan de Boomsesteenweg in Wilrijk. Bij een poging tot overval raakte daar iemand lichtgewond, twee verdachten werden opgepakt en de politie trof een 'peppergun' aan.

Lees verder

Nieuwe Britse minister van Financiën probeert markten gerust te stellen

De nieuwe Britse minister van Financiën, Jeremy Hunt, heeft vandaag zaterdag gezegd dat er nog meer belastingen zullen omhooggaan en dat de uitgaven van de Britse regering niet zoveel zullen stijgen als sommigen willen. Daarmee probeerde Hunt de financiële markten gerust te stellen. 'Wat mensen willen, wat de markt wil, wat het land nu nodig heeft, is stabiliteit', zei Hunt aan BBC Radio.

Lees verder

Ronaldo volgt therapie om mentale problemen de baas te kunnen

Ronaldo was in zijn hoogdagen een van de allerbeste voetballers op de planeet, maar naast het veld liep het voor O Fenomeno niet altijd even gemakkelijk. De Braziliaan kampte met mentale problemen, maar kon daarmee bij niemand terecht. Vandaag is hij al 2,5 jaar in therapie en voelt hij zich naar eigen zeggen veel beter.

Lees verder

Opnieuw demonstraties tegen Iraans regime

In Iran zijn vandaag opnieuw mensen de straat op getrokken om te protesteren tegen de gezaghebbers van de Islamitische Republiek. Dat melden lokale media en ngo's.

Lees verder

Zulte Waregem boekt eerste zege sinds openingsspeeldag

Zulte Waregem leeft nog. Uitgerekend in de derby op bezoek bij Kortrijk boekte het team van Mbaye Leye de eerste zege sinds 23 juli.

Lees verder

Iraanse diaspora trekt opnieuw de Brusselse straten op: 'Ik was apolitiek, nu ben ik burgeractiviste'

Zaterdag kwam de Iraanse diaspora in België opnieuw op straat om hun steun te uiten aan het protest in Iran. Ongeveer 1000 demonstranten trokken door Brussel om hun misprijzen ten aanzien van het Iraanse regime te laten horen.

Lees verder

Lotte Kopecky en Shari Bossuyt pakken goud op WK in ploegkoers: 'We zijn het beste duo ter wereld!'

Een derde Belgische medaille op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines en wat voor een. In de ploegkoers pakte het duo Lotte Kopecky-Shari Bossuyt goud na een doldwaze slotfase. 'Dit is ongelooflijk: wat een zege!'

Lees verder

Cercle Brugge geeft Eupen pak slaag in kelderduel en maakt serieuze sprong in klassement

Bernd Storck zal dit keer meer dan een mirakel nodig hebben om niet te degraderen met dit Eupen. Cercle Brugge domineerde vooral voor de rust tegen een zwak Eupen en won verdiend. Cercle laat in één klap Seraing, Kortrijk, Oostende en Mechelen achter zich en klimt voorlopig van een degradatieplaats naar plek twaalf. Eupen wordt nu alleen voorlaatste en voelt de hete adem van Zulte Waregem in de nek.

Lees verder

STVV wipt over Charleroi in de stand na simpele overwinning op Stayen

Na een eerdere nul op zes deden de Kanaries zaterdag in de vooravond wat ze moésten doen: Charleroi kloppen op Stayen. Een wereldgoal van Kagawa en een doelpunt van Boya bezorgden STVV een tweede thuisoverwinning van het seizoen. Eindstand: 2-1.

Lees verder

Lichaam van twaalfjarig meisje teruggevonden in koffer voor appartementsgebouw in Parijs

De Franse politie staat voor een groot mysterie na de vondst van het lichaam van een twaalfjarige meisje, vrijdagavond laat in Parijs. Ze lag in een reiskoffer die vlakbij het appartement van haar ouders stond. Haar handen waren gekneveld. Zes verdachten zijn opgepakt. Het Franse gerecht sluit geen enkele piste uit. Ook niet die van orgaanhandel. Autopsie wees intussen uit dat ze door verstikking om het leven kwam.

Lees verder

Aangespoelde orka overleden: 'Na een korte doodstrijd is ze ingeslapen op het strand'

De levende orka die zaterdag is aangespoeld op het strand bij de Zeeuwse badplaats Cadzand is overleden, meldt SOS Dolfijn even voor middernacht. 'Na een korte doodstrijd is ze ingeslapen op het strand. SOS Dolfijn is alle hulpverleners ontzettend dankbaar', meldt de Nederlandse dierenorganisatie.

Lees verder

Racing Genk overleeftmet tien man en pakt zege en voorlopige leidersplaats bij OH Leuven

Pompen of verzuipen was het, maar Racing Genk hield het hoofd boven water. Ondanks een hele helft met een man minder, na een domme rode kaart voor Cuesta, konden de Limburgers hun 0-1 voorsprong van voor de rust vasthouden bij OH Leuven. Genk springt voorlopig naar de leidersplaats ten koste van Antwerp, dat zondag nog in actie komt.

Lees verder

Xi Jinping focust in openingsspeech partijcongres op Hongkong,Taiwan en coronabeleid

In zijn openingsspeech voor het twintigste partijcongres van de Communistische Partij van China heeft president Xi Jinping de 'overgang van chaos naar bestuur' in de semiautonome regio Hongkong toegejuicht. Ook veroordeelde hij buitenlandse inmenging in Taiwan, het eiland dat voor Peking nog steeds een afvallige provincie is. De president verdedigde ook het coronabeleid in zijn land.

Lees verder

Zware brand in Iraanse gevangenis waar Belg en VUB-gastprofessor worden vastgehouden is onder controle

Bij een brand in de beruchte Evin-gevangenis in de Iraanse hoofdstad Teheran zijn acht personen gewond geraakt. In de gevangenis worden politiek gevangenen opgesloten, onder hen ook de Belgische ngo-medeweker Olivier Vandecasteele en VUB-professor Ahmadreza Djalali.

Lees verder

Defensie zoekt 950 reservisten, maar maakt een oorlog in Europa de job nu minder of meer aantrekkelijk?

Met de oorlog in Oekraïne duikt de term wel vaker op in de media. Maar ook op de vacaturepagina's van de Belgische Defensie zijn ze in opmars. Met een jobdag specifiek voor reservisten ging het leger zaterdag naar hen op zoek. Wie voelt zich geroepen? En maakt een oorlog in Europa die zoektocht net makkelijker of moeilijker?

Lees verder