Doorgaan naar hoofdcontent

Swipen is het nieuwe bellen (en dat is veel gevaarlijker): 2 procent van de tijd rijden we met gsm in de hand

HLN
Swipen is het nieuwe bellen (en dat is veel gevaarlijker): 2 procent van de tijd rijden we met gsm in de hand
Op een rit van 45 minuten - van pakweg Gent naar Brussel - is de gemiddelde Belgische bestuurder 1 minuut met zijn gsm bezig. Dat blijkt uit een observatie van bijna twintigduizend voertuigen door verkeersveiligheidsinstituut Vias. We bellen minder met de gsm aan het oor dan vroeger, maar kijken veel vaker naar het scherm. "En dat is nog zoveel gevaarlijker." Niet elke bestuurder doet het even vaak: er zijn grote verschillen tussen automobilisten en vrachtwagenbestuurders, en tussen Vlamingen en Walen.
Lees verder

šŸŽ§ HET WK VAN TOEN. Het extrasportieve succes in de VS: "Buitengesmokkeld in een camionette om naar Hooters te gaan!"
Onder leiding van bondscoach Paul Van Himst trekken de Rode Duivels naar het eerste wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten. Extrasportief bleek dat WK echt wel een voltreffer. Met een Hooters-bar vlakbij en een strand waar onze de Belgen maar al te graag gingen genieten van het vrouwelijk schoon. We leren ook welke Duivels in de VS shopaholics bleken, hoe ze in de val werden gelokt voor de opnames van 'Go West' en voor hoeveel geld er nu Ć©cht werd gepokerd.
Lees verder

NewB stopt met bankieren: CEO zegt dat rekeninghouders worden vergoed, "significant verlies" dreigt voor coƶperanten
De ethische bank NewB stopt met haar bankactiviteiten. De rekeninghouders worden helemaal vergoed, maar voor de coƶperanten dreigt een "significant verlies", zegt CEO Thierry Smets in De Tijd.
Lees verder

Prof (63) die studente verkrachtte tijdens internationaal congres schepte op tegen slachtoffer: "Nederlandse studentes zijn veel gewilliger"
De professor pedagogie van de KU Leuven die vorige week veroordeeld werd voor verkrachting, zou in Nederland studentes hogere punten gegeven hebben in ruil voor seks. Daarover schepte hij zelf op tegenover zijn slachtoffer. De universiteit zou bovendien al van in 2010 op de hoogte geweest zijn van ongepast gedrag van Filip D. (63).
Lees verder

Tesla-eigenaar strandt met lege batterij, maar vindt 'slimme' manier om die op te laden
Een Amerikaanse eigenaar van een Tesla Model 3 die strandde met een lege accu, heeft zonder hulp van de wegenwacht zijn auto terug aan de praat gekregen. Experts raden echter met klem af om deze truc te herhalen.
Lees verder

Lesbische vrouwen in 'Durf te vragen', is dat nog nodig? Siska Schoeters reageert
Hoeveel taboes zijn er nog in de wereld? Meer dan je zou denken, want ook voor het vierde seizoen van 'Durf te vragen' hadden Siska Schoeters en haar redactie meer dan voldoende onderwerpen. En vaak zijn dat nog verrassende keuzes. "De aflevering over lesbische vrouwen is Ć©Ć©n van de beste ooit geworden. Gewoon omdat er toch nog altijd vragen blijven, die je niet durfde te stellen", vertelt Siska. Ze geeft ook al een hint over een aflevering die zelf nog graag zou maken en dat is een opvallend persoonlijke keuze. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

COLUMN. Op de scheurkalender van de Britse politiek is Rishi Sunak de premier van oktober, zoals Liz Truss de premier van september was
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Rishi Sunak
Lees verder

Nog meer dan genoeg te winnen: de kwalificatie is dan wel al binnen, toch rest Club Brugge nog enkele uitdagingen
"We willen gewoon elke wedstrijd winnen", is Casper Nielsen duidelijk. De kwalificatie is een feit, maar de Champions League blijft de Champions League. En of er in de komende wedstrijden nog veel op het spel staat voor Club Brugge, te beginnen tegen FC Porto. De centen, de loting voor de volgende ronde of de talrijke topclubs die een scout naar Jan Breydel sturen. Om zoveel redenen heeft Club Brugge er baat bij de ongeslagen reeks voort te zetten.
Lees verder

'Durf te vragen'-presentatrice Siska Schoeters open over gebruik van botox: "Ik doe het om de acht maanden"
"Iedereen doet het." En dus vindt Siska Schoeters (40) niet dat ze geheimzinnig moet doen over het feit dat ze weleens een plastische gezichtsingreep laat uitvoeren. "Ik lach er zelfs mee: 'Kijk ik kan niet meer fronsen'", lacht de presentatrice die start met een nieuw seizoen 'Durf te vragen'.
Lees verder

Hoe Mathilde niet alleen van Belgiƫ, maar ook een beetje van Litouwen is: koningin gaat in Vilnius op zoek naar haar roots
Koningin Mathilde (49) is op staatsbezoek in Litouwen op zoek gegaan naar haar roots daar. Via haar grootmoeder stamt ze af van een invloedrijk adellijk geslacht uit de Baltische staat. Ze leerde ook veel bij over het bewogen leven van haar geliefde oma, die verschillende keren op de vlucht moest slaan en stierf in een verkeersongeval.
Lees verder

Dit weekend wintertijd: uur langer slapen
In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we over van zomer- op wintertijd. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uurtje teruggedraaid en kunnen we dus een uur langer slapen.
Lees verder

WEERBERICHT. Na de middag veel kans op zon, morgen stijgt het kwik naar 20 graden of meer
Het weer blijft de komende dagen vrij zonnig en zacht. De komende dagen stijgt het kwik naar 20 graden of meer.
Lees verder

2,5 miljoen gebouwen in Vlaanderen binnen minder dan maand zonder asbestattest onverkoopbaar: wat is het asbestattest? Wanneer is het verplicht? En wat kost het?
Elk gebouw van voor bouwjaar 2001 dat wordt verkocht, moet vanaf 23 november over een asbestattest beschikken. Verplicht. Zonder zo'n attest is een huis dan niet langer verkoopbaar. Filip Dewaele van Dewaele Vastgoedgroep waarschuwt voor lange wachttijden. "Zeker in het begin zullen de deskundigen die ter plaatse de controles doen overrompeld worden." Wat is het asbestattest? Wanneer is het verplicht? Hoe geraak je eraan en wat kost het? Tien vragen beantwoord.
Lees verder

Minstens 26 gewonden na aardbeving op Filipijnen, woningen lopen schade op
Bij een aardbeving in het noorden van de Filipijnen zijn zeker 26 mensen gewond geraakt en liepen ook woningen en openbare voorzieningen schade op. Dat hebben de autoriteiten gemeld.
Lees verder

Een pistool op hem gericht en de flank van een Mercedes geraakt tijdens zijn vlucht: meer details bekend over hoe Antwerp-coach Mark van Bommel ontsnapte aan carjacking
Mark van Bommel, de trainer van voetbalclub Antwerp, is wellicht aan een carjacking ontsnapt. De 45-jarige Nederlander werd in de parkeergarage van zijn Antwerpse appartement opgewacht door een onbekende man. Volgens Van Bommel had die een pistool in zijn hand.
Lees verder

Van Giorgio Armani tot Cher en Abramovich: Vlaamse luxemakelaar krijgt het vertrouwen van de allerrijksten ter wereld
Hij voelt zich thuis in een internationale wereld waar dagelijks honderden miljoenen circuleren. Wie is de Vlaamse vastgoedmakelaar die het duurste huis ter wereld verkoopt en waar de allergrootste beroemdheden hun vastgoed aan toevertrouwen? "Ik heb twee geheimen om dit leven vol te houden."
Lees verder

Bijna veertien gedwongen opnames per dag
Sinds 2010 is het aantal gedwongen opnames in de 25 Vlaamse centra met bijna twee derde gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van koepelfederatie Zorgnet-Icuro, schrijft 'De Standaard'.
Lees verder

Dit zijn de 10 rijkste (ex-)voetballers ter wereld met enkele 'usual suspects' maar erg verrassende top twee
Met 630 miljoen euro in drie jaar tijd is Kylian MbappƩ momenteel de best betaalde voetballer ter wereld. Als hij dat contract uitdoet, komt hij ongetwijfeld ook in onderstaand lijstje terecht. Maar in de top tien van rijkste voetballers staat hij momenteel nog niet. Naast enkele verwachte namen valt in dat lijstje vooral de top twee op. Een overzicht met naast de naam telkens hun geschatte vermogen.
Lees verder

"Goedkoper dan pumpkin spice latte bij Starbucks": zo zet je er zelf een op amper 2 minuten
Of het nu een normale herfst is met iets frissere temperaturen of eentje waarbij het buiten nog steeds twintig graden is: een koffie past er altijd bij. Speciaal voor dit seizoen komt Nespresso met twee populaire herfstsmaken op de markt in Belgiƫ. Hoeveel kost je dat? En wat kan je ervan verwachten? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder

Nespresso lanceert twee speciale herfstsmaken van koffie (en ja, de ultieme favoriet zit er ook bij)
Of het nu een normale herfst is met iets frissere temperaturen of eentje waarbij het buiten nog steeds twintig graden is: een koffie past er altijd bij. Speciaal voor dit seizoen komt Nespresso met twee populaire herfstsmaken op de markt in Belgiƫ. Hoeveel kost je dat? En wat kan je ervan verwachten? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder