Doorgaan naar hoofdcontent

Studio 100 kondigt sterrencast aan voor feelgood musical ‘Vergeet Barbara’

HLN
Studio 100 kondigt sterrencast aan voor feelgood musical 'Vergeet Barbara'
Dat Gert Verhulst (54), James Cooke (37), Jonas Van Geel (37) en Jelle Cleymans (37) de hoofdrollen voor hun rekening zullen nemen in de feelgood musical met hits van Will Tura (82), was reeds bekend. Maar vandaag werd ook onthuld wie de andere castleden zijn van 'Vergeet Barbara'. En dat zijn niet de minste. Want onder meer Peter Van de Velde (55), Free Souffriau (42) en Michiel De Meyer (28) zullen ook te zien zijn in het stuk.
Lees verder

IN BEELD. Familie woont urenlange reconstructie van moord op kleuter Dean bij. VTM NIEUWS-reporter Nathalie Dyck legt uit wat er op het spel staat
In Sint-Gillis-Waas is vandaag een reconstructie gehouden van de moord op de vierjarige kleuter Dean Verberckmoes. In hun appartement in de Kerkstraat werden de verklaringen getoetst van verdachten Dave De Kock en Romy W. Het is nog niet bekend wat dit precies heeft opgeleverd, maar de wedersamenstelling van de feiten nam wel meer dan zes uur in beslag. Een overzicht:
Lees verder

Kunnen we de Cubacrisis vergelijken met Oekraïne? "Chroesjtsjov wou geen Derde Wereldoorlog, met Poetin weten we het niet"
Volgens Amerikaans president Joe Biden staat de wereld even dicht bij de nucleaire afgrond als tijdens de Cubacrisis, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Hij waarschuwde dat zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin niet bluft als hij zegt tactische kernwapens te overwegen in Oekraïne. Eind oktober 1962 kroop de wereld door het oog van de naald, toen Sovjetleider Chroesjtsjov kernraketten plaatste op het communistische Cuba. Wat zijn de parallellen met vandaag?
Lees verder

Voor het eerst: unieke dronebeelden van orka's die witte haai doden
Voor de kust van de Zuid-Afrikaanse havenstad Mosselbaai zijn voor het eerst helikopter- en dronebeelden gemaakt van orka's die een witte haaien een uur lang achtervolgen en doden. Dat melden onderzoekers in een studie die deze week werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift 'Ecology' van de Ecological Society of America.
Lees verder

Nog twee dagen de tijd: speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
Zondag gaat de Gouden Cross opnieuw van start. In het Amerikaanse Waterloo vindt dan de eerste wereldbekermanche plaats. Welke renners zullen volgens jou goed presteren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van 5.000 euro cash.
Lees verder

Maak kans op 5.000 euro: stel jouw droomploeg samen en speel mee met de Gouden Cross
Zondag gaat de Gouden Cross opnieuw van start. In het Amerikaanse Waterloo vindt dan de eerste wereldbekermanche plaats. Welke renners zullen volgens jou goed presteren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van 5.000 euro cash.
Lees verder

Brugse 'autosurfer' reageert op beelden van zware verkeersruzie: "Of ik het opnieuw zo zou doen? Eigenlijk wel, ja"
Wat bezielt iemand om een kilometer lang aan de klink van een auto te hangen? Die vraag zal vandaag in menig café gesteld zijn, nadat beelden van een opmerkelijke verkeersruzie in Brugge viraal gingen. Wij vroegen het zelf aan de man die het antwoord heeft. "Waarom? Als ik kwaad ben, kan zoiets al eens gebeuren."
Lees verder

Brits regeringslid ontslagen na klacht over ernstig wangedrag
Conor Burns, een Brits regeringslid die zich bezighield met internationale politiek, is ontslagen na een klacht over "ernstig wangedrag". Dat melden Britse media op gezag van de overheid.
Lees verder

Britse minister ontslagen na klacht over ernstig wangedrag
De Britse minister van Handel Conor Burns is ontslagen uit de regering, na een klacht over "ernstig wangedrag". Dat melden Britse media op gezag van de overheid.
Lees verder

KOERS KORT. Gilbert neemt in Parijs-Tours afscheid van de wielersport: "Ik hoef geen cadeautjes te krijgen"
Philippe Gilbert verschijnt zondag voor de laatste keer in zijn schitterende carrière aan de start van een wielerwedstrijd. In de Franse klassieker Parijs-Tours, die hij in 2008 en 2009 won, neemt hij op 40-jarige leeftijd afscheid van het professioneel wielrennen. Op een persconferentie vooraf gaf de voormalige wereldkampioen aan "blij te zijn een punt achter zijn carrière te kunnen zetten".
Lees verder

INTERVIEW. Max Verstappen, matuurder dan ooit, kan zondag tweede wereldtitel pakken: "Je zou vergeten dat ik in de eerste plaats F1-coureur ben"
Amper 24 is hij. En zondag misschien al voor de tweede keer wereldkampioen. In Suzuka lijkt hij de enige die daar niet van wakker ligt. Ja, "het zou mooi zijn." En neen, hij zal niet zitten rekenen achter stuur, want "ook als derde volstaat, wil ik altijd winnen." Max Verstappen over loyauteit en Francorchamps, en hoe hoopgevend de sneer van Hamilton is voor de jeugd.
Lees verder

Burgemeester New York roept noodtoestand uit wegens enorme instroom van migranten
Burgemeester van New York Eric Adams heeft vrijdag de noodtoestand uitgeroepen om een antwoord te bieden aan de enorme toestroom van migranten in de stad. Die kost de stad dit jaar 1 miljard dollar, melden de Amerikaanse media.
Lees verder

Luchtvaart moet tegen 2050 klimaatneutraal zijn
De Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO is vrijdag overeengekomen dat de luchtvaartsector tegen 2050 klimaatneutraal moet zijn. Het gaat om een historisch akkoord, klinkt het bij de organisatie die lid is van de Verenigde Naties.
Lees verder

Verslagenheid groot na plotse dood van 42-jarige duiker: "Brith stond altijd klaar om anderen te helpen"
Het overlijden van Brith Roelstraete uit Desselgem, fervent duiker en brandweervrijwilliger, is ingeslagen als een bom. De 42-jarige man kreeg donderdagavond een beroerte in het water, toen hij een proef aflegde voor het behalen van een hoger duikdiploma. Vrienden van de club hielpen hem reanimeren. "Het botste wel eens met Brith maar eigenlijk hadden we best wel een goeie verstandhouding", zegt zijn moeder.
Lees verder

Winnaar van Willy 1000 is bekend: "Luisteraars hebben uitgebreide smaak"
Radiozender Willy heeft zonet de eerste editie van 'Willy 1000' afgerond. Na een week vol met harde, mooie en soms ook vuile rockplaten, is de ultieme rockfavoriet van de luisteraars bekend. En het is uiteindelijk 'Smells Like Teen Spirit' van de Amerikaanse rockband Nirvana die op een eerste plaats eindigt en daarmee onder meer Pearl Jam en Rage Against The Machine achter zich laat.
Lees verder

Herman Brusselmans over de opvoeding van zijn zoontje: "Kleine kinderen die vloeken vind ik wel grappig eigenlijk"
Vierdubbel feest voor Herman Brusselmans (64). 40 jaar carrière als auteur, zijn 65ste verjaardag, de lancering van zijn 86ste boek 'Theet 77' maar vooral het uitkijken naar zijn zoontje Roman. Zijn boek is dan wel af, maar het werk stopt nog lang niet. Zo zijn Herman en zijn vriendin Lena - op het radeloze af - op huizenjacht. "Een huis van 1,7 miljoen, dat kan ik niet neertellen."
Lees verder

LIVE. Kan Antwerp de drie punten thuishouden tegen STVV? Nainggolan moet tevreden zijn met een plaatsje op de bank
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Bosuil • Antwerp verloor vorig weekend een eerste keer dit seizoen
Lees verder

LIVE DARTS. Kan Dimitri Van den Bergh zich tegen Peter Wright plaatsen voor de halve finales op de World Grand Prix?
Op de World Grand Prix zijn we vanavond al toe aan de kwartfinales. Onze landgenoot Dimitri Van den Bergh kijkt omstreeks 22 uur Peter Wright in de ogen. Kan 'Dancing Dimi' zich bij de laatste vier scharen? Dat en de andere drie duels kan u op deze pagina op de voet volgen. Alle wedstrijden zijn bovendien ook LIVE te bekijken op VTM2.
Lees verder

Het mysterie van het onbekende vrouwelijke DNA in de zaak-Dutroux: 6 vragen over de zoektocht naar link met Tanja Groen
Onbekend vrouwelijk DNA van bijna 30 jaar oud zal vergeleken worden met het DNA van Tanja Groen, die verdween in 1993. Vanwaar komt dat onbekende staal? En hoe gemakkelijk is het om profielen te vergelijken? Alle belangrijke vragen over die mogelijke missing link: van de microsporen in de kelder van Dutroux tot de verdwijning op dinsdag 31 augustus 1993.
Lees verder

Handlanger van Imke en Saar in 'Klopjacht' kan wel héél goed liegen: "Heb ik iets misdaan, ofzo?"
Een vriendin van de voortvluchtige Imke en Saar krijgt plots de speurders van 'Klopjacht' aan de deur. Ze doen er een huiszoeking. Hoewel ze héél lang kan volhouden met liegen, zijn de speurders er steevast van overtuigd dat ze een 'toneeltje' speelt.
Lees verder