Doorgaan naar hoofdcontent

Stress, rugpijn, cholesterol, griep, keelpijn: arts tipt remedies die dokter zelden voorschrijft. “Vitamine D is na...

HLN
Stress, rugpijn, cholesterol, griep, keelpijn: arts tipt remedies die dokter zelden voorschrijft. "Vitamine D is natuurlijk vaccin"
Keelpijn, griep, hoge cholesterol, chronische rugpijn of stress: we kiezen meestal voor een pil als oplapmiddel, met wisselend resultaat. Maar er bestaat méér dan medicatie om die kwalen aan te pakken, zegt holistisch arts Jutta Borms. Ze helpt je te begrijpen wat er fout gaat in je lichaam en tipt de natuurlijke remedies die kunnen voorkomen dat je bij de dokter belandt of zware pillen moet slikken. "De voordelen van omega 3 zijn hallucinant."
Lees verder

Straffe beelden tonen zware verkeersagressie in Aalst: bestelwagens rijden elkaar meermaals aan en bestuurders gaan op de vuist
Op de Boudewijnlaan in Aalst werd donderdag een zwaar geval van verkeersagressie gefilmd. Twee bestelwagens reden er elkaar meermaals aan tijdens het invoegen en gingen daarna bijna met elkaar op de vuist. De feiten konden gefilmd worden door een ander voertuig.
Lees verder

Britse 'Vogue' kiest voor lege cover: eerbetoon aan Queen Elizabeth II
De Britse 'Vogue' ziet er in de maand november anders uit dan normaal. Er pronkt deze keer geen model of beroemdheid op de cover, maar wél een eerbetoon aan de overleden Queen Elizabeth.
Lees verder

De bal waarmee Maradona zijn "Hand van God"-goal scoorde kopen? Die kost u wellicht zo'n 3 miljoen euro
De bal waarmee Diego Maradona zijn historische "Hand van God" doelpunt scoorde op het WK van 1986, wordt binnenkort te koop aangeboden. Het veilinghuis Graham Budd Auctions in Londen opent de biedingen half november en verwacht een opbrengst tussen 2,5 en 3 miljoen pond (2,8 en 3,4 miljoen euro).
Lees verder

VIDEO. Het weekend van Barbara Sarafian: "Op zondagavond voel ik me nerveus"
Ze is binnenkort te zien in 'Zillion', de nieuwe film van regisseur Robin Pront. En haar personage in de film zette Barbara Sarafian met heel haar lijf neer. "Ik loop het risico om na deze rol nooit nog van de straat te raken", vertelt ze morgen in ons weekendmagazine NINA. Hoe ze als single vrouw haar weekend spendeert? We vroegen het haar.
Lees verder

Club-fans maken amok in Madrid: blauw-zwarte heethoofden gooien met stoelen en clashen met politie vlak voor match bij Atlético
Een deel van de Anderlecht-fans maakten het gisteren te bont in Londen, maar ook Brugse supporters waren eerder deze week niet onbesproken. Vlak voor ze woensdagavond afzakten naar het Wanda Metropolitano van Atlético, kregen ze het aan de stok met de politie in het centrum van Madrid. De agenten wilden de Brugse fans naar het stadion begeleiden, maar toen liep het mis.
Lees verder

Opnames van beloftevolle Vlaamse misdaadreeks 'Styx' gestart in Oostende
Afgelopen week gingen de opnames van 'Styx' van start in Oostende, een gloednieuwe Vlaamse misdaadreeks - met horrortwist - die binnenkort op Streamz verschijnt. 'Chantal'-regisseur Jeroen Dumoulein (42) neemt de regie op zich en koos een cast met onder andere Sebastien Dewaele (44) in de hoofdrol. Met de reeks hoopt Dumoulein Vlaanderen weer op de kaart te zetten door een internationaal publiek aan te spreken.
Lees verder

Nieuwe horrorfilm zo schokkend dat kijkers braken en flauwvallen in bioscoop: "U bent gewaarschuwd"
Een nieuwe horrorfilm zou zo schokkend en gewelddadig zijn dat mensen in de bioscoop "braken" en "flauwvallen". 'Terrifier 2' ging onlangs in premiére in Amerika en werd meteen een hit. Via de sociale media waarschuwen ook de makers van de film: "Kijkers die zwak van hart zijn, vatbaar zijn voor duizeligheid of een gevoelige maag hebben, wordt aangeraden om uiterst voorzichtig te zijn."
Lees verder

Gary Lineker hoopt op krachtig signaal: "Ik ken enkele homoseksuele voetbalsterren. Het zou geweldig zijn mochten ze in Qatar uit de kast komen"
Gary Lineker hoopt dat op het WK in Qatar een bekende voetballer uit de kast komt. Het zou een fantastisch signaal zijn om het taboe rond homoseksualiteit in het voetbal te doorbreken.
Lees verder

Plots werd Lionel door de benen gespeeld: Messi, Pogba en Ronaldinho schitteren in bliksemsnelle commercial
Met het oog op het WK in Qatar heeft frisdrankgigant Pepsi een nieuwe commercial gelanceerd. En er werd kosten noch moeite bespaard. Lionel Messi, Paul Pogba én Ronaldinho werden opgetrommeld in de campagne 'Thirsty For More'. Het drietal speelt in de advertentie een wedstrijdje 'nutmeg' met de lokale bevolking. Het doel: de bal op elke mogelijke manier tussen de benen van de andere krijgen. Het filmpje begint met een nietsvermoedende Messi die wordt afgeleid en daardoor tussen de benen wordt gespeeld. Het is de start van een 'nutmeg-duel' en bliksemsnelle advertentie. Bij een 12-0-achterstand vinden Messi en co. het welletjes - tijd voor een comeback. Let ook op de cameo van Fabrizio Romano - de journalist gespecialiseerd in transfernieuws.
Lees verder

Van "te veel stress" tot "haat voor competitie", waarom deze Vlaamse artiesten passen voor 'Eurosong'
We weten eindelijk iets meer over de organisatie van Eurosong volgend jaar. Dat het terug een wedstrijd wordt op Eén was al bekend, nu meldt de VRT dat zeven Vlaamse artiesten of groepen met elk twee nummers zullen meedingen naar een ticket richting Liverpool. Wie de deelnemers zijn, weten we nog niet. Showbits polst alvast naar interesse bij Jelle Cleymans, Mathieu Terryn en Max Colombie.
Lees verder

Willen deze ex-'Eurosong for Kids'-zangers ook naar het echte Songfestival of niet?
We weten eindelijk iets meer over de organisatie van Eurosong volgende jaar. Dat het terug een wedstrijd wordt op Eén was al bekend, nu meldt de VRT dat zeven Vlaamse artiesten of groepen met elk twee nummers zullen meedingen naar een ticket richting Liverpool. Wie de deelnemers zijn, weten we nog niet. Showbits polst alvast naar interesse bij Jelle Cleymans, Mathieu Terryn en Max Colombie.
Lees verder

Wit-Rusland plaatst troepen in verhoogde staat van paraatheid: "Provocaties door bepaalde buurlanden"
Wit-Rusland heeft zijn strijdkrachten in een hogere staat van paraatheid geplaatst als deel van een "antiterreuroperatie". Dat blijkt uit officiële verklaringen. De Wit-Russische minister van Buitenlandse Zaken, Vladimir Makej, zei in een interview met de pro-Kremlin-krant 'Izvestia' dat er informatie zou zijn over provocaties "die gepland worden door bepaalde buurlanden, tot en met de bezetting van individuele gebieden van Wit-Russisch grondgebied".
Lees verder

Brecht en Dziubi hebben hun eerste familiediner in 'Blind Getrouwd': "Wij verwelkomen jou met open armen"
Opnieuw een spannend moment voor Brecht en Dziubi in 'Blind Getrouwd'. Voor het eerst staat er een diner met de familie van Brecht op de agenda, ter gelegenheid van zijn moeders verjaardag. "Ik had wel gezonde zenuwen", klinkt het bij Dziubi. "Maar zijn ouders zijn heel warme mensen en ontvingen me met open armen."
Lees verder

Turks parlementslid slaat gsm stuk met hamer tijdens verhit protest tegen nieuwe wet
Een Turks parlementslid slaat zijn gsm stuk met een hamer en gooit hem op de grond. Dat doet Burak Erbay als protest tegen een wetsvoorstel van de regering om online "desinformatie" te bestrijden. Volgens het wetsvoorstel zouden sociale media en websites details moeten vrijgeven van gebruikers die verdacht worden van "het verspreiden van misleidende informatie".
Lees verder

Wall Street sluit fors hoger ondanks tegenvallend inflatiecijfer VS (en na aanvankelijke duik bij opening)
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met stevige plussen de handel uitgegaan. De hoofdgraadmeters op Wall Street gingen bij opening nog hard onderuit na schrik bij beleggers over de nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. De inflatie in september kwam hoger uit dan verwacht waardoor de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, naar verwachting door zal gaan met het agressief verhogen van de rente.
Lees verder

Stabiliteitsingenieur opnieuw ter plaatse na explosie in Oostende, waar nu ook waterlek voor problemen zorgt
De bewoners van de getroffen panden in de Ooststraat in Oostende mogen nog steeds niet naar huis. Vrijdagochtend kwam opnieuw een stabiliteitsingenieur ter plaatse om de situatie te bekijken. Alsof de schade nog niet groot genoeg was, zorgt nu ook een waterlek voor bijkomende problemen.
Lees verder

In 5 stappen naar het bakken van de perfecte steak volgens vleeschef Jules Koninckx: "Een klomp échte boter is een vereiste"
Een lekkere biefstuk kan op tijd en stond niet ontbreken, zeker niet in de week van de steak-friet. Maar die even lekker bakken als op restaurant is niet altijd evident. Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. "Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst." Met welk type rundvlees probeer je dat het best? En moet je het vlees op voorhand kruiden of niet?
Lees verder

In 5 stappen naar het bakken van de perfecte steak volgens vleeschef Jules Koninckx: "Een klomp échte boter in de pan is een vereiste"
Een lekkere biefstuk kan op tijd en stond niet ontbreken, zeker niet in de week van de steak-friet. Maar die even lekker bakken als op restaurant is niet altijd evident. Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. "Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst." Met welk type rundvlees probeer je dat het best? En moet je het vlees op voorhand kruiden of niet?
Lees verder

Eerste symptomen van dementie treden al negen jaar voor eerste diagnose op
De eerste tekenen van dementie zouden reeds negen jaar voor de diagnose al zichtbaar zijn. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de University of Cambridge. Dat is goed nieuws, want hoe sneller de ziekte wordt vastgesteld, hoe beter er kan worden ingegrepen.
Lees verder