Doorgaan naar hoofdcontent

Strategische brug die Krim verbindt met Rusland zwaar beschadigd: Russisch parket spreekt van “autobom”

HLN
Strategische brug die Krim verbindt met Rusland zwaar beschadigd: Russisch parket spreekt van "autobom"
Er is brand uitgebroken op de Kerchbrug die de Krim verbindt met Rusland, aldus het Russische staatspersbureau RIA. De Russische antiterreurcommissie weet al dat een bomauto de brand veroorzaakt heeft. Oekraïense media spreken van een explosie. Ook ziet het er naar uit dat een deel van de brug is ingestort. Het nieuws en de beelden zijn nog niet onafhankelijk geverifieerd.
Lees verder

LIVE RONDE VAN LOMBARDIJE. Het peloton trekt zich op gang, wie legt Pogacar iets in de weg? Volg de Koers van de Vallende Bladeren straks op VTM
De zwanenzang van Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde. De Koers van de Valende Bladeren. De Ronde van Lombardije. Het laatste grote wielermonument van het seizoen staat bol van de symboliek. Rijdt topfavoriet Tadej Pogacar naar een tweede opeenvolgende zege of gooit Tourwinnaar Jonas Vingegaard roet in het eten? In onderstaande liveblog volgt u alle ontwikkelingen. De koers is vanaf 13u35 ook LIVE te bekijken op VTM.
Lees verder

LIVE (zo, 13u30). "We zullen de eerste 12 minuten niet aanwezig zijn in het uitvak": Anderlecht-supporters kondigen boycot nu ook officieel aan
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • AFAS Stadion • KV Mechelen-Anderlecht
Lees verder

Netflix deelt eerste trailer van kerstfilm met Lindsay Lohan (inclusief knipoog naar 'Mean Girls')
Fans van Lindsay Lohan (36) hebben er lang op moeten wachten, maar ondertussen is het bijna zover. De Amerikaanse actrice is vanaf volgende maand te zien in de kerstfilm 'Falling For Christmas'. Voor wie niet tot dan kan wachten, hebben we alvast goed nieuws. Netflix deelde op vrijdag namelijk de eerste officiële trailer van de film.
Lees verder

WEDSTRIJD. NINA geeft 5000 euro weg voor Week van de Belgische Mode: "Less is more zit in ons DNA"
Ook in de Belgische mode voelen ze de recessie komen. "De klant koopt nu misschien maar één jurk in plaats van drie." Maar de sector zet door, zo gepassioneerd en creatief als altijd. Eén nieuwe jurk geeft je nog altijd een heerlijk gevoel, zeker als je een mede-Belg steunt. Daar draait het om, tijdens deze Week van de Belgische Mode. En psst, je kan honderd(en) shoptegoed winnen bij D'Autan, Hampton Bays, Just in case, Marie Méro of Pluto.
Lees verder

Waar komen die prachtige herfstkleuren vandaan?
De intrede van de herfst kondigt niet enkel ontberingen aan voor het dieren- en plantenrijk, maar ook de komst van een adembenemende kleurenpracht. Maar waar komt dit wonderlijke schouwspel van warme kleuren vandaan? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters gaat op zoek naar het antwoord.
Lees verder

Kort en felle brand in slaapkamer wordt vrouw (40) fataal: "Vermoedelijk ontstaan door oplaadkabel of brandende sigaret"
Een 40-jarige vrouw uit Mechelen is vannacht om het leven gekomen bij een brand op de tweede verdieping van een appartementsgebouw in de Nieuwe Beggaardenstraat. De brand moet hevig en fel hebben gewoed.
Lees verder

KIJK LIVE (18u). Hoe doen Tom Boonen en Koen Wauters het in Porsche Carrera Cup in Hockenheim?
Dit weekend strijkt de Porsche Carrera Cup neer in Duitsland, meer bepaald op het circuit van Hockenheim. Tom Boonen en Koen Wauters komen zaterdag en zondag in actie in de Pro-AM-klasse. Hoe brengen ze het er van af? Op deze pagina kan u vandaag alvast de eerste race vanaf 18u LIVE bekijken.
Lees verder

Bizarre diefstal in metrostation New York: twee tieners aangevallen door groep vrouwen in fluogroene outfits
Zondagnacht was er een wel erg vreemd spektakel te zien in een metrostation aan Times Square in New York City. Twee tieners werden aangevallen en bestolen door een groep van negen vrouwen, die identieke fluogroene outfits droegen. Vier verdachten zijn geïdentificeerd en werden in het verleden allemaal al minstens één keer opgepakt door de politie.
Lees verder

"Met yoga kan je voorkomen dat je darmstelsel onder druk komt te staan": dit zijn de 4 beste oefeningen voor gezonde darmen
Last van winderigheid tijdens de yogales? Schaam je dan vooral niet, want dat is net het beste bewijs dat de oefeningen effect hebben. "Yoga zorgt ervoor dat je hartslag vertraagt en er meer bloed naar je maag en darmen stroomt. En dat is uitstekend voor je vertering", zegt yogaleraar Joachim Meire, die ook zijn beste oefeningen verklapt voor een gezond darmstelsel.
Lees verder

Adieu aan een topgeneratie: deze kleppers zeggen het peloton na dit weekend vaarwel
Twee wereldtitels, vijf grote rondes en veertien monumenten. Het is slechts een greep uit de rijke erelijsten van renners die na dit weekend hun wegfiets aan de wilgen hangen. Van Philippe Gilbert en Alejandro Valverde tot Vincenzo Nibali en Dimitri Claeys. Waarom we deze renners niet zullen vergeten.
Lees verder

PORTRET. Joelia Tsjitsjerina, rockzangeres in het Russische leger: "Mijn songs doen gewonden sneller genezen. Dat hebben dokters gezegd"
Er staat een opvallende naam op de nieuwste lijst van Russen die Europa sanctioneert. Rockzangeres Joelia Tsjitsjerina (44) was ooit het gezicht van Pepsi Cola in haar land, maar nu bezingt ze het Russische leger - "het sterkste ter wereld". Maak kennis met de Vera Lynn van Poetin, die tot in Syrië voor diens troepen optreedt.
Lees verder

Dolly Dots treden vanavond voor de laatste keer op in België: "Als we op het podium staan, blijven we nog altijd zoeken naar ons zesde Dotje"
Voor het eerst in vijftien jaar treden de Dolly Dots weer op in ons land. Op zaterdag geeft de Nederlandse meidengroep nog een laatste keer het beste van zichzelf in de Antwerpse Stadsschouwburg. "Het is mooi geweest", vertelt Esther Oosterbeek (63) in 'Primo'. Daarnaast heeft de zangeres het uitgebreid over haar leven als Dolly Dot, haar gezondheidsproblemen én haar toekomstplannen. "We worden goed betaald, maar na deze tournee moet ik echt nog wel blijven werken."
Lees verder

LIVE WK GRAVEL (zo, 14u). Greg Van Avermaet: "Je kan dit niet vergelijken met de Strade Bianche" - Ook Van der Poel en Sagan aan de start
Morgen staat in het Italiaanse Veneto de allereerste editie van het WK Gravel op het programma. Met onder meer Mathieu van der Poel, Peter Sagan en Greg Van Avermaet verschijnen er verschillende renners uit het wegcircuit aan de start. Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de wedstrijd en uiteraard de race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder

Duizendtal actievoerders blokkeren site TotalEnergies in Feluy en Luik
Om 7 uur is de burgerbeweging Code Rood begonnen aan haar actiedag met als doel de TotalEnergies-site in Feluy (Henegouwen) te blokkeren. Met de actie, die aangekondigd was, eist de coalitie het einde van fossiele brandstoffen. Ook in Luik wordt er actie gevoerd. Volgens berichten van de organisatie gaat het om een duizendtal actievoerders.
Lees verder

Duizendtal actievoerders blokkeren site TotalEnergies in Feluy en Luik: "Recordwinsten geboekt in een context van klimaatcrisis en diepe sociale ellende"
Om 7 uur is de burgerbeweging Code Rood begonnen aan haar actiedag met als doel de TotalEnergies-site in Feluy (Henegouwen) te blokkeren. Met de actie, die aangekondigd was, eist de coalitie het einde van fossiele brandstoffen. Ook in Luik wordt er actie gevoerd. Volgens berichten van de organisatie gaat het om een duizendtal actievoerders.
Lees verder

Jeroen Meus neemt afscheid van zijn hond Ballie: "Bedankt voor zoveel liefde"
Droevig nieuws ten huize Jeroen Meus. Ballie, de labrador van de tv-kok is overleden. Meus maakte het nieuws zaterdagochtend zelf bekend op zijn Instagramaccount. "Rust zacht. Bedankt voor zoveel liefde", klinkt het bij enkele foto's van zijn hond.
Lees verder

'The Normal One': hoe Wouter Vrancken door normaal te doen Racing Genk snel naar zijn hand zette
Met een 25 op 30 kent Racing Genk een vliegende start onder Wouter Vrancken. Hoe heeft de 43-jarige trainer de Limburgers na een moeilijk jaar zo snel doen draaien? Vijf pijlers van de methode-Vrancken: "Deze coach krijgt zijn spelers mee in zijn verhaal."
Lees verder

Van Westmalle tot Gouden Carolus: Onze biersommelier proeft 10 Belgische tripelbieren en buist 2 klassiekers
Tripel blijft een favoriete bierstijl van vele Vlamingen. Alleen in ons land worden er honderden tripelbieren gebrouwen. Hoe herken je het bier? En welke steekt er in het aanbod met kop en schouders bovenuit? Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft 10 bekende klassiekers, zoals Westmalle en Gouden Carolus, en haalt er de beste uit. "Het is geen wonder dat dit Waalse bier het hart van de Vlamingen zo snel veroverd heeft."
Lees verder

IN BEELD. Deze hypermoderne wagens spot je dit weekend in de Prado Zoute tijdens de Zoute Grand Prix
Wie dit weekend nog de nieuwste wagens van de premium automerken wil bewonderen tijdens de Zoute Grand Prix, moet een ticketje kopen voor de 'Prado Zoute by Kindy Capital'. Dat kost 35 euro. "Maar is dat duur? Tegenwoordig kost er al héél veel 35 euro. En in ruil kan je urenlang genieten van de mooiste en meest exclusieve wagens ter wereld van 21 premium automerken en kan je de wagens die op zondag geveild worden, van dichtbij bekijken", zeggen de broers Bourgoo. Wij gingen al een kijkje nemen.
Lees verder