Doorgaan naar hoofdcontent

STRAFPLEITERS. Lynn Clerinx (35) deed haar allereerste assisenzaak alleen: “Er zijn cliënten die me kiezen omdat z...

HLN
STRAFPLEITERS. Lynn Clerinx (35) deed haar allereerste assisenzaak alleen: "Er zijn cliënten die me kiezen omdat ze me een 'poppemieke' vinden, maar die komen al snel tot inkeer"
In haar allereerste assisenzaak stond ze Tamara Nuijts bij, die haar zoontje van 6 gewurgd had. En dat deed strafpleitster Lynn Clerinx (35) helemaal in haar eentje. Een 'strever', zo vinden sommigen. Maar zelf omschrijft ze zich liever als een vrouw met ambitie, het hart op de tong én modebewust. "Ik ben héél streng voor mezelf, op elk vlak."
Lees verder

ANALYSE. Hoe liggen de politieke kaarten in Antwerpen, twee jaar voor de verkiezingen? "De Wever zal altijd aan zet zijn, maar drugsoorlog kan hem stemmen kosten"
Bart De Wever (N-VA) is tien jaar burgemeester in Antwerpen. Hij wil dat ook graag tot 2030 blijven. Maar eerst zijn er in 2024 nog gemeenteraadsverkiezingen. Hoe liggen de kaarten? Staat er een straffe uitdager voor De Wever op? Overleven Open Vld en CD&V de stembusslag? Kan het afschaffen van de opkomstplicht een rol spelen? "Op dit moment zit N-VA in een zetel", denkt politicoloog Dave Sinardet.
Lees verder

Paweenuch (3) overleefde als enige het kinderdagverblijf-drama in Thailand: "Ze dacht dat haar vriendjes sliepen"
De 3-jarige Paweenuch Supholwong lag vredig te slapen naast haar beste vriendinnetje, toen de 34-jarige oud-agent Pany Kamrab binnenstormde met een mes en een pistool. De man doodde donderdag de leraren en alle kindjes in de crèche in Thailand. Behalve Paweenuch. Zij overleefde het drama op wonderbaarlijke wijze. "Ze dacht dat haar vriendjes nog sliepen."
Lees verder

Tientallen doden na nachtelijke raketaanvallen op flatgebouwen in Zaporizja
Minstens twaalf mensen zijn omgekomen door nieuwe Russische raketaanvallen afgelopen nacht op de stad Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne. Dat meldt de regionale gouverneur. Door de beschietingen liggen ook ongeveer vijftig gewonden, onder wie zes kinderen, in het ziekenhuis. Volgens het Oekraïense leger kan de dodentol nog sterk oplopen. Een bron binnen het stadsbestuur zegt dat er intussen al zeventien doden geteld zijn.
Lees verder

Onze chef voetbal stelt dat de rationele analyse bij Anderlecht ten spijt, "het op het einde van de rit altijd om punten draait"
Mocht CEO Peter Verbeke zeker weten dat ontslag nemen dé oplossing is, hij doet het direct. "Maar wat zou dat Anderlecht helpen?", vraagt onze chef voetbal zich af. Een interne rationele analyse dan maar, maar hoe onderbouwd die ook mag zijn, op het einde van de rit draait het om de punten. De rest is niet meer dan context, duiding en achtergrond.
Lees verder

BV-stylist Jody over samenwerking en goede band met prinses Delphine: "Wij lachen samen serieus wat af"
Stylist Jody Van Geert (43) nam voor 'Nina' recent de look van prinses Delphine van Saksen-Coburg (54) voor zijn rekening. Jody hulde de prinses onder meer in een bikerjacket en twee tulen rokken over elkaar. Een extravagante outfit, zeker voor een vrouw van koninklijke bloede. In 'TV Familie' vertelt de stylist over de samenwerking en over de goede band die tussen hem en prinses Delphine is ontstaan: "Het is fijn om de vrouw achter de prinses te leren kennen."
Lees verder

Maakt je radiator een tikkend geluid? Of blijft hij bovenaan koud? Zo los je dat in 3 stappen zelf op
Maakt je radiator tikkende of borrelende geluiden? Of blijft die bovenaan koud? Dan is het tijd om je radiator te ontluchten en bij te vullen met water. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat zelf doet in 3 stappen.
Lees verder

Matthias Schoenaerts samen met Kate Winslet te zien in nieuwe HBO-serie
Het gaat Matthias Schoenaerts (44) duidelijk voor de wind. Momenteel is onze landgenoot nog te zien in 'Amsterdam', een nieuwe film met onder meer Robert De Niro. Binnenkort zal Schoenaerts dan weer acteren naast de zijde van 'Titanic'-actrice Kate Winslet in een nieuwe HBO-reeks.
Lees verder

Deejay Joeri (26) en kelner Sebastien (33) slachtoffer van verkeersagressie: "We zijn bedreigd met knuppel, we schrokken zo hard"
Dj Joeri Pauwels (26) en kelner Sebastien Maes (33) waren tijdens de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september het slachtoffer van verkeersagressie in Kortrijk. Ze werden met een knuppel bedreigd. "Terwijl we niets verkeerd deden", zeggen ze. Het nieuws wordt pas nu bekendgemaakt na het bekijken van dashcambeelden.
Lees verder

Beste bier én beste brouwerij: Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog kaapt hoofdprijzen weg op Zythos Bierfestival
Ronald Mengerink en Monique de Baat van brouwerij Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog hebben voor een stunt gezorgd dankzij de vele bezoekers van het gerenommeerde Zythos Bierfestival. Met de stout Sans Pardon Bourbon Barrel Aged kregen ze de Zythos Consumententrofee, maar tegelijkertijd werden ze ook gekozen als beste brouwerij. Voor de Dochter van de Korenaar is het al de vijfde consumententrofee en daarmee zijn ze recordhouder. Om het nog unieker te maken: ze wonnen telkens met een ander bier.
Lees verder

LIVE F1. Race ligt nog altijd stil, kans op wereldtitel Max Verstappen in Japan steeds kleiner
Doet Max Verstappen het vandaag in Japan? Als hij op het circuit van Suzuka minimaal acht punten meer pakt dan Charles Leclerc en zes punten meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, dan volgt de Nederlander zichzelf op als wereldkampioen in de Formule 1. Goed begonnen is half gewonnen, want Verstappen start vanop de pole. Volg de wedstrijd hieronder LIVE!
Lees verder

BDSM-meesteres Laura (24): "Ik verdiende eens 10.000 op één uur"
In de HLN-Original 'De Wereld van Nanoe' gaat OnlyFans-ster Nanoe Vaesen langs bij BDSM-meesteres Laura (24). En zij kent duidelijk het klappen van de zweep. Want naast obscure praktijken met o.a. tepelklemmen, ball gags en chokers, doet Laura ook aan 'findom', ofwel 'financial domination'. "Dan probeer ik zoveel mogelijk geld uit iemand te halen. Sommigen geven het vrijwillig, anderen vragen nog een opdracht". Bekijk de volledige aflevering hierboven.
Lees verder

VIDEO. Laura (24) is gespecialiseerd in 'financial domination': "Ik verdiende een keer 10.000 euro op één uur"
In de HLN-Original 'De Wereld van Nanoe' gaat OnlyFans-ster Nanoe Vaesen langs bij BDSM-meesteres Laura (24). En zij kent duidelijk het klappen van de zweep. Want naast obscure praktijken met o.a. tepelklemmen, ball gags en chokers, doet Laura ook aan 'findom', ofwel 'financial domination'. "Dan probeer ik zoveel mogelijk geld uit iemand te halen. Sommigen geven het vrijwillig, anderen vragen nog een opdracht". Bekijk de volledige aflevering hierboven.
Lees verder

"Victor is onze allermooiste heling": Maarten Breckx (37) over weekends met zijn gezin en de kracht van Lies
Zijn zaterdagochtend brengt VTM NIEUWS-sportanker Maarten Breckx (37) in de zetel door met álle weekendkranten. Maar de rest van zijn weekend staat volledig in het teken van zijn vrouw Lies en hun twee zoontjes Georges en Victor. "Ik zit in een zalige fase van mijn leven, dat stabieler is dan vroeger." Al duurde het wel even vooraleer het gezin dit punt bereikte. "Lies heeft vorig jaar twee miskramen gehad. Daar moet je samen door."
Lees verder

Kom op tegen Kanker vraagt nog snel forse verhoging van accijnzen op tabak: "Elk jaar kunnen zo 14.000 Belgen gered worden van vroegtijdige dood"
Kom op tegen Kanker en kankerspecialist prof. dr. Filip Lardon pleiten voor een fikse accijnsverhoging op tabaksproducten. Met zo'n verhoging kan de regering jaarlijks 14.000 Belgen redden van een vroegtijdige dood, stelt de organisatie.
Lees verder

Sarah en Dieter getuigen in 'Extreme Makeover Vlaanderen' over het moment dat ze pleegouder werden: "Ze gingen onze tweeling uit elkaar halen"
In 'Extreme Makeover Vlaanderen' kregen Sarah en Dieter eindelijk hun 'nieuwe woning' te zien, maar daarnaast leerden de kijkers het gezin nog een beetje beter kennen. Het koppel heeft namelijk samen vijf kinderen, waarvan drie pleegkinderen. In de aflevering van zaterdag vertelden de twee alvast wat meer over het moment waarop ze besloten hebben om pleegouders te worden. "Alleen al er opnieuw aan denken, maakt mij emotioneel."
Lees verder

COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: "Als mama's de coaches van een gezin zijn, dan zijn wij vaders maar de materiaalmannen"
De knipperlichten van een BMW, een keukenmixer met een wifi-verbinding en het telefoonnummer van de papa in de schoolgegevens van een kleutertje. Dat moeten zowat de drie meest nutteloze uitvindingen ooit zijn. Een eervolle vermelding nog voor 'foodies' die een 'leuke' blog beheren op Instagram vol met 'boeiende' kitchen-hacks en ook als 'lifestylecoach' door het leven gaan. #wanderlust enzo…
Lees verder

Van Italiaanse ciabatta tot Joodse challah: 4 wereldse broodspecialiteiten die je wil geproefd hebben. "We verkopen er in België meer dan 1000 per week"
Een klassieke boterham met kaas of choco zit zo ingeburgerd in ons eetpatroon, dat we wel eens vergeten dat er nog andere soorten brood of traditionele ontbijten bestaan. We passeerden langs vier bakkers die elke nacht hun oven aanzetten om wereldse broodlekkernijen de wereld in te sturen. Welke broden proef je graag eens ter afwisseling? En eet je die ook gewoon met choco? "Sommige van onze klanten gaan naar huis met acht broden in één keer."
Lees verder

Pierre Gasly woedend nadat takelwagen voor zich opduikt tijdens F1-race: "Ongelooflijk, dit kan toch niet? Zeker na wat er hier eerder is gebeurd"
Formule 1-piloot Pierre Gasly wist tijdens de GP van Japan niet wat hem overkwam toen hij voor zich op de baan plots een takelwagen zag opdoemen. De Fransman maakte zich terecht kwaad. Zeven jaar geleden overleed zijn landgenoot Jules Bianchi na een botsing tegen een gelijkaardige machine. Uitgerekend op hetzelfde parcours.
Lees verder

LIVE F1. Herstart gegeven, kans op wereldtitel Max Verstappen in Japan steeds kleiner
Doet Max Verstappen het vandaag in Japan? Als hij op het circuit van Suzuka minimaal acht punten meer pakt dan Charles Leclerc en zes punten meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, dan volgt de Nederlander zichzelf op als wereldkampioen in de Formule 1. Goed begonnen is half gewonnen, want Verstappen start vanop de pole. Volg de wedstrijd hieronder LIVE!
Lees verder