Doorgaan naar hoofdcontent

Standard-speler vraagt vriendin ten huwelijk op het veld

Standard-speler vraagt vriendin ten huwelijk op het veld

Tussen de regen van vuurpijlen en de rellen na de wedstrijd tegen Anderlecht ging Standard-speler Aron Dønnum voor een bomvol stadion op één knie om zijn vriendin, Noors international Celin Bizet, ten huwelijk te vragen. 'Dit was het perfecte moment', vond de bruidegom in spe.

Lees verder

Alleen premier De Croo en de koning mogen waarschijnlijk naar Qatar (en enkel als de Rode Duivels stunten)

Wie gaat ons land vertegenwoordigen in de WK-tribunes in Qatar? De regering-De Croo beslist deze week over de netelige kwestie. Het voorstel dat op tafel ligt, is dat enkel de premier en de koning afreizen, en zelfs alleen als de Rode Duivels in de halve finale geraken.

Lees verder

Wereldwijd 4.000 jobs op de tocht bij Philips

Philips wil wereldwijd 4.000 banen schrappen. Problemen met machines tegen slaapapneu en schaarste in onderdelen spelen het bedrijf parten. Philips telt wereldwijd zo'n 79.000 werknemers.

Lees verder

Speurders vallen binnen in honden- en kattenkennels: 'Mogelijk broodfok'

Speurders van de federale gerechtelijke politie en enkele inspectiediensten zijn maandagochtend binnengevallen bij honden- en kattenhandelaars. De inval gebeurde naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek naar broodfokkerij en mogelijke zwendel.

Lees verder

Afvalophaler Ivago vraagt vijf miljoen euro extra voor dienstverlening aan stad Gent in 2023

Het Oost-Vlaamse afvalbedrijf Ivago vraagt vijf miljoen euro extra aan de stad Gent om volgend jaar zijn dienstverlening uit te voeren. Door de stijgende brandstof- en personeelskosten is het ophalen van huisvuil en de uitbating van recyclageparken en verbrandingsovens erg duur geworden, zegt het bedrijf.

Lees verder

Rusland verstevigt verdedigingslinie rond Hirske

De oorlog in Oekraïne woedt momenteel vooral in het zuiden. Maar Rusland houdt ook het oosten van het land in het oog, zoals in de kleinere stad Hirske.

Lees verder

Gemengde Chinese groeicijfers overtuigen niet

De Chinese groei veerde in het derde kwartaal op tot 3,9 procent, maar het beeld blijft gemengd en de machtsgreep van Xi in de partijtop voedt de twijfels. De beurzen in China reageerden negatief, de Europese openden groen.

Lees verder

Klimaatactivisten gooien aardappelpuree op werk van Monet

Na de zonnebloemen van Van Gogh werd het kunstwerk Les meules (de hooibergen) van Claude Monet zondag het doelwit van klimaatactivisten. Deze keer werd de protestactie georganiseerd door de Duitse Laatste Generatie-beweging in het Museum Barberini in Potsdam.

Lees verder

Vier lichamen uit rivier gehaald bij Rotterdam: gezin was spoorloos na bruiloft

In de rivier Lek bij Streefkerk nabij Rotterdam zijn zondag en maandag vier doden aangetroffen. Dat bevestigt de politie. Het zou gaan om een vader, moeder en twee volwassen dochters.

Lees verder

Anderlecht bevestigt ontslag van Felice Mazzu

Anderlecht zet de samenwerking stop met trainer Felice Mazzu. De coach betaalt het gelag voor de slechte resultaten: de Belgische recordkampioen staat slechts twaalfde. Paars-wit verloor acht van zijn veertien competitiewedstrijden tot dusver. Beloftencoach Robin Veldman neemt voorlopig over.

Lees verder

Koning Charles verkoopt paarden van zijn moeder

De Britse koning Charles verloopt 14 renpaarden van zijn moeder, de onlangs overleden Queen Elizabeth.

Lees verder

Disney komt voor het eerst met plussize personage in 'Reflect'

Disney+ heeft voor het eerst een plussize personage geïntroduceerd en dat nieuws is op applaus onthaald op sociale media. Bianca, een meisje dat ballet danst in de kortfilm Reflect, gaat de confrontatie aan met wat ze in de spiegel ziet.

Lees verder

'House of the dragon' durfde afwijken van de succesformule

'House of the dragon' gaf de tientallen miljoenen fans van 'Game of thrones' niet zomaar waar ze om vroegen. Een geslaagde gok, want het leverde de spannendste fictie van deze herfst op.

Lees verder

Ban op Russische olie veroorzaakt chaos op oliemarkt

De oliemarkt bereidt zich voor op de nakende Europese boycot op Russische olie. Terwijl Rusland een 'schaduwvloot' bouwt, werkt Nederland aan een crisisplan tegen een mogelijk dieseltekort.

Lees verder

Antwerpenaar maakt klassieke kunst populair via Tiktok: 'Tot in Brazilië bekijken ze mijn video's'

In amper zestig seconden geeft Matthijs Van Mierlo een spoedcursus kunst. Zijn ludieke video's maken hem razendpopulair op Tiktok, Youtube en Instagram. 'Als jongeren hierdoor naar een museum trekken, is mijn missie geslaagd.'

Lees verder

Actrice Sacheen Littlefeather loog over afkomst

Sacheen Littlefeather, de actrice die in 1973 een Oscar weigerde in ontvangst te nemen, heeft gelogen over haar roots als Native American. Dat maakte haar familie postuum bekend.

Lees verder

Rishi Sunak wordt nieuwe Britse premier

Rishi Sunak wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. De Conservatieve parlementsleden verkozen Sunak maandag tot nieuwe partijleider, waardoor hij meteen ook de nieuwe premier van het land wordt. Minuten voor de deadline kondigde zijn enigste tegenstander Penny Mordaunt aan dat ze uit de race stapte.

Lees verder

'Friends'-acteur Matthew Perry openhartig over zwaar alcohol- en druggebruik: 'Mijn collega's hielden mij recht'

Matthew Perry steekt in zijn nieuwe biografie niet onder of stoelen of banken dat zijn leven verschillende keren aan een zijden draadje hing. In Friends, lovers and the big terrible thing vertelt hij openlijk over zijn drank- en druggebruik. 'Als ik was gestorven, zou iedereen geschrokken zijn, maar niemand zou er echt van opgekeken hebben.'

Lees verder

Duidt koers van Russisch schip op toename van sabotage-acties?

Verschillende kabelbreuken vestigden de afgelopen dagen opnieuw de aandacht op de kwetsbaarheid van Europese kritieke infrastructuur. Een Russisch onderzoeksschip kwam dat dit weekend nog eens inpeperen.

Lees verder

Wouter Vandenhaute over crisis bij Anderlecht: 'De mayonaise met Mazzu pakte niet onmiddellijk'

Na een teleurstellende seizoenstart neemt voetbalclub Anderlecht afscheid van trainer Felice Mazzu. Voorlopig neemt beloftentrainer Robin Veldman over. 'We gaan niet snel-snel een nieuwe trainer aanstellen', zei voorzitter Wouter Vandenhaute op een persconferentie.

Lees verder

Bultrugwalvis maakt achterwaartse tuimeling om zichzelf uit touw te bevrijden

Een spectaculaire reddingsoperatie waarbij een bultrugwalvis werd bevrijd uit meterslange touwen levert prachtige beelden op. Na vier uur zwoegen bevrijdt het dier zichzelf met behulp van een achterwaartse tuimeling. De beelden werden genomen in het westen van Canada.

Lees verder

Belg reist illegaal mee op vrachttreinen: 'Ik doe het niet voor de kick'

Treinsurfer Gifgas reisde half Europa door op vrachttreinen. Tot vandaag bleef hij uit handen van de politie. 'Ik wil dat niemand me nadoet.'

Lees verder

Dit zijn de verantwoordelijken voor de malaise bij Anderlecht

De malaise bij Anderlecht heeft vele vaders. Van Mazzu over de spelers en het bestuur tot de supporters: niemand gaat vrijuit.

Lees verder

'Gladde bankier' moet Britse economie weer aan de praat krijgen

Premier Rishi Sunak belooft dat met hem goed bestuur terugkeert in de Britse politiek. Dat zal nodig zijn. Het VK heeft dringend nood aan stabiliteit, want de economische uitdagingen zijn gigantisch.

Lees verder

Wat doet die telefoon op tafel?

Ook aan tafel eist de smartphone steeds vaker zijn plaats op. Tussen de soep en de patatten een binnengekomen bericht checken, dat kan toch geen kwaad? Of wel? Eva Berghmans vraagt het zich af.

Lees verder

Studenten misnoegd over afwachtende communicatie KU Leuven rond verkrachtingszaak

Vorige week veroordeelde de rechtbank van Tongeren een professor van KU Leuven voor de verkrachting van een studente in 2016. Dat de universiteit er pas zondagavond over communiceerde, wordt maar matig geapprecieerd door studenten.

Lees verder

Open VLD wil andere belastinghervorming dan CD&V

Vicepremier Van Quickenborne (Open VLD) wil de belastingschijven voor wie werkt aanpassen. CD&V reageert verbaasd, want eerder was afgesproken in deze eerste fase te kiezen voor een verhoging van de belastingvrije som.

Lees verder

Gedeeltelijke zonsverduistering op komst: dit moet u weten

Dinsdagmiddag, om 12.04 uur, zal een vijfde van de zonneschijf verduisterd zijn door de maan. Bijzonder aan deze eclips is dat hij nergens totaal is. Voor een volledige verduistering in België moeten we wachten tot 2090.

Lees verder

Oekraïense leger richt zich tot Wit-Russen: 'We weten dat jullie het juiste zullen doen'

Het ministerie van Defensie heeft een opvallende video verspreid die gericht is aan de Wit-Russen. Het ministerie legt enkele argumenten op tafel waarom de Wit-Russische bevolking niet verleid moeten worden om mee te vechten in de oorlog aan de zijde van de Russen. 'We vragen jullie niet je zonen, echtgenoten, vaders, broers te begraven', klinkt het.

Lees verder

Archeologen stoten op 17e eeuws Zweeds oorlogsschip

Zweedse onderwaterarcheologen hebben het lang verloren gewaande zusterschip van het 17e-eeuwse oorlogsschip Vasa ontdekt, dat tijdens zijn eerste reis zonk. Het wrak van Äpplet was al ontdekt in 2021. Nu konden onderzoekers bevestigen dat het gaat om het Zweedse zusterschip.

Lees verder

Gezocht: jonge ouders die worstelen met stress

Voor een artikel over stress bij jonge ouders zoeken we lezers die willen getuigen. Op welke momenten ervaar jij stress als ouder? Hoe uit zich dat? Wat doe je om tot rust te komen?

Geïnteresseerden kunnen mailen naar maaikevanmelckebeke@gmail.com.

Lees verder

'De hooligans zijn beter georganiseerd dan de politie'

Als supporters een kaartje kopen, zouden ze niet de bedenking mogen maken: zijn we veilig of niet?, vindt Pro League-ceo Lorin Parys. Hij overweegt nu zelfs een verbod op uit-supporters bij risicomatchen.

Lees verder

De politieke herfstcollectie

Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.

Lees verder

Tesla verlaagt prijzen China door concurrentie

Tesla moet zijn prijzen in China noodgedwongen verlagen als gevolg van scherpere concurrentie. De prijzen van de elektrische auto's zijn er met ongeveer 5 procent teruggeschroefd, maakte het concern bekend.

Lees verder

Energieprijzen dalen, maar zijn ze bestand tegen eerste koudeprik?

Wie een variabel contract heeft, kan vanaf volgende maand uitkijken naar een aanzienlijke verlaging van de voorschotfactuur. De gemiddelde elektriciteitsprijs ligt in oktober twee derde lager dan in augustus. Tegelijk blijft de gasprijs maar dalen.

Lees verder

Luid protest van kunstensector tijdens Antwerpse gemeenteraad

In Antwerpen is de gemeenteraadszitting maandagavond van start gegaan onder luid protest van de kunstensector aan de ingang van het stadhuis.

Lees verder

Kasteelheer veroordeeld tot geldboete voor uitzetten van eenden

In Antwerpen is een kasteelheer veroordeeld voor het uitzetten van wilde eenden. Vogelbescherming Vlaanderen hoopt dat het vonnis andere overtreders afschrikt.

Lees verder

'Will & Grace'-acteur Leslie Jordan (67) overleden na auto-ongeval

De Amerikaanse acteur Leslie Jordan is op 67-jarige leeftijd gestorven. Hij was volgens Amerikaanse media betrokken bij een auto-ongeval.

Lees verder

VS klaagt twee Chinese spionnen aan die geheimen wilden stelen in Huawei-onderzoek

Twee Chinese inlichtingenofficieren wilden een Amerikaanse ambtenaar omkopen om voorkennis te verkrijgen over een strafzaak tegen het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei. De aanklagers onthulden ook aanklachten tegen vier andere Chinese staatsburgers.

Lees verder

Ceo Bpost zet tijdelijk stap opzij wegens interne audit

Dirk Tirez, de ceo van Bpost, zet tijdelijk een stap opzij. De directe aanleiding is een interne audit bij het postbedrijf over de manier waarop de aanbesteding voor het nieuwe krantencontract tot stand is gekomen.

Lees verder

Witte Huis: er loopt geen onderzoek naar Elon Musk

Bij de Amerikaanse autoriteiten loopt geen onderzoek naar Elon Musk. Dat heeft het Witte Huis maandag bekendgemaakt, meldt persbureau Bloomberg.

Lees verder

Podcast | David Van Reybrouck in gesprek met Greta Thunberg

Dit is een gastaflevering van onze nieuwspodcast Vandaag. Cultuurhistoricus David Van Reybrouck en journaliste Eva Rovers praten met de bekende klimaatactiviste Greta Thunberg. Vandaag verschijnt immers haar boek 'Het klimaatboek', waarin zij aan meer dan 100 wetenschappers, leiders en schrijvers uit de wereld het woord geeft. Het boek, dat verschijnt bij De Bezige Bij.

Lees verder

Greta Thunberg: 'Politici zeggen graag dat ze het onder controle hebben, maar dat is niet zo'

Greta Thunberg heeft een boek geschreven en gaat erover in gesprek met David van Reybrouck. Waarom een boek? 'Als we de klimaatnoodtoestand volledig begrijpen, dan zullen we snappen dat er geen verandering zal komen als we gewoon achterover leunen en toekijken en wachten tot er dingen gebeuren. Dan zullen we weten dat we zelf iets moeten creëren, dat we uit onze comfortzones moeten stappen en verandering moeten eisen.' En ze is optimistisch: 'Als mensen besluiten dat we er genoeg van hebben, dan kunnen we bijna alles veranderen, dat hebben we in de geschiedenis al vele malen gezien en het kan waarschijnlijk weer gebeuren.'

Lees verder

Podcast | Wordt er in Wallonië een nieuw politiek kartel gesmeed?

Het rommelt in de Waalse politiek. Volgens hardnekkige geruchten is er een nieuw kartel in de maak tussen Défi - het vroegere FDF -, Les Engagés - het vroegere CDH – en Jean-Luc Crucke, voormalig minister van de MR? van wie eind vorige week bekend raakte dat hij lijdt aan kanker. Wat betekent dat allemaal voor het politieke landschap ten zuiden van de taalgrens? En: wat zouden de gevolgen kunnen zijn voor de rest van het land?

Lees verder

'Anderlecht kan zich niet langer meer permitteren dan de rest'

Op de dag waarop hij Felice Mazzu ontsloeg als trainer, pleitte voorzitter Wouter Vandenhaute (60) voor een 'cultuuromslag' bij zijn club. 'Anderlecht is altijd de rijkste geweest en kon zich meer permitteren. Die tijd is voorbij.'

Lees verder

David Van Reybrouck sprak met Greta Thunberg

Dit is een extra gastaflevering van onze nieuwspodcast Vandaag. Cultuurhistoricus David Van Reybrouck en journaliste Eva Roovers praten met de bekende klimaatactiviste Greta Thunberg. Vandaag verschijnt immers haar boek Het klimaatboek, waarin zij aan meer dan 100 wetenschappers, leiders en schrijvers uit de wereld het woord geeft. Het boek verschijnt bij De Bezige Bij.

Lees verder

Dinsdag eerst wisselvallig, daarna droog en meer zon

Het is dinsdag eerst nog licht wisselvallig met op vele plaatsen veel bewolking en vooral aan zee en mogelijk ook in de Ardennen een bui. In de loop van de dag wordt het overal droog met geleidelijk meer zon.

Lees verder

Meeste coronaparameters in dalende lijn

De meeste coronaparameters gaan opnieuw in dalende lijn. Enkel bij het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorg is een toename vast te stellen. Dat blijkt dinsdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Laptop gekregen, maar kwart van de scholieren moet die op school laten: 'Vaak leerlingen die thuis geen toestel hebben'

Meer dan een kwart van de middelbare scholieren mag zijn laptop niet meenemen naar huis. Vooral in het beroepsonderwijs is het een gangbare praktijk dat de laptop op school blijft. 'Een aandachtspunt voor scholen, want net die doelgroep heeft thuis minder toegang tot een computer', zegt Amy Quintelier van de onderwijsinspectie.

Lees verder

Eden Hazard kijkt reikhalzend uit naar WK: 'Ik heb de lat hoog gelegd'

Veel spelen doet Eden Hazard op dit moment niet bij Real Madrid, maar de kapitein van de Rode Duivels kijkt reikhalzend uit naar het aankomende WK.

Lees verder

Ook veel Franstalige kiezers tonen zich migratiekritisch

Belgen staan 'eerder negatief' tegenover migratie, aldus Randstad. Het denken erover is sterk gepolitiseerd, met grotere verschillen tussen electoraten dan tussen landsdelen.

Lees verder