Doorgaan naar hoofdcontent

Sober October’: 3 experts over alle effecten van alcohol op ons lijf. “Je ziet er grauw en bleek uit”

HLN
Sober October': 3 experts over alle effecten van alcohol op ons lijf. "Je ziet er grauw en bleek uit"
Deze maand is 'Sober October', voor veel mensen een periode waarin ze dertig dagen lang alcohol mijden. Niet nodig, denk jij misschien, want: 'Ik drink maar af en toe.' Gevaarlijk, zeggen experts, want zelfs bij een sociale of sporadische drinker tekenen die paar glazen je figuur, huid, organen, en brein. Een toxicoloog, leverspecialist en medisch socioloog overlopen álle effecten van alcohol. "Vrouwen die drinken hebben een vijfde meer kans om borstkanker te ontwikkelen."
Lees verder

Panikerende wegpiraat scheurt met 160 per uur door Gent: "Mocht ik met die snelheid gecrasht zijn, dan stond ik hier waarschijnlijk niet meer voor u"
Omdat hij zowat alle voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs had geschonden, trachtte een jonge bestuurder aan een politiecontrole in de Doornzelestraat te ontkomen. Hij haalde daarbij snelheden tot 160 km per uur. Later bleek dat er ook cannabis in zijn bloed zat. "Zolang u niet van de drugs af bent, laat ik u niet toe in het verkeer."
Lees verder

Staking NMBS: slechts 1 op de 4 treinen rijdt woensdag
Door een staking van de vakbonden bij de NMBS zal vanaf dinsdag 4 oktober om 22 uur tot en met woensdag 5 oktober slechts een kwart van de treinen rijden. Dat meldt de openbaarvervoersmaatschappij maandag.
Lees verder

Wilrijks Vlaams Belanger onder vuur nadat hij Lamkel Zé "mensaap" noemt: "Gezegd in een opwelling, ik ben géén racist"
Didier Lamkel Zé werd tijdens en na de wedstrijd met KV Kortrijk tegen Antwerp het slachtoffer van racisme. Ook Wilrijks districtsraadslid Werner De Gres (Vlaams Belang) deed zijn duit in het zakje. In een commentaar op sociale media noemt hij de 26-jarige Kameroense voetballer een "mensaap". Volgens De Gres gebeurden de uitspraken "in een opwelling". Vlaams Belang kan de post van De Gres in ieder geval niet smaken en zette De Gres onmiddellijk op non-actief.
Lees verder

Cameraman stopt met filmen tijdens live-uitzending en helpt slachtoffers orkaan Ian: "Alles in orde daar?"
Een Australische cameraman heeft, live in de nieuwsuitzending, mensen geholpen die hun huis moesten verlaten door orkaan Ian. De beelden zijn gemaakt in het zwaar getroffen Naples, in de Amerikaanse staat Florida. Terwijl journalist Tim Lester vertelt hoe groot de schade is, zet Glen Ellis zijn camera even op de grond. Hij loopt het water in en helpt mensen met oversteken.
Lees verder

Australische cameraman stopt met filmen tijdens live-uitzending en helpt slachtoffers orkaan Ian: "Alles in orde daar?"
Een Australische cameraman heeft, live in de nieuwsuitzending, mensen geholpen die hun huis moesten verlaten door orkaan Ian. De beelden zijn gemaakt in het zwaar getroffen Naples, in de Amerikaanse staat Florida. Terwijl journalist Tim Lester vertelt hoe groot de schade is, zet Glen Ellis zijn camera even op de grond. Hij loopt het water in en helpt mensen met oversteken.
Lees verder

Dit is het 'monsterwapen' waar de Oekraïners mee strijden: Snipex Alligator weegt 25 kilo en is langer dan militair zelf
De Snipex Alligator is de naam van het megawapen waarmee Oekraïense militairen de strijd aangaan tegen de Russen voertuigen. Het geweer van twee meter lang is van Oekraïense makelij, heeft een enorm penetratievermogen en wordt ingezet tegen luchtverdedigingssystemen, bunkers en zelfs vliegtuigen. Gewicht: 25 kilo.
Lees verder

De Snipex Alligator, het geweer waar de Oekraïners mee strijden: 25 kilo zwaar en langer dan militair zelf
De Snipex Alligator is de naam van het megawapen waarmee Oekraïense militairen de strijd aangaan tegen de Russen voertuigen. Het geweer van twee meter lang is van Oekraïense makelij, heeft een enorm penetratievermogen en wordt ingezet tegen luchtverdedigingssystemen, bunkers en zelfs vliegtuigen. Gewicht: 25 kilo.
Lees verder

Evenepoel drukt geruchten over mogelijk vertrek de kop in: "Vervelend, want ik ben heel gelukkig bij Quick.Step"
Morgen rijdt Remco Evenepoel zijn eerste wedstrijd in de regenboogtrui, de Mémorial Frank Vandenbroucke in Binche. Aan de vooravond van de koers kreeg Evenepoel natuurlijk ook vragen over de geruchten omtrent een transfer naar Ineos Grenadiers, maar die drukte hij de kop in. "Ik ben heel gelukkig bij Quick.Step-Alpha Vinyl en zie geen enkele reden om te vertrekken."
Lees verder

Evenepoel drukt geruchten over mogelijk vertrek de kop in: "Vervelend, ik ben heel gelukkig bij Quick.Step"
Morgen rijdt Remco Evenepoel (22) zijn eerste wedstrijd in de regenboogtrui, de Mémorial Frank Vandenbroucke in Binche. Aan de vooravond van de koers kreeg Evenepoel natuurlijk ook vragen over de geruchten omtrent een transfer naar Ineos Grenadiers, maar die drukte hij de kop in. "Ik ben heel gelukkig bij Quick.Step-Alpha Vinyl en zie geen enkele reden om te vertrekken."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Human Playground': Vlaamse documentaire met een Hollywoodster
Een Vlaamse documentairemaakster met een wereldpremière op Netflix. Dat is al behoorlijk straf. Maar nog straffer wordt het als die documentaire ingelezen wordt door een van de hotste Hollywoodsterren van het moment, Idris Elba.
Lees verder

Werd de vermiste chihuahua van Paris Hilton opgevreten door een coyote?
Paris Hilton (41) is al enkele weken wanhopig op zoek naar haar vermiste hondje, chihuahua Diamond Baby. Ze denkt dat 'haar dochter' tijdens het verhuizen in Beverly Hills naar buiten kon glippen. Er werd een grote zoekactie op poten gesteld, maar nu wordt er toch stilaan gevreesd voor een tragische afloop. Paris en haar entourage vermoeden dat het arme dier ten prooi is gevallen aan een coyote.
Lees verder

Vergelijkers gas en elektriciteit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs
Door de geëxplodeerde gas- en elektriciteitsprijzen is het enorm populair om te zoeken naar de ideale leverancier. Bij prijsvergelijker MijnEnergie waren er tijdens de eerste negen maanden van 2022 dubbel zoveel simulaties als tijdens dezelfde periode in 2021. Bij energieregulator VREG werd de V-test tijdens de eerste helft van dit jaar al bijna even vaak gebruikt als tijdens heel 2022. Maar er schuilt een addertje onder het gras: de geschatte jaarprijs.
Lees verder

Verpleegkundige Brecht (47) reanimeert jonge volleybalspeler (19) na hartfalen tijdens wedstrijd: "Zijn mama stond plots achter me en heeft me geknuffeld en bedankt"
Martin Perin, een 19-jarige volleybalspeler uit Maaseik, heeft zijn leven te danken aan Deinzenaar Brecht Ingels. De 47-jarige verpleegkundige zat zaterdagavond toevallig in het publiek, toen Perin tijdens een volleybalwedstrijd in Aalst plotseling in elkaar zakte. De jongeman kreeg een hartstilstand, maar Brecht kon hem met hartmassage en een defibrillator reanimeren. "De basiskennis van EHBO zou standaard gegeven moeten worden in het lager onderwijs", zegt Brecht.
Lees verder

Julia Fox getuigt op TikTok hoe het is om te leven met ADHD en OCD
Op TikTok vertelt model Julia Fox (32) hoe het is om met ADHD en OCD te leven. Op momenten is ze heel productief en heeft ze het gevoel dat ze de wereld aankan, op andere momenten voelt het alsof ze "niet kan bewegen". Ook geeft ze eerlijk toe dat ze marihuana gebruikt om haar OCD te behandelen. "Als ik geen wiet heb gerookt, dan tel ik het aantal letters in bepaalde woorden tot ik aan tien kom", zegt ze terwijl ze een bad neemt.
Lees verder

Deurbelca­me­ra filmt hoe helikopter in voortuin valt: "Ik kijk rechts, en daar ligt een helikopter"
Michelle Salazar schrikt zaterdagochtend op van een luid kabaal. De jonge vrouw uit het Californische Fresno kijkt opzij, en ziet een helikopter in de voortuin liggen. Een deurbelcamera van een buurtbewoner filmt hoe het toestel een boom velt, en tussen het huis en de straat tot stilstand komt. Als bij wonder lopen de piloot en zijn passagier slechts lichte verwondingen op.
Lees verder

IN BEELD. Andie MacDowell (64) steelt de show tijdens Paris Fashion Week
Andie MacDowell (64) pronkte afgelopen zondag met haar grijze krullen op de catwalk van L'Oréal tijdens Fashion Week in Parijs. Maar ook andere modellen op leeftijd stalen er reeds de show op de catwalk. Zo straalden Naomi Campbell (52), Linda Evangelista (57) en zelfs Cher (76) eveneens in glamoureuze outfits. Dit waren de meest opvallende veteranen.
Lees verder

Zo is zangeres Camille (21) achter de schermen. "Als ik dronken ben, ga ik heel hard dansen"
Na een waanzinnig drukke zomer pakt ze uit met haar nieuwe album 'SOS' en speelt ze in november voor vijf uitverkochte Lotto Arena's. Het gaat hard voor zangeres Camille (21). Maar faam komt in haar geval ook met gênante situaties, amper rust, eenzaamheid en leren liegen, bekent de jonge deerne ons, wanneer ze onze dertien stoute vragen beantwoordt. "Als mensen mij onrecht aandoen, word ik een leeuwin."
Lees verder

"Ik haalde snotjes uit mijn neus en plakte die onder de zetel." De ondeugende kantjes van zangeres Camille (21)
Na een waanzinnig drukke zomer pakt ze uit met haar nieuwe album 'SOS' en speelt ze in november voor vijf uitverkochte Lotto Arena's. Het gaat hard voor zangeres Camille (21). Maar faam komt in haar geval ook met gênante situaties, amper rust, eenzaamheid en leren liegen, bekent de jonge deerne ons. "Als mensen mij onrecht aandoen, word ik een leeuwin."
Lees verder

BV 24/7. Stephanie Planckaert en Christopher genieten van Lindos en Sieg De Doncker gaat fietsen met zijn dochter
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder