Doorgaan naar hoofdcontent

Skov Olsen blonk uit in de eerste helft bij Club Brugge, maar werd na de rust plots gewisseld: “Er moest iets gebeu...

Skov Olsen blonk uit in de eerste helft bij Club Brugge, maar werd na de rust plots gewisseld: "Er moest iets gebeuren"

Ietwat verrassend stond Andreas Skov Olsen aan de aftrap, maar kort na de rust werd de smaakmaker al gewisseld. Met recht en reden: Carl Hoefkens bracht Meijer om de nul te houden. En dat rendeerde. "Atlético was zwaar aan het drukken, dus er moest iets gebeuren."

Lees verder

Ook Spaanse kranten vol lof voor uitblinker Simon Mignolet: "Atlético stortte zich te pletter op een gele muur van 1m93"

In de Spaanse kranten was er vooral aandacht voor FC Barcelona, dat op de rand van de uitschakeling in de Champions League staat. Maar ook Simon Mignolet eiste zijn plekje op. Zijn glansprestatie die Club Brugge een 0-0-gelijkspel op Atlético Madrid opleverde, domineerde de Spaanse krantentitels na Atlético-Club Brugge. Er sprak ook frustratie uit: "Atlético had nog de rest van de avond in het strafschopgebied van Brugge kunnen vertoeven, het resultaat was hetzelfde geweest", aldus Marca.

Lees verder

Geen kwartfinale voor Kimmer Coppejans in Challenger Seoel

Kimmer Coppejans (ATP 203) heeft de tweede ronde op het Challengertoernooi in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel niet overleefd. De 28-jarige Oostendenaar verloor na één uur en 21 minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-4) van de Duitser Maximilian Marterer (ATP 162).

Lees verder

Fulham-spits Aleksandar Mitrovic heeft nog steeds paars bloed: "Club Brugge groter dan Anderlecht? Nooit"

Overal waar hij komt wordt hij een legende. Aleksandar Mitrovic (28) stal tussen 2013 en 2015 de show bij Anderlecht, maar ondertussen maakte de spits 102 goals bij Fulham en kwalificeerde hij Servië voor het WK in Qatar. Waar is de tijd dat Mitro twee keer rood kreeg op Club Brugge? "In Brussel ben ik een man geworden", klinkt het.

Lees verder

VIDEO. Applaus (en veel selfies) van Brugse fans voor Simon Mignolet op Madrileense luchthaven

Club Brugge was daags na de stunt in Madrid vroeg uit de veren, want het vloog vanmorgen om 9u30 terug naar België. Op de luchthaven in Madrid werden de spelers aangemoedigd door meegereisde supporters. Uitblinker Simon Mignolet werd extra luid toegejuicht en -gezongen.

Lees verder

DISCUSSIE. Keept Mignolet momenteel op het niveau van Courtois en is hij te groot voor de Belgische competitie?

Het sprookje van Club Brugge in de Champions League blijft maar duren. De landskampioen plaatste zich woensdagavond al, met nog twee poulematchen te gaan, voor de 1/8ste finales dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid. Dé held van de avond was andermaal Simon Mignolet die zich vol overgave voor elke Spaanse bal smeet en zo voor de vierde match op het kampioenenbal zijn netten schoon hield.

Lees verder

Drie Belgen gaan naar WK skeeleren

België vaardigt drie skeeleraars af voor de wereldkampioenschappen, die van 28 oktober tot en met 8 november in Buenos Aires (Argentinië) worden gehouden. Het gaat om Fran Vanhoutte, Jason Suttels en junior Jorun Geerts. Bondscoach Remy Hubert had ook Indra Médard geselecteerd, maar die gaf er de voorkeur aan in die periode te gaan schaatsen.

Lees verder

Uitstekende prestaties in de Champions League legt Club Brugge geen windeieren: op naar de 50 miljoen (!) euro

De uitstekende sportieve prestaties van Club Brugge in de Champions League hebben ook hun weerslag op financieel gebied. En nog geen klein beetje.

Lees verder

Voetbalbond zoekt versterking voor de eDevils, de virtuele nationale voetbalploeg

De Voetbalbond gaat op zoek naar versterking voor de eDevils, zeg maar de virtuele nationale voetbalploeg. In oktober worden vier online kwalificatietoernooien gehouden waarbij amateurtalenten uit het hele land vanuit hun zetel thuis kunnen tonen wat ze in hun mars hebben.

Lees verder

Remco Evenepoel heeft keuze Giro of Tour nog niet gemaakt, maar heeft nog ander doel: "Ik wil het WK tijdrijden afvinken"

Op de jaarlijkse teammeetings van Quick-Step Alpha Vinyl is de voorbije dagen duidelijk een en ander besproken tussen Patrick Lefevere en Remco Evenepoel . "Het WK tijdrijden is iets waar ik me volgend jaar iets nadrukkelijker op wil voorbereiden", aldus Evenepoel. "De Tour of de Giro? Daar zijn we nog niet helemaal uit."

Lees verder

Anders schakelen voor Van Aert en Pogacar: "Jumbo-Visma en UAE maken gevoelige overstap naar nieuwe materiaalfabrikant"

Volgens berichten op Cyclingnews en Wielerflits zullen Jumbo-Visma (onder andere Wout van Aert en Jonas Vingegaard) en Team UAE (Tadej Pogacar) in 2023 moeten wennen aan een nieuwe manier van schakelen. De Nederlandse wielerploeg zou na een jarenlang partnership met Shimano overstappen op SRAM als leverancier van versnellingsgroepen, terwijl UAE vanaf 2023 net in zee zou gaan met Shimano. Pogacar schakelde tot nu met Campagnolo-onderdelen.

Lees verder

Will Still (ex-Beerschot en Lierse) wordt hoofdcoach ad interim bij Stade Reims

Stade Reims, de club van onze landgenoten Thomas Foket, Maxime Busi en Thibault De Smet, heeft zijn coach Oscar Garcia ontslagen. De 49-jarige Spanjaard betaalt de tol voor de tegenvallende resultaten. Met assistent Will Still neemt een andere Belg op interimbasis het roer over.

Lees verder

Sterkhouder Teuma verlengt contract bij Union

Teddy Teuma (29) krijgt loon naar werken bij Union. De middenvelder van Union heeft een verlengd en verbeterd contract getekend tot 2025.

Lees verder

Kirsten Flipkens staat in de halve finales van het dubbelspel in Roemenië

Kirsten Flipkens heeft zich aan de zijde van de Duitse Laura Siegemund geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Roemeense Cluj-Napoca. Flipkens en Siegemund haalden het in hun kwartfinale na één uur en negen minuten tennis in twee sets (6-1 en 6-4) van het Italiaanse duo Lucia Bronzetti en Jasmine Paolini.

Lees verder

Wordt Simon Mignolet eerste doelman in 33 jaar die Gouden Schoen wint? Jean-Marie Pfaff is zeker: "Je kan er niet omheen"

Kan Simon Mignolet de Gouden Schoen nog ontlopen na zijn nieuwe glansprestatie op het veld van Atlético Madrid? Al 33 jaar is het geleden dat een doelman die prijs pakte en in de geschiedenis zijn er nog maar drie keepers die erin slaagden. Het is o zo moeilijk. "Maar om deze prestaties kan je echt niet heen", zegt Jean-Marie Pfaff, die de Gouden Schoen in 1978 won. De cijfers van Mignolet zetten die stelling van El Sympatico alleen maar kracht bij.

Lees verder

Chinese 'coronagijzeling' is verteerd, op naar Team BB: skeletoni Kim Meylemans begint met vriendin en nieuw team aan seizoen

Van tranen in Peking na een olympische 'coronagijzeling' naar een glimlach, verse moed, een hoop ambitie en een behoorlijk gewijzigd team: skeletoni Kim Meylemans (26) is klaar voor een nieuw seizoen, samen met haar Braziliaanse vriendin en collega-topsportster Nicole Silveira. Vandaar: Team BB, Belgium en Brazil.

Lees verder

Thibaut Courtois nog steeds niet op training, komt Clásico stilaan in gevaar?

Rode Duivel Thibaut Courtois, die door last van zenuwpijn in de onderrug zijn laatste wedstrijd speelde op 25 september met de Rode Duivels, is vandaag niet verschenen op het trainingsveld bij Real Madrid. De Spaanse sportkranten beginnen zich zorgen te maken over zijn inzetbaarheid. "Het zal kantje boord worden", klinkt het bij Marca.

Lees verder

Bemelmans viert zijn afscheid met laatste dubbeltoernooi, Malisse speelt met Schwartzman

Ruben Bemelmans zal volgende week voor het laatst in actie komen als professionele tennisser. De 34-jarige Limburger werkt het dubbeltoernooi af op de European Open in Antwerpen. Hij zal samenspelen met Alexander Blockx. Ook Xavier Malisse zal opnieuw dubbelen in Antwerpen. Hij doet dat aan de zijde van de Argentijn Diego Schwartzman.

Lees verder

Papa van Simon Mignolet na heroïsche prestatie van zijn zoon: "Mijn huisarts gaat niet content zijn"

Terwijl Simon Mignolet donderdagochtend de terugvlucht nam vanuit Madrid, probeert pa Stefaan te bekomen van de thriller tegen Atlético. "Dat laatste kwartier van de match was waanzin. Mijn huisdokter gaat weer niet content zijn", lacht Stefaan Mignolet.

Lees verder

Binnenkijken in de Engelse 'darts crib' van Dimitri Van den Bergh: "Dit is waar de 'magic' happens"

Dit weekend moet Dimitri Van den Bergh alweer aan de bak. Dan staat namelijk de laatste manche van de European Tour op het programma, de Gibraltar Darts Trophy. Van den Bergh verloor onlangs een felbevochten kwartfinale op de World Grand Prix, ondanks felle steun van het publiek in Leicester. Zijn 'thuispubliek' want 'The DreamMaker' heeft een woning in de Engelse stad.

Lees verder

Club Brugge-CEO Vincent Mannaert na de historische kwalificatie: "De opbrengsten hiervan zetten we opzij voor ons nieuwe stadion"

Club Brugge bij de beste zestien van Europa: dat had ook Vincent Mannaert (48) niet verwacht. De CEO genoot in Madrid met volle teugen van deze zoveelste triomf, waar blauw-zwart nog lang profijt van zal hebben. Maar hij blijft tegelijk met de voetjes op de grond. "De grootste fout die we nu kunnen maken, is denken dat we te groot zijn voor België."

Lees verder

Nicky Degrendele meteen out in de sprint: "Een kutgevoel, maar in de keirin zondag kan het wel lukken"

Nicky Degrendele (26) werd op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines in de sprint uitgeschakeld in de 1/16de finales. "De voorbereiding verliep niet vlekkeloos, maar ik blijf er in geloven."

Lees verder

Red Flames zakken na WK-exit naar 20e plaats op FIFA-ranking

De Belgische voetbalvrouwen zakken op de donderdag verschenen ranking van Wereldvoetbalbond FIFA met een positie naar de twintigste plaats. De Verenigde Staten voeren de ranglijst nog altijd aan.

Lees verder

Neefje van F1-legende Michael Schumacher loopt zware blessure op bij horrorcrash, maar krijgt de schuld: "Dat is het makkelijkste"

David Schumacher staat zes weken aan de kant. De 20-jarige zoon van Ralph Schumacher, de jongere broer van F1-icoon Michael Schumacher, brak zijn rug na een zware crash in de Duitse DTM op het circuit van Hockenheim.

Lees verder

Lotte Kopecky vervangt Bossuyt in omnium op WK baanwielrennen en komt zo in actie in vier (!) disciplines

Lotte Kopecky (26) vervangt vrijdag op het WK baanwielrennen Shari Bossuyt in het omnium. Dat betekent dat de vicewereldkampioene op de weg maar liefst vier disciplines afwerkt op de piste van Saint-Quentin-en-Yvelines.

Lees verder

Nafi Thiam breekt na samenwerking van 14 jaar met coach Roger Lespagnard: "Bedankt om in me te geloven"

Opvallend nieuws uit de Belgische atletiekwereld. Tweevoudig olympisch kampioen Nafi Thiam breekt met haar coach Roger Lespagnard.

Lees verder

Nieuwe naam, nieuwe formule, oude zorgen: alles wat u moet weten over de start van de volleybalcompetitie

Zaterdag start de nieuwe volleybalcompetitie in ons land. Met een nieuwe naam, volgens een nieuwe formule, maar veel van de zorgen – kleinere budgetten, uitdunnende tribunes en krimpende media-aandacht – zijn oud. Vijf vragen over de Volley Lotto League.

Lees verder

Radja Nainggolan riskeert nu tot 5 jaar rijverbod, advocaat: "We gaan zijn auto terugvragen, zodat hij met chauffeur naar de training kan"

Rijden zonder rijbewijs na zijn eerdere rijverbod kan ex-Rode Duivel Radja Nainggolan (34) zuur opbreken. De maximumstraf kan oplopen tot 2 jaar cel, 16.000 euro boete en 5 jaar rijverbod. Zijn advocaat Omar Souidi wil bovendien de procureur vragen om Nainggolans in beslag genomen auto terug te geven.

Lees verder

Nieuwe naamsponsor Dstny wil nieuwe wind door wielerploeg van Nationale Loterij laten waaien: "Er is veel te lang geteerd op het succes van het verleden"

Lotto-Soudal wordt straks Lotto-Dstny, maar het scheelde geen haar of de nieuwe naamsponsor had zich nog voor de ploeg één meter had gereden uit het project teruggetrokken. Onder meer de nakende degradatie uit de World Tour zorgde voor twijfel. "Er wás een clausule die ons toeliet eruit te stappen", bevestigt CEO Daan De Wever. Dat hij toch met het project doorgaat, heeft maar één reden: de ploeg heeft beloofd De Wever in zijn harde analyse te volgen. "Deze ploeg heeft veel te lang stilgestaan."

Lees verder

Beerschot ontvangt dit weekend Dender: "Compliment dat tegenstander zich telkens aanpast"

Beerschot is na de nederlaag tegen RWDM van de eerste naar de vierde plaats getuimeld in de Challenger Pro League. Maar niet getreurd, coach Andreas Wieland was toch tevreden met de prestatie van zijn team. Hij hoopt wel dat zijn spelers beter gewapend zullen zijn tegen de scherpe counters van de tegenstanders.

Lees verder

Tot vijf jaar stadionverbod voor hooligans KV Mechelen die mede-supporters aanvielen

De supporters van KV Mechelen die na de wedstrijd tegen Westerlo eind augustus een vechtpartij veroorzaakten, werden veroordeeld tot stadionverboden van 54 tot zestig maanden. Bij de vechtpartij deelden mede-supporters en medewerkers van de club in de klappen. De club en het Malinwa Supportersorgaan zeggen tevreden te zijn met de opgelegde straffen.

Lees verder

Dan Bigham klopt Filippo Ganna: niet Italië maar Groot-Brittannië is wereldkampioen ploegenachtervolging

Italië heeft zijn wereldtitel op de ploegenachtervolging niet kunnen verlengen. Ondanks het beukwerk van Filippo Ganna (26) werd de Squadra Azzurra geklopt door Groot-Brittannië. Opvallend: bij de Britten zat Dan Bigham in het team: de ingenieur van INEOS die het werelduurrecord verbrak als voorbereiding op de geslaagde poging van Ganna.

Lees verder

OVERZICHT. Zelfs 'Thuis' moet wijken voor WK voetbal: VRT zendt 64 matchen uit in 28 dagen

Over vijf weken start het WK voetbal in Qatar, integraal te volgen op de VRT. Voetbalfans komen ruim aan hun trekken. In die mate zelfs dat het normale aanbod op Eén en Canvas grotendeels wegvalt. Een overzicht.

Lees verder

Meteen goud! Lotte Kopecky wordt wereldkampioene afvalling na knappe demonstratie

Lotte Kopecky (26) is het WK baanwielrennen fantastisch gestart: met een wereldtitel. In de afvalling was ze heer en meester, meteen goed voor goud. De eerste regenboogtrui is binnen, er kunnen er nog drie volgen.

Lees verder

AA Gent vermijdt blamage, maar Buffalo's verliezen kansloos in Zweden in de Conference League

De Europese campagne van AA Gent ontwikkelt zich stilaan tot een lijdensweg. Djurgarden smeerde het team van Hein Vanhaezebrouck een 4-2 nederlaag aan en zo kregen de Gentse kansen op Europees overwinteren een bijzonder grote knauw. De ontzettend gretige Zweden legden dan ook alle (bekende) pijnpunten bij Gent pijnlijk bloot. Stilaan loert de crisis opnieuw om de hoek in Gent.

Lees verder

Zes goals aan Den Dreef: Union behoudt ongeslagen status na swingende comeback tegen Braga

Classic Union: het is nooit gedaan. De Brusselaars maakten een 1-3-achterstand goed tegen Braga en zijn nu al zeker van Europees voetbal na de winter. Wat een ploeg, wat een ommekeer, wat een avond.

Lees verder

Droomhuwelijk van ex-topvoetballer eindigt in vechtscheiding: "Eerst stierf mijn vader, toen kreeg ik zelf corona. En ze was er nooit voor mij"

De Italiaanse topvoetballer Francesco Totti (45) en zijn vrouw Ilary Blasi (41) werden wel eens de Angelina Jolie en Brad Pitt van Italië genoemd. Knap, succesvol en schatrijk. En de vergelijking gaat zelfs nog verder, want beide droomhuwelijken eindigden intussen in vechtscheidingen. Totti en Blasi staan vrijdag voor de rechter. "Eerst stierf mijn vader, toen kreeg ik zelf corona. En ze was er nooit voor mij."

Lees verder

Tuur Dens grijpt net naast WK-medaille in de scratch: "Toen ik dacht dat ik ging winnen, ontploften de benen"

Bijna evenaarde Tuur Dens (22) zijn stunt van vorig jaar: een medaille pakken op de scratch op het WK baanwielrennen. Toen werd het zilver en nu leek hij zelf op weg naar goud. Maar hij kraakte in de laatste meters en werd vierde. "Ik startte om te winnen en heb nu zelfs geen troostprijs."

Lees verder

Wat moet Philippe Clement hiervan gedacht hebben? AS Monaco scoort een eigen doelpunt om U tegen te zeggen

Philippe Clement en AS Monaco trokken donderdag naar Turkije voor een Europa League-confrontatie met Trabzonspor. Vlak voor rust kwamen de Monegasken op achterstand en hoe… Doelman Alexander Nübel trapte de bal pardoes tegen ploegmakker Malang Sarr, waardoor het leer op knullige wijze in doel verdween: 0-1. Clement vloekte ongetwijfeld stevig.

Lees verder

Anderlecht kan niet stunten in Londen en verliest opnieuw van West Ham in de Conference League

Anderlecht kon geen aanspraak maken op een stunt tegen West Ham. Coach Felice Mazzu begon dan wel met een viermansdefensie, maar puntengewin zat er nooit in: 2-1 verlies. Toch behoudt RSCA nog kansen op Europese overwintering. Al is dat nu nog niet de grootste zorg. Dat is nu Club Brugge en de vraag of RSCA zondag toch een stevige vuist kan maken tegen blauw-zwart. Mazzu schakelde op het einde toch weer over op zijn vertrouwde tactiek.

Lees verder

Waarom Thiam na 14 jaar breekt met succescoach Lespagnard: frisse lucht opsnuiven om nóg beter te doen

Na veertien jaar breekt tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam (28) met haar coach Roger Lespagnard (75). Niet omdat het botste, wel omdat ze andere lucht wil opsnuiven in de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Een buitenlands, Amerikaans avontuur is een optie, maar evenzeer een Zuid-Afrikaans met een Belgische, vertrouwde coach.

Lees verder

Begonnen als doublure, nu al vier clean sheets: Beau Reus schittert onder de lat bij Beveren

De een zijn dood is de ander zijn brood. Door de blessure van Jorn Brondeel verscheen Beau Reus (20) sneller dan verwacht onder de lat bij SK Beveren. De beloftevolle doelman hield alle competities samen al vier keer de nul, waardoor hij bovenaan het klassement van de clean sheets staat. "Ik voel mij hier goed in mijn vel", vertelt Reus.

Lees verder

Na stunt tegen Club Brugge gaat Westerlo op zoek naar eerste 15 op 15 op hoogste niveau, maar: "Vergelijking met Union is niet realistisch"

Een week na de historische zege op het veld van Club Brugge heeft Westerlo vanavond opnieuw een afspraak met de geschiedenis. De Kemphanen kunnen voor het eerst op het hoogste niveau 15 op 15 pakken. Belangrijker dan de geschiedenisboeken vindt Jonas De Roeck de strijd... om het behoud. "Want voor ons blijft dit in eerste instantie een zespuntenmatch tegen een rechtstreekse concurrent."

Lees verder

Thibau Nys geniet van zijn Amerikaanse trip: "Ik was zo content dat ik vergat mee te doen voor het podium"

Het blijft een wispelturig crossertje, Thibau Nys (19). Een opgave in Meulebeke werd vorige zondag gevolgd door een vijfde plaats tijdens de openingsmanche van de wereldbeker in het Amerikaanse Waterloo. "Ik was al zo content met mijn wedstrijd dat ik vergat mee te doen voor het podium", concludeerde de youngster van de Trek Baloise Lions.

Lees verder

Axel Merckx in beeld als nieuwe CEO Lotto Dstny

Er mag dan een nieuwe wind door de ploeg van de Loterij ­waaien, na het vertrek van John Lelangue is de ploeg wel nog ­altijd op zoek naar een nieuwe CEO.

Lees verder

Sint-Katelijne-Waver Motor City: Stijn Verstrepen en Fynia Messiant kronen zich Belgisch kampioen in het motorcross

Ooit zong Louis Neefs over Katelijne-Waver als dé place "om tomaten te gaan plukken". Maar ondertussen wist de buurgemeente van Mechelen zich te ontpoppen tot dé stad voor (opkomend) motorcrosstalent. Stijn Verstrepen (30, 500cc) en Fynia Messiant (17, Dames B VMCF) mochten de tricolore trui aantrekken in hun respectievelijke klassementen.

Lees verder

Opvallend: Club Brugge verdiende al dubbel zoveel als Anderlecht aan Champions League

202,55 miljoen euro. Zoveel verdiende Club Brugge al sinds het ontstaan van de Champions League in 1992 aan het kampioenenbal. Opvallend: Anderlecht, dat met twaalf deelnames twee keer meer meedeed dan Club, strandt op 108,38 miljoen euro – bijna de helft dus.

Lees verder