Doorgaan naar hoofdcontent

Rolstoelgebruiker Els (52) verdient tussen de 2.500 en 4.000 euro als onderneemster: “In goede maanden probeer ik 3...

HLN
Rolstoelgebruiker Els (52) verdient tussen de 2.500 en 4.000 euro als onderneemster: "In goede maanden probeer ik 300 euro te sparen, in andere is dat maar 50 euro"
Els Tiri (52) uit Houthalen-Helchteren is geboren met een handicap. Als rolstoelgebruiker weet ze alles van de extra kosten die komen kijken bij een beperking, maar dat weerhield haar er niet van om een carrière uit te bouwen. In januari 2017 stichtte ze 'Tiri HR Consulting' én sinds 2022 baat ze een vakantiehuisje uit. De onderneemster maakt voor ons de rekening op: "Mijn bijbaan was mijn redding toen corona alles stillegde."
Lees verder

"Ik kon de haat in zijn ogen lezen": relschopper Blaarmeersen die agent te lijf ging, riskeert celstraf
Een Molenbeekse twintiger mocht vrijdag aan de rechter uitleggen waarom hij zich in juni 2021 weerspannig had gedragen tegenover de politie op recreatiedomein De Blaarmeersen in Gent. "Ik heb misschien wel even de schouder van die agent aangeraakt", minimaliseerde hij de aantijgingen. Hij riskeert drie maanden gevangenisstraf.
Lees verder

Jongeren nemen vaker een lijntje of pil: "Online kopen ze makkelijk designer drugs. En die zijn héél gevaarlijk"
Heb jij al gehoord van Special K, 'bollen' of 'spookje'? Het zijn gangbare bijnamen voor harddrugs, waar steeds meer jongeren mee lijken te experimenteren. Op sociale media zoals TikTok circuleren massa's video's waarin ze hun ervaringen delen. Toxicoloog Jan Tytgat licht toe welke drugs het populairst zijn en waar het grootste gevaar schuilt. "Ketamine is gekend om de ongelooflijk grote roes, zonder hoofdpijn de dag nadien. Perfect voor op een festival, vinden jongeren, maar ze weten niet dat ze ervan kunnen sterven."
Lees verder

"Ik wilde hen doden": ex-militair (44) die ouders neerstak aangehouden voor poging oudermoord
De 44-jarige Kurt W. uit Berlaar, die zijn beide ouders neerstak, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen. Dat heeft het parket in Mechelen zopas bekend gemaakt.
Lees verder

BINNENKIJKER. Wonen op het water: Daniël en Steve tonen hun drijvend huis in koloniale stijl
In het vroegere laadruim van de Marie Galante, een rivierschip dat aangemeerd ligt aan de Brugse Kolenkaai, hebben Steve en Daniël hun woning ingericht. De rijke aankleding en het vele geverniste hout geven het interieur een uitgesproken koloniale aanblik. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht er vier jaar geleden een bezoek en diept deze parel nu weer voor je op.
Lees verder

Apothekers mogen vanaf nu attest voor positieve coronasneltest afleveren
Vanaf vandaag kunnen apothekers die coronasneltesten afnemen hiervoor een attest afleveren. Dat meldt de FOD Volksgezondheid. Een attest met een positief resultaat kan dan gebruikt worden als afwezigheidsattest voor een schoolgaand kind vanaf 6 jaar oud. Of een apothekersattest ook geldig is voor een afwezigheid op het werk wordt nog besproken.
Lees verder

Het wordt bloedstollend (toch volgens de cijfers): titelgladiatoren van vorig seizoen houden sportief weer gelijke tred
Alleen Club Brugge kon de titeldroom van Union vorig seizoen nipt versplinteren, met 10 op 12 punten baas in de onderlinge duels. Ook nu lossen beide clubs elkaar niet en wil Union zaterdag zijn Club-complex afschudden. De sportieve cijfers geven Union een reële kans.
Lees verder

'Thuis'-producer Hans Roggen voorspelt veel tumult en actie in het 28ste seizoen: "Christine wordt een echte bridezilla"
Een dode, een comapatiënt, twee rechtszaken, twee kidnappingen, een burn-out, en een nakend huwelijk. Het 28ste seizoen van 'Thuis' is met een rotvaart gestart. Veel tijd om van die actie en emoties te bekomen heeft de kijker niet, want 'Thuis-producer Hans Roggen belooft nog meer van dat in een exclusieve vooruitblik in 'Dag Allemaal Soapspecial'. "Vooral de kinderwens van Lowie zal nog veel reacties uitlokken."
Lees verder

Sint-Truiden, waar bestuurders al te vaak buiten de lijntjes kleuren: "Ze arrangeren hier werkelijk alles"
Een ras apart. In Sint-Truiden zijn ze er trots op buitenbeentjes te zijn, maar nu de fruitstad zonder burgemeester zit is haar poitieke imago flink bedorven. Besturen is buiten de lijntjes kleuren, zo lijkt het al decennia in Sint-Truiden. "Zoals de PS in haar hoogdagen blijven ze eender wat arrangeren, terwijl zelfs de PS beseft dat zoiets vandaag niet meer kan."
Lees verder

Een combinatie van 'De Mol' en 'Klopjacht': Netflix introduceert nieuw spelprogramma 'Run for the Money'
Netflix komt met trailer van gloednieuw Japans spelprogramma 'Run for the Money'. Het is een uitvergrote versie van het kinderspel 'tikkertje', waarbij bekende Japanners op de vlucht slaan voor een groep gemaskerde 'hunters'.
Lees verder

Student begluurd onder douche in home van UGent: dader nog niet gevonden
Een student is deze week begluurd onder een douche in één van de homes van de UGent. Het onderzoek loopt, de universiteit zegt dat de verdachte de home onmiddellijk moet verlaten als hij of zij geïndificeerd wordt. "We tillen zwaar aan deze feiten", klinkt het in een mail naar de studenten.
Lees verder

Vrouw (38) neergeschoten in Blankenberge: verdachte verschuilt zich met vuurwapen in appartement
Vanmorgen is een vrouw (38) neergeschoten door een 45-jarige man in de L. Dujardinstraat in Blankenberge. De vrouw werd in haar been geraakt. De schutter heeft zich verschanst in een appartement met zijn vuurwapen. De speciale eenheden komen ter plaatse.
Lees verder

Schietincident in Blankenberge: verdachte verschuilt zich met vuurwapen in appartement
Vanmorgen is een man neergeschoten in de L. Dujardinstraat in Blankenberge. Daarbij viel één gewonde. De schutter heeft zich verschanst in een appartement met zijn vuurwapen. De speciale eenheden komen ter plaatse.
Lees verder

VIDEO. Het weekend van acteur Ward Kerremans: "Ik speel dan graag buiten met 'mijne kleine'"
De acteur Ward Kerremans heeft Mechelse roots, maar woont in Amsterdam voor zijn zoontje. Dat die twee heel belangrijk zijn voor hem, blijkt duidelijk in het interview met NINA, maar ook in de weekendvragen die hij beantwoordt. "Wanneer mijn weekend geslaagd is? Als KV Mechelen gewonnen heeft, tiens."
Lees verder

Shakira verwijst naar liefdesbreuk met Gerard Piqué in nieuwe videoclip van 'Monotonía'
Shakira's (45) hart wordt letterlijk uit haar borstkas gerukt in de nieuwe videoclip van de single 'Monotonía'. Het lied zou een verwijzing zijn naar haar breuk met voetballer Gerard Piqué (35). In het nummer vertelt Shakira dat de split niemands fout is, maar toch geeft ze ook negatieve opmerkingen over de persoon waarover ze zingt. "Plotseling was je niet meer dezelfde. Je verliet me vanwege je narcisme", aldus de zangeres.
Lees verder

Netflix geeft toe aan kritiek: disclaimer toegevoegd bij nieuw seizoen 'The Crown'
Netflix lag onder vuur. Zo eiste onder meer Oscarwinnares Judi Dench (87) dat de streamingdienst voor elke aflevering van het vijfde seizoen van 'The Crown' een boodschap - disclaimer - laat zien die verduidelijkt dat het om een fictiereeks gaat. De streamingdienst geeft nu (dan toch) gehoor aan de kritiek.
Lees verder

Eerste najaarsgolf coronavirus op zijn retour, maar Van Gucht verwacht nieuwe stijging besmettingen
De eerste 'Covid-najaarsgolf' lijkt op zijn retour in ons land. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag. Het aantal besmettingen is de voorbije periode met bijna een vijfde afgenomen en ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel, blijkt uit de recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Van Gucht verwacht de komende weken echter een nieuwe stijging van de cijfers.
Lees verder

Ruim 45.000 jongeren komen op voor klimaat: "Meer dan verwacht"
Meer dan 45.000 jongeren in meer dan 400 scholen en jeugdcentra zullen vandaag opkomen voor het klimaat. Elke school of centrum kiest zelf welke actie ze op poten zet. De organisatie van Stand Up For Climate gaat uit van de Klimaatcoalitie.
Lees verder

100.000 euro voor een gebruikte handtas: Antwerpse tweedehandswinkel verkoopt 'zeldzaamste handtas ter wereld'
Tweedehands shoppen is niet áltijd goed voor de portemonnee: de Antwerpse luxetweedehandswinkel Labellov verkocht de zeldzaamste handtas ter wereld voor meer dan 100.000 euro aan een modeliefhebber in Hong Kong. De Hermès Himalaya Kelly is de heilige graal onder de handtassen, en wordt enkel verkocht aan topverzamelaars. "Dit is de Rolls Royce van de handtassen."
Lees verder

Ed Sheeran baalde dat hij titelsong 'James Bond'-film niet (meer) mocht maken
Ed Sheeran (31) baalde flink toen hij te horen kreeg dat niet hij, maar Billie Eilish (20) de titelsong van de meest recente 'James Bond'-film mocht maken. De zanger was al begonnen met schrijven toen de beslissing werd genomen, zo vertelt hij in de podcast 'That Peter Crouch Podcast'.
Lees verder